Zonder overgave geen intimiteit

De staat van overgave. Weinig is zo begeerlijk voor vrouwen, maar zo moeilijk om te bereiken. Waarom is overgave zo belangrijk? Ik neem aan dat je intiem wilt worden met de vrouw van je dromen, ja of nee? Precies. Zonder overgave geen intimiteit, knuffelen, seks of wat je ook maar verlangt. Zo simpel is het. Overgave, hoe bereik je dat? Hier lees je de drie beste tips.

Veel single vrouwen hebben allemaal eisen in hun hoofd van hoe de ideale man wel, maar vooral ook niet hoort te zijn. Deze controle over de ideale uitkomst biedt vaak geen houvast, maar tijdelijk gevoel van veiligheid. Op het moment dat controle plaatsmaakt voor overgave ziet de uitkomst – namelijk de man met wie ze uiteindelijk thuiskomt – er vaak toch ietsje anders uit dan de lijstjes. Hoe kan dat?

 

Weten vrouwen niet wat ze willen?

Betekent dat vrouwen dan gewoon niet weten wat ze willen? Au contraire, mon amour! Geen enkele uitkomst laat zich van te voren voorspellen of afdwingen. De doorslaggevende beslissingen worden in het moment zelf genomen. En dat kun je van te voren niet beredeneren. Deze beslissingen gaan puur op intuïtie. En intuïtie weet beter dan het hoofd, dondersgoed wat het wil.

 

Waarom ik op de eerste date als een blok viel voor mijn geliefde? Geen idee, want daar hoefde ik niet over na te denken (of wacht, eigenlijk weet ik het precies, want weten hoe aantrekkingskracht werkt is mijn vak. Maar dat is weer een heel ander verhaal). Het voelde gewoon goed.


‘Maar ik ga niet met je naar bed hoor!’

Als een vrouw die je leuk vindt graag strakke controle houdt over de situatie, laat je daardoor niet afschrikken. Ook is er geen enkele reden om deze controle te moeten elimineren. Controle is een belangrijk mechanisme om het eigen gevoel van veiligheid te garanderen. Natuurlijk ben jij te vertrouwen, maar ze kent je nog niet, dus dat kan ze nooit zeker weten. Als je deze controle wilt wegnemen, bijvoorbeeld met “je kan me heus wel vertrouwen hoor, ik kan het bewijzen”, zal ze de teugels alleen maar strakker aantrekken en vervliegt je kans op een intiem moment. Ze zal een hoge muur voor je opgooien zodra jij meer wilt dan een gezellig praatje. Herken je dat?

Maar als je haar controle erkent als vanzelfsprekende behoefte, bijvoorbeeld met “Thanks voor het aangeven, ik hou van duidelijkheid”, en dit combineert met goed persoonlijk leiderschap, kan ze zich beter bij je ontspannen, en komt overgave ineens toch in zicht.

 

In de zomer van 2015 maakte ik kennis met Nick. Hij zat in hetzelfde community als ik. “Hoi, ik ben Nicolas, maar je mag me ook Nick noemen”. We raken aan de praat en 20 minuten later val ik huilend in zijn armen. Halleluja, een nieuw record! De snelste totale overgave die ik ooit ervaren heb. In de drie dagen die volgen probeer ik al mijn moed bij elkaar te rapen om te vertellen hoe leuk ik hem vind. “Ik wist het! Maar dit is al de vierde liefdesverklaring dit jaar die ik krijg. Ik vrees dat ik niks voor je kan betekenen…” In de aanvankelijk awkward vriendschap die volgt (hoera, ik ben keihard gefriend-zoned) leer ik dat hij dit effect op meer vrouwen heeft. We hebben het er vaak over. Damn Nick, hoe doe je dat toch?!

 

Zonder vertrouwen geen overgave en zonder overgave geen intimiteit

Zonder vertrouwen geen overgave. Als jij wil dat ze zich aan je overgeeft, zul je altijd eerst haar vertrouwen moeten winnen. Sommige mensen, zoals Nick, kunnen dat heel snel. Gelukkig kunnen we veel van mensen zoals hij leren. Hier drie tips hoe je vertrouwen kunt opbouwen dat leidt tot overgave, dat weer leidt tot het uitkomen van je stoutste dromen.

 

Nicks drie tips voor overgave:

 1. Wees niet opdringerig. Kom nooit dichterbij dan gepast, zowel fysiek als emotioneel. Als jij met haar praat omdat je eigenlijk iets van haar wil, is dat voelbaar in je energie. En die pikt ze direct op. Praat, dans en/of flirt met haar om háár, niet om wat je van haar wilt. Let op: iets van haar willen is helemaal okee. Van dat gevoel hoef je echt niet af. Maar in je interactie connect je met haar in plaats van met dat gevoel in jezelf: hoe kun je haar beter leren kennen (de small talk ver voorbij) in plaats van hoe krijg je haar zo snel mogelijk in bed.

 2. Wees oprecht geïnteresseerd in haar. Voel wat ze zegt en vraag door naar de dingen in haar leven die haar echt raken. Wees niet bang om daar emotioneel beladen vragen over te stellen, bijvoorbeeld: ‘Toen je moeder stierf, hoe voelde je de eerste twee maanden?’ En luister met heel je hart.

 3. En als dit nu allemaal wat te ‘zacht ei’ voor je klinkt, geen zorgen. Als je dit namelijk combineert met leiderschap en lekker op smaak brengt met een mespuntje flirterigheid hier en daar, straal je ontzettend veel vertrouwen uit.

  Wat is dat dan in de praktijk, leiderschap? Een heel simpel voorbeeld: blijf niet eindeloos bij haar rondhangen, maar 1. Initieer; 2. Stuur en 3. Beëindig de interactie altijd zelf, het liefst wanneer je haar zojuist een heel goed gevoel hebt gegeven, met een prachtig compliment bijvoorbeeld. Zo neem jij de controle op een vriendelijke manier van haar over. Jij leidt. En omdat ze je vertrouwt, zal ze volgen.

 

Als jij wil dat ze zich helemaal aan jou overgeeft is het heel belangrijk om zowel vertrouwen op te bouwen als duidelijk leiderschap te tonen. Dat is zo’n onweerstaanbare combinatie. De controle helemaal los mogen laten en totale overgave is een fantastisch gevoel. Maar zonder die twee ingrediënten gaat het nooit gebeuren.

Wil jij leren hoe vertrouwen leidt tot het veroveren van je nieuwe vriendin?

Kom dan naar mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’. Ik leer je daar het allerbelangrijkste geheim voor het krijgen van een vriendin. En hoe je het in de praktijk kunt brengen.

Schrijf je nu hier in

OMG ik ben jarig vandaag!

En wie jarig is trakteert. Het gaat mij aan het hart dat jij binnenkort een leuke vriendin hebt. En niet zomaar een leuk grietje, nee, de vrouw van je dromen. Daarom wil ik vandaag iets doen dat echt veel voor me betekent: ik geef de eerste drie personen die voor mij de volgende vraag kunnen beantwoorden, een gratis ticket voor mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’ cadeau! En de vraag is: wat betekent overgave voor jou? Deel het nu met me in de reacties.

 

Deze vrijdagavond geef ik me over in Tenclub

Aanstaande vrijdag geef ik een lezing over overgave live in het mooiste huis van Amsterdam, de Tenclub. Het wordt een fijne intieme avond met verschillende sprekers, oefeningen uit de tantra en een bondage demonstratie, zodat je de magie van overgave ter plekke zelf kan ervaren. Meer informatie over het event ‘De kunst van overgave, Tenclub café over liefdesrelaties’ kun je hier vinden. Kom je ook? Het lijkt me fijn om je te zien!

 

Showing 4 comments
 • Kit
  Beantwoorden

  Interessant artikel weer! Voor mij is overgave o.a. accepteren en loslaten. Accepteren dat dingen en mensen zijn zoals ze zijn, en dat het inderdaad verspilde energie is om te proberen hier controle over te willen uitvoeren. Je hoeft natuurlijk niet alles maar te pikken, maar je kunt mensen niet veranderen (mocht je dat überhaupt willen). Loslaten vind ik wel moeilijker, dan denk ik aan denkpatronen die overgave in de weg kunnen staan, bijv. het hebben van oordelen, projecties. Iedereen neemt toch een bepaalde bagage mee uit het verleden waardoor complete overgave denk ik een utopie is. Maar misschien is dat wel weer een oordeel 😉

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Kit, wat een interessante vragen roep je op. Is complete overgave een utopie? Ik denk (en weet zeker) van niet. Bagage uit je verleden dat kan een behoorlijke sta-in-de-weg zijn om de boel volledig te kunnen vertrouwen, zeker bij intimiteit. Maar ook daarin heb je altijd een keuze hoe je met die bagage en de gevoelens die erbij komen kijken omgaat. Dus heftige bagage (zoals trauma’s) wil zeker niet zeggen dat overgave onmogelijk wordt.

 • Danny
  Beantwoorden

  Hallo Klazien

  Leuke website heb je. Eens lekker bekeken door de ogen van een vrouw.

  Kleine bedenking: ik ga akkoord dat overgave gepaard gaat met het opbouwen van een vertrouwensband….alleen denk ik dat dit veel tijd in beslag neemt. Met als gekend resultaat je als man in een de beruchte friendzone terecht gaat komen.

  Als een vrouw haar limiet stelt, respecteer ik die maar hou het dan ook voor bekeken omdat het me zinloos lijkt om eindeloos te gaan praten om vertrouwen te krijgen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   hey Danny, dit zijn vragen naar mijn hart! Dankjewel.
   Vertrouwen opbouwen kost tijd, dat klopt. Het zit ‘m in de kleine dingen, zoals je afspraken op tijd nakomen en dergelijke. Maar het hoeft niet heel veel tijd te kosten, volgens mij en de Nick uit mijn artikel. Het kan soms al binnen een paar minuten. Lees de drie tips die in het artikel staan er nog maar eens op na en ga hiermee oefenen bij iedereen met wie je praat. Het zal je niet meteen de eerste keer lukken misschien, maar oefening baart kunst, dat beloof ik je.

   Over de friend zone die berucht is, dat klopt ook. Tenminste, als je je door vriendschap met leuke vrouwen laat intimideren. Een vriendschap met een leuke dame kan je absoluut voor je laten werken, mits je je er niet door laat intimideren.

   En als laatste: het beste wat je kunt doen om vertrouwen bij een vrouw te versterken na een afwijzing is haar afwijzing respecteren met stijl. Jij snapt dat 🙂

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search