Waarom vrouwen interesse verliezen zodra jij interesse in hen toont

Waarom vrouwen hun interesse verliezen, zodra je je oprechte interesse toont?
En waarom vallen vrouwen juist voor jou als je hen oprecht niet echt interessant vind?
Pas op dat je niet verbitterd raakt.

Ken je dit? Je hebt een leuke ontmoeting met een vrouw. Het is best leuk en gezellig. Het klikt prima, maar je voelt geen romantische gevoelens voor haar en ook geen seksuele aantrekkingskracht. Aan het eind van je date zou je het helemaal niet erg vinden als er geen vervolg aan zit. Maar daar denkt zij duidelijk anders over. Ze laat je in de komende dagen meerdere malen weten hoe graag ze jou snel weer wilt zien. Je hebt duidelijk een diepe indruk op haar gemaakt. Op wat voor manier dan?! Je deed niet eens je best. Met een loodzwaar gevoel in je maag weet je dat je haar zult moeten afwijzen…

Hoe anders verloopt het op dates waar jij je wel aangetrokken voelt tot een vrouw. Het klikt wederom goed op zoveel vlakken. Er wordt veel gelachen en gepraat. Wat een vrouw! Je doet echt je best om indruk op haar te maken en het lijkt allemaal goed te werken op de date zelf. Ze lacht om je grapjes en flirt zelfs met je, als je je niet vergist. Na de date laat je enthousiast aan haar merken dat je het heel erg leuk met haar hebt gehad en zinspeelt op een volgende date. En van haar kant? … Helemaal niks. Totale radiostilte. Of als je geluk hebt geeft ze je een verwarrende verklaring in een van de volgende categorieën:

Laten we gewoon vrienden blijven.

Het was leuk voor één keertje.

Ik ben nog niet klaar voor een relatie. 

Story of your life? Misschien is dit niet bij een incident gebleven… Misschien heb je dit vaker meegemaakt en begint het op een patroon te lijken… Wat doe je verkeerd? Waarom doen vrouwen altijd zo, tja, contraproductief? Wat willen ze nou eigenlijk?! 

 

Wat er lijkt te gebeuren… 

Dit is wat er lijkt te gebeuren op het eerste gezicht: zodra je ook maar een beetje interesse toont, zakt hun interesse weg. Vrouwen vinden het niet leuk als je te enthousiast bent. Je hoort wel eens van vrienden die het vast heel goed bedoelen: ‘Je wilt te graag’. 

Vervolgens trek je de in jouw ogen logische conclusie: enthousiasme is verkeerd. Je moet vrouwen een beetje behandelen alsof het je niks kan schelen. Een beetje het ‘hard to get’ spelletje spelen. Dat schijnen ze aantrekkelijker te vinden. Dan laat je ze een beetje vissen naar jouw goedkeuring en dat houdt ze scherp en ‘hooked’. Right?  

 

Waarom hard to get spelen het domste idee ooit is

Misschien vind je de conclusie van ‘doen alsof het je niks kan schelen’ heel slim van jezelf. Maar hoe verleidelijk (en behoorlijk populair in bepaalde kringen) dit idee ook is, ga er niet in mee. Je bent afgezakt in verbittering naar vrouwen toe. Ik kan dergelijk cynisme afraden om deze 3 redenen:

 

Spelletjes spelen, doe maar niet
Als je denkt dat je een bepaald spel moet spelen om een vrouw te veroveren, dan verstop je jezelf op een heel laffe manier. Een spel is vaak van korte duur en er wordt vroeger of later doorheen geprikt. Als zij erachter komt dat je de hele tijd een spel met haar speelde, dan is het ook in 1 keer helemaal klaar. Terecht. Hoe zou jij het vinden als iemand maar een spelletje met jou speelde terwijl je dacht dat ze authentiek tegen je was?

 

 

Doen alsof het je niks kan schelen is niet authentiek
Het is niet vol te houden. Het is namelijk niet wie jij bent. Je liegt over je gevoelens, omdat je denkt dat jouw echte gevoelens jouw succes met haar saboteren. Je bent op dit moment te bang om jouw waarheid te leven, en het is doodvermoeiend. En uiteindelijk saboteer je de band die er tussen jullie ontstaat alsnog, omdat die gebaseerd is op een leugen.

Je beschadigt jezelf
Het enige wat je er mee bereikt is dat je jezelf schade aandoet. Het is super respectloos naar jezelf toe. 

 

 

Wat er echt gebeurt bij interesse verliezen

Het is niet jouw enthousiasme waarop vrouwen afknappen. Enthousiasme is een geweldige karaktertrek. Iemand duidelijk laten merken dat je haar leuk vindt, kan juist super opwindend zijn voor haar. 

Het is ook niet je onverschilligheid die ze aantrekkelijk vinden. Want onverschilligheid kan een afknapper zijn. Hoe vaak heb ik na een flirt niet gedacht: ‘Hij leek niet echt geïnteresseerd, dus laat maar’. Een hele gezonde gedachte. 

 

Het is je afhankelijkheid

Het is jouw afhankelijkheid van haar goedkeuring waar vrouwen niet op zitten te wachten. 

Als je niet bijzonder geïnteresseerd in iemand bent, dan kan het je werkelijk  niet schelen of ze jou wel of niet leuk vindt. Dat is dan gewoon niet interessant voor jou. Je hebt haar goedkeuring  niet nódig. 

Maar als je haar leuk vindt, écht leuk, dan wordt het een ander verhaal. Ineens wordt het nummer 1 prioriteit in je leven om haar goedkeuring te verkrijgen. Want owee als zij jou afwijst. Dat mag nóóit gebeuren! Je hele systeem smeekt erom: vind mij alsjeblieft ook leuk! Ze is bijna niet meer vrij om zelf te beslissen. Zij MOET jouw gevoelens bevestigen. 

Op een date is dit soort needyness en de angst voor afwijzing sterk voelbaar. Als jij niet vrij was om zelf jouw eigen mening te vormen over iemand op jouw eigen tempo, en je moest haar bevestigen in haar eigenwaarde, liefst zo snel mogelijk… Zou jij je dan nog aangetrokken voelen tot deze persoon? 

En dan nog, in de meeste gevallen heb je de date met je roze bril schromelijk overschat en is ze gewoon niet zo into jou als jij dacht en gaat dat ook nooit gebeuren. Leer daarmee om te gaan. 

 

Wat doe je eraan?

Ten eerste. Ben je een beetje verbitterd met vrouwen geraakt? Dat is niet zo gek. Als je veel afwijzingen hebt moeten incasseren, kan dat pijn doen. Soms zelfs traumatisch, als je bijvoorbeeld heel erg gerekend had op een toekomst samen. Mijn advies: ga maar voor een tijdje even niet met vrouwen proberen te daten en werk eerst aan de relatie met jezelf. Breng wat tijd alleen met jezelf door.  Om alsnog bevestiging proberen te krijgen van vrouwen terwijl je ze eigenlijk niet kan uitstaan, is een achterhoedegevecht wat je nooit kan winnen. 

 

Laat je afhankelijkheid los

En dan nu de belangrijkste les die je ooit zult leren om te genezen van je needyness: 

Laat je afhankelijkheid van haar bevestiging helemaal los.

Hoe doe je dat dan, loslaten? Doe mee met het volgende gedachte experiment. Zit je goed? Okee dan. Sluit je ogen en stel je eerst de best mogelijke uitkomst voor van jouw date met die felbegeerde vrouw. Wat zou dat zijn? En zeg nu het volgende tegen jezelf: zelfs als dit gebeurt, ben ik helemaal OK, precies zoals ik ben.  

Stel je nu de slechtst mogelijke uitkomst voor van jouw date. Hoe zou dat er uit zien? En zeg nu tegen jezelf: zelfs als dit gebeurt, ben ik helemaal OK, precies zoals ik ben. 

Jij blijft onveranderd gewoon jezelf ongeacht wat die vrouw wel of niet van jou vindt. Jij kunt altijd op jezelf bouwen. Je was 100% OK voordat je haar leerde kennen en zal ook helemaal OK zijn, zelfs als je haar nooit meer ziet. Leer daar op te vertrouwen.  

Het is even trainen, deze nieuwe onafhankelijke mindset, maar het is een absolute game changer. Het zorgt er namelijk voor dat jouw oprechte enthousiasme voor een vrouw vrij en onvoorwaardelijk geuit kan worden door je, waardoor het ineens veel makkelijker juist een turn-on wordt in plaats van een afknapper. 

 

Gratis online workshop 11 december om 19:30

Zo vind je een vriendin

Wil jij hier meer over leren? Kom dan naar mijn gratis online workshop ‘Zo vind je een vriendin’ op vrijdagavond 11 december. 

Daarin leer je:

De 3 beste manieren om effectief en met zelfvertrouwen te flirten, gericht op een diepere verbinding;

Hoe je een relatie vindt, zonder het gebruik van datingsites;

Wáár je de ideale vrouwen voor jou vindt, die jou ook zien staan;

5 Kansen op liefde die zich dankzij de coronacrisis opeens aandienen;

De beste tip hoe je belemmerende gedachten uitschakelt die tussen jou en je toekomstige vriendin in staan;

Het geheim hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom;

Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad. 

Speciale aanbieding voor de cursus ‘Een vriendin in je leven’, alleen geldig voor de deelnemers van deze workshop. 

 

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

 

Oh trouwens, als je de workshop volgt, ben je volledig anoniem. Niemand (ik ook niet) kan jou zien, maar jij kan mij wel zien. Wel zo prettig voor je privacy 🙂

 

Showing 2 comments
 • Jim
  Beantwoorden

  Op basis van een andere post “Intimiteit in overvloed” was ik benieuwd of er “recovery” mogelijk is als een vrouw al interesse heeft verloren.
  Nu ben ik me bewust dat het stellen van deze vraag al aangeeft dat ik nog erg afhankelijk ben maar ik ben toch nieuwsgierig omdat ik aan het begin van de interactie juist die onafhankelijke interesse kon tonen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Ja, ik denk dat er zeker een recovery mogelijk is, Jim. Je kunt haar interesse echt opnieuw uitnodigen door je energie te veranderen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search