Wat te doen met de donkere feestdagen zonder vriendin?

Het zijn vreemde dagen. Die feestdagen. Het is een tijd dat er een vergrootglas ligt op relaties. Zijn jouw feestdagen zonder vriendin? Houd moed, er is een lichtje in de duisternis.

De relatie met je familie is misschien niet kerstmis-perfect, maar toch goed dat ze in je leven zijn.

De relatie met je vrienden, tja. Die zijn druk bezig met hun eigen geliefden en diens ouders.

Het is een extra herinnering aan dat jij geen relatie hebt. De beruchte donkere dagen voor de kerst, blijven de donkere dagen tijdens kerst en de donkere dagen na kerst, tot aan oud en nieuw. Alleen nu nog wat donkerder, omdat je tijdens die feestdagen weinig werk hebt om je af te leiden van je vriendinloosheid. Laten deze rare, opgedrongen dagen maar zo snel mogelijk voorbij zijn.

 

Silent nights

Zijn jouw silent nights een beetje al te silent? Laten we eerlijk zijn: dit is gewoon heel erg K*T! Mooier kan ik het nu ook niet voor je maken.

Of…

Er is een lichtpuntje, wat ik heel graag met je wil delen. Noem het hoop. Of een actieplan de campagne. Even je rustmomentje pakken of terug naar de kern. Stilte om je heen is een voorwaarde om het lichtpuntje te kunnen zien, dus dat komt dan goed uit, die donkere dagen.

 

Lichtpuntjes tussen kerst en oud en nieuw

Als alles om je heen stil valt… Het werk is gedaan voor 2021. Je loopt van het laatste kerstetentje naar je huis. De straten zijn leeg. De nacht is lang en de dag is donker. Je komt thuis en er is niemand. Alleen stilte.

Dit is het moment om naar binnen te keren. Om de stilte in jezelf te vinden. Ga zitten, net zo lang totdat alle gedachten langzaam stil vallen. En dan nog wat langer.

Weet je wat, je hoeft niet eens te zitten om de stilte in jezelf te vinden. Voor sommige mensen werkt een regelmatige beoefening van meditatie fantastisch om tot rust te komen. Anderen vinden de rust in bidden. 

 

Vind je eigen manier om naar binnen te gaan

Persoonlijk vind ik het heel lastig om 20 minuten per dag alleen maar op mijn ademhaling te focussen. Zelf maak ik graag lange wandelingen in de natuur om de rust in mijn hoofd te vinden. Ook meditatief, maar dan met een mooi uitzicht 🙂

VALKUILEN: Beter blijf je weg van oefening, waarvan je weet dat je er verslavingsgevoelig voor bent, zoals gaming, porno, eten, snoepen, sommige sporten, alcohol en drugs. Dit is namelijk geforceerde afleiding, waardoor je op korte termijn je ellende niet hoeft te voelen. Maar rust in je hoofd zal het je zeker niet brengen.

Goede manieren om de stilte in jezelf te vinden zijn sporten, yoga, iets creatiefs maken met je handen. Of, heel out of the box: zelfs een legpuzzel in elkaar flansen kan je gedachten tot rust brengen.

Minuten, uren of soms dagen later (neem zo lang als je wil, nu heb je de tijd), als de bladeren in je hoofd zijn neergedwarreld, stel jezelf dan de vraag:

wat wens ik voor het nieuwe jaar?

Wat wil ik, als ik even heel egoïstisch ben?

Wat wil ik, als alles mogelijk was?

Wat wil ik, als mijn huidige staat van zijn geen probleem was?

Wat wil ik, als geld geen probleem zou zijn?

Wat wil ik, als ik mijn fantasie de vrije loop laat?

Wat wil ik, als ik belachelijk succesvol zou zijn?

Wat zijn mijn kleine wensen?

Wat mijn grote?

Wie wil ik zijn?

Wat wil ik leren?

Met welke mensen wil ik mij omringen?

Tips voor het doen van wensen

Pak pen en papier en schrijf het allemaal op. Als je de rust in je hoofd hebt kunnen vinden, is het veel makkelijker om bij de wensen te komen die het diepst van binnen leven. Als een wens eenmaal uit je hoofd is en op papier staat, is het ineens een Ding in plaats van een vage gedachte. De geest is uit de fles.

Tip 1. Maak het concreet

Hoe concreter hoe beter. Ken je de uitspraak: ‘Be careful what you wish for’? Dat komt doordat wensen nog wel eens de neiging hebben uit te komen. Beter heb je in 2022 straks echt die rood-harige, groen-ogige schoonheid in je armen, dan ‘gewoon een leuke meid’ die uiteindelijk misschien helemaal niet je type blijkt te zijn.

Tip 2. Maak het positief

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Als jij de focus legt op iets dat je juist niet wilt in je leven, zoals ‘Ik wil niet meer iedere dag chips eten’, zou je wel eens met een gigantisch chips-probleem kunnen gaan zitten volgend jaar.

Hoe dan? Nou, als ik jou nu zou vragen: probeer de komende 10 seconden vooral niet aan chips te denken. Waar denk je dan aan? Precies.

Schrijf je wensen voor het nieuwe jaar daarom op zoals je het wel zou willen. Niet zoals je het niet zou willen.

Tip 3. Durf te dromen

Misschien ervaar je veel weerstand om je wensen op papier te zetten. Om ze in eerste instantie zelfs te voelen. Misschien heb je geen idee. Geef jezelf toestemming om je gedachten naar mooie dingen te laten afdwalen. Het mag. Je hoeft er verder niks mee te doen, behalve er aan te denken: ‘Hoe mooi zou het zijn als…’. Je hoeft alleen maar dat zinnetje aan te vullen. Durf te dromen. That’s it.

Tip 4. Laat het los in vertrouwen

Als je nu 12-stappenplannen van mij verwacht, om al je wensen te laten uitkomen, helaas. Dat gaan we niet doen. Behandel je wensen als postduiven. Laat ze vliegen. Sommigen zullen terugkeren met een hoopvol bericht. Anderen worden misschien onderweg gepakt door vossen of andere jagers. Je weet het nooit. Maar het gaat je zeker niet helpen als je je duiven streng toespreekt met je verwachtingen van hen.

Wat wens jij? Maak het een Ding en deel het met me in het reactieveld hieronder. All systems go!

 

WORKSHOP WOENSDAGAVOND 15 DECEMBER
VIND EEN RELATIE IN 2022

Baal jij van jouw feestdagen zonder vriendin? Wil jij meer leren over de allereerste onmisbare stappen die je moet zetten als jij 2022 het jaar van de Liefde wilt maken? Wil jij leren om te willen wat je hebt en te krijgen wat je wilt? Wil jij in actie komen om dit waar te maken?

Hierin ga je van mij leren:

De 5 beste nieuwjaarsintenties voor het vinden van de liefde;

De 3 geheimen die niemand jou vertelt over het vinden van jouw ideale match;

Het beste systeem om een vriendin te vinden, dat dating sites by-passt, zodat je die niet nodig hebt;

Wáár je de ideale vrouwen voor jou vindt, die jou ook zien staan;

Hoe de liefde te vinden in tijden van lockdown;

De beste tip hoe je belemmerende gedachten uitschakelt die tussen jou en je toekomstige vriendin in staan;

Het geheim hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom.

 

Als je dit hoort, heb je dan al zin in het nieuwe jaar en al het moois dat je te wachten staat? Ik wel!

Let op! Deze workshop is alleen live bij te wonen. Er zal dus geen replay worden aangeboden.

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

Showing 2 comments
  • Dennis
    Beantwoorden

    Misschien een leuke tip: ik probeer tijdens die dagen de mindset van “dynamische single” in mijn hoofd te houden. In plaats van “iedereen zit zo gezellig met een partner in familiekring en ik ben alleen”, denk ik “er zal weer flink wat afgezeurd worden in de koppels over familiebezoeken, terwijl ik vrij ben te gaan waar ik wil”.
    Als je commentaren krijgt over wanneer jij nu ook eens een vriendin zal meebrengen, reageer dan in de aard van: “Oeioei, als ik die allemaal moet meebrengen …!”. Vertel aan de feesttafel over leuke ontmoetingen of feestjes die je hebt gedaan, en zie de getrouwde gesprekspartners groen worden van jaloezie! 😉

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search