Zet altijd jezelf op de eerste plaats

Een van de belangrijkste voorwaarden voor het aangaan van een leuke gezonde relatie is met heel je hart houden van de belangrijkste persoon op de wereld: jezelf.

In mijn ervaring is jezelf op de eerste plaats zetten een van de allerbelangrijkste voorwaarden voor het aangaan van fijne, gezonde en duurzame relaties.

 

Hoe breng je zelfliefde in de praktijk, zodat het je meer liefde oplevert?

Zie jij de volgende clichématige quote wel eens voorbij komen:

“Je moet eerst van jezelf houden voordat anderen van je kunnen houden”

En snap je dan meteen hoe dat werkt als je ‘s ochtends je bed uit komt?

Grote kans van niet. Clichés zijn niet voor niets clichés. Meestal is het een waarheid als een koe. Maar je weet pas hoe waar het is, als jouw zelfliefde je leuke relaties met vrouwen op begint te leveren. Tot die tijd zegt zo’n quote jou waarschijnlijk niks.

Hoe breng je zelfliefde in de praktijk, zodat je kans op een leuke relatie veel groter wordt?

Er zijn veel manieren om te investeren in jezelf. Ik deel hier drie praktische manieren die mij erg geholpen hebben om beter en dieper in contact te komen met de mensen die ik leuk vind.

 

Random acts of self love

Regelmatig in de week houd ik tijd vrij voor mezelf. Niet voor mijn partner, niet voor mijn vrienden, niet voor mijn klanten en zeker niet voor de rest van de wereld. Deze tijd vul ik met dingen waar ik zelf op dat moment intens gelukkig van word.

Ben ik dat?

Laatst heb ik fotografie ontdekt. Niet achter de camera, maar ervoor. Ik merkte dat het heel goed is voor mijn zelfbeeld om me mooi te laten fotograferen door professionele fotografen en talentvolle amateurs. Deze foto’s maak ik alleen voor mijzelf. Toen ik mezelf voor het eerst terugzag op de eerste resultaten, schoten de tranen in mijn ogen. Ben ik dat? Toen pas drong het tot me door hoe ontzettend streng en afkeurend ik altijd naar mijn eigen uiterlijk en lichaam kijk. Maar wat ik zag op die foto’s, was een aantrekkelijke, zelfverzekerde vrouw. Sindsdien koester ik deze beelden en kan ik er altijd naar terugkeren als ik mezelf weer eens de grond in stamp met afkeurende gedachten. De foto’s bewijzen het tegendeel. 

Deze random acts of self-love zoals ik ze noem helpen mij mijzelf meer op waarde te schatten, waardoor het voor anderen makkelijker is om dat ook te doen.

Wat is jouw favoriete random act of self-love? Ik leer graag van jou, dus deel het met me in de reacties onder dit artikel.

 

Geef jezelf toestemming

Geef jezelf toestemming om alles in je leven te doen wat jij wil. Stel, je hebt altijd al willen leren vliegen. Wat houdt je tegen? Waarschijnlijk ben je het zelf. Die stemmetjes in je hoofd die zeuren: geen geld, geen tijd, vliegangst, ik ken geen vliegscholen, ik zou dat nooit kunnen, heb niet eens een rijbewijs, waar moet ik dan heen vliegen dan, etc…  Stop daar nu mee en zeg tegen jezelf: ik geef mezelf toestemming om deze zomer mijn eerste vliegles te nemen. Het mag en het kan gewoon.

Maar ook op het gebied van liefde, relaties en seksualiteit mag je al je dromen waarmaken. En dan wordt het opeens wat lastiger. Zeker bij grote dromen, waar misschien schaamte omheen hangt. Neem bijvoorbeeld de volgende wens: ‘Dit jaar wil ik drie leuke nieuwe vriendinnen: eentje for life; eentje voor af en toe een sexy avontuurtje en nog een om mee op een lange wereldreis te gaan (en nog meer sexy avonturen). Denk daar nu eens een moment over na.

Hoeveel stemmetjes kwamen er zojuist in je hoofd op dat dat allemaal niet kan of mag? Ik zeg niet dat dit een droom is die jij nastreeft of na zou moeten streven, maar als je eens serieus naar je eigen dromen kijkt op liefdesgebied, welke stemmetjes houden het tegen? Wie zijn jouw Kan-niet en Mag-niet? Schrijf het voor de gein eens op voor een overzicht van al je zelf-beperkende gedachten.

Zelfliefde in actie is jezelf beloven: het kan wel en het mag ook. En vervolgens jezelf niet in de steek laten bij de uitvoering ervan.

Sinds ik mezelf toestemming heb gegeven om het liefdesleven van mijn dromen te leven, komt veel van wat ik graag wil vaak op onnavolgbare manieren ineens op mijn pad. Probeer het eens uit, je zult er geen spijt van krijgen.

 

Vergeef jezelf bij fuck-ups

Soms lukt het je niet meteen de eerste keer om je doelen te bereiken. Maar niemand zei dat het makkelijk was. Zeker bij het werken aan grote dromen gaat het vaak de eerste paar keren steeds mis. Dat kan best ontmoedigend zijn. Je kunt jezelf wel voor je kop slaan bij bijvoorbeeld de zoveelste afwijzing van een leuke vrouw. Dat kan heel ontmoedigend zijn. En die ontmoediging kan leiden tot steeds minder zelfvertrouwen en apathie.

Tenzij je jezelf vergeeft voor je fouten. Bedank jezelf dat je het geprobeerd hebt en dat je op je bek durfde te gaan. Want nu zie je hoe je het de volgende keer beter kunt doen.

Door mezelf te vergeven bij grote en kleine fouten zorg ik ervoor dat fuck-ups me niet meer ontmoedigen, maar juist aanmoedigen om het de volgende keer beter te doen, waardoor mijn zelfvertrouwen groeit in plaats van afneemt. Daarom is zelfvergeving zo ontzettend belangrijk. En iedereen weet dat zelfvertrouwen onweerstaanbaar is.

 

Leer waar vrouwen echt verliefd op worden

Dus als zelfliefde en zelfvertrouwen zo’n onmisbare basis is voor goede relaties en geluk, waarom leren we daar in de praktijk dan zo verdomd weinig over? Goede vraag. Daarom geef ik vrijdagavond 31 augustus een gratis online training ‘Dit is waar vrouwen echt verliefd op worden’. Daarin leer je praktische technieken hoe je jezelf op nummer 1 zet; technieken om je zelfvertrouwen enorm en blijvend te boosten; hoe je aantrekkingskracht op vrouwen kunt uitoefenen; hoe je zelfvertrouwen communiceert naar vrouwen; hoe je omgaat met je minder aantrekkelijke kantjes en hoe je zelfvertrouwen ijzersterk wordt en blijft, zelfs na veel afwijzingen.

Wil jij leren wat vrouwen echt zoeken in een man? Schrijf je dan nu in.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search