Vrouwen benaderen als je onzeker bent. Hoe? In drie stappen - Love Hacks

Vrouwen benaderen als je onzeker bent. Hoe? In drie stappen

Vrouwen benaderen. Vind jij dat ook zo spannend? Soms kan de moed je echt in de schoenen zakken, zeker als het om een heel aantrekkelijke vrouw gaat. Maar het is echt veel minder moeilijk dan je denkt. Geen oppervlakkige openingszinnen, geen opdringerigheid. Je hoeft niet eens een gesprek op gang te brengen. Dat doet zij namelijk voor je. Als je onderstaande drie stappen volgt, merk je dat je onzekerheid afneemt in je toenadering en het levert je meer succes op.

 

Van de week ontmoette ik Maarten. Leuke vrouwen benaderen ging hem niet zo goed af en daar baalde hij stevig van.

Een leuke vrouw aanspreken vind ik erg moeilijk. Ik ben er van overtuigd dat ik haar niks te melden heb wat ze de moeite waard zou kunnen vinden. Ergens weet ik dat ik genoeg te bieden heb, ik bedoel, ik heb een goede baan, ik doe leuke dingen, en ik zie er best goed uit, maar het is het gevoel van tekortschieten, en dat zit zo diep.

Ook zie ik dat mijn vrienden om me heen met gemak leuke vrouwen versieren, met hun goede gevoel voor humor. Dat is iets wat bij mij ontbreekt en zoiets helpt echt wel om iemands interesse te wekken.

Het resultaat is dat iedere keer dat ik een dame aanspreek, het gesprek vrij snel doodbloedt en ze ergens anders haar heil zoekt. Ik weet gewoon echt niks interessants te zeggen.

Wat nu? Alles wat er nodig is zijn drie praktische stappen.

 

1. Tel tot 5 en GA

 

 

Wat te doen als je een prachtige vrouw ziet in je omgeving? Ik daag je uit om haar direct aan te spreken. Wacht niet langer dan vijf seconden en ga, ook al weet je niks te zeggen. Wacht je langer? Dan krijgen de onzeker makende stemmetjes de overhand in je hoofd en wordt het in rap tempo steeds moeilijker om die leuke dame te benaderen.

Onlangs las ik het boek ‘The 5 second rule’. Aanrader! Ik gebruik deze life hack om iedere dag op tijd mijn bed uit te komen. Works like a charm. Het werkt ook voor het spontaan aanspreken van mensen die je graag wil ontmoeten. Het enige wat je hoeft te doen is terugtellen van vijf naar nul en je benen in beweging te zetten, recht op je doel af.

Wil je hier mee oefenen? Download dan gratis de Comfort Zone Challenge hier.

2. Geef een prachtig compliment

Dat klopt. Deze tip is aan pick-up-y kant, maar als je je hart gebruikt in plaats van je ego, kun je dit met een goed gevoel doen, zonder opdringerig, oppervlakkig of wanhopig over te komen. Oftewel, als je een compliment geeft, meen het dan ook.

Met hart versus ego bedoel ik dat je de aantrekkelijke dame benadert omdat je haar oprecht fantastisch vindt in plaats vanuit de dwang om te scoren. Voel je het verschil? De vrouw die je aanspreekt in ieder geval sowieso.

Hoe doe je dat? Het is heel simpel. Zodra je eenmaal dichtbij die leuke vrouw staat, geef haar spontaan een oprecht compliment. Benoem gewoon één ding (meer niet) dat je zelf echt mooi aan haar vindt. Dat is alles. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Rood staat je goed
 • In 1 woord: WAUW!
 • Leuk T-shirt
 • Nieuwe schoenen? Nice
 • Wat een geweldige uitstraling heb je
 • Uitmuntende presentatie net, bedankt

Nouja, je snapt ‘t. Trouwens, voor de hogere kunst van het complimenteren moet je hier zijn.

Waarom is dit geweldig? Met een simpel compliment kun je iemands dag echt maken. En geloof me, vrouwen zijn gek op complimenten en het geeft ze het gevoel echt gezien te worden. Niet iedere vrouw is een goede ontvanger van complimenten, maar zelfs als ze je compliment meteen weer van de hand wijst (meestal uit onzekerheid), waardeert ze het gebaar. Probeer het maar eens een paar keer bij verschillende vrouwen. Zie je ogen stralen? Gezichten oplichten? Leuk he.

 

3. Bedank en neem afscheid

Blijf vervolgens niet rondhangen na het geven van je compliment, maar bedank haar voor haar sfeerverhogende aanwezigheid, of iets dergelijks, en loop weg.

Wat?! Maar dit gaat tegen iedere intuïtie in! Moet je dan niet een praatje aanknopen? Laten zien wat je nog meer in huis hebt? Een goede indruk maken? Haar beter leren kennen? Nummers scoren, etc..?

Integendeel. Ik krijg zelf regelmatig leuke complimentjes van wildvreemde mannen. Altijd fijn. Maar wat ze vervolgens bijna allemaal fout doen, is blijven rondhangen in de hoop op aandacht terug. Als iemand bij me blijft dralen na het geven van een compliment komt automatische dat gevoel: deze persoon wil wat van mij en zal me niet met rust laten tot hij het heeft. Ugh… Ik noem dat het straatverkopergevoel. Je kent het vast wel.

Maar als een man op zijn gemakje wegloopt na een mooi compliment, liggen de kaarten opeens heel anders. Nog voordat ik kan denken ‘wat wil hij van me’, denk ik in plaats daarvan ‘Dat was tof, wie was die leuke man?’

Deze tegen-intuïtieve manier heeft belachelijk veel voordelen:

 • Je laat haar achter met een goed gevoel, in plaats van een ongemakkelijk gevoel.
 • Met je compliment geef je haar een open uitnodiging om kennis met je te maken.
 • Je verlegt het initiatief van jezelf naar haar, zodat ze zelf kan bepalen of ze er op ingaat of niet.
 • Als ze geïntrigeerd is door het leuke compliment, wandelt ze naar jou toe om met jou een praatje te maken en om jou beter te leren kennen. Dit is vele malen krachtiger dan als het initiatief bij jou ligt.
 • Jij hoeft niet onhandige gesprekjes aan te knopen om interessant over te komen. Daarom is het ideaal voor introverten.  
 • Je straalt onafhankelijkheid uit en dat is aantrekkelijk. Je laat zien dat je niet afhankelijk bent van haar aandacht en goedkeuring, waar zoveel andere mannen de mist in gaan. Met het compliment geef je iets kleins, onvoorwaardelijk, dus zonder er iets voor terug te verwachten. Gewoon voor de lol van het geven.

 

De kunst van het weglopen

Hoe doe je dat? Gewoon weglopen? Dit werkt het best in omgevingen, waar je beide nog wel even bent. Bijvoorbeeld zo:

 • ‘Thanks, ik zie je zo weer, goed?’
 • ‘Alleen dat. Dankjewel. Tot later’
 • ‘Okee, doei’
 • ‘Ik moet nu gaan, maar we praten straks weer verder, goed?’
 • ‘Lijkt me leuk om straks verder te praten. Kom je ook naar de borrel straks? Dan zie ik je daar’

 

Ook in retail passen ze deze techniek toe. Laatst was ik weer eens bij zeepwinkel Lush. Een lachende winkelmedewerker loopt naar me toe. ‘Wauw, ik had het er net met mijn collega’s over en we waren het allemaal eens: wat heb jij fantastisch haar. Echt cool!’ Na mijn eerste ‘Goh, dankjewel’ dartelt ze weer weg. Geen verkooppraatjes, geen hints naar producten, geen quasi-opdringerige vragen. Dit is precies hoe het altijd gaat, in welke Lush op de wereld ik ook kom. Maar die veel te dure dagcreme kocht ik wel dáár, terwijl ik ook wel weet dat ik precies hetzelfde spul voor een fractie van de prijs bij de Etos had kunnen kopen.

 

En als ze nou niet meer bij je terug komt?

Grote kans dat de eerste de beste vrouw die je op deze manier hebt aangesproken niet op je open uitnodiging in zal gaan.

Hey maar, maar, daarnet zei je…

Deze manier garandeert geen gouden bergen. Want daar gaat het uiteindelijk niet om. Wat je wel krijgt is iets beters: de totale vrijheid om iedere vrouw te benaderen die je maar wil, zonder needy of oppervlakkig te zijn, vrij van de angst voor afwijzing. En laat dat dan weer super aantrekkelijk zijn.

 

Je vriendin veroveren, maar dan echt?

Dat doe je in mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’. Ik leer je praktische oefeningen die je het meeste succes opleveren in het benaderen van de vrouwen die jij leuk vindt. Ook nemen we een kijkje naar binnen: hoe zorg je ervoor dat je eigen onzekerheden en overtuigingen niet meer tussen jou en je toekomstige vriendin in komen te staan, zodat je dit jaar jouw droomvrouw de jouwe kunt gaan noemen.

 

Schrijf je hier in voor de training

 

Jouw grootste struikelblok?

Wat is jouw grootste struikelblok als het op leuke vrouwen benaderen aankomt? Deel het met me in de reacties en ik help je direct met een antwoord.

Showing 6 comments
 • Mike
  Beantwoorden

  Eindelijk, tips voor introverten! Daar wachtte ik al op. 🙂
  Ik herken me overigens heel erg in het verhaal van Maarten.

  Nog een aanvullende vraag: vrouwen (of eigenlijk, mensen in het algemeen) staan natuurlijk lang niet altijd alleen. Hoe ga je dan eigenlijk om met een vrouw die in gezelschap is? Als ze alleen staat wil ik het namelijk vaak nog wel overwegen om haar aan te spreken, maar als er een groep omheen staat, dan vind ik dat toch lastiger.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Mike! Wat een goede vraag! Het is zeker mogelijk om een leuke vrouw te benaderen als ze in gezelschap is. En het is makkelijker dan je denkt. Er zijn zelfs best veel manieren om succesvol een meid aan te spreken als ze in een groepje staat. Het voert wat ver om dat hier uiteen te zetten (wel een goed idee voor een volgend blogartikel trouwens, thanks!), dus hier alvast 1 idee, hoe ik het zelf altijd doe: ga bij een groepje staan dat je leuk lijkt en stel je zelf even voor (‘hoi, ik ben Mike’) en vertel dat je even bij hun gesprek komt staan omdat het je interessant lijkt. Niemand gaat nee zeggen, tenzij het echt privé is. Op het moment dat je iets hoort dat jou interesseert, haak je in. Simple as that.

 • Gerrit leeftink
  Beantwoorden

  Fantastische dingen
  Ben heel onzeker, ik schijn heel gretig over te komen!
  Verder ben ik hard aan het werk om van me verlatingsangst af te komen

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Gerrit, bedankt voor het delen. Wat goed dat je investeert in het aanpakken van je verlatingsangst. Ben benieuwd hoe je dat aanpakt en wat het je oplevert. Ik weet zeker dat in dat proces ook je onzekerheid afneemt. Voor de rest is het veel oefenen. Blijf leuke mensen benaderen. Als je onderliggende onzekerheid afneemt, kom je ook stukken minder gretig (of ‘needy’) over, omdat je anderen niet meer nodig hebt om je goed te voelen over jezelf. Is een lang proces, maar blijf investeren in jezelf. Super goed!

 • Gerrit leeftink
  Beantwoorden

  Dank je wel Klazien
  In het najaar van 2017 gestart met tantra jaartraining. Barss sinds 10/4 en het boek liefdesbang lees ik! Samen met affirmeren!!

  Hartegroet Gerrit

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search