Wanneer is je aanraking welkom?

Fysiek flirten of intiem je affectie tonen is spannend, fijn en je kan er zelfs de friend zone mee voorkomen. Maar sinds #metoo is de verwarring compleet. Welke intimiteit mag nog wel en welke niet? Eén misstap en jij  bent de boosdoener. Terwijl je bedoelingen alleen maar goed waren… Wanneer is je aanraking welkom?

 

Heb jij het gevoel dat je na alle horrorverhalen van #metoo extra op je hoede moet zijn voordat je een vrouw ook maar subtiel aanraakt? Ik snap het. Niemand die je ooit heeft uitgelegd hoe dan wel (op dit artikel na). Dus ook al heb je de beste bedoelingen, een vrouw zou het zomaar eens kunnen opvatten als creepy, of zelfs misbruik. 

 

Wanneer is je aanraking welkom?

Sommigen vinden dat een beetje fysiek flirten moet kunnen en dat je als man echt niet altijd je handen netjes op je rug hoeft te houden. Alleen, deze belangrijke vraag moet je daarbij nooit vergeten: wanneer zijn aanrakingen gewenst en wanneer zijn ze dat niet? Weet je, veel aanrakingen zijn zeer gewenst, maar soms laat je de kans op intimiteit voorbij laten gaan, uit angst. En dat is niet nodig.

De meeste vrouwen zitten wel te wachten op prettige aanrakingen. Net zoals jij.  

Maar hoe zit het dan met dat enorme grijze gebied? Bij mij is een spontane schoudermassage soms zeer welkom, terwijl iemand anders er misschien niets van moet hebben. En dat is het op het ene moment erg gewild, terwijl ik er een dag later echt niet aan moet denken en iemand zal afsnauwen die het waagt me daar aan te raken. En dan is het natuurlijk ook nog eens helemaal afhankelijk wie het aanbiedt. Bij de ene man? No way! Bij de ander? Yes please!

Volg jij het nog?

 

Maar weet je, eigenlijk… Is het ontzettend simpel!

Het verbaast me altijd dat niemand de volgende simpele principes even uitlegt, terwijl het zo makkelijk is. Ik leg je hier stapje voor stapje uit hoe je erachter komt of jouw aanrakingen welkom zijn of niet, hoe je dat aanpakt en hoe het je helpt om haar fascinatie voor jou aan te wakkeren. Bijkomend voordeel: je omzeilt op deze manier het hele gedoe rondom ‘laten we gewoon vrienden blijven’.

 

Meer dan een vriend

Hoe voorbij de friend zone te komen? Heel simpel: door fysiek met haar te flirten. Flirten kan op veel verschillende manieren, zoals met humor, teasen, diepgravende intellectuele gesprekken, oogcontact… Maar dat zijn vaak manieren die ook kunnen worden opgevat als vriendschappelijk. De meest ondubbelzinnige manier van flirten is fysiek. Daarom ben ik er zelf grote fan van. Als iemand mij op een speciale manier aanraakt en ik vind het fijn, dan voel ik me opeens aangetrokken tot die persoon, op een manier die heel anders is dan vriendschappelijk. Opeens voel ik me sexy, vrouwelijk en begeerd. Dat is erg verleidelijk en het zorgt ervoor dat ik meer mijn best wil doen om dichtbij deze persoon te zijn.

 

Hoe kom je er snel achter of jouw aanraking welkom is?

Het is natuurlijk fantastisch als alle sterren goed staan en de dame die je leuk vindt bijzonder blij wordt van je aanrakingen. Maar wat nou als dat niet zo is? Hoe kom je daar dan achter? Wat zijn de signalen waar je op moet letten?

Er is een hele goede, simpele manier om daarachter te komen. Vraag het. Dit klinkt voor veel mensen als ontzettend duf om te doen. Maar ik beloof je: vragen of je iemand mag aanraken is super sexy! De meest succesvolle mannen die ik ken doen het de hele tijd en versieren op deze manier de mooiste vrouwen. Als je dit ook graag van een man bevestigd wilt horen, verwijs ik je naar dit artikel.

 

Dit is waarom het zo super hot is:

Je spreekt je intenties eerlijk uit. Je geeft haar luid en duidelijk te kennen: Ik ben ook op een intieme manier in je geïnteresseerd. Ik raak je graag aan. 

Je toont respect voor haar als mens. Niet veel mannen durven van te voren te vragen of ze iemand mogen aanraken, als ze het doen. Daarom gaat er ook zoveel mis helaas. Door duidelijk te communiceren neem je niet alleen de onveiligheid van de situatie weg, maar maak je ook echt het verschil. Je bent niet zoals alle andere mannen die maar wat aanklooien. 

Je bent niet bang voor haar afwijzing. Als je vraagt, is er natuurlijk een grote kans om nee te horen. Dit is precies de reden waarom veel mannen het nalaten. Ze zijn bang voor haar oordeel. Door te vragen toon je dat je niet snel bang bent voor hoe ze over jou denkt. En dat is ongelooflijk aantrekkelijk.  

 

Maar wat als ze toch nee, zegt. Dan ga je toch af als een stekker?

Leidt een ‘nee’ tot gezichtsverlies? Zeker weten van niet. Het is een geweldige kans voor jou om haar te tonen dat ze je ego niet kan breken. Als je graag in control wil blijven na een ‘nee’, doe deze dingen dan NIET:

Ga niet sip lopen pruilen alsof je een kind bent dat een koekje wordt geweigerd, zoals: “Ow, nou dan ga ik maar…”

Ga haar niet proberen te overtuigen, zoals: “Hey, normaal is iedereen wild van mijn massages. Je hebt geen idee hoe geweldig mijn massages zijn, weet je het zeker?”

Reageer sowieso nooit boos, ook al voel je het wel, zoals: “Tsssk preuts hoor. Nou ja, jammer voor jou dan!”

 

Doe deze dingen wel:

Bedank haar voor het duidelijk aangeven van haar grenzen en vertel haar dat je daar nooit overheen zou willen gaan. Haar duidelijkheid helpt je daar enorm bij. Beloon duidelijkheid altijd. Ook als het in jouw nadeel uitvalt.

Ga verder op een ander onderwerp en hou het leuke gesprek gaande.

 

Waarom werkt vragen om wat je wilt zo goed?

Heel simpel: Nee heb je, ja kun je krijgen. Helaas denken nog te veel mannen dat ze nee hebben en een ja op slinkse wijze moeten zien af te troggelen. Terwijl je samen zoveel meer plezier kunt hebben als je het gewoon vraagt. Ga maar na: wat voelt prettiger, spontaan in haar billen knijpen en dan maar zien hoe ze reageert? Of haar kont aanraken omdat ze heeft gevraagd: ‘Ik wil dat je mijn billen aanraakt, en heel belangrijk: jij wil dat ook graag. Het voorbeeld is misschien wat plat, maar zo simpel ligt het dus wel. Voor het eerste zou ze je terecht kunnen aangeven. Dat is namelijk aanranding. Bij het tweede kunnen jullie beide een hoop lol hebben. De keuze is aan jou. Wordt het een trauma, of een super leuke intimiteit? Daarom: vraag het.

 

Wanneer is je aanraking creepy?

Er zijn ook aanrakingen die niet gelijk worden opgemerkt als grensoverschrijdend, maar die ook niet bepaald met open armen worden ontvangen. Deze vallen meestal in de ‘creepy’ categorie. Creepy is een schemergebied waar je niet wilt zijn.

 

Hoe merk je of je aanrakingen creepy zijn?

Heel simpel: als je een vrouw voor langere tijd aanraakt, maar ze verroert geen vin. Bijvoorbeeld: je laat haar hand op haar hand rusten. Maar minuten later ligt haar hand nog steeds roerloos op dezelfde plek als een dode vis.

Waarom haalt ze ‘m dan niet gewoon weg, vraag je je misschien terecht af. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Veel vrouwen hebben geen zin om onbeleefd te zijn. Ze denken misschien dat het zielig voor je is als ze je afwijzen. Zelf heb ik om die reden ook jaren lang ja gezegd tegen mannen, terwijl ik nee voelde. Ik weet nu dat mijn gedrag voor niemand leuk of eerlijk was uiteindelijk. Vond ik die mannen aantrekkelijk? Nee. Ik vond ze eerlijk gezegd sneu. Maar eigenlijk was ik zelf net zo sneu, door mijn grenzen niet goed aan te geven.

 

Wanneer is je aanraking wel super welkom?

Het verschil tussen creepy intimiteit en gewenste intimiteit voel je in hoe ze je aanrakingen beantwoordt. Sowieso: altijd eerst vragen. Verder kan lichaamstaal je veel leren. Een gewenste intimiteit wordt vaak beantwoord met een soort terug leunen. Dit kun je bijvoorbeeld goed voelen in een knuffel. Als je haar knuffelt en haar lichaam voelt roerloos of zelfs stijf aan: creepy, laat dit alsjeblieft snel voorbij zijn. Zelfs als ze ja heeft geantwoord op je vraag. Maar als je haar knuffelt en ze vleit zich knus tegen je aan: gewenst. Of om het handenvoorbeeld nog een keer aan te halen: als je haar hand beet pakt en ze knijpt jouw hand zachtjes terug, dan zit je waarschijnlijk wel goed.

 

Voor wat voor soort aanrakingen heb je geen toestemming nodig?

Niet iedere aanraking hoeft van te voren onderhandeld te worden. Dat heeft te maken met de tijdelijke verstandhouding die bepaalde aanrakingen met zich meebrengen. Als je hand in hand met iemand loopt, dan hoef je dat vlak daarna meestal niet nog een keer te vragen.

Ook zijn er bepaalde aanrakingen waar je meestal geen toestemming voor nodig hebt.

Etiquette. Klassieke hoffelijkheid, zoals haar helpen in haar jas, is een soort etiquette waarvoor je geen toestemming nodig hebt. Dit is een culturele afspraak die getuigt van goede manieren. Het werkt alleen als je het met vanzelfsprekendheid doet. Verder niet over nadenken of woorden aan vuil maken. 

Korte lichte aanrakingen. De meeste korte aanrakingen van de handen, de armen, tot en met de schouders zijn prima zonder overleg van te voren. Een kleine aanraking in dit gebied kan al veel verschil maken. Begin de aanraking met de rug van je hand, in plaats van de binnenkant. Het is een subtiel verschil in energie. Wil je dit gebied langer aanraken, vraag het dan liever wel.

Lichaamstaal. Sommige intimiteit hoef je niet te overleggen met woorden, maar kun je net zo goed of zelfs beter met lichaamstaal vragen. Een glimlach en een uitgestoken hand naar iemand aan de rand van de dansvloer zegt ‘Wil je met me dansen?’. 

 

Geen verwachtingen

Soms komt het voor dat je leuk intiem aan het kroelen bent met iemand, om later alsnog teleurgesteld achter te blijven, zodra blijkt dat het bij kroelen blijft. Het was toch leuk? Waarom wilde ze niet verder?

Wil je dat gewenste intimiteit niet alsnog uitdraait op een teleurstelling, zorg er dan voor dat je geen eisen stelt aan hoe de rest van het moment er met haar volgens jou uit zou moeten zien. Als iemand gezellig intiem met jou is, wil dat niks zeggen over wat er op een later moment gebeurt. Het is niet zo dat zij die verwachtingen schept. Het zijn jouw eigen verwachtingen die een mooi moment tot iets teleurstellends zouden kunnen maken. Zorg er dus voor dat je er onbevangen in staat en geniet van ieder moment, iedere streling, iedere zoen, alsof het de eerste en de laatste keer is.

 

Leer het in de praktijk

Wist je dat lichamelijke intimiteit een grote rol speelt bij het krijgen van een relatie? Als jij het moeilijk vindt om intimiteit te tonen, kan dit het lastig maken om een diepere connectie op te bouwen met een partner. Zij krijgen namelijk al snel het gevoel dat ze kennis maken met een muur in plaats van een echt mens.

Als jij precies wilt leren hoe je intiem wordt met leuke vrouwen, doe dan mee met mijn volgende online workshop. Vrijdag 4 september geef ik een gratis online workshop waarin ik je alles uitleg over hoe je dat aanpakt: Zo word je intiem met haar.

In deze workshop leer je:

3 Oefeningen om ontspanning te vinden tijdens het flirten;

Hoe het vragen van consent flirten zoveel succesvoller maakt;

7 manieren om te flirten met consent

Beter omgaan met afwijzingen;

Beter omgaan met de angst voor afwijzing, zodat het je gedrag niet meer bestuurt;

Hoe je een enthousiaste en authentieke Ja ontvangt en hoe je daarop het beste reageert;

Leren om meer open te staan voor vrouwen die met jou intiem willen worden, waardoor je hen niet meer onbewust van je afschrikt;

Je leert beter te herkennen of zij jou interessant vindt

5 Tools om je meer ontspannen en zekerder te voelen in je eigen lichaam

Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad.

Schrijf je in via deze link: ‘Zo word je intiem met haar’

Omdat dit een online workshop is, is de anonimiteit van je deelname gegarandeerd. Niemand kan jou zien. Maar jij mij wel.

En kun je er vrijdagavond 4 september niet bij zijn? Geen probleem. Voor alle inschrijvers stel ik de replay van de workshop nog gratis 3 dagen ter beschikking. Je krijgt die dan automatisch naar je toe gemaild.

Showing 6 comments
 • Marc - Weereenrelatie
  Beantwoorden

  Ik snap heel goed dat het twee kanten op kan gaan. Als je iets voor iemand voelt, dan vind je veel dingen niet of minder erg van een persoon. Wanneer iemand je dan aanraakt, zal je het ook minder erg ervaren.

 • Watje
  Beantwoorden

  Goed geschreven en erg duidelijk 🙂

 • Danny
  Beantwoorden

  Vragen om te mogen aanraken?? Ik vind het iets raars hebben. Ik zou eens van vrouwen hun mening willen horen! Moeten wij mannen voortaan vragen:”hey mag ik je eens aanraken?”. Of hebben jullie liever dat we jullie spontaan aanraken? En wat vinden jullie van mannen die jullie aanraken?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Geweldige vragen (die in het artikel ook al deels worden beantwoord 😉 ). Heb je het al eens geprobeerd, Danny? Geef het eens een testritje. Zie hoe het jou en je partners bevalt.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search