Wanneer voelt een vrouw zich veilig bij jou

Wist je dat vrouwen instinctief kunnen aanvoelen of ze veilig zijn bij een man? Hoe dat zo? Laat me je vertellen over het Turkse pizza-incident dat ik laatst tot mijn grote schrik overleefde.

Innig gearmd flaneer ik met mijn date door de nacht, langs een romantische gracht in Amersfoort. Verder niemand op straat, behalve de historische lantaarns die ons bijschijnen als kaarslicht. Ergens klinkt vioolmuziek, maar dat zou ik ook… BAM! Een doffe pijn tegen mijn rechterslaap beneemt me voor een paar seconden van mijn bewustzijn. Ik sta te tollen in het donker en het enige wat er in me opkomt is: waarom zou hij mij slaan? Maar hij was het niet.

Angstaanjagend is hij

Op het moment dat de wereld weer bij me binnenkomt, zie ik hem tien meter voor me uit rennen, schreeuwend naar een stel capuchongastjes op een fatbike die net de hoek om sjeest. Ik hoor zijn bedreigende woorden. Angstaanjagend is hij, als een grote kettinghond.

Wat gebeurt hier?! Naast me zie ik het projectiel: een onaangeroerde Turkse pizza in zilverfolie. Een voltreffer in een drive-by aanval. Oh… Wat vreemd… Terwijl ik warrig de gebeurtenissen aan het reconstrueren ben, snelt mijn date weer naar mij om te kijken of ik OK ben. Hij inspecteert mijn ‘verwonding’ (niks te zien gelukkig), “Wow, gaat het? Hoe voel je je? Zullen we even zitten?”, hij ademt met me en houdt me stevig vast.

 

Het voelde veilig, gek genoeg

Van een afstandje, alsof ik niet helemaal in mijn lichaam ben, zie ik een man die precies doet wat op dat moment nodig is, en daar ben ik weer, terug in mijn lijf. Ik kijk naar hem en ineens overkomt me een diep instinctief gevoel: ‘bij deze ben ik veilig’. Maar waarom dan? Deze grote vent, die zojuist als een bom van aggressie voor me uitstoof… Ik ken bijna geen geweld in mijn veilige wereldje. En ik keur het per definitie af. Maar dit voelde gewoon ontzettend juist. Deze reactie op dit moment deugde 100%, gek genoeg.

“Jeetje, waarom deed je dat eigenlijk?” vraag ik, wrijvend over mijn slaap.
“Ik weet niet, het ging vanzelf. Voor mij is dit heel logisch. Ik had dit ook voor m’n vrienden gedaan.”
Zijn reactie doet me denken aan zo’n toevallige voorbijganger die zonder na te denken het kanaal induikt om een drenkeling naar het droge te brengen. Later in de krant hoor je ze dan wel eens zeggen “Wat ik deed was niet zo bijzonder. Iedereen zou dat gedaan hebben”… Echt? Zou iedereen dat gedaan hebben? Ik in ieder geval niet. Ik zou bevriezen en niet weten wat ik met mezelf aan zou moeten. Het bystander effect.

 

Woede bij mannen 

Ik denk dat wat hij deed juist heel uniek is. Voor mij maakte zijn adequate reactie àl het verschil. Levert een directe aanval op straat me een trauma op, of juist een gevoel van toegenomen veiligheid? Verbazingwekkend dat laatste dus. En daarvoor ben ik hem eindeloos dankbaar.

Woede bij mannen heeft nogal een slechte reputatie. Ik snap dat wel, want kijk naar de wereld… Zelf begin ik steeds meer ook de overdonderende schoonheid ervan in te zien. Gezonde, volwassen woede is razendsnel en vlijmscherp. En dit is het belangrijke verschil: het komt altijd voort uit een enorme bak compassie en liefde. Dit is het archetype van de Krijger (Warrior), dat ik van harte verwelkom. Hij mag er zijn. Hij is nodig.

En we leefden nog lang en gelukkig die avond. Iets met s3ks, vuurwerk en veel vonken.

 

De Tantrische Connectie
Online workshop
Maandag 1 juli

Na jaren beoefening van tantra weet ik uit ervaring dat je zelfs zonder woorden als vrouw al kunt voelen of je veilig bent bij een man of niet. Dit is niet een gevalletje ‘je hebt ‘t of je hebt ‘t niet’. Nee, dit kun je gewoon leren. Want of jij veilig voelt voor een vrouw is een absolute voorwaarde of zij zich naar je openstelt of niet. Maar als jij niet weet hoe je overkomt op vrouwen, blijft het giswerk waarom vrouwen jou negeren. 

Daarom geef ik maandag 1 juli een online workshop over de manier waarop je wel die diepe connectie opbouwt met vrouwen, die veel verder gaat dan een beetje bla bla. Let op: dit is geen flirtworkshop. Je leert namelijk connectie te maken vanuit een veel krachtiger bron: het tantrische perspectief. En ik kan niet wachten die geheimen met je te delen. 

Deze workshop is voor jou als:

– Je wilt heel graag connectie maken met leuke vrouwen in je omgeving

– Maar iets weerhoudt je ervan om dat in alle vrijheid te doen

– Je vindt zomaar contact maken met sommige vrouwen ingewikkeld, of zelfs een beetje intimiderend

– Small talk? Niet voor jou. Jij verlangt een diepere connectie

– En niet vanuit een trucje, maar vanuit wederzijdse authenticiteit

Als jij jezelf herkent in 3 of meer van de bovenstaande punten, wees welkom!

Dit is wat je gaat leren in deze workshop:

– 5 Redenen waarom connectie maken met vrouwen stroef gaat (maar iedereen dit blijft doen)

– Hoe je een vrouw helemaal kan openen naar jou toe 

– 3 manieren hoe je een oppervlakkige connectie verandert in een diepe connectie

– De 3 geheimen uit de tantra waarmee je razendsnel diepe connecties opbouwt

– Waar haar turn-ons en waar haar turn-offs zitten

– De volgende stap hoe jij dit nu in de praktijk kunt brengen (als je durft)

Inschrijven

Voor jou als lezer van dit blog is inschrijven voor deze workshop helemaal gratis, via deze link: Gratis deelname De Tantrische Connectie.

Deelname is anoniem. Jij kunt mij wel zien, maar niemand kan jou zien. 

Showing 2 comments
  • Michiel
    Beantwoorden

    Goed zo 🙂👍 Ik zou t zelfde doen.
    Mensen doen niks, maken zich snel uit de voeten, maken foto’s of grijpen wel actief in als t dr op aan komt. Ik ben van de laatste categorie. Toen ik nog bij de brandweer zat heb ik me altijd over de meestal inactieve reacties van omstanders verbaast. Ik ben blij dat je verder niks is overkomen 😚 T is een gekke wereld tegenwoordig.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search