Wat is jouw verbinding stijl?

De manier waarop jij relaties aangaat, wordt bepaald door jouw unieke verbinding stijl. Deze stijl stuurt hoe jij je partners kiest en hoe zij jou kiezen. Het bepaalt hoe dateable je bent. En het bepaalt of jouw relaties duurzaam en harmonieus zullen zijn, of dat ze worden geplaagd door drama en twijfel, en eindigen nog voordat ze begonnen zijn… 

 

Jouw stijl van verbinden komt tot uiting in een van de drie archetypes: de vrije vogel, het sensitieve type en de helper.

Beschouw jouw archetype als een innerlijk personage dat onderdeel vormt van jouw psyche. Het definieert niet wie jij in wezen bent, maar je kunt hem zien als een van jouw vele karaktereigenschappen. Dit archetype is grotendeels verantwoordelijk voor jouw partnerkeuze en relatiestijl. 

 

Hoe dateable ben je

Jouw verbinding stijl zorgt bijvoorbeeld voor hoe dateable je bent in de praktijk. Ieder archetype heeft zijn eigen valkuilen, en die kunnen ervoor zorgen dat daten steeds maar niet lukt, ook al wil je niets liever dan gewoon een leuke partner vinden. 

 

Jouw partnerkeuze

Je verbinding stijl bepaalt met griezelige precisie wat voor soort partners je aantrekt en welke je juist afstoot. Als je verbaast bent waarom je toch iedere keer weer de ‘verkeerde’ partner tegenkomt in je leven, terwijl je zo je best doet om de juiste te vinden dit keer… Dan weet je nu, ah, het is dus mijn verbinding stijl.  

 

Zijn jouw relaties levensvatbaar

Ook zorgt jouw archetype ervoor hoe duurzaam jouw relaties zijn. Overwin je samen de meest uitdagende relatie hindernissen, of word je na drie dates alweer aan de kant gezet?

 

Twijfels, drama, of harmonie

Wordt jouw relatie gekleurd door eeuwige twijfel? Dat je telkens net niet 100% voor elkaar kunt kiezen. Of ervaar je veel relatiedrama en moet één van jullie steeds op eieren lopen? De harmonie in jouw relatie, ook daar is jouw eigen unieke stijl van verbinden verantwoordelijk voor. 

Waar bevind jij je op het spectrum van de archetypes?

Geen van de types zijn wenselijk of onwenselijk, ze zijn van zichzelf neutraal. Maar iedere stijl van verbinden heeft zijn eigen saboterende en helpende eigenschappen. Ze hebben elk hun lichte en donkere kant. Dus als jij bijvoorbeeld ervaart dat je dates iedere keer al snel gaan twijfelen over jou, dan zit jouw unieke archetype jou waarschijnlijk de hele tijd heel irritant te saboteren in plaats van te helpen. 

Jouw verbinding stijl staat niet vast. Het is een spectrum waarover je heen en weer kunt bewegen. Zo kun je in meer of mindere mate de sturing van je archetype ervaren in je liefdesleven. Ook kun je switchen van het ene naar het andere type, afhankelijk van je levensfase en het soort partner dat je op dat moment tegenover je hebt. 

En gelukkig kun je ook bewegen van de saboterende kant naar de dienende kant van je archetype. Zodat jij je relaties niet meer hoeft te dwarsbomen, maar er juist een groeiende liefde en connectie in vindt. En hoe je dat doet, is precies wat ik jou ga leren. 

 

Welke verbinding stijl heb jij?

Ik heb ook een vraag aan jou. Denk jij al te weten welk archetype van verbinden jij hebt? Ben jij het sensitieve type, de vrije vogel, of de helper? En waarom? Laat het me weten in de comments hieronder.

Showing 3 comments
 • Alex
  Beantwoorden

  Kan je er ook twee of drie tegelijk zijn? Ik herken van alles wel wat in mezelf.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Alex, jazeker kun je kenmerken van alle drie de types hebben. De meeste mensen hebben kenmerken van alle drie de types. In je leven switch je ook een paar keer tussen de types. De ene keer zit je meer aan de helper kant, en de volgende keer zit je meer aan de vrije vogel kant. Ik heb zelf alle types al wel een paar keer voorbij zien komen in mezelf 😉

 • Danny
  Beantwoorden

  Heel leuk artikel.

  Ikzelf ben een vrije vogel. Het heeft mezelf zelfs een therapie gekost 😏 maar ik ben te weten gekomen dat ik vrijheid als hoogste waarde stel in mn leven. Vrijheid maakt me gelukkig en gelukkig zijn straal je uit, ook op die andere sekse. Ik hoef geen relatie om gelukkig te zijn. De deur voor een relatie blijft op een kier openstaan, dat wel. Maar het is gewoon geen vereiste voor mezelf. Ik kan ontzettend genieten van mezelf als gezelschap en de kleine dingen in het leven.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search