Waarom zij haar interesse verliest na de eerste dates

Mijn huisgenootje is eindelijk weer aan het daten met een geweldige man. Hij is alles waar ze al jaren stiekem van heeft gedroomd. Hij is ontzettend lief. Hij behandeld haar, in totale tegenstelling tot haar foute ex-lovers, met alle respect. Als een prinses. Hij kiest vol overtuiging voor haar en verspilt zijn tijd en zijn kansen niet met allemaal reserve-liefjes op de achtergrond. 

 

Ideaal! Zou je denken… En toch is ze inmiddels alweer een beetje aan het terugkrabbelen. Waarom dan?! 

Voordat ik inga op het waarom, laat me je eerst vragen, herken jij dit? Misschien herken je jezelf in mijn huisgenoot. Een relatiesprookje dat zo ooit mooi leek krijgt een valse start, omdat het allemaal iets te dichtbij komt opeens. 

Maar misschien heb je ook wel eens in zijn schoenen gestaan. Alle tekenen zijn meer dan veelbelovend. Totdat plotseling en totaal onverklaarbaar de aandacht van je nieuwe liefde als een nachtkaarsje weer uitdooft nog voordat de relatie goed en wel is begonnen. 

Wat is hier aan de hand? Waarom begint zij plotseling te twijfelen over iets dat zo veelbelovend begon? Hoe kan zij haar rug nou plotseling toekeren naar de perfecte toekomst samen? 

 

3 Belangrijke valkuilen tijdens de eerste paar dates

De volgende drie valkuilen zie je vaak niet aankomen tijdens de eerste handvol dates. Je bent optimistisch en alles lijkt veelbelovend, maar pas op voor deze addertjes onder het gras. Je ziet ze niet, maar bijna iedereen is er per ongeluk wel eens ingetrapt. En als dat gebeurt, is het vaak al te laat. 

Maar als je deze valkuilen op tijd in de gaten hebt, kun je er bewust voor kiezen om de relatie te laten bloeien in plaats van te smoren. 

 

Valkuil 1: Te veel, te snel

Gisteren heeft mijn huisgenoot de huissleutel maar weer teruggegeven aan haar aanbidder. Een paar dagen eerder kreeg ze die van hem met de woorden: ‘Ik wil dat je je altijd welkom voelt bij mij. Als deze sleutel er voor zorgt dat ik jou meer ga zien, is dat me alles waard.’

Spaans benauwd kreeg ze het er van. De man ging veel sneller dan haar eigen tempo om aan een nieuw iemand in haar leven te wennen. Een nieuwe relatie aangaan is niet hetzelfde als een nieuwe televisie aanschaffen. Het is een grote ingreep in je leven, zeker als die zo veelbelovend is.  

Maar hoe weet je wanneer jouw aandacht genoeg of te veel is? Wat is een goed tempo? Ik heb daar een vuistregel voor waarmee je bijna niet mis kan gaan: hou altijd het tempo van de traagste aan. 

Iedere nieuwe relatie heeft zijn eigen unieke opbouwcurve. In het ideale geval loop je gelijk met elkaar op. Maar als dat niet zo is, neem dan wat gas terug en hou haar tempo aan. Anders riskeer je haar te verstikken met een overdaad aan jouw energie. Slooooow doooooown.

Maar wacht, riskeer je dan niet dat zij jou vergeet?

 

Valkuil 2: Je berooft haar van haar verlangen

Ze zal je sowieso echt zo snel niet vergeten. Alleen, wat er gebeurt als je haar overstelpt met je aandacht en je zorgen: je berooft haar van haar verlangen naar jou. Ik weet dat je haar onweerstaanbaar vindt. En wat een heerlijk gevoel is dat. Gun haar ook dit gevoel. Zou het niet geweldig zijn als zij ook zo heerlijk naar jou verlangde? Dat ze niemand liever wil dan jou? 

 

Als je haar iedere dag regelmatig liefdevolle appjes stuurt zoals ‘Ik denk aan je’; ‘Hoe was je dag, lieverd?’; ‘Lekker geslapen?’; ‘Wou dat je hier was’; ‘Ik mis je…’ pffff! Lief? Oh vast. Maar zie je hoe dit ook het verlangen doodt? Haar even laten weten dat je aan haar denkt is natuurlijk heel lief. Maar ook helemaal niet nodig en doet vaak meer kwaad dan goed. 

Zeggen jouw dates wel eens tegen jou dat je ‘te lief’ bent? Dan ben je waarschijnlijk een overstelper. Ik zeg hier niet dat je spelletjes moet gaan spelen. Dit gaat niet over een geforceerd soort ‘hard to get’ gedrag. Waar ik je wel toe wil uitnodigen is of je je overstelpende gedrag kunt loslaten ten behoeve van haar eigen verlangen naar jou. Stuur maar even een week helemaal geen appjes. Het is alleen maar fijn als zij even op adem kan komen en even kan voelen dat er niks van haar wordt verwacht en dat zij jou ook mist. Als het echt zoveel voor haar betekent als ze zegt, zal ze zeker weten weer bij je terugkomen en de eerste zijn die weer contact met jou zoekt. 

Valkuil 3: Zij heeft een compleet leven al voor ze jou ontmoette

Nog een reden waarom mijn huisgenoot zich verstikt voelde door alle aandacht die ze kreeg: haar hele leven was ingericht op een vol singles bestaan. Ze leeft al jaren precies zoals ze dat zelf graag wil en verveelt zich geen moment. Om plaats te maken voor een nieuw persoon, daar moet je je leven opnieuw op afstellen. De nieuwe man wilde haar het liefst iedere dag zien en dat liet hij haar in al zijn enthousiasme weten ook. Het vloog haar naar de keel. Want waarom zou ze haar prima leven omgooien ten behoeve van iemand die ze nog helemaal niet zo goed kent? 

Daarom is het veel prettiger om een nieuw iemand met iedere keer kleine stapjes weer iets beter te leren kennen, in plaats van met zeven-mijls-laarzen. Soms twee stappen vooruit en één stap terug. Dat geeft lucht en respecteert hen meer, dan hen voor jezelf te claimen. 

 

Andere valkuilen om op te letten

Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat je een goede kans hebt gekregen bij haar en ze er na een paar dates is achter gekomen dat ze toch de klik niet zo voelt bij jou. Ze is gewoon niet zo into jou. Daar doe je helemaal niks aan, behalve de situatie berustend in ontvangst te nemen en verder te zoeken naar iemand die wel helemaal voor jou gaat. 

Het kan ook zijn dat zij of jullie beiden last hebben van liefdesangst. Jullie dansen de dans van aantrekken en afstoten. Van bindingsangst en verlatingsangst, een dynamiek diep ingesleten in jullie systeem sinds de vroege kindertijd. Als je dat ontdekt bij jezelf kun je het beste een psycholoog raadplegen die gespecialiseerd is in hechtingsproblemen. Want liefdesangst zit veel dieper dan jullie beiden. Het is helemaal OK om daar een beetje hulp bij te gebruiken. 

Lees hier meer over de redenen waarom twijfels een veelbelovende nieuwe relatie opeens de nek om kunnen draaien en wat je er aan kunt doen. 

 

Gratis online workshop: Zo vind je een vriendin

Eerst maar eens een leuke eerste date vinden met iemand? En dan het liefst met iemand die wel de klik met jou voelt? Wil jij leren waar jij de meeste kans loopt om die speciale persoon te vinden? Hint: je hebt er geen datingsites bij nodig!

Dan denk ik dat je mijn gratis online workshop op donderdagavond 6 augustus: ‘Zo vind je een vriendin zonder datingsites’ geweldig gaat vinden. Ik ga mijn unieke methode met je delen die gewoon werkt. Ik ben ontzettend trots op deze methode omdat ik er al veel van mijn studenten mee aan een relatie heb geholpen. Wat je in deze workshop van mij gaat leren:

De 3 beste manieren om effectief en met zelfvertrouwen te flirten, gericht op een diepere verbinding;
Hoe je een relatie vindt, zonder het gebruik van datingsites;
Wáár je de ideale vrouwen voor jou vindt, die jou ook zien staan;
5 Kansen op liefde die zich dankzij de coronacrisis opeens aandienen;
De beste tip hoe je belemmerende gedachten uitschakelt die tussen jou en je toekomstige vriendin in staan;
Het geheim hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom;
Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad.

En… ik ga je een heel speciale aanbieding doen voor de zomercursus ‘Een vriendin in je leven’, alleen geldig voor de deelnemers van deze workshop.

Schrijf je dus snel in via deze link: ‘Zo vind je een vriendin zonder datingsites’.

En kun je er donderdagavond 6 augustus niet bij zijn? Geen probleem. Voor alle inschrijvers stel ik de replay van de workshop nog gratis 3 dagen ter beschikking. Je krijgt die dan automatisch naar je toe gemaild.

 

Showing 2 comments
 • Sebastiaan
  Beantwoorden

  Valkuil 2 is heeeeel herkenbaar voor mij. Ik ben in het begin van een relatie nogal eens te enthousiast en vind het lastig om mijn enthousiasme knop uit te zetten als je begrijpt wat ik bedoel.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Ja, goed om in de gaten te houden Sebastiaan. Je hoeft je enthousiasme niet de nek om te draaien. Kanaliseer het en gebruik het voor andere toffe dingen in je leven.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search