Zij reageert niet op je berichtjes. Wat nu?

Als jij er ook helemaal niks van snapt waarom vrouwen op 99 van je 100 berichtjes niet reageren, lees dan vooral verder.

Hij:

Wat een interessante vrouw op de datingsite. Leuke foto’s, goed verhaal. Ik zou wel graag in contact met haar willen komen. Maar hoe? Ze zal vast overladen worden met berichtjes, een mooie vrouw als zij. Dus mijn berichtje moet of heel goed, of heel origineel zijn. Ik heb eigenlijk nog geen idee voor goede aanknopingspunten… Eerst maar eens een kort en beleefd berichtje sturen of ik haar een vraag mag stellen. Ze wordt vast al genoeg lastig gevallen.

“Dag mooie dame. Interessant profiel heb jij. Zou ik je wat vragen mogen stellen?”

Zij:

Niet heel concreet dit. Toch even zijn profiel checken. Hmmm, niet echt mijn type. Waar was ik ook alweer mee bezig? Ohja, de belastingaangifte.

Herkenbaar?

Maar he? Het was toch een heel keurig en beleefd berichtje? En zij reageert niet. Waarom dat? Dat is toch gewoon een kwestie van goed fatsoen? Jij zou sowieso op dit soort berichtjes reageren, of ze nou je type was of niet. Kleine moeite toch? Als jij er ook helemaal niks van snapt waarom vrouwen op 99 van je 100 berichtjes niet reageren, lees dan vooral verder.

Heeft ze het wel gelezen?

Soms vraag je je af of je berichtjes wel gelezen worden, zo weinig antwoord als je terugkrijgt. Je vermoedt dat het berichtje ongelezen belandt op de grote stapel, net zoals bij sollicitaties op populaire vacatures. Maar je berichtjes worden sowieso altijd gelezen, tenzij ze haar datingprofiel al tijden niet meer gebruikt. En zelfs dan. Veel datingsites sturen namelijk een e-mail of push melding als er een berichtje binnen komt. En het is heel moeilijk om dat te negeren. Er zou namelijk iets tofs tussen kunnen zitten, waarvan zij denkt: hey, dat is interessant. Ze zit niet voor niets op een datingsite.

Is ze je vergeten?

Stel, je hebt al een tijdje contact met haar via het over en weer sturen van berichtjes. Opeens hoor je dagen niks meer van haar. Is ze je vergeten? Zou kunnen. Dus je stuurt nog een berichtje. Weer niks. Nog maar een dan. Hallo, leef je nog? Grote kans dat deze vrouw je niet vergeten is, maar andere redenen heeft om je niets meer te sturen. Dit zegt trouwens vaak weinig over jou, maar alles over haar.

Heeft ze het te druk?

Ze kan het natuurlijk heel druk hebben in haar leven. Dat zegt overigens niks over hoe druk ze het werkelijk heeft. Het enige wat dit betekent is dat ze het te druk voor jou heeft en kennelijk meer urgente dingen te doen heeft dan jou berichtjes te sturen. Nogmaals, dit zegt weinig over jou, maar alles over haar en haar prioriteiten.

Is ze heel verlegen?

Misschien is ze heel verlegen dan? Vindt ze het heel eng om een vreemde man zomaar persoonlijk aan te spreken in berichtjes. Dus je maakt jezelf zo makkelijk, veilig en toegankelijk mogelijk voor haar. Nog steeds niks? Dan kun je veilig aannemen dat het geen verlegenheid is.

Maar wat betekent het?

Berichtjes zijn als reclamefolders in je brievenbus. Ze komen gevraagd en ongevraagd je leven binnen; ze blijven komen en allemaal willen ze je iets verkopen. Ga eens na: hoe ga jij met reclamefolders om? Lees jij ze allemaal aandachtig door? Bel jij meteen de dealer terug om te vermelden dat je er over na hebt gedacht, maar toch geen interesse te hebben in hun laatste-kans-nieuwjaarsknaller wellness abonnement?

Geen tijd = geen prioriteit

De meest-gebruikte smoes om iets of iemand te negeren is: geen tijd. Te druk. Ik geloof niet dat er zoiets bestaat als geen tijd. Wel geloof ik in prioriteit. Als iemand tegen je zegt dat ze geen tijd heeft voor je, zegt ze eigenlijk: jij hebt niet de hoogste prioriteit in mijn leven. De dingen waar ik al mee bezig was zijn nu even belangrijker voor mij.

Dit moet je zeker niet persoonlijk opvatten. Het is heel logisch, want andere dingen hebben hun waarde in haar leven al bewezen. Jij hebt dat nog niet, want daar gaat tijd overheen. Tijd die ze niet heeft, omdat ze die investeert in dingen die vertrouwd zijn in haar leven, zoals het doen van de belastingaangifte.  

Om terug te komen op de reclame aanbieding van het wellness abonnement: waarom tijd en geld stoppen in een of ander wellness product als je prima tevreden bent met games night iedere zondagavond met de buren?

Vind je het nog steeds moeilijk om om te gaan met de afwijzing dat zij niet reageert, lees dan dit.

Je berichtjes zijn niet interessant genoeg voor haar

De meeste mensen maken steeds dezelfde fouten in het sturen van berichtjes. Ook zij maakt zich hieraan schuldig als ze zelf berichtjes stuurt. Meestal komt het er op neer, dat de inhoud van de berichtjes gewoon niet interessant wordt gevonden. Te saai, te algemeen, te verkoperig, te geforceerd, te vergezocht, te brutaal, kortom, te veel moeite om even op te antwoorden.

Doe dit niet:

1.Ga niet nog meer berichtjes sturen
Ga er veilig vanuit dat ze je berichtje heeft gelezen. Grote kans dat ze je niet vergeten is, maar andere redenen heeft om je niet terug te berichten. Er is natuurlijk een kleine kans dat ze wel wilde antwoorden, maar dat ze het vergeten is. Je kunt haar een paar dagen later een reminder sturen. Maar dan is het ook echt klaar.

2.Ga niet wachten op haar
Ga niet wachten op haar berichtjes als een golden retriever die smachtend bij de deur wacht tot zijn baasje weer thuis komt van werk. Dit kan heel moeilijk zijn als je heftige gevoelens voor haar koestert. Daarom:

3.Move on
Dating voor beginners les 1: staar je niet blind op die ene. Ook al ben je nog zo verliefd, of heeft ze het nog zo beloofd om wat van zich te laten horen, jij bent het aan jezelf verplicht om verder te gaan met je leven. Met of zonder (berichtjes van) haar. Geef het op en ga lekker flirten met andere leuke vrouwen die jouw aandacht wel waard zijn.

Zo reageert ze wel:

1.What’s in it for her?

Dus als zij je berichtjes negeert, omdat ze te oninteressant zouden zijn, hoe zorg je er dan voor dat je ze wel interessant maakt?

Door als eerste te bedenken voordat je het berichtje opstelt: what’s in it for her? Kom je met je berichtje iets halen, iets verkopen of iets geven?

Hoe weet je waar ze geinteresseerd in zou kunnen zijn? Door wat tijd te nemen en je te verdiepen in haar profiel en haar leven.

2.Geef haar een tijdslimiet

Zij mag het misschien heel druk hebben, maar dat heb jij ook. Wil je haar via een berichtje uitnodigen voor een drankje? En ze reageert positief? Vertel haar dan dat je dat graag doet, maar ook dat je tijd beperkt is. Alleen deze week, volgende week ga je op vakantie. Of zo iets.

3. Kies een directer medium

Wist je nog, lang geleden, dat er een soort verbinding was waarmee je direct elkaars stem kon horen? Iedereen gebruikte het, want we kenden nog geen kleine tekstberichtjes. Het was een prachtige tijd, waar mensen op straat elkaar nog aankeken, in plaats van verzonken te zijn in hun beeldschermen.

Die ouderwetste verbinding is er nog steeds en die heet bellen. Een berichtje is zo gestuurd, maar de drempel om iemand te bellen is iets hoger.

Er is een enorm voordeel aan bellen. Commitment wordt hoger naarmate de drempel om iemand te benaderen hoger wordt. Dus je moet meer moeite doen om iemand op te bellen, maar je zult merken dat die date waarop je hoopte ineens binnen een paar minuten geregeld is en in beide agenda’s vast staat. Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen via appjes. Het duurt dan soms dagen voordat het tot een concrete ontmoeting komt, als het al zover komt. En omdat de commitment een stuk lager is, is diezelfde date ook nog eens veel makkelijker af te zeggen.

Het beste medium om een date te regelen is nog altijd face to face. Dus vergeet al die berichtjes, vergeet zelfs je telefoon. En tref elkaar in het echt.

Vanavond gratis online workshop: Omgaan met afwijzing

Vind je het lastig om om te gaan met afwijzingen? Vind je het, ondanks dat je weet dat het niks over jou zegt, erg pijnlijk om 0 reacties te ontvangen op jouw berichtjes? Blokkeert deze angst je ervan om moves te kunnen maken bij leuke vrouwen? Kom dan sowieso vanavond naar mijn gratis online workshop ‘Overwin je angst voor afwijzing‘. Ik weet zeker dat je daar veel van kan leren. Inschrijven doe je hier:

Showing 8 comments
 • Mike
  Beantwoorden

  Ik maak aan de lopende band mee dat mijn berichten niet beantwoord worden. Gelukkig staar ik me nooit blind op die,ene leuke dame.

  Wat betreft het je verdiepen in haar profiel: ik doe dat dus vaak en dat levert ook wel een gesprekje op, eventjes. Maar op een zeker moment wordt dat onderwerp dan blijkbaar saai en haakt ze alsnog af. Wat kan ik daar dan tegen doen? Ik probeer nog weleens radicaal an onderwerp te veranderen, maar daar wordt et gesprek ook niet spontaner van.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Mike, zorg er dan voor dat het voor haar interessant blijft. Waar wordt zij warm van? Zorg dat het gesprek daar over gaat. Succes!

   • Mike van Dooyeweert
    Beantwoorden

    Dat klinkt heel logisch, maar in mijn geval kunnen zelfs onderwerpen waar zij warm van wordt tot saaie (small talk-)gesprekken leiden.

    Het is een gave…. Of eerder een vloek. 😉

    • Klazien
     Beantwoorden

     In dat geval: zoek de uitdaging op. Tease haar. Lok haar uit haar tent. Vraag iets wat ze absoluut niet ziet aankomen. Zo hou je het net zo spannend als je zelf wil 🙂

 • Danny
  Beantwoorden

  Hoi Mike

  Ik las net je verhaal.

  Hoeveel berichtjes stuur je eigenlijk? Als het teveel berichtjes sturen wordt, wordt het idd na een tijdje te saai. Mijn ervaring is om na een paar berichtjes haar op te bellen. Al was het maar 5 min. Zo heeft zij jouw stem eens gehoord en wordt haar nieuwschierigheid geprikkeld. Een vrouw houdt er wel van dat de man eens het initiatief neemt. Nogmaals, kort en krachtig. Het kan een goede ijsbreker zijn en is goed voor je zelfvertrouwen.

  • Mike van Dooyeweert
   Beantwoorden

   Het probleem is dat ik dan vaak toch niet close genoeg met haar ben om haar echt op te bellen. Daarvoor heb ik dan juist te weinig (interessante) berichten gestuurd.

 • Danny
  Beantwoorden

  Laat me 1 ding duidelijk stellen: je kan onmogelijk “close” worden met iemand via textverkeer. Het zijn enkel woordjes gecombineerd door letters, maar de intonatie, de diepere betekens, de emotie, het is er gewoon niet. Als je teveel text met iemand gaat die onzichtbare persoon na een tijd vervelen. En jah, dan wordt het saai. Jij kan het mss wel leuk vinden, maar die andere gaat toch wel eens denken, pfff, bel me eens op of verras me eens.

  Je hoeft niet close te zijn om iemand op te bellen en een gesprek van 5 minuutjes op te starten. Maar in die 5 min kan er veel gebeuren. De interesse wordt opgewekt, of is er gewoon niet. Of mss voldoet die persoon niet aan je verwachtingen of mss net wel.

  Whats app en dergelijke maken de communicatie kapot. Daarom, stuur een paar berichtjes en bel haar spontaan op. 1 kans op 2 !!

  • Mike
   Beantwoorden

   Ok, misschien heb ik het dan verkeerd verwoord. En het is ook lastig uitleggen als je m’n berichten niet kunt zien. 😉

   Maar wat ik bedoelde te zeggen is dat het eigenlijk vaak al misgaat voordat bij een van ons überhaupt de interesse gewekt is om elkaar te willen spreken. Dan is het na die eerste paar berichten eigenlijk al voorbij, terwijl er soms (nee, lang niet altijd) misschien toch meer in had kunnen zitten. Ik moet er ook bij vermelden dat ik slecht ben in het onderhouden van chatconversaties.

   Soms is het ook precies wat Klazien al aanhaalt: dan reageert ze van begin af aan überhaupt niet. Ook niet als ik mijn vragen wat spannender probeer te maken.

   Ik,ben inderdaad wel een voorstander van elkaar echt spreken (al spreek ik dan liever meteen ergens af), maar enige connectie moet er dan natuurlijk wel zijn.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search