Zo regel je een date in een chatgesprek

Je hebt een chatgesprek over de app met een hele leuke dame. Maar het loopt nogal stroef. Het komt steeds maar niet verder dan wat koetjes en kalfjes. Wat nu?

 

Voor je het weet heb je een app-relatie

Ik raad aan om zo snel mogelijk aan te sturen op een face to face ontmoeting. Want voor je het weet heb je een app-relatie en dat is echt killing voor de spanning en de romantiek. En in een app-relatie – dat zul je wel gemerkt hebben – heb je altijd de laagste prioriteit. Terwijl je er zelf wel uren waardevolle tijd aan kan verspillen.

Wil je echt impact maken? Dan is het slim om het gesprek zo snel mogelijk van de app te verplaatsen naar real life.

Ik geef je twee methodes hoe je dat kunt aanpakken en één methode die je beter kunt vermijden. 

 

De oude methode: “Ben jij een beetje spontaan?”

Heb jij The Game wel eens gelezen? Het was de versierbijbel van de jaren ‘00. Het stond vol met handige tips voor het oppikken van meisjes. Destijds was het een revolutie. Alle geheime versiertrucs van de meest succesvolle pick-up artists waren opeens openbaar en toegankelijk voor iedere gewone jongen die wel eens onhandig is met meisjes. Het was slim. Het was cool. En: het werkte.

Eén van de trucs uit het boek om een meisje over te halen om met je mee te gaan illustreert het volgende voorbeeld.

 

Een chatgesprek via manipulatie

Je wilt je app-geliefde graag verleiden voor een wandeling met jou door het bos. Je wilt natuurlijk graag dat ze daar ja op zegt. Dus ga je haar uitdagen. Laat haar eerst aan jou bewijzen dat ze leuk genoeg is om met jou mee te wandelen door het bos.  

Dus je appt haar:

‘Ben jij een beetje spontaan?’

Bijna niemand antwoordt hier nee op, want wie vindt zichzelf nou niet spontaan? Grote kans dus dat ze ja zegt.

Je schrijft: ‘Okee. Super spontaan idee: zullen we dit weekend een lange boswandeling maken?’

Omdat ze al heeft gezegd dat ze spontaan was, zou het niet logisch zijn, als ze ineens in haar daden het tegendeel zou laten blijken. Rationeel gezien is ‘nee’ dus een heel onlogisch antwoord. 

Ook heeft ze al ‘ja’ geantwoord op een eerdere vraag, waardoor de drempel om ‘ja’ te zeggen op een volgende vraag wordt verlaagd, en het moeilijker wordt om ‘nee’ te zeggen.

Als ze nu toch nog met excuses komt, kun je antwoorden:

“Oh. Dacht even dat je een spontaan meisje was”

Zo guilt-trip je haar eventueel om alsnog ‘ja’ te zeggen.

Probeer ook eens het woord ‘spontaan’ te vervangen met ‘avontuurlijk’. Werkt net zo goed volgens The Game.

Appeltje-eitje en tamelijk briljant, nietwaar?

 

Waarom voelt het dan toch zo… fout?  

Omdat het subtiele manipulatie is. Het is de tactiek van de kinderlokker en de abonnementenverkoper die zijn ‘target’ probeert over te halen. Op korte termijn ‘werkt’ het in enkele gevallen wel. Maar zodra degene doorkrijgt dat zij een target is en niet als mens wordt benaderd, is het vertrouwen onherstelbaar beschadigd. En dat maak je niet meer goed. Na jaren van pick-up had zelfs de schrijver Neil Strauss van het boek The Game die les zelf ook geleerd, en nam er voorgoed afstand van.

Rationeel gezien zou het moeten werken, maar omdat vrouwen en mannen geen logisch geprogrammeerde robots zijn, trapt niet iedereen er in.

Ook dring je haar een soort date op waar ze misschien helemaal geen zin in heeft. Misschien ziet ze het helemaal niet zitten om voor een eerste keer af te spreken op een plek zoals het bos waar weinig andere mensen aanwezig zijn. Maar dat weet je dus helemaal niet, als je een dergelijke afspraak door manipulatie probeert af te dwingen. En dan wordt het dus juist veel makkelijker voor de ander om nee te zeggen. Zeker over de app, waarop die jou simpelweg kan negeren.

 

De nieuwe methodes

Gelukkig leven we niet meer in de jaren ‘00 en zijn er andere, manipulatie-vrije methodes om een gesprek met een leuke dame van de app naar face-to-face contact om te zetten. Het zijn twee methodes waar ik zelf goede ervaringen mee heb gehad (als ik op deze manier benaderd wordt door een man). En waarbij het geen enkel probleem is als één van beide nee zegt.

Ik ga er kort op in omdat elke methode te goed is om even kort in dit blog te proppen. Geen zorgen, ik vertel je er heel binnenkort veel meer over in mijn gratis online workshop ‘Echte gesprekken met leuke vrouwen voeren’.

 

Methode 1: Regel een ontmoeting waar zij wild-enthousiast van wordt

Je zult al gemerkt hebben: het is behoorlijk hard werken als je haar een date probeert op te dringen, waar zij eigenlijk geen zin in heeft. Er is een simpele oplossing voor dit probleem: regel een date waar zij enthousiast ‘ja’ op zegt. Zo één waar ze haar hele agenda voor vrij maakt.

Hoe je zoiets succesvol manifesteert, dat vertel ik je maandag 28 februari 2022 in mijn online training ‘Echte gesprekken met leuke vrouwen voeren’.

 

Methode 2: Hou het kort, simpel en laagdrempelig

Is het een eerste date? Dan hoef je echt niet alles uit de kast te halen om haar een geweldige ervaring te bezorgen. Hou het gewoon kort, simpel en laagdrempelig.

Stel, jullie zijn aan het chatten over koetjes en kalfjes. Dan stel jij naar alle eerlijkheid het volgende voor:

“Eerlijk gezegd, small-talk over de app, daar ben ik eigenlijk niet zo van. Ik merk dat ik het veel te leuk vindt om met je te praten. Ik ga je trakteren op een kopje koffie morgenochtend, voor een beter gesprek met je. Lijkt me veel leuker, jij?”

Kortom, nodig haar uit voor een laagdrempelig kopje koffie, op een tijdstip dat jullie beiden kunnen, op een openbare plek die voor jullie allebei handig is. Neem een uurtje en stap daarna zelf weer op. Bepaal zelf de kaders (waar, wanneer, hoe laat) en betaal de hele rekening. Neem echt de leiding hierin. 

Als ze daar geen zin in heeft, helemaal prima. Bepaal dan vervolgens zelf of je nog eindeloos met haar wil door blijven appen over oppervlakkige onderwerpen die jou mogelijk niet interesseren.

Heeft ze er wel oren naar, maak dan duidelijke afspraken over de datum, de tijd en de plek.

 

Gewoon vragen

Uiteindelijk komen beide methodes neer op een heel simpele benadering. Wil je een date? Gewoon vragen. De mindset dat je haar via trucjes tot een date moet zien te overtuigen is verleden tijd en volledig gemotiveerd door de angst om een ‘nee’ te horen.

Vergis je niet, ‘gewoon vragen’ klinkt bedrieglijk simpel, maar is in de praktijk een kunst. Daarom geef ik er aanstaande maandagavond een live online workshop over: Echte gesprekken met leuke vrouwen voeren.

Hierin ga jij van mij leren:

Overwin je toenaderingsangst;
De 10 grootste conversatie-afknappers voor vrouwen;
Van ‘hallo’ naar enthousiaste JA in 5 stappen;
Hoe je een date regelt in één gesprek;
De 10 gespreksonderwerpen die zij onweerstaanbaar vindt;
Een hechte connectie maken in een gesprek;
Hoe je consent gebruikt om te flirten;
De volgende super praktische stap om die relatie werkelijkheid te maken (maar dan nu echt!)

Let op! Deze online workshop helemaal gratis, maar is alleen live bij te wonen. Er zal dus geen replay worden aangeboden.

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

 

Showing 4 comments
 • E
  Beantwoorden

  Hoi Klazien,

  je schijft: “op een tijdstip dat jullie beiden kunnen”, en in het voorbeeld daar direct voor staat: “morgenochtend”,
  begrijp ik het het goed dat dat vooral een voorstel is waarbij je nog niet weet of zij ook kan?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goed gezien, E. Dat gaat over een voorstel waarvan je al weet dat zij ook kan op dat tijdstip. Mocht ze niet kunnen, stel dan een ander tijdstip voor 🙂

 • Mike
  Beantwoorden

  Dat klinkt heel logisch. Helaas gaat het bij vaak al mis op de weg daarnaartoe. Ik laat vaak enorme gaten vallen in mijn online gesprekken (zelfs al vanaf het begin). Als ik Dan vervolgens met die vraag kom, dan komt deze redelijk vanuit de lucht vallen. (het haar maar meteen vragen heb ik ook weleens geprobeerd, maar dat mislukt natuurlijk gigantisch)

  De reden dat ik die gaten laat vallen, is omdat ik het onderhouden van de chat als een enorme druk ervaar. Op die manier wordt het een soort taak (‘ik moet haar nog even antwoord geven’). Alleen wordt het door de vrijblijvendheid van online dating dan vaak een taak die ik voor me uit blijf schuiven.

  Als ik dan al niet verwijderd ben als match, komt het gesprek daarna ook nooit echt op gang.

  Hoe zou ik zoiets nu minder als druk kunnen gaan ervaren?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Mike. Goeie! Ik heb voor flirten een goede vuistregel en die is: ‘If it’s not fun, there’s something wrong’.
   Dus, zorg dat chatten niet een to-do-list item wordt. Die intentie sijpelt namelijk door in hoe het uiteindelijk bij de persoon aan de andere kant terechtkomt. En dan is het natuurlijk snel klaar. Niemand wil een to-do-list item voor iemand anders zijn.
   Dus: zodra er een berichtje binnenkomt: metéén reageren. Hoe langer je wacht, hoe meer je er tegenop gaat zien. En vervolgens zo snel mogelijk aansturen op een ontmoeting. Maar als de ander daar liever een aantal dagen overheen laat gaan en af en toe gewoon wat gezellig wil kletsen over de app, dan lijkt dat me niet het ideale type voor jou.

   Vraag je sowieso af of appen via datingsites het ideale medium voor jou is waar jij op je best bent. Voor het regelen van leuke dates, kun je gemakkelijk zonder datingsites.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search