Waardeer je date

Zijn jouw dates vaak minder geslaagd dan je zou willen? Er is een heel simpele hack om je teleurstellingen om te denken naar overvloed. Waardeer! En je maakt van iedere date en flirt een geweldige ervaring en schroef je je succesratio flink omhoog.

 

Stel je hebt een leuke date, maar vervolgens overkomt je iets van het volgende:

 • Ze wilde je niet zoenen, laat staan meer dan dat.
 • Ze wilde veel eerder weg dan dat je had verwacht.
 • De date was super tof, maar je hebt verder nooit meer wat van haar gehoord.
 • Erg leuke meid, maar voor jou helaas niks waard, want een relatie zit er niet in voor haar.
 • Ze wil toch liever vrienden blijven.
 • Ze wilde het graag bij een date laten, want nog niet over haar ex heen, of ze zit gewoon in een ‘moeilijke’ periode van haar leven.

Zou je deze date dan als succesvol, of als onsuccesvol beschouwen? Als jij het laatste gelooft, is dat heel begrijpelijk. Wat het ook doet is je kans op de door jou gewenste uitkomsten ontzettend verkleinen. Hoe dan? Dat vertel ik je, na een persoonlijk verhaal.

 

Mijn date met Roel was in mijn ogen helemaal fantastisch, ondanks dat ik maanden daarna niks meer van hem hoorde. Ik was er volledig okee mee geweest als ik helemaal nooit meer wat van hem gehoord had, totdat hij maanden later weer contact met me opnam. Leuk! Het was inmiddels uit met zijn vriendin en ons contact groeide. Het werd een hechte band, met sexy trekjes. Dat is ook niet zo moeilijk bij iemand met zo’n groot hart en die gewoon prachtig is. Ik kan onze band nog steeds niet helemaal definiëren in herkenbare labels. Hoeft ook niet. Wat we met elkaar hebben is waardevol voor me en ik geniet van hem iedere keer dat we elkaar zien.

 

Geen slechte uitkomst, voor een man die niet terugbelt na een geslaagde date. Maar het had ook veel minder rooskleurig kunnen gaan, als ik niet een belangrijk werkwoord had toegepast in de beoordeling van mijn date. Waarderen.

Drie manieren hoe je door te waarderen overvloed in je liefdesleven gaat ervaren.

 

Waarderen maakt je dates succesvol

Als je je date of flirt beoordeelt op alle mooie dingen die er gebeurd zijn, hou je daar een veel gelukkiger, voldaner gevoel aan over dan als je je beoordeling maakt aan de hand van wat er allemaal minder leuk was, zoals iemand van wie je nooit meer wat hoort. Who cares! Denk liever aan haar geweldige gevoel voor humor en fantastische lach die ze je schonk bij iedere grap die je maakte. Door de goede dingen op waarde te schatten maak je van iedere date een geslaagde ontmoeting.

 

Waarderen is sexy

Een vrouw openlijk waarderen is ontzettend aantrekkelijk. Daarmee voelt ze zich namelijk gezien. Als jij durft te benoemen wat je oprecht aan haar waardeert, scoor je sowieso.

 

Waarderen verhoogt je kans op de gewenste uitkomst

Als jij de kunst van het waarderen beheerst, zonder emotioneel afhankelijk te zijn van het door jou gewenste resultaat, verhoog je je kansen op dat resultaat enorm. Dit is de waarderingsparadox. Genieten van een bijzonder moment met een prachtige vrouw is alleen fantastisch als je niet perse je verlangens vervuld hoeft te zien. Natuurlijk wil je graag meer van haar kunnen genieten en het is heel goed om die verlangens te hebben. Maar zelfs als je haar nooit meer zou zien, ben je net zo tevreden.

Deze onafhankelijkheid van uitkomsten doet iets magisch met haar. Want vrouwen voelen dat heel goed aan. En het maakt je 1000 keer aantrekkelijker. Ze voelen zich gewaardeerd, zonder opgejaagd te worden door het gevoel dat je iets van ze moet (en natuurlijk zonder zelf opgejaagd te zijn door het gevoel dat jij iets van hen moet). Dan pas geef je ze alle ruimte om naar JOU toe te bewegen. En geloof me, dat gaan ze zeker doen!

 

Pro Tip: Waardeer ook de minder leuke uitkomsten

Wat nou als ze je meedeelt dat ze het heel leuk met je had, maar dat ze nog niet klaar is om een stapje verder te gaan? Guess what! Waardeer! Het klinkt tegenstrijdig, maar de manier waarop jij reageert op teleurstellingen maakt AL het verschil. Als je je laat kennen en reageert als de geslagen hond of je gaat haar van het tegendeel proberen te overtuigen, is het sowieso klaar en gaan jullie allebei met een rotgevoel naar huis. Maar als je waardeert door haar te bedanken voor haar duidelijkheid en vertrouwen, volledig onaangedaan, dan blijf jij sterk in je schoenen staan, wat je veel aantrekkelijker maakt dan iedere andere man die zich door zo’n opmerking uit het veld laat staan.

 

Ben jij klaar voor die leuke vrouw in je leven?

Schrijf je dan snel in voor mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’. Je leert hier hoe de kunst van het waarderen je direct meer dates oplevert en ik deel ook mijn beste oefeningen met je die je praktisch kunt toepassen om die leuke vriendin werkelijkheid te maken. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Schrijf je hier in.

 

Waardeer kun je hier en nu al doen

Wat waardeerde jij het meest van jouw laatste date? Deel het met me in het reactieveld.

 

Showing 2 comments
 • Dirk
  Beantwoorden

  Hoi Klazien.

  Heb nog niet zo lang geleden een date gehad, maar wel niet een zo een positieve. Had een dame leren kennen via tinder. Telefoonnummers uitgewisseld en uren met elkaar liggen praten. Het klikte echt. Tot we op een gegeven moment iets gingen drinken, het klikte nog steeds maar op het laatste kwam naar boven dat ze uiteindelijk een man kiest omwille van zijn portefeuille. Zij was van arabische origine en beweerde dit dat eigen was aan hun cultuur. Of het waar is of niet, ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dat ik toen eigenlijk gekwetst was. Ik ben meer van het gelijkheidsbeginsel, ik kies iemand omwille van haar innerside en verwacht ook het omgekeerde. Maar ik was ook gekwetst omdat ik dacht dat ik iemand eindelijk iemand te hebben gevonden die oprecht was en die me nam zoals ik ben en je oprecht voelt gewaardeerd door iemand.

  Desondanks de date niet leuk is beëindigd probeer ik toch positief te blijven en de leuke dingen te onthouden: ik lig goed in de markt, kan leuke gesprekken aanknopen met vrouwen maar weet steeds beter en beter wat ik eigenlijk zoek in een partner. En dat kan je alleen maar vinden door erop uit te trekken en veel te gaan “daten” ( ik hou niet van dat woord).

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search