Zo krijg je duidelijkheid over wat ze wil

Hoe kun je zien of de vrouw die jij aan het daten bent wel echt op jou valt of niet? Fijn om te weten, want het kan je grote teleurstellingen voorkomen. Zo krijg je duidelijkheid over wat ze wil.

 

Beland jij vaak in de friend zone? Nog nooit hebben ze zo’n leuke lieve man als jij ontmoet. Maar toch blijven ze liever ‘gewoon vrienden’ met jou. 

Of date jij wel eens dames die ontzettend twijfelen? De ene keer ben je de liefde van hun leven, om het volgende moment weken geen enkel teken van leven te mogen ontvangen van hen. 

Zoveel dubbele boodschappen, je snapt er niks meer van. Waarom zegt ze niet gewoon eerlijk hoe zij zich over jou voelt en wat haar eerlijke intenties zijn? Bij navraag lijkt ze het zelf vaak ook niet te weten. Om een punthoofd van te krijgen. 

 

Mijn superduidelijke date

Ooit had ik een date met een man die ik had ontmoet in een support-groep. En kennelijk was ik daar nogal opgevallen bij iemand. 

Hij handelde kordaat en zelfverzekerd. Tussen neus en lippen door informeerde hij of ik open stond om te daten. Jazeker. Even later stelde hij op rustige toon een date voor. Het verraste me een beetje. Op mijn aanvankelijk gereserveerde reactie stuurde hij zichzelf bij: ‘We kunnen natuurlijk ook gewoon over onze issues praten, als je dat fijn vindt’. Ik besloot het toch een kans te geven. Daten. Leuk. Al een tijdje niet meer gedaan.

Na een week met allemaal enthousiaste berichtjes (‘Zin in morgen!’), brak de avond aan. Lachen, knuffelen, levensverhalen vertellen, flirten, eten, drinken, geheimen delen… Al met al een prima date met een prima man. Ziet er goed uit. Heeft zijn leven prima op orde. Deelt allerlei interesses met mij. Respectvol, naar zichzelf en naar mij. Volwassen. Laat zich niet gek maken. En, de man liet duidelijk merken weg van mij te zijn. ‘Ik vind je leuk; lief; mooi; wanneer zie ik je weer…’, dat werk.

Alleen, ik kon het niet terugzeggen. Ik heb het een eerlijke kans gegeven. Maar, ik viel gewoon niet op dezelfde manier op hem. 

De volgende dag stuurde ik hem een vriendelijk berichtje dat ik oprecht genoten had van de date, en dat het wat mij betreft bij 1 keer blijft. Want nou ja, bovenstaande reden. 

‘Dankjewel voor je eerlijkheid, fijn. Ik heb er ook van genoten. Wie weet tot ziens’

 

En daarmee is die kous ook weer af. Geen gezeur. Geen ‘Ja maar waarom dan niet?!’ Geen verdedigende reacties, en ook geen vermoeiende pogingen om alsnog indruk proberen te maken. Dit is wat een volwassen vent met genoeg zelfvertrouwen doet met vrouwen die niet net zo hard voor hem gaan als hij voor hen: geen tijd meer aan verspillen. En dat neemt me erg voor hem in. 

Maar wat als je met een vrouw aan het daten bent die minder duidelijk is over haar intenties? 

 

Waarom zij niet duidelijk is over wat ze wil

 

Ze weet het nog niet

Het kan heel goed zijn dat ze het eerlijk waar nog niet weet. Soms is één enkele date nog niet genoeg om te weten hoe je je over iemand voelt, en soms zijn 68 dates dat ook niet. Als je liefje date na date maar over jou blijft twijfelen en ze weet niet waarom, trek dan vooral je eigen plan. Wil je een vriendin die 50% voor jou gaat, of iemand die 100% voor jou gaat? De keuze is aan jou. Altijd. Hier lees je meer over dates die twijfelen.

 

Bindingsangst

Een belangrijke mogelijke reden van onduidelijkheid in haar intenties is bindingsangst en verlatingsangst. Merk je dat haar gedrag soms warm en aanhankelijk is, en het volgende moment weer ijskoud en afstandelijk? Dan heb je grote kans dat je te maken hebt met iemand die lijdt aan liefdesangst. Het is een heel vervelende dynamiek, vooral als je er zelf last van hebt. Dit is een rode vlag. Aan jou de vrije keus of je meegaat in de dans van aantrekken en afstoten of niet.

 

Ze durft je niet af te wijzen

Afwijzen is moeilijker dan afgewezen worden. Met haar eerlijkheid stelt ze je mogelijk teleur. Ze probeert je dus eigenlijk te beschermen tegen emotionele pijn. Lief bedoeld natuurlijk, maar het doet uiteindelijk zo veel meer schade dan gewoon te vertellen wat er werkelijk op haar hart ligt. Auw!

 

Ze is afhankelijk van jouw aandacht

Soms wil ze niet vertellen hoe ze werkelijk over je denkt, omdat ze de aandacht niet kan missen. Zeker als ze zelf niet zo lekker in haar vel zit, is aandacht van buitenaf heel bevestigend. Misschien herken je dit ook wel eens bij jezelf? Maar als dit haar enige bron van zelfvertrouwen is, zie je dan hoe dit een giftige situatie is? 

 

Ze wil liever een ander soort relatie met je

Ze is duidelijk van je gecharmeerd, maar niet op dezelfde manier zoals jij van haar gecharmeerd bent. Dit kan onduidelijkheid over haar intenties opleveren, omdat ze dubbele boodschappen lijkt uit te zenden. Het is eigenlijk heel simpel, maar je moet dat zelf ook nog even onder ogen komen: ze houdt van je, maar niet op die manier. 

 

Hoe krijg je duidelijkheid over wat ze wil?

 

Wees zelf duidelijk

Je hoeft het zelf natuurlijk ook niet direct zeker te weten, maar als jij eenmaal weet hoe je je over haar voelt, laat het haar weten. 

Door zelf duidelijk te zijn geef je het goede voorbeeld. Ik vond het erg fijn dat mijn date niet mis te verstane lieve dingen tegen me zei. Hij creëerde daarmee een flirty sfeer van openheid en hij zette duidelijk de toon over zijn intenties: ik vind je leuk-leuk, en niet op een vriendschappelijke manier. Duidelijk.

Het wordt altijd meer gewaardeerd als je authentiek bent, dan dat je een vertekend beeld laat zien van jezelf. Ook als je authentieke intentie misschien minder goed nieuws zou betekenen. Om dezelfde reden dat jij het niet leuk vindt als zij vaag doet tegen jou, vind zij het ook niet leuk als jij vaag doet tegen haar. Een voorbeeld: wil je graag met haar op een date? Vraag het. Knoop dit goed in je oren: er is absoluut geen schaamte in iemand leuk vinden. Integendeel.

Als je duidelijk bent over jouw intenties, ben je niet alleen eerlijk tegenover haar, maar ook eerlijk tegenover jezelf. En dat is het belangrijkste. Je houdt jezelf niet meer voor de gek. Als je een move wilt maken, dan maak je die, in plaats van daar met flauwe excuses onderuit te komen, a la ‘Het is waarschijnlijk toch niet wederzijds’. Deze eerlijkheid ben je aan jezelf verplicht. 

 

Vraag het

Vragen is de meest onderschatte dating tool ever. Wil je weten wat ze wil? Vraag het gewoon. Hier drie voorbeelden: 

‘Ik zou je graag nog een keer willen zien. Wil jij dat ook?’ 

‘Zin om één op één verder te praten vanavond?’

‘Zoenen?’

Moeilijker dan dit wordt het niet. Beloofd. 

Maar wat vinden we dit toch lastig. Als jij merkt dat je dit soort vragen moeilijk over je lippen krijgt, is dat meestal uit angst voor afwijzing. Ze zou wel eens nee kunnen zeggen. 

So what? Nee had je toch al. Ja kun je krijgen. En zelfs al krijg je een nee, dan heb je nu in ieder geval wel duidelijkheid en dan is de keuze weer aan jou (zoals altijd): wat wordt jouw volgende stap?

 

Workshop: Echte Aantrekkingskracht
op 12 april om 19:00 uur

Waar kun je leren wat vrouwen echt aantrekkelijk vinden? Niet voor even, maar echt als relatiemateriaal? Nou aanstaande dinsdag dus, in mijn online workshop Echte Aantrekkingskracht.

Het is niet helemaal waar dat een relatie ‘gewoon maar toevallig gebeurt’. Je kunt het lot absoluut een handje helpen op heel wat verschillende praktisch uitvoerbare manieren.

Dit is wat jij van mij gaat leren:

10 blokkades waardoor jij de vrouw van je leven onbewust verjaagt;

Aantrekkingskracht vanuit ego v.s aantrekkingskracht vanuit het hart;

Welk innerlijk werk onmisbaar is, voordat je een relatie kan aangaan;

Voorselectie, waarom is het zo essentieel;

Het Stappenplan waarmee ik al mijn levenspartners heb gevonden;

De volgende super praktische stap om in 3 maanden tijd de vrouw van je leven te ontmoeten.

 

Let op! Deze online workshop helemaal gratis, maar is alleen live bij te wonen. Er zal dus geen replay worden aangeboden.

 

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

 

Lijkt me echt super tof als je er bij bent! Ik zie er naar uit mijn allerbeste kennis met je te delen.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search