Zo’n leuke eerste ontmoeting. Waarom wil ze dan geen tweede date?

Alles klopt. Ze lacht om je grapjes, ze heeft dezelfde obscure muzieksmaak als jij en ze daagt je voortdurend uit met haar onweerstaanbare geflirt. Geen verwachtingen, geen gezeik. Wat een vrouw! Het is volkomen logisch om elkaar snel nog een keer te zien, dus je regelt een tweede date. Dacht je. Daarin blijkt zij totaal niet geïnteresseerd. What happened?!

Wat is er aan de hand als een leuke vrouw geen tweede date wil, na een veelbelovende eerste ontmoeting? Hoe zorg je ervoor dat dit jou nooit meer overkomt?

Dit is wat er fout kan gaan

Te hoge verwachtingen 1: She’s not that into you.

Als jij het moeilijk vindt om te lezen of een vrouw jou wel of niet ziet zitten, welkom bij de club. Heel veel mannen vinden dit namelijk echt niet makkelijk. Het kan gebeuren dat je haar flirtsignalen volkomen mist, maar het kan net zo goed gebeuren dat je haar interesse in jou overschat. Het is soms lastig om het verschil te zien tussen gerichte romantische interesse en een warm extravert karakter.

Te hoge verwachtingen 2: Beter vrienden

Soms is er eerder sprake van vriendschap, als het erg goed klikt op jullie eerste ontmoeting. Dat ze veel met je gemeen heeft en ontspannen met je kan praten en lachen kan duiden op vriendschappelijke gevoelens. Sommigen noemen het de ‘Friendzone’.

Bindingsangst

Als je zeker weet dan het niet aan te hoge verwachtingen ligt en de date was fantastisch, intiem en grote woorden zijn gesproken, dan kan een plotselinge afwijzing als een erg onaangename verrassing aankomen. Veel vrouwen hebben last van bindingsangst en rennen hard van je weg zodra liefde te dichtbij komt.

Ten eerste, vat het niet persoonlijk op. Ze voelt wat ze voelt. Het gaat erom hoe je erop reageert.

Dit is wat je eraan kunt doen:

Leer vrouwen beter te lezen.

Vrouwen zijn vaak beter in het lezen van jouw signalen dan andersom. Met welke intentie je tegenover ons zit, voelen we vrijwel direct. Meisjes zijn namelijk vanaf de vroege jeugd sociaal geconditioneerd, toen de jongetjes bezig waren met bouwen en ravotten. Mijn tip: lees je in! Praat er veelvuldig over met je vrouwelijke vrienden. Leer zoveel je kan over dating, zodat je subtiele (en minder subtiele) signalen beter kunt duiden en op waarde kunt schatten.

Stuck in the friend zone? Deal with it!

Als een leuke dame vriendschap bij jou voelt, terwijl jij meer wilt, deal with it! Als je met een vriendschappelijke band kunt leven, maar je blijft hopen op meer, move on. Neem verantwoordelijkheid over je eigen verlangens en verbreek het contact. Dat is vaak de moeilijkste beslissing, maar het betaalt zich in veelvoud terug. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn. Als jij met de friend zone te maken krijgt en je wilt precies weten hoe je daar vanaf komt, lees dan dit.

Bindingsangst is ook een rode vlag

Tref je een vrouw met bindingsangst? Dan mag je die ook overslaan, tenzij je echt toe bent aan een partner die je tot waanzin drijft. Het is niet aan jou om haar ‘te genezen’. Dat kun je ook niet, hoeveel je ook van haar houdt. Wegwezen dus. De paradox is, dat afwezigheid juist weer heftige gevoelens van verlatingsangst kan oproepen bij haar. Het is een gekmakende levenstaak om de angstige persoon gerust te stellen. Dat wil je niet. Moving on.

Is dit jou ook wel eens overkomen? En hoe heb je deze situatie toen opgelost? Vermeld het in de comments.

Liever een persoonlijk privé-advies?

Dat kan ook! Stel hier je vraag en ik beantwoord hem hoogstpersoonlijk. En het is helemaal gratis.

Showing 4 comments
 • Pauline
  Beantwoorden

  Goed geschreven Klazien! Echt heel goed scherp en treffend! Valt niet mee met ons soort te wealen en dealen…

 • Mike van Dooyeweert
  Beantwoorden

  Op een enkele uitzondering na kom ik nooit verder dan een eerste date. De meeste dates eindigen vaak met de tekst: ‘het was gezellig, maar ik denk niet dat er meer in zit’. Vaak is dat wederzijds, moet ik zeggen.
  En wat ook meespeelt: ik ga tegenwoordig (te) vaak dates in met juist te lage verwachtingen: ‘ach, er hoeft niets uit voort te komen, gewoon, gezellig…’. En ja, dan komt er ook niets uit voort. 🙂

  • Klazien
   Beantwoorden

   hi Mike,
   Eigenlijk geef je het antwoord zelf al een beetje. Maar: een date in gaan met de intentie: ‘gewoon gezellig, niks moet alles mag’, is best een heel goede insteek. Waar het probleem bij jou zit, is dat je de lat te laag legt bij je selectie. Ga alleen op date met dames die je echt leuk lijken. Dan is de kans op teleurstelling al veel kleiner. Succes!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search