Wanna get physical? Probeer dit: vraag het gewoon

Dat moment. Je vindt je flirt echt een enorm schattig en aantrekkelijk en je voelt al deze heerlijke gevoelens voor dit prachtmens en je wil dichterbij komen. Heel dichtbij. Je wilt aanraken, strelen, zoenen, vastpakken, knuffelen… Maar hoe?! 

Er zijn vele manieren om een interactie aan te sturen op aanraken en zoenen. Sommigen zeggen dat je je gesprekspartner omzichtig om de tuin moet leiden om hem vervolgens langzaam maar zeker in een Franse zoen te fuiken. Anderen zeggen: gewoon doen, brutaal zijn, dan kun je later altijd nog je excuus aanbieden.

In veel gevallen werkt het prima, vooral als je flirt al zat te smachten naar je aanraking. Maar er zijn risico’s aan verbonden. Methode 1 doet je overkomen als een sneaky bastard, dat heeft ze echt wel door hoor. Methode 2 is aanranding.

Wat nou als je flirt helemaal niet zit te wachten op je aanrakingen? Hoe weet je nou of ze er wel of niet klaar voor zijn?

Het antwoord leerde ik vorige maand in the middle of nowhere in de bergen van West-Virginia USA. Ik was te gast op een ‘Cuddle Party’, georganiseerd door een van mijn favoriete sex- en dating goeroes Reid Mihalko van Reidaboutsex.com. Wat gebeurde daar? Eerst kreeg ik anderhalf uur lang ‘les’ van Reid in consent. Ik dacht al precies te weten wat consent was: geen seks hebben als je partner nee zegt, toch? Zo lang over consent praten leek me saai en kinderachtig. Anderhalf uur later vielen de schellen van mijn ogen en leerde ik dat ik voorheen nog helemaal van niks wist. Daarna was het knuffeltijd met alle aanwezigen! Normaal kun je me om 3 uur ’s nachts wakker maken voor een knuffel, zelfs met een vreemde. Maar er werd die avond niet veel geknuffeld door mij. Ik was als een opgewonden 3-jarige overal aan het nee zeggen, zelfs tegen aantrekkelijke knuffelaars. Waarom? Dat vertel ik je na de de tips hoe je consent kunt gebruiken om de aanraking te krijgen die je zo verlangt.

Klazien en Reid Mihalko

Ik wilde mijn held Reid Mihalko niet meer loslaten. Want ik ben nou eenmaal een star-cuddler. Maar ik heb het netjes gevraagd.

1. Wil je aanraken? Durf te vragen
Dit is waarschijnlijk het engste gedeelte. Je voelt een verlangen en je weet gewoon niet of die ander… Dus je speelt op safe en je doet niks. Nee heb je, ja kon je krijgen, maar je koos voor nee. Maar als je nooit vraagt wat je wil, hoe kun je dan ooit krijgen wat je wilt? Vraag dus gewoon. Het is eng, maar het is ok. Misschien ben je bang dat het ‘rare’ emoties oproept in de ander, maar weet je, die ander kan zijn emoties prima dragen. Dat is niet jouw verantwoordelijkheid. En de kans is heel groot dat je partner zomaar ‘ja graag!’ zegt. Als je het echt super eng vindt, oefen eerst op je beste vrienden: ‘mag ik mijn arm om je heen slaan?’ Laat ze een aantal keer ja zeggen en een aantal keer nee en voel hoe het voelt.

2. Maar wat nou als ik ‘nee’ krijg?
Dat is geweldig! Dan weet je zeker dat je flirt niet iets doet tegen zijn zin, waardoor de uiteindelijke daad niet zo geweldig zou worden als die had kunnen zijn. Hij beschermt jullie beiden dus uitstekend tegen een vervelende situatie. Je zou hem zelfs kunnen bedanken door te zeggen: “Bedankt dat je voor jezelf opkomt.”

Hoe meer ‘nee’ je krijgt, hoe beter je leert omgaan met afwijzing. Het doet je steeds minder, waardoor het ook steeds makkelijker wordt om eerlijk te vragen wat je verlangt.

3. Wat nou als mij iets gevraagd wordt waar ik geen zin in heb?
No-brainer, maar toch: ‘nee’ is het antwoord. Maar misschien heb je het gevoel dat je degene iets verschuldigd bent, of dat je haar anders zwaar teleurstelt en ze er wellicht nooit meer bovenop komt. Ga er veilig vanuit dat andermans emoties niet jouw verantwoordelijkheid zijn. Ze is volwassen. Ze kan het dragen. Je hoeft je niet te verantwoorden voor jouw ‘nee’ als je dat niet wilt. Je hoeft niet uit te leggen waarom.

Er is meer goed nieuws: als jij of je partner er niet zeker van zijn of iets wel of niet gewild is, is het antwoord altijd nee. Bij twijfel niet doen dus.

En wist je dat je van gedachten kan veranderen? Een ja kan een nee worden en een nee kan een ja worden. Dat kan gewoon. Opluchting alom!

Consent = sexy!
Nee zeggen voor een uitgesproken ja-persoon als ik was een flinke uitdaging, zeker in een tent vol aantrekkelijke, zachte, knuffelige mensen. Alsof je nee zegt tegen een lief konijntje. Maar het was precies de oefening die ik nodig had om beter mijn grenzen leren aan te geven. En als je de grenzen van jou en je partner bespreekbaar durft te maken, wordt iedere flirt opeens veel sexiër, geloof me 😉

– Heb jij behoefte om in een veilige omgeving te oefenen met ‘nee’ of juist ‘ja’ zeggen tegen fysieke aanrakingen?

– Wil je leren hoe je kwetsbaar, maar zelfverzekerd durft te vragen wat je verlangt?

– Wil je gewoon eens een avondje niet-seksueel, maar heerlijk knuffelen en de oxytocine laten stromen?

Laat het weten in de comments hieronder en vertel me of ik zo’n fijne cuddle party voor je mag organiseren.

Comments
  • Pauline Schueler
    Beantwoorden

    Hi Klazien!
    Super geschreven en erg waar. Ik ben ook zo’n ja-zegger van nature. Ik heb er al veel mee geoefend en blijf het moeilijk vinden om ‘nee’ te zeggen. Terwijl ik echt begrijp hoe het werkt! Oefening is belangrijk om het gevoel de ander te kwetsen met mijn ‘nee’ kwijt te raken. Goed dat jij dit wil gaan doen!!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

te liefNerveuze investering