Vrouwen aanspreken op straat, ja of nee?

Vrouwen aanspreken op straat, kan dat nog? En hoe dan? In ieder geval niet zoals in dit verhaal.

Ik loop rond op Schiphol, zoekend naar mijn vlucht naar een welverdiend stedentripje waar ik lang naar uit heb gekeken. Welke gate? Welke incheckbalie? Hoe laat? Ik staar om me heen, op zoek naar borden die me de juiste richting uit zullen wijzen.

“You need to go that way”, hoor ik schuin achter me. Ik draai me om en antwoord ‘Excuse me?’ Een breed lachende man, niet onknap, wijst met zijn arm een willekeurige richting uit. “That is the way you need to go”.

Nadat ik snel heb geconstateerd dat de man A. geen vraag heeft, waarbij ik hem wellicht kan helpen; B. geen direct gevaar voor me vormt, en C. random onbehulpzame onzin verkoopt in een needy poging een praatje met me aan te knopen, haal ik mijn schouders op en besluit om weer verder lopen.

Say what?!

Een praatje aanknopen met een vreemde is trouwens helemaal niet altijd needy en vaak heel welkom en leuk (hier zie je hoe het ook kan), maar niet als de aanleiding doorzichtig onzinnig is, zoals in dit geval. Net voordat ik me kan omdraaien gooit de man er een flinke schep bovenop: “I think you are very cute”.

“Say what?!”

Hij beantwoordt mijn verbazing door er geen doekjes om te winden: “You are very cute and I would like to kiss you”.

Ik ben sprakeloos. F*ck off, you f*cking f*ck face! Dat had ik, achteraf, willen zeggen. Maarja, dat zei ik niet… Het enige wat deed, was in diepe afschuw afwerende ‘talk to the hand’ gebaren maken.

Gelukkig begreep hij de hint en maakte zich snel uit de voeten. Bedankt voor het verpesten van mijn dag, meneer de pick-up artist.

Iedere keer dezelfde stompzinnige opmerking

Doordat ik me veel verdiept heb in wat er op de markt is in dating voor mannen, herken ik de technieken van echte pick-up artists inmiddels wel (lees ook een eerdere ervaring met een pick-up artist die ik had, hier).

Bij de Schipholmeneer gaat dat denkproces ongeveer zo: benader tientallen vrouwen op een dag met iedere keer dezelfde stompzinnige opmerking. Er is er altijd wel eentje die erop ingaat. It’s a numbers game! Wees zo brutaal mogelijk en zeg gelijk dat je haar aantrekkelijk vindt, of dat nou waar is of niet. Wacht geen reactie af en doe haar meteen een intiem voorstel. Score!

Maar niet heus. Het vervelende is, dat dit me helaas regelmatig overkomt. Het heeft precies 0 keer ‘gewerkt’. Het enige wat het doet is mijn allergie versterken voor onbekende mannen op straat die iets van me willen. Zelfs als ze een heel gewone, onschuldige vraag hebben, zonder bijbedoelingen.

Vrouwen aanspreken op straat. Werkt het?

Kom je op straat eigenlijk nog wel weg met random vrouwen aanspreken dan? Soms wel.

Maar vraag je eerst af of de straat wel zo’n goede plek is om een leuke vriendin te vinden. Het is een prima plek om kennis te maken met mensen die je anders nooit ontmoet zou hebben. En om met die mensen vervolgens small talk te maken.

De vraag is: is dat wat je het liefste wil, small talk op straat? Is dit wat je uiteindelijk een vriendin oplevert? Het korte antwoord daarop is nee. Wat het je wel oplevert is een goede flow in het aanspreken van wildvreemden. Maar daarvoor kun je beter op straat krantenabonnementen aan de man proberen te brengen met een clipbordje en een regenjas met het krantenlogo erop. Waar overigens niks mis mee is. Die jongens doen ook gewoon maar hun werk.

Hoe maak je een flirt wél succesvol?

Welke plekken zijn dan veel beter om te flirten met leuke vrouwen die je nog niet kent?

Wat moet je tegen een vrouw zeggen, zodat ze wel voor je open staat? Dat ze zelfs blij is dat je haar aanspreekt?

Hoe verleid je een vrouw tijdens een flirtgesprek?   

Hoe maak je een flirt wél succesvol en sexy?

Als jij het antwoord wil weten op deze vragen, dan kan ik je zeker aanraden om bij mijn gratis online workshop ‘Sexy flirten met zelfvertrouwen’ te zijn op aanstaande vrijdagavond 1 februari.

Schrijf je in hieronder in.

Mocht je er 1 februari niet bij kunnen zijn, maar je wil wel graag bij mijn andere gratis online trainingen zijn? Download dan de Comfort Zone Challenge hier. Dan kom je gelijk op mijn mailinglijst. Daarmee hou ik je wekelijks op de hoogte van mijn gratis online workshops. Je weet dan precies wanneer ze zijn en waar ze over zullen gaan.

Zijn krantenverkopers leuk?

Vraagje aan jou: wat vind jij van verkopers op straat? Ontloop je ze liever? Ben je er zelf één (geweest)? Of ben je juist heel blij verrast dat ze speciaal voor jou een fantastische eenmalige aanbieding hebben? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Showing 6 comments
 • Michiel Klok
  Beantwoorden

  Kranten en NGO abonnement verkoop studenten meid ik als de pest.
  Als ze me wel aanspreken zeg ik altijd dat ik t allang heb en trouwe klant ben. Uitgelult.
  Wat ik soms overigens wel leuk vind zijn leuke studentes die je telefonisch iets proberen te verkopen bij een callcentre. Die zijn vaak op en top verveeld. Ik ga dan juist vaak met ze zitten geinen en stel een voorwaarde. Als jij een vraag hebt wil ik dr ook een stellen hahaha… Laatst zat ik met eentje echt bijna een uur aan de telefoon. Niet dat ik dr telefoonnummer wil ofzo maar ik vind t gewoon ontzettend grappig om mensen soms uit hun dagelijkse sleur te trekken en hun dag iets mooier te maken. Vandaar dat ik ook met een bordje Free Hugs! op de dam sta.
  Dat is trouwens ook heel leuk om mensen echt direct te benaderen.
  Je nodigt ze uit voor een vrijblijvende knuffel waarna die gene zelf besluit om naar je toe te komen. Soms heb ik nog hele gesprekken daarna maar meestal fleur je iemand op en tover je een glimlacht op iemands gezicht en dat vind ik vaak al leuk genoeg.
  Ik ben heel spontaan en praat met iedereen. Maak vaak grappige spontane opmerkingen op straat zomaar omdat ik t leuk vind. 🙂 Zo krijg je vaak vanzelf contact.
  Dat is t verschil met een pickup artist en waarom dat niet werkt. Omdat t niet spontaan is en hij duidelijk iets van je moet. Wees gewoon jezelf 🙂 Sta open voor iedereen zonder bij bedoelingen met een vrolijke uitstraling en iedereen komt naar jou toe in plaats van anders om.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Jaaa Michiel, geweldig. Dus jij bent ook zo’n free-hugging hippy. Er zijn ook veel mensen die dat dan weer stront-irritant vinden, maar who cares. Ik kan me voorstellen dat je een topdag hebt als je met zo’n mal bord staat. Keep on huggin’!

 • Dennis
  Beantwoorden

  Hahahaha, Klazien, hoewel het eigenlijk tragisch is lig ik elke keer in een deuk als je over je ervaringen met pickup-artists vertelt! 😀 Omdat ik ook veel interesse heb in zaken zoals dating heb ik er al veel over gelezen en bekeken, dus ik kan me hun “approach” levendig inbeelden. En ook het resultaat op jou en 99% van de vrouwenbevolking …
  Pickup-artists pretenderen dat ze “verleiden”, maar eigenlijk doen ze idd een numbers game waarbij ze uiteindelijk stoten op één van die 1% dames die om één of andere reden heel impulsief op korte tijd met veel mannen naar bed gaan. Hun techniek zorgt er dan voor dat na 75 mannen zij nu als nummer 76 worden uitgekozen. Wauw! 😀

 • Dennis
  Beantwoorden

  Ik denk trouwens dat je wel degelijk nog altijd kan flirten met vrouwen op straat. Eventueel zelfs hen aanspreken. Maar dat je moet beseffen dat het niet zo’n comfortabele omgeving is voor vrouwen en je dus niet moet gaan “doorduwen” als je aarzeling bemerkt.
  Deze week zat ik op de bus en schuin tegenover me kwam een mooie jongedame zitten. Ze keek uit het raam terwijl de bus een bocht nam. Ik zag hoe haar handtas gevaarlijk begon over te hellen. Ik was nét op tijd om ze op te vangen vooraleer de complete inhoud op de grond zou vallen.
  “Wow, dat was net op tijd!” zei ik.
  Ze bedankte me met een stralende glimlach.
  Moest ik daarna een praatje met haar slaan? Complimenten geven? Haar nummer vragen? Nee, want ik merkte dat ze zich daarna wat ongemakkelijk voelde. Ze keek overal heen, behalve naar mij. Absoluut oogcontact vermijden. Dus ik nam aan dat ze waarschijnlijk dacht dat ik de gelegenheid zou aangrijpen om de pickup-artist uit te hangen. 😉
  Dan laat je het gewoon zo. No hard feelings. Aan haar vriendinnen zal ze misschien nog iets vertellen over die attente man op de bus, wie weet. Maar voor de rest zal haar dat niet aanzetten om plots met die vreemde een dieper contact aan te gaan. De straat is voor dit soort oppervlakkige contacten. Die wel een aangename oefening zijn! 🙂

 • Walter
  Beantwoorden

  Hoi Klazien,

  Ik heb zelf de afgelopen weken heel vaak geoefend met leuke vrouwen aanspreken op straat met de informatie die ik daarover heb gelezen bij andere dating coaches.

  Een hele grote stap voor mij, want vroeger (dat is ongeveer 4 maanden geleden) was ik echt zo’n sukkel die nooit een vrouw durfde aan te spreken.

  Maar jouw verhaal zet me wel aan het denken of ik eigenlijk wel op de goed weg ben of dat ik me juist super creepy gedraag. Ik heb het idee dat vrouwen mij vaak zien als een creep, terwijl ik helemaal niet zo wil overkomen.

  Ik heb er volgens mij wel minstens 50 gehad, maar er komt verder nooit iets uit, geen dates en geen nummers.

  Ik deed het vooral om meer zelfvertrouwen te krijgen met vrouwen, maar ik merk dat het ‘daygamen’ (zo wordt op straat versieren genoemd door andere dating coaches) helemaal geen succes oplevert behalve een beetje social skills opbouwen. Daarom kan ik me er eigenlijk niet meer voor motiveren om het nog te proberen.

  Ik krijg soms ook wel complimentjes van vrouwen die het wel stoer vinden dat ik ze durfde aan te spreken, helaas zijn dat wel altijd de vrouwen die al een vriend hebben 🙁

  Ook in de trein probeer ik het regelmatig, daar zijn de gesprekken altijd wel een stuk leuker, maar uiteindelijk ook weer zonder resultaat (d.w.z. verder contact of date).

  Zijn er eigenlijk wel situaties waarin je wel een leuke vrouw op straat (of in het OV) kunt versieren of is het gewoon een absolute no-go wat jouw betreft?

  Jouw feedback lijkt mij erg waardevol, aangezien jij dit als vrouw vaker hebt meegemaakt.

  Ik hoor graag van je!

  Groeten,
  Walter (26 jr.)

  • Klazien
   Beantwoorden

   Daygamen is leuk en goed voor het overwinnen van je toenaderingsangst. Het klinkt alsof je je dating skills nu naar de next level wilt brengen. Mooi 🙂 Op mijn blog hier kun je heel veel antwoorden op jouw vragen vinden. Ik heb daar veel artikelen geschreven over het aanspreken van vrouwen op straat. Wil je hier echt mee in de praktijk mee aan de slag, successen boeken, en die fantastische vriendin vinden, dan is deze cursus jou op het lijf geschreven.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search