Als je op een vrouw afstapt, is dat lastigvallen?

Daar staat ze dan. Prachtig is ze. Je hebt haar nog nooit eerder gezien. Je zou haar heel graag beter willen leren kennen. Maar iets in je houdt je met alle macht tegen om naar haar toe te gaan. Het voelt toch als lastigvallen.

 

Herken je deze gedachten?

Grote kans dat ze al een vriend heeft

De vorige keren werd ik afgewezen toen ik dat probeerde en dat deed pijn

Out of my league

Ze is al met iets of iemand anders bezig op dit moment

Ik kan er nooit zeker van zijn dat ze mij ook leuk vindt

Ik kan er nooit zeker van zijn of ik haar wel leuk genoeg vind

Ze denkt vast dat ik wat van haar wil

Ik weet helemaal niet of ik wel een relatie met haar wil

Als ik haar benader, val ik haar maar lastig.

Rationeel weet je dat dat helemaal niet het geval hoeft te zijn. Maar je gevoel houdt voet bij stuk: doe het niet. Je wilt haar niet lastigvallen!

 

Je irrationele angstgedachten te lijf in 5 stappen

Het is deze overtuiging in jouw hoofd die feilloos z’n werk doet, iedere keer weer. En zo blijf je altijd efficiënt ver bij alle leuke vrouwen van de wereld vandaan, veilig van afwijzingen en lastigvallen.

Maar goed, die situatie wil je graag veranderen, anders las je dit niet.

Hoe zorg je ervoor dat je vrouwen kan benaderen, zonder ze lastig te vallen? Hoe weet je welke hinderende overtuigingen als deze het intuïtief bij het rechte eind hebben en welke irrationele angsten zijn? Hoe kan je irrationele angstgedachten omdenken naar overtuigingen die jou wel dienen?

Want dat kan. Succesvolle mannen worden gestuurd door heel andere overtuigingen, waardoor ze zonder problemen op juist de mooiste vrouw in de ruimte afstappen.

Hoe je je eigen angstovertuigingen vervangt door succesvolle overtuigingen, ga ik je nu uitleggen, in vijf simpele stapjes.

 

1. Besef dat alleen zij kan bepalen of ze lastig gevallen wordt

Zij is de enige die kan bepalen of je haar lastig valt of niet. Dat is haar zaak. Niet de jouwe. Hoef jij je dus geen enkele zorgen over te maken.

Kijk, de kans wordt natuurlijk groter dat je haar lastig valt, als je naar haar toeloopt om haar uit te schelden of iets vervelends aan te doen. Maar dat doe je niet toch? Dus als je haar benadert met je goede intenties, wie bepaalt dan of je haar lastig valt? Heel goed, dat bepaalt zij. Niet jij. Het is helemaal afhankelijk van haar eigen situatie of je gelegen komt of niet. Misschien is de druk bezig en wil ze niet gestoord worden. Misschien is ze druk bezig en wil ze wel gestoord worden (yay, afleiding!). Dat zijn dingen die jij niet voor haar kan bepalen.

Hoe weet je dan of je haar lastig valt of niet? Er is maar één manier om het uit te vinden: er op af en kom er vanzelf achter of je aanwezigheid welkom is of niet. Hoe? Niet door te vragen ‘Val ik je lastig’? Maar knoop gewoon een leuk praatje aan, stel een random vraag, geef een klein complimentje, verzin het maar. Moeilijker dan dit gaat het echt nooit worden.

 

2. Wat is het ergste wat er kan gebeuren?

Er zijn dus twee mogelijkheden: je valt haar lastig, of je valt haar niet lastig. That’s it. Vraag jezelf af: wat is het allerergste wat er kan gebeuren als je haar inderdaad lastig blijkt te vallen.

Bijvoorbeeld dit scenario:

Zij: ‘Ik ben even met iets bezig, kan het later?’

Jij: ‘Ok, geen probleem, doei’

 

Valt mee he.

 

3. Word je bewust van je overtuiging

Als het zo simpel is, waarom kan de angst om een mooie vrouw te benaderen dan aanvoelen als doodsangst? Meestal omdat je je (nog) niet bewust bent van welke overtuigingen in je hoofd je tegenhouden.

Daarom is het belangrijk dat je je eerst bewust wordt van deze overtuigingen. Ik heb er hierboven al wat voor je opgeschreven. Ik daag je uit om je eigen angst in de ogen aan te kijken en op te schrijven welke angsten jou altijd tegenhouden. Is dat bijvoorbeeld de overtuiging: ik wil vrouwen niet lastigvallen? Schrijf ‘m op! Maak het echt tastbaar voor jezelf. Op deze manier kun je er namelijk veel makkelijker wat aan doen.

 

4. Besef dat je jezelf een leugen vertelt

Kan je 100% bewijzen dat je vrouwen altijd lastig valt als je een praatje komt maken? Ja, of nee? Je kan er alle wetenschappelijke bewijzen bijhalen die je wilt, maar vroeg of laat besef je dat deze gedachte feitelijk gezien onzin is en dat je jezelf een leugen zit wijs te maken. En je gelooft er nog in ook. Dat heilige vaak onbewuste geloof brokkelt stukje bij beetje af zodra je je op zoek gaat naar bewijzen van het voor- en het tegendeel in je leven. Het kan best zijn dat je vrouwen in het verleden hebt lastig gevallen omdat ze met iets anders bezig waren, maar er waren er ook bij die heel blij waren met jouw spontane aanwezigheid. Of vrouwen die het niets uitmaakte. Wat waarschijnlijk het merendeel was.

 

5. Keer het om. Alleen zo krijg je weer grip op je gedrag en de uitkomst daarvan

Huup huup, barbatruc! Om grip op je eigen overtuiging te krijgen, doe je een simpele omkeertruc, zodat je jezelf je eigen gedachten weer kan toe-eigenen. En door het transformeren van je gedachten over de situatie, zal je gedrag daaruit volgen, waardoor je uiteindelijk ook invloed hebt op de uitkomst van de situatie.

Dus jij denkt dat je vrouwen lastig valt als je op hen afstapt? Keer het nu eens 180 graden om:

Ik val mezelf lastig als ik niet op hen afstap’. Voelt dit niet veel realistischer in jouw belevingswereld? Al die gemiste kansen. Al die leuke gesprekken en lol die je had kunnen hebben met prachtige vrouwen, en wie weet wat nog meer! Dus doe jezelf een plezier en stop eens met het lastig vallen van jezelf.

Of probeer eens deze alternatieve gedachte: ‘Ik val vrouwen lastig als ik hen niet benader’. Deze klopt sowieso, want jij hebt vrouwen zoveel moois te bieden. Dat lopen ze dus allemaal mis als je jouw aandacht niet aan hen geeft. Je onthoudt de wereld zoveel van jouw liefde. Doe eens even niet zo egoïstisch, gun die mooie vrouwen een stukje van jouw prachtige zelf! Je mag worden gezien.

 

Credits voor deze geweldige omdenktechniek gaan naar Amerikaanse goeroe Byron Katie. Ik gebruik haar beroemde brain hacks al een tijdje. Het heeft zelfs mijn huidige relatie van de ondergang gered. Hoe? Daarover kun je hier lezen. 

 

Probeer het nu zelf

Wil je zelf ook gaan profiteren van deze omdenktechniek? Op dinsdagavond 20 november ga ik je er alles over leren in mijn gratis online workshop: Omdenken voor singles. Ik leer je hoe je werkelijk iedere overtuiging die jou single houdt, kan aanpakken en transformeren in de rotsvaste overtuiging dat jij binnenkort een fantastische partner aan je zijde hebt.

Want dat gaat gewoon gebeuren. Maar niet als je er eerst zelf in gaat geloven. Schrijf je daarom nu in.

 


Oefen met leuke vrouwen benaderen met de Comfort zone challenge

Om beter te worden in het benaderen van leuke vrouwen, daag ik je uit met 28 kleine oefeningen die je iedere dag in het openbaar kunt uitvoeren. Deze training ‘De Comfort zone challenge’, helpt je kleine risico’s te nemen, zodat je groeit in je sociale vaardigheden. Het brengt je in de juiste stemming om ontspannen te gaan flirten met leuke vrouwen.

De Comfort zone challenge wordt je overzichtelijk aangeboden in een handig e-book, dat je hier gratis kunt downloaden.

 

Showing 4 comments
 • Dennis
  Beantwoorden

  Ik moet zeggen dat je artikels in verband met flirten met consent me ook heel goed geholpen hebben. Hiervoor had ik ook constant die angst dat ik vrouwen zou lastig vallen met een toenadering. Het vergt een beetje oefening om het consent-vocabularium onder de knie te krijgen, maar vanaf dan kon ik heel to-the-point vragen om wat ik wilde. Bovendien is het zo geformuleerd dat zij zich comfortabel voelt nee te zeggen, waardoor de afwijzing heel “zacht” gebeurt. Ze hoeft immers niet met vreemde excuses aan te komen om je af te schepen. Het voelt dan meer als een gewoon leuk gesprek dan echt een “nee, je valt me lastig!”.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Wow, dit is echt zo’n moment dat je je hele werkelijkheid kunt omdraaien voor jezelf. Je hebt er met deze consent hack voor gekozen om niet meer die man te zijn die te bescheiden is om op leuke vrouwen af te stappen. In plaats daarvan ben je nu een man die dat veel makkelijker gewoon doet. Waardoor je je kansen enorm hebt geboost. Hou me op de hoogte Dennis. Ben benieuwd naar de rest van je groei.

   • Dennis
    Beantwoorden

    Leuk om te lezen dat je je zo betrokken voelt bij mijn groei! 🙂
    Om je wat achtergrond te geven, ik heb al een heel relatieparcours achter de rug tot en met een huwelijk en echtscheiding. Dat heeft me even doen stilstaan bij wat ik nu echt verlang van relaties.
    Op dit moment voel ik me goed zonder vaste relatie, maar ik zie wel graag vrouwen. Ik ga graag met hen om en vind het heerlijk hen een leuke tijd te bezorgen. Nu is het een soort ontdekkingsreis om voor mezelf te bepalen wat ik leuk vind.
    Zo was ik ook op zoek naar een “verleidingsstijl” die mij het beste ligt. Ik ben wat te gevoelig om zonder omkijken vrouwenharten te breken, maar ik wil ook niet zoals vroeger de lieve jongen zijn die enkel goed is voor een gesprek en niets meer. Het is natuurlijk niet zo dat jouw blog mijn enige invloed is, maar de artikels rond consent waren voor mij de sleutel naar een stijl die werkt voor mij.
    Op die manier ben ik een paar maanden geleden met een vriendin van me in bed beland. De consent was zo goed dat dit volledig “drama-free” is gebeurd. Tot op vandaag komt die vriendin af en toe nog eens langs om die passie te herhalen.
    Ondertussen ga ik verder op mijn ontdekkingsreis en leer ik iedere dag weer bij. Ik hou je op de hoogte van mijn avonturen! 😉

    • Klazien
     Beantwoorden

     Drama-free friends with benefits. Ik ben voor 🙂 Dankjewel voor de complimenten.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search