Raak haar hart. 3 tips.

Hoe kom je voorbij het dodelijk onaantrekkelijke stadium van small talk? Er is een manier om je woorden zo te kiezen, dat je haar hart kan raken en ze na één enkel gesprek zomaar voor je kan vallen. Het vergt wat oefening, maar als je weet wat je moet doen, kun jij het ook leren: raak haar hart. Drie stappen is alles wat je nodig hebt. En je leert ze hier.

 

Soms he. Soms val ik in 1 enkel gesprek voor iemand. Het komt niet vaak voor, maar als het gebeurt, weet ik dat ik een hele bijzondere heb ontmoet.

 

Ik viel voor een random vreemdeling

Herken je dat, dat magische fenomeen, dat vreemden die je nog nooit eerder hebt gezien, soms beter tot je doordringen dan de mensen die heel dicht bij je staan? En dat je voor je het weet je hele levensverhaal aan het vertellen bent?

Ooit had ik een random eerste gesprek met een random vreemdeling. Maar deze vreemdeling was absoluut niet van plan om over koetjes en kalfjes te praten, zoals over wat nou de beste stad is om in te wonen, Utrecht of Amsterdam. In plaats daarvan stuurde hij het gesprek naar een belangrijke levenskeuze die ik onlangs had gemaakt. Hij wekte vertrouwen doordat hij oprecht geïnteresseerd in mij was, dus ik durfde me open te stellen en ik zei:

Ik heb het uitgemaakt met mijn ex omdat ik een droom leefde die niet meer de mijne was. Misschien was het dat wel nooit geweest.

En, leef je nu wel je eigen droom?

Daar zeg je wat… Ik weet eigenlijk niet waarvan ik nu droom…

Maar als je niet weet waarvan je droomt, is het dan niet weer heel makkelijk om de droom van de volgende die langskomt te leven?

Ja, dat zou heel goed kunnen.

Okee, beloof me dan vanaf nu af aan dat je nooit meer andermans waarheid leeft. Alleen je eigen, goed? Hand erop.

Hand erop!

 

Dat is het moment waarop ik voor hem viel. Omdat hij als een van de weinige verder durfde te vragen op dingen die op dat moment écht belangrijk voor me waren in mijn leven, dwars door al mijn imagomaskers heen. En daarop de verbinding met me vond. Dat gevoel: ‘wow, deze man ziet mij.’ Dat is dus onweerstaanbaar.

 

Echt gezien worden voelt geweldig

Kijk eens naar je eigen leven. Wie ben jij echt? Wat zijn jouw eigenaardigheden? Wat is de bagage die je meedraagt? Wat zijn je talenten? Waar ben je trots op? Waar zitten je littekens? Wat is jouw levensverhaal?

En hoe voelt het als een leuke vrouw al deze kanten van jou erkent en waardeert, zowel je lichte als je donkere kanten? Dat ze je neemt, precies zoals je bent? Ze je niet probeert te veranderen, of delen van je te ontkennen of te ontlopen, hoe duister je geheimen ook zijn, maar dat je je altijd precies genoeg voelt bij haar? Denk je nu eens in dat een vrouw zoals zij morgen een date met jou heeft. Hoe zou dat voelen?

En maak nu de switch. Waarschijnlijk net zoals jij, wil zij ook gezien worden (Hier lees je waarom).

Ze is een compleet mens met verhalen, een geschiedenis, een leven. Ze heeft haar eigen herinneringen, haar trots, haar onzekerheden, haar verlangens, haar geluk, haar bijzondere talenten.

Alleen de persoon die dit echt kan zien, dúrft te zien, laat ze toe in haar hart.

Hoe word je zelf zo’n vrouwenfluisteraar? Raak haar hart in 3 stappen.

1. Luister goed
Hou zelf even je mond en luister goed naar wat ze zegt. Niet zozeer haar letterlijke woorden, maar luister vooral goed ‘tussen de regels door’. Wat is de sub-tekst? Let op haar lichaamstaal. De manier hoe ze het zegt en haar uitstraling.

Vaak is echt luisteren al genoeg om haar het gevoel te geven dat ze gezien wordt. Ze wordt in ieder geval gehoord, door iemand die haar niet meteen in de rede valt, zijn mening direct klaar heeft, of meteen klaar staat met ongevraagde adviezen.

 

2. Stel gerichte vragen
Zodra je merkt dat er emotie op haar woorden zit, of je voelt bij jezelf emotie opspelen bij wat ze vertelt, vraag dáár dan verder op door, dieper die emotie in. Het maakt daarbij niet zoveel uit of dat positieve of negatieve emoties zijn.

Bijvoorbeeld: ‘Tof dat je vrijwilligerswerk in de sloppen van Rio hebt gedaan, zeg. Hoe heeft dat je veranderd als mens?’

Open, emotionele vragen zoals: ‘Hoe voel je je daar nu over?’ of ‘Wat deed dat met je?’ doen het altijd heel goed om een uitgebreid antwoord met diepgang van haar terug te krijgen. Zo leer je haar stukken beter (want dieper in haar hart) kennen, waardoor je op een relatief simpele manier een diepe connectie met haar legt. Het zijn het soort vragen die haar meer openen. Als zij op deze manier meer van zichzelf laat zien aan je, is dat een groot geschenk. Herhaal daarom punt 1 en blijf goed luisteren.

Als je het moeilijk vindt om op de juiste momenten door te pakken met gerichte vragen als deze, is het vaak al genoeg om te bevestigen wat ze je net vertelde, bijvoorbeeld:

“Dat kan ik me goed voorstellen”. Dit kan voldoende zijn om haar het gevoel te geven dat ze echt gehoord en gezien wordt. Ze zal je sneller vertrouwen.

3. Ontdek de verborgen schat in haar
Soms zien anderen beter wat er in je omgaat, nog voordat je het zelf door hebt. Als je echt goed luistert en gerichte vragen stelt, ben je ertoe in staat om dingen bij haar waar te nemen die ze zelf nog niet eens had gezien. En als je die dingen weet te benoemen, kan dat echt een ‘Wow, deze man ziet mij’ -effect teweeg brengen.

Om te benoemen wat je ziet gebeuren bij haar, daar is wat lef en trefzekerheid voor nodig.

Bijvoorbeeld: ‘Ik vind het mooi om te merken hoe je in je leven altijd voor anderen klaar staat… Maar wanneer is de laatste keer geweest dat je echt voor jezelf klaarstond?’

Dit kan heel confronterend zijn, zeker als ze er (nog) niet voor open staat. Daarom zijn punt 1 en 2 zo belangrijk. Als je deze twee vaardigheden niet goed onder de knie hebt, kan het benoemen van wat je ziet gebeuren bij haar helemaal verkeerd vallen. Geen vrouw zit bijvoorbeeld te wachten op een man die haar even komt uitleggen wat ze met haar leven moet doen, terwijl ze dat zelf ook al lang had bedacht. En dan is ze natuurlijk snel weg.

 

Zij is ook onzeker, net als jij

Besef dat vrouwen, net als jij, ook hun onzekerheden hebben. Dit zijn dingen die ze niet alleen voor anderen, maar soms het liefst ook voor zichzelf diep verborgen houden. Maar soms schijnen ze door, niet in wat ze je vertelt, maar hoe ze je het vertelt. Zoek daar de verbinding, en als je dat liefdevol aan haar durft terug te geven, kan je iemand helemaal doen smelten.

 

Weet je wat? Leer het zelf

Op de volgende training ‘Zo krijg je een vriendin’, ga ik meer vertellen over hoe je een diepe verbinding kan maken met vrouwen, de small-talk ver voorbij, zodat ze niet bij je weg te slaan zijn. De laatste training vorige week werd zeer goed ontvangen. Dit zei deelnemer R. erover:

“Super handige tips over hoe en wat je nu eigenlijk moet doen om echt zichtbaar te worden voor die leuke vrouwen. Alles laagdrempelig en snel in de praktijk te brengen. Super!”

Wil jij dit ook ervaren en in de praktijk brengen, waardoor die leuke vriendin nu gewoon wél werkelijkheid wordt?

Schrijf je dan hier in.

 

Wat maken mijn drie tips in jou los? Deel je ervaringen in het reactieveld.

Showing 2 comments
 • Danny
  Beantwoorden

  Mooi geschreven, en daar zit zoveel waarheid in: luisteren naar een vrouw is ontzettend belangrijk. Hoeveel keer ik het al heb meegemaakt: Ze vertelt me iets op een eerste date, een maand later komen we erop terug, haal ik een detail aan dat ze me toen vertelde en dan kreeg ik de reactie: “wauw jij weet dat nog!!” En dan zie je een big smile op haar gezicht. Een vrouw wordt idd graag “gezien” een stukje voor het uiterlijke, innerlijk voor het grootste deel. 🙂

 • Mike
  Beantwoorden

  Luisteren is bjj mij het probleem niet. Echt kunnen inspelen op emoties, daarentegen… En soms hoor ik ook gewoon te veel interessante aanknopingspunten in haar verhaal, waardoor ik al helemaal niet weet waar ik nu als eerste op moet reageren.

  Maar, hoe pak je dit nu aan bij online dating? Want dan hoor je die emotie natuurlijk niet. En ook vooral: hoe begin je dan een gesprek zonder meteen in de small talk val? Ik gebruik wel vaak interesses uit haar profiel als aanknopingspunt, maar dan blijft het daar vaak een beetje in hangen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search