Zo voorkom je aanranding

Ben jij bang voor aanranding? Ben jij bang om te worden beschuldigd van aanranding? Tussen gewenste intimiteit en aanranding zit een tricky grijs gebied. Hoe voorkom je aanranding? Je hebt meer mogelijkheid om veilig en fijn intiem te worden met leuke vrouwen dan je denkt. Zonder over hun grenzen te gaan. 

Ik was afgelopen weekend op een superspannend feestje. Het soort feestje dat wel eens heel intiem kan worden met een aantrekkelijke vreemde. Yes!

Ik was er zonder mijn partner naar toe gegaan, als free agent op boevenpad. Met zijn volledige toestemming natuurlijk. Ik zag allemaal prachtige, lieve mensen. Zijden kimono’s, spannende lingerie en andere satijnen niemendalletjes vlogen me om de oren. Ik waande mij in het paradijs.

Ik heb me geweldig vermaakt. De organisatoren, goede vrienden van mij, deden hun best om een vrije, veilige sfeer te creëren voor alle deelnemers, met een goede inleiding, huisregels en leerzame workshops.

Ik ben een avond lang genoten van fijne knuffels, spannende flirts, een beetje stoeien en spelen, en lekker bubbelen in de hot tub. Ik voelde me aantrekkelijk, verwend en vrij.

En toch… zijn er twee ‘akkefietjes’ tussendoor geslopen waarbij mijn consent op ondubbelzinnige manier is overschreden. Een plotselinge agressieve aanraking op plekken waar ik niet aangeraakt wil worden door vreemden. Het ging zo snel, dat het alweer voorbij was nog voordat ik me kon verdedigen. Te verrast om te beseffen dat dit feitelijk het A-woord (kijk vooral even op Wikipedia) betreft… besefte ik me een dag later. Te laat…

Het laat een bittere nasmaak achter van een in eerste instantie geweldige avond.

Ik neem de gelegenheid aan om ervan te leren en om lessen van waarde met je te delen, zodat jij niet dezelfde fouten hoeft te maken. Let’s go!

 

Dus je wilt intiem worden met iemand…

Moet je altijd consent vragen als je intiem wilt worden met iemand?
Ik merk dat consent vragen in intieme situaties soms nog wel eens zorgt voor verwarring. Ik zal het wat duidelijker maken.

Wil je iemand voor het eerst zoenen? Vraag het.

Wil je iemand voor het eerst aanraken bij haar genitalieën, borsten of billen? Vraag het.

Wil je iemand voor het eerst aanraken onder haar kleren? Vraag het.

En laat alle ruimte en respect voor ieder mogelijk antwoord. Ook een nee.

 

Er zijn vrouwen die consent vragen niet waarderen. Wat nu?

Sommige vrouwen vinden het helemaal niet leuk als je eerst vraagt of je haar intiem mag aanraken. Zij reageren zelfs negatief als je het vraagt, omdat je daarmee ‘het moment’ of de ‘flow’ zou verpesten. Ze voelen zich niet goed ‘aangevoeld’. Wat te doen?

Dat mogen ze zeker vinden. Dat is ook hun goed recht. Ieder heeft haar eigen voorkeur. Sommige vrouwen hebben nou eenmaal liever een man die gedachten kan lezen.

Het helpt voor jezelf hierbij om de risico’s naast elkaar te leggen en te vergelijken.

Hoe erg is een afwijzing op jouw consentvraag?

Versus:

Hoe erg zijn de gevolgen van een mogelijke aanranding van haar lichaam?

Aan jou de keuze welk risico je liever neemt. Als wat voor man wil je je aan de wereld presenteren?

Het helpt om volledig te gaan staan voor jouw consentvraag. Als zij jou afwijst op jouw poging om de intimiteit voor beide partijen veilig en leuk te maken, vraag je dan af of zij jouw aandacht wel waard is. En daar mag je voor jezelf best kritisch in zijn.

Ik kan me voorstellen dat dit alleen nog maar meer vragen bij je oproept. Wil je meer weten over hoe consent werkt?
Kijk dan ook hier, hier en hier.

 

Gratis online workshop: Zo word je intiem met haar

Verschillende workshops over consent en intimiteit hebben mij door de jaren heen geleerd hoe je kunt vragen om de intimiteit waarnaar je verlangt. Dit is een fantastische tool om te gebruiken tijdens het flirten.

Door te oefenen met consent vragen, vind je de ontspanning tijdens het flirten. Dit is wat je van me gaat leren:

Je leert beter om te gaan met afwijzingen. De angst voor afwijzing en falen beïnvloedt jou niet meer.

Je leert ook beter omgaan met het ontvangen van een enthousiaste Ja.

Je gaat veel meer openstaan voor vrouwen die met jou intiem willen worden, waardoor je hen niet meer onbewust van je afschrikt.

Je leert beter te herkennen of zij jou interessant vindt.

En ik geef je verschillende tools waarmee je je meer ontspannen en zekerder kunt voelen in je eigen lichaam.

Deze online workshop ‘Zo word je intiem’ zal plaatsvinden op donderdagavond 30 januari.

Ik vind het allemaal best spannend, want deze workshop heb ik nog nooit eerder gegeven. Als jij nieuwsgierig bent hoe je intiem kunt worden met leuke vrouwen en je wilt mijn primeur niet missen, schrijf je dan nu in.

En kun je er niet bij zijn die avond? Schrijf je dan toch nog in. Ik stel de replay van de live-opname nog in de drie opeenvolgende dagen ter beschikking.

 

Showing 2 comments
 • C D
  Beantwoorden

  Ik vind het ook naar en als iemand echt plotseling een ander aanraakt bij intieme delen. Hoe jij het beschrijft klinkt het niet respectvol of als een connectie hebben gemaakt. Alleen zag ik ook deze uitspraak over de nieuwe wet over seks:

  “Het is ondoenlijk om zeer expliciet toestemming te vragen, denkt Linda Duits. Ze is gespecialiseerd in gender en seksualiteit en verbonden aan de Universiteit Utrecht. “Seks is een proces waarin je voorkeuren steeds veranderen. Ook je grenzen kunnen tijdens de seks verschuiven, vertelt ze. Toestemming vooraf is dus waardeloos, want je moet je toestemming kunnen intrekken. Akkoord geven bij iedere stap is niet te doen”.

  Vooral die laatste zin, daar ben ik het mee eens. Want als je akkoord hebt voor handeling A (klinkt wat plastisch), dan is handeling B die heel erg op lijkt nog niet geakkoordeerd. Het is dan ook geen fijn spel meer waarin je je kan laten gaan want er is alleen akkoord gegeven voor handeling A.

  Het is ook de manier waarop, het spel, het spontane, het proberen aan te voelen, je samen laten gaan. Constant overal consent voor vragen is niet te doen maar het is wel goed er bewuster mee om te gaan en het soms wel expliciet te vragen. Het blijft een best lastige discussie.

  Ook aan een man wordt toestemming zelden gevraagd door een vrouw, alleen daar wordt zelden of nooit over geschreven.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goed punt, C D. Er is inderdaad zoiets als een intieme verstandhouding (rapport) opbouwen met iemand. Telkens consent vragen voor iedere nieuwe handeling is inderdaad zoals Linda Duits zegt bijna niet te doen en ook helemaal niet leuk. Helaas vinden de meeste aanrandingen plaats als die verstandhouding er helemaal niet is. Zoals hoe ik het zelf ook ervaren heb. Zomaar aannemen dat ‘ze het wel leuk zal vinden’ is echt gevaarlijk en creepy as fuck. Helaas leren we dit niet op school. Velen van ons klooien maar wat aan (met de beste bedoelingen soms) bij intimiteit met de nadruk op ‘klooien’. Niet sexy. Niet aantrekkelijk. Niet verleidelijk. Niet doen dus. Geen geklooi aan haar lijf. Je kunt de kwaliteit van je intimiteit voor jezelf verhogen, door het goede voorbeeld te geven met consent vragen. ‘Wil je een knuffel?’ vragen, in plaats van meteen creepy in de aanval te gaan. Daarmee dwing je meer respect af, geef je het goede voorbeeld. Omdat ik zelf niet wil worden aangerand, vraag ik zelf ook altijd consent als ik intiem wil worden met iemand. Simpel. Duidelijk en super sexy. In steamy situaties is Het praktisch hetzelfde als dirty talk.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search