Zij flirt met je, wat nu?

Wat moet je doen als een leuke vrouw onverwachts met je flirt? Hoe weet je zeker of zij flirt met jou? Hoe breng je dat tot een succesvol vervolg? Dat leer je hier.

 

Ik was afgelopen weekend op een heerlijk festival om deze prachtige zomer uit te luiden en nog eens goed te feesten, te dansen en te sjansen. De maandag erna kreeg ik de volgende vraag van mijn goede vriend Rolf die ook op dat festival aanwezig was. Ook hij had niet te klagen over sjans van een leuke dame. Maar wist zich er vervolgens geen raad mee…

Rolfs flirt

Ik stond intiem en handen in elkaar gevouwen met een meisje en die allemaal lieve dingen tegen me zei. Dat ze me zo’n mooi mens vond. Zo leuk, zo lief, enzovoort. We leken op te bouwen naar een tongzoen maar ineens leek ze weg te vluchten van me. ik weet niet zo goed wat er mis ging. Misschien had ik te lang gewacht met zoenen? misschien had ik moeten zeggen ‘ja ik vind jou ook leuk’? Ik bleef stil. Misschien schrok ze ervan toen meerdere mensen naar ons stonden te kijken in afwachting van de zoen. Mogelijk haar vriendinnen? Misschien bedoelde ze het meer in het algemeen dan romantisch en was dit haar manier van afwijzen?

 

Ik herformuleer de vraag van Rolf: wat moet ik doen als een leuke meid met mij flirt?

Ik hou van dit soort vragen, omdat er 1001 antwoorden mogelijk zijn. Maar om te weten wat jij het beste kunt doen, heb je eerst overzicht nodig.

 

1. Hoe weet je of zij flirt met jou?

Goed nieuws: vrouwen flirten ook! Dat kan soms als een verrassing komen om twee redenen. Ten eerste omdat mannen en vrouwen aangeleerd zijn dat vrouwen uit zichzelf niet het initiatief zullen nemen om te flirten. Geheel volgens de populaire ‘mannen jagen; vrouwen wachten geduldig af-mythe’.

Ten tweede kan het verrassend zijn, omdat je soms niet kan geloven dat een leuke vrouw spontaan en uitgerekend met jou staat te flirten, en niet met die andere stoerdere mannen. Zeker als je zelfbeeld aan de lage kant is, ga je eerst hard op zoek naar het addertje onder het gras voordat je ontspannen kan aannemen dat ze jou gewoon wel leuk vindt.

Maar hoe weet je of zij met jou flirt? Dat onderwerp behandel ik volgende week in een nieuw blog. Tot die tijd: investeer eerst in het verbeteren van je zelfbeeld.

2. Hoe niet te reageren

In het voorbeeld van Rolf is alles fantastisch en romantisch in hun interactie, totdat zij wegloopt en hem in verwarring achterlaat. Ineens is er een Probleem. Wat nu?

 

 

 • Stop met verwachten

 

Waarom ervaart Rolf zo’n teleurstelling? Omdat zij hem in de kou liet staan? Nee, omdat hij verwachtingen opbouwde als gevolg van de romantische flirt en daar alles vanaf liet hangen, waaronder zijn succes bij deze vrouw en misschien wel bij vrouwen in het algemeen.

Misschien vraag je je nu af: dat is toch logisch, als zij zo lief en verleidelijk doet, dan schept zij toch zeker een bepaald verwachtingspatroon bij de ontvanger? Klopt, alleen als je jezelf als passieve ontvanger van dat gedrag ziet. Jij bent zelf degene die verwachtingen opbouwt en koestert. Verwachtingen die niet worden ingelost, dat is een van de grootste veroorzakers van menselijk lijden. En dat doe je gelukkig helemaal zelf. Gelukkig, omdat dat betekent dat je zelf ook weer de controle kunt terugnemen.

Stop dus met verwachten, bijvoorbeeld dat je leuke flirt wel zal uitdraaien op een zoen. Maar dat is niet altijd even makkelijk, want verwachten is heel menselijk, het gaat bijna automatisch en vaak ongemerkt. Het tegengif tegen verwachtingen is waarderen. Hier leer je hoe je dat in de praktijk brengt. Alleen zo kun je een teleurstellende ervaring reframen als een succesvolle. Dat is belangrijk omdat dat je gaat helpen bij flirts in de toekomst.

Aan Rolf nu de vraag: kun je waarderen wat er is gebeurd op het festival en wat ze tegen je zei? Kun je dit koesteren en meenemen als bijzondere ervaring?

 

 • Invullen voor de ander

Een tweede fout die Rolf maakt is dat hij allerlei aannames maakt over haar gedrag op dat moment. Misschien vond ze hem te afwachtend? Misschien werd ze nerveus van toeschouwers, die misschien wel haar vriendinnen waren? Misschien was haar intentie ‘algemeen’?

Hoewel dit aanneembare redenen zijn, kan hij nooit raden wat haar werkelijke intenties zijn op dat moment. Want er zijn legio redenen om een leuke flirt te beëindigen. Door dit voor haar in te vullen, is de kans groot dat hij er flink naast zit en op basis daarvan zijn reacties verkeerd uitkiest. Want het zou echt van alles kunnen zijn. Rolf vroeg aan mij wat er aan de hand zou kunnen zijn. Maar ik weet het ook niet. Ik kan niet raden waarom ze haar grenzen aangaf.

Maar dat ze duidelijk haar grenzen aangaf, is sowieso reden voor vreugde. De flirt was leuk tot dat moment, maar zou verschrikkelijk zijn geworden als een van beiden dingen zou gaan doen tegen zijn of haar zin.

Als je echt wilt weten waarom iemand opeens een einde wil breien aan een leuke flirt. Vraag het. Maar verwacht niet dat je een 100% eerlijk antwoord krijgt, of dat je je daar beter over gaat voelen.

Huh? Waarom zouden vrouwen in godsnaam niet eerlijk tegen je zijn? Omdat ze A: beleefd tegen je willen zijn en niet eerlijk durven te zeggen dat ze geen zin in je hebben. Of B: Geen zin hebben in het gezeur zoals ze al 100 keer eerder hebben gehad van andere mannen met een kwetsbaarder ego dan dat van jou.

 

3. Hoe wel te reageren?

Ten eerste: hoe zou je willen reageren? Het is natuurlijk super stoer en mucho macho om meteen in actie te komen en om direct de seksuele escalatieladder te beklimmen en door te stoten naar directe consumptie van je flirt. Sommigen beweren zelfs dat je niet mannelijk zou zijn als je niet direct bovenop alles zou willen springen, dat een kort rokje draagt. Klopt dat voor jou ook? En als je heel eerlijk naar jezelf bent: wil je echt direct fysiek worden met die vrouw die je nog maar een paar minuten kent? Luister goed naar jezelf of dat verlangen een idee van je ego is, of dat het echt vanuit jou zelf komt. Alleen jij kunt dat bepalen. 

Stel dat Rolf die meid graag wilde zoenen, direct toen hij haar zag. Dat kan een heel authentiek verlangen zijn. Wat had hij dan moeten doen? Ten eerste zoals gezegd: reframe je verwachtingen en vul niet in voor de ander. Vervolgens:

 

 • Actie

Als een leuke meid overduidelijk met jou flirt kan dat soms zo onverwacht zijn dat je bevriest, zoals Rolf. Je weet gewoon niet wat je ermee aan moet. Maak op zo’n moment weer contact met je verlangen en kom in actie. Zijn er factoren die het lastig maken, zoals luide muziek of een dozijn nieuwsgierige vrienden die er met hun neus bovenop staan? Neem haar dan mee naar een stiller plekje. Breng het als een open uitnodiging: ‘Kom je mee? Daar en daar kan ik je beter verstaan’.

Het maken van een open uitnodiging is goed, omdat je haar daarmee ruim baan geeft om haar grenzen aan te geven. En als zij jou op dit gebied kan vertrouwen, is de kans veel groter dat ze zich aan je overgeeft.

 

 • Pak de draad een andere keer weer op

Als ze nu geen zin heeft om verder met je te gaan, wil nog niet zeggen dat ze je nooit meer wilt zien. Ze heeft al aangegeven je leuk te vinden. Grote kans dat ze het leuk vindt om je vaker te zien. Gewoon vragen dus of ze zin heeft om wat met je te drinken. Nee heb je, ja kun je krijgen.

 

Gratis online training – De basis van succesvol flirten

Wil jij leren wat je moet doen om succesvol te flirten? Hoe reageer je als een leuke vrouw met jou flirt? Hoe weet je wanneer een vrouw met jou flirt? Dit en meer leer je in mijn gratis online training ‘De basis van succesvol flirten’.

Schrijf je nu in. Ik geef dit webinar eenmalig. Er zal dit keer geen replay achteraf beschikbaar zijn, dus markeer de datum donderdag 20 september om 19:30 in je agenda en zorg dat je erbij bent.

Mag ik je iets vragen?

Uit pure nieuwsgierigheid: wanneer was de laatste keer dat jij niet wist wat je aanmoest met een flirt? Zie jij meteen wanneer vrouwen met je flirten? Of twijfel je daarover? Deel hier al je twijfelgevallen, dan geef ik je direct een gratis tip wat je het beste had kunnen doen, zodat het je gaat dienen in de toekomst.

Showing 6 comments
 • Mike
  Beantwoorden

  Met het risico dat ik hiermee ook een enorme aanname doe: het kan ook zijn dat ze hard to get speelde. Ik vind het zelf altijd heel irritant als vrouwen dat doen (ik heb het persoonlijk nog nooit meegemaakt, maar heb het wel zien gebeuren). Het gewone ‘spel’ is al ingewikkeld genoeg. 🙂

  • Klazien
   Beantwoorden

   Ha Mike. Dat is inderdaad een aanname. Deze gedachte zou prima een van de vele redenen geweest kunnen zijn waarom ze wegliep: eens kijken of hij achter me aan komt gelopen als ik van hem wegloop. Maar zeker weten doe je dat niet. Merk je dat vrouwen die dit soort push-pull gedrag vertonen je in de war brengen?

 • Mike
  Beantwoorden

  Ja, want ik vind het al moeilijk om echt flirtgedrag te kunnen herkennen (daarom ben ik ook benieuwd naar je volgende blog). Als een vrouw geen interesse toont (of lijkt te tonen), zou ik dat opvatten als een afwijzing.

 • Dennis
  Beantwoorden

  Hey Klazien, ik wil je laten weten dat ik heel veel gehad heb aan je tip om te stoppen met te verwachten voor en tijdens het flirten. Je had die tip al eens in een oudere post gegeven en ik moest eraan terugdenken toen ik hem terug las.

  Die verwachtingen verpestten vroeger vaak mijn avond omdat ik me voelde “falen” als een flirt niet opleverde van wat ik verwachtte. Ik heb toen jouw raad toegepast om te genieten van wat er gebeurt in het moment.

  Volgende zaken zijn toen veranderd:
  * Vrouwen begonnen nog méér en intenser te flirten (waarschijnlijk omdat ik relaxer was). Of ik ervaarde het zo omdat ik meer open stond. 🙂
  * Ondanks het feit dat de meeste flirts gewoon voor de fun bleken te zijn (was bv. een dame in een relatie, of ze gaf aan dat ze niks meer wilde) deed de waardering en hun aandacht me deugd in plaats van te frustreren.
  * Hierdoor hield ik een helder hoofd over om bij een flirt die wél tot meer zou kunnen leiden ook effectief actie te ondernemen. Daar waar ik vroeger kansen misliep omdat ik nog teveel met mn hoofd bij die frustratie zat.
  * Ik heb aanvaard dat het grootste deel van de flirts voor de fun zijn. Ik zie ze als oefening voor die paar keren dat het “serieus” is.

  • Klazien
   Beantwoorden

   YAAAY Dennis! Dat doet me zo goed. Ik hoop dat je berichtje anderen ook gaat motiveren om mijn tips echt te gaan toepassen. En dan nog dit: die paar keren dat het “serieus” is he, dat is ook voor de fun.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search