Zeg je datingprofiel op

Hoe komt het toch dat daten via datingsites helemaal niet leuk is? Omdat ze zo zijn ontworpen dat je alle lol in het daten wordt ontnomen. Ik ervoer het laatst zelf weer. En waarom zou je iets blijven doen wat je helemaal geen vreugde oplevert, laat staan succes?

Waarom ik me aanmeldde bij een datingsite

Yes, ik ben zelf weer actief met daten begonnen. Ik heb een erg leuke open relatie en kom helemaal niks tekort in mijn liefdesleven. Mijn vriend was al een tijdje actief met andere vrouwen aan het daten, en ik merkte dat ik daar eerst veel moeite mee had. Ik was voortdurend met mijn aandacht bij hen. Mijn grootste angst was dan altijd: wat als hij mij verlaat voor die andere vrouw? Wat als hij haar uiteindelijk leuker vindt dan mij?

Ik maakte mezelf gek met deze gedachten en ik merkte dat ik zo voor mijzelf mijn eigen kleine hel aan het creëren was. Dat had allemaal weinig met hen te maken. Ik vroeg me af: als ik met mijn hoofd de hele tijd zo met zíjn liefdesleven bezig ben, manifesteer ik dan niet zelf mijn eigen grootste angst? Ik ben dan zélf degene die mij in de steek laat. Dus wat heb ik ook alweer nodig in mijn eigen liefdesleven?

Ik draaide het om: een open relatie betekent ook dat ik zelf kan daten met wie ik wil. Ik was dat even vergeten. Ik was ook helemaal vergeten hoe leuk ik daten ook alweer vond. Want ik doe dat erg graag.

 

Waarom ik me gelijk weer afmeldde bij die datingsite

Met gezonde moed en tegen al mijn principes in maakte ik een profiel aan bij OKCupid, de dating site die mij het minst tegenstaat. Ik was al eerder ooit lid geweest. Ik plaats mooie foto’s, steek liefde en aandacht in mijn profieltekst en braaf antwoord ik tientallen (honderden?) persoonlijke vragen, waarvan de algoritmen mij een match made in heaven beloven. Yeah, wiskunde!

Meteen stromen de berichtjes van vreemde mannen binnen. Aanvankelijk weet ik niet zo goed wat ik ermee aan moet, maar na een paar dagen ben ik verslaafd. Iedere dag kijk ik of ik nog berichtjes heb, waarvan het beloningscentrum in mijn hersenen telkens een beetje oplicht.. Inmiddels is OKCupid op de achtergrond een behoorlijk zware app geworden die een groot deel van de bandbreedte van mijn hoofd in beslag neemt.

Ik heb chats met de meest uiteenlopende karakters. Het doet me allemaal precies zo weinig als ik verwachtte, en veel minder dan ik stiekem hoopte. Omdat ik al de verloren uren swipen en chatten niet als verspilde tijd wil wegstrepen, weet ik er toch nog vier dates uit te slepen, waarvan ik er al twee gehad heb. Die twee waren onderhoudend, niet voor herhaling vatbaar. Een prettig tijdverdrijf. Meer niet.

Totdat ik het weer helemaal zat ben. De domme afhankelijkheid als die van een fruitautomaat. Ik mis écht contact met alles erop en eraan. Lichaamstaal. Uitstraling. Persoonlijkheid. Ik wil iemand kunnen voelen, proeven, ruiken en horen. De tijdverspilling van het staren naar de eindeloze stroom van foto’s op een beeldscherm. Gedoe.

Ik heb geen lol hierin. Daten was altijd leuk. Maar niet met datingsites. Wat doe ik hier nog… Weg ermee.

Het opzeggen van de datingsite was een enorme opluchting. De vrijgekomen tijd, rust en focus in mijn leven. It’s about time to practice what I preach. Ik heb een geweldige methode om fantastische toekomstige partners te vinden. Deze methode heeft mij nog nooit in de steek gelaten. Zonder uitzondering heeft het me altijd een geweldig sociaal leven opgeleverd, met bijbehorende liefdespartners en plenty nieuwe vrienden. Zónder dating sites.

Als die methode zo goed werkt, waarom zou ik die dan niet gewoon weer inzetten? Dat is precies wat ik ga doen.

 

Gratis online workshop: Een relatie vinden zonder datingsites

En ik ga deze methode met jou delen op woensdagavond 11 maart. Ben jij het helemaal zat om een relatie proberen te vinden via datingsites? Lukt het maar niet? Dan is mijn gratis online workshop: Een relatie vinden zonder datingsites een niet te missen kans voor je.

Weet je, daten zonder de hulp van datingsites is veel leuker en succesvoller dat met. Je krijgt betere matches, en verspilt minder tijd achter een beeldscherm. Je hebt meer lol in het daten, want daten is gewoon weer leuk, precies zoals het bedoeld is. Maar weinig mensen weten dit.

In deze online workshop ga jij leren:
De 3 beste manieren om effectief en met zelfvertrouwen te flirten, gericht op een diepere verbinding;
Hoe je een relatie vindt, zonder het gebruik van datingsites;
Wáár je de ideale vrouwen voor jou vindt, die jou ook zien staan;
De 5 meestgemaakte fatale fouten van mannen die vaak in de friend zone belanden. En wat je daaraan kunt doen;
De beste tip hoe je belemmerende gedachten uitschakelt die tussen jou en je toekomstige vriendin in staan;
Het geheim hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom;
Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad.

Schrijf je hier in.

En kun je er niet bij zijn? Dat is geen probleem, want ik stel de opname van een training nog 3 dagen daarna als replay voor je beschikbaar. Wel even inschrijven dan 🙂

Kom naar mijn webinar

Schrijf je in

Showing 5 comments
 • Mike
  Beantwoorden

  Ik wil niet zeggen dat ik ze helemaal zat ben, maar ik heb wel een haat-liefdeverhouding met datingsites. Wat ik vooral moeilijk vind, is de druk om steeds maar weer te ‘moeten’ reageren om het gesprek gaande te houden. Vaak merk ik ook dat ik gesprekken hierdoor enorm verwaarloos.
  Ironisch genoeg verliest de ander juist haar interesse als ik wél eindelijk een keer leuk contact denk te hebben. Dan is het vaak al afgelopen nog voordat ik een offline-datevoorstel kan doen.
  Voor mij als verlegen introvert zou online dating echt een uitkomst kunnen bieden, maar ik heb die voordelen nog niet zo ervaren.

  Ik vraag me overigens regelmatig af wanneer ik weer een succesverhaal lees/hoor, hoe mensen dat dan toch voor elkaar moeten krijgen.
  Als je media moet geloven is daten tegenwoordig zo makkelijk (sommige artikelen zullen zelfs stellen dat het té makkelijk geworden is). HOE dan? 🙂

  • Mike
   Beantwoorden

   Correctie: ik bedoel natuurlijk niet dat het (nieuwe) zo makkelijk is (daar worden juist hele filosofische artikelen op los gelaten), maar eerder dat het regelen van dates zo makkelijk zou zijn. Volgens de media, dan. De vraag ‘hoe dan?’ blijft uiteraard nog steeds van toepassing. 🙂

   • Klazien
    Beantwoorden

    Hey Mike, bedankt voor je goede reflectie. Tja, als het zo makkelijk zou zijn als de media ons doen geloven, dan zou er niks aan zijn. Ik heb ervaren dat het datingsites veel gelijkenissen vertonen met dating zonder de hulp van datingsites. Als het je goed lukt in de echte wereld, lukt het ook best aardig online, en andersom. Het succes zit ‘m niet in het medium dat je gebruikt, maar helemaal in jouwzelf. Wat ik aangeef in mijn artikel is: als het medium niet bij je past, dan kun je het beter op een andere manier proberen. Het medium zelf gaat je niet magisch helpen aan een grote berg goede matches en leuke dates, als dat in de echte wereld ook niet lukt. Begin dus altijd bij jezelf. Het succes zit in jou besloten en jij hebt daar invloed op.

 • Michiel
  Beantwoorden

  Hahaha… ironisch. Ik heb net Tinder opgezegt. Ik had dr een maand voor betaald maar ik vond t niks. Ik kreeg maar een paar echt leuke matches. Terwijl een vriendin van me wel 80 likes per dag krijgt waardoor ze haast niet reageerd. Volgens mij is t een grote melkkoe en is de balans naar mijn mening helemaal weg. En je geweldige quote “fastfooddating” was hier echt van op toepasbaar. T gras is altijd groener aan de overkant zeg maar.
  Ik ben benieuwd naar je webbinar klazien 😄 en waar dit keer weer meekomt. leuk!

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Michel, dit is zo herkenbaar voor mij. Bij Tinder is bewezen dat er veel meer mannen dan vrouwen op zitten. Dus de datingsite vult dat aan met vrouwelijke nepprofielen, om een soort van schijnbalans terug te brengen. En voor die illusie betaal je als je een abonnement neemt. De handvol (leuke) vrouwen die duidelijk als echt te onderscheiden zijn en met oprechte intenties op Tinder zitten, worden al snel overvallen door de mannen. Waardoor het voor die vrouwen ook geen leuke ervaring is. Meer en meer vrouwen blijven weg, dus de balans raakt steeds verder uit evenwicht. Dit was precies mijn ervaring met Tinder. Ik wist niet hoe snel ik er weer vanaf moest, toen ik eens uit nieuwsgierigheid een profiel had aangemaakt.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search