Vrienden vragen om datingadvies?

Soms lijkt het alsof de hele wereld in relaties zit, behalve jij. Je vrienden en collega’s zijn al jaren bij dezelfde, of bij steeds weer een ander. Ze hebben gelukkig het allerbeste met je voor en strooien graag met datingadvies, gevraagd en ongevraagd.

Super aardig van ze natuurlijk, maar je merkt dat het je helemaal niet helpt, behalve van de regen in de drup. Want er verandert niks. Vrouwen gaan niet opeens met je flirten, laat staan dat het je een leuke relatie oplevert. Ervaringsdeskundigen zouden het moeten weten toch? Wat gaat er dan toch mis?

Het ligt niet aan jou. Maar aan je lieve vrienden. En ook al is hun advies goedbedoeld, ze richten vaak meer ellende aan dan succes. Herken je de volgende vier types? Haal je goedbedoelende vrienden-bingo kaart maar tevoorschijn, en kijk of jij de volgende types kan afstrepen.

 

De koppelaar

Ze heeft oprecht medelijden met je en praktisch als ze is, gaat ze direct voor een kant en klare oplossing. Vanaf nu ben je haar Project, ze zal DE vriendin voor je vinden, en ze weet ook al precies wie. Zij kent nog wel ergens een ontzettend lieve vrouw, zeker niet onsympathiek. Ze zijn goede vriendinnen al sinds de basisschool, dus ja, dan moet ze wel leuk zijn. Ze ziet er volgens de koppelaar ook echt super hot uit. En jullie hebben ook al veel gemeen, want ze is al jaren single, net zoals jij.

Om de koppelaar niet teleur te stellen bestel je nog maar een wijntje voor haar middelmatig uitziende vriendin. De enige winnaar in deze situatie is het ego van de koppelaar.

 

 • Wat wel werkt…

Je hebt geen medelijden nodig. En ook niet iemand die ineens met een verwachtingsvolle toekomstige levenspartner komt aanzetten. De beste koppelaar ben je zelf. Niemand anders dan jij weet wat het beste is voor jou.

 

De zwever

“Volg de weg van je hart, en dan zul je merken dat het allemaal vanzelf gaat.”

Ja, de zwever kan de dingen mooi verwoorden. In tegenstelling tot de koppelaar is de zwever zo praktisch als een plastic gouden boeddhabeeldje. Misschien zit er een blokkade op je hartchakra? Kijk dan eens hoe je de divine feminine door je energiebanen kan laten stromen. Mediteer daar nog maar eens over en het universum zal zorgen voor de rest.

 

 • Wat wel werkt

Beter krijg je concrete, beide benen op de grond advies, van iemand die gewoon snapt dat hoog in de hemel jouw toekomstige vriendin niet te vinden is.

 

De realist

De realist is geen helemaal geen zwever. Hij snapt gewoon niet waar je je nou zo druk over maakt. “Waarom laat je die obsessie voor een vriendin niet gewoon lekker los? Op het moment dat jij stopt met zoeken, zul je zien dat ze morgen bij jou op de stoep staat.” Hij heeft mooi praten. Hem lijken leuke meiden aan te komen waaien, de een na de ander. Hoe doet hij dat toch?

 

 • Wat wel werkt

Beter krijg je advies waar je wel mee kunt werken in plaats van de moed maar helemaal op te geven. Je hebt lang genoeg thuis gezeten en niks gedaan.

 

De positief denker

Je moet gewoon lekker je ouwe zelf blijven, want jij bent hardstikke leuk! Zegt de positief denker. Tja, als dat zou werken, dan had je al lang een vriendin gehad. Jij bent niet het type dat zich anders voordoet dan hij is. Waar je in ieder geval geen baat bij hebt, is alles bij het oude laten. Hier lees je waarom het ‘wees gewoon lekker jezelf’ advies juist zo vaak uitpakt in je nadeel. 

 

 • Wat wel werkt

Het probleem zit ‘m niet in dat jij eigenlijk iemand anders zou moeten zijn, om een leuke vriendin te krijgen. Er zit juist enorm veel kracht in jezelf te durven laten zien. Een van de redenen dat het niet wil lukken met die leuke relatie, is dat je jezelf tegenhoudt om het beste uit jezelf te halen. Je durft die prachtige kanten van jezelf niet te laten zien, waarschijnlijk omdat je bang bent voor afwijzing. Daarom heb je meer aan iemand die in jou gelooft en weet dat je iedere dag een stapje beter kunt zijn dan de persoon die je gisteren was. Iemand die jouw onaangeboorde potentieel ziet, in plaats van iemand die eigenlijk helemaal niet wil dat je groeit.

 

You’ve been friend zoned

Echt zuur wordt het als de vrouwen met wie jij stiekem wel iets wilt, je dit soort vriendelijke adviezen gaan geven. Dan weet je dat je echt diep in de friend zone zit.

Daar kun je gelukkig zelf een einde aan maken. Er zijn een aantal effectieve manieren om de friend zone te vermijden en romantische en sexy interesse op te wekken. Als je wilt leren welke, kom dan naar mijn online training ‘Zo vermijd je de friend zone’.

Het is helemaal gratis zoals je van mij gewend bent, maar zorg wel dat je je van te voren even inschrijft om mee te kunnen doen. Dat kan hier:

 

Ben ik nog een goedbedoelende vriend vergeten?

Wat is het het slechtste (of juist het beste) datingadvies wat jij ooit van goedbedoelende vrienden hebt gehoord? Deel het in de reacties hieronder. Ik ben heel benieuwd!

 

Showing 4 comments
 • Jan Roselaar
  Beantwoorden

  Ken ze allemaal heel goed, behalve de Zwever. Ik denk niet dat ik er daar veel van in mijn vriendenkring heb. Van de Positief Denkers en de Realisten ben ik helemaal gek geworden. Lekker je ouwe zelf blijven en er niets aan doen levert absoluut niets op. Juist als je actie onderneemt en doelbewust je comfort zone verlaat op zoek naar nieuwe grenzen vol met leuke nieuwe meiden leer je jezelf en je eigen angsten, maar ook je durf, op dit gebied echt kennen. Die stappen maken geeft je misschien niet meteen veel succes, maar wel veel zelfvertrouwen en zelfkennis. En dat is ook heel veel waard!

  Hoe noem je dat type dat claimt de waarheid in pacht te hebben, ook of vooral als ze zelf eigenlijk niet zo’n succes hebben? De lui die zeggen ‘dit moet je doen want dan scoor je geheid, luister nou maar naar mij’? En vervolgens blijken ook al jaren geen date te hebben gehad? Daar heb ik er ook wel een aantal van ontmoet…

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Jan! Ik denk dat succes zeker te vinden is, op het moment dat je je comfort zone verlaat. En ik heb een naam voor het soort vrienden waar je het hier over hebt: de beste stuurlui (staan aan wal). Ik ken ze ook wel en ze zijn aandoenlijk 🙂

 • Pepijn
  Beantwoorden

  Wat een prachtige blog weer Klazien! Ik geef denk ik vooral onbedoeld advies als iemand om bedoeld advies vraagt. Dat als iemand vraagt, hoe versier je iemand, ik aangeef dat ik dat ik dat wel kan uitleggen, maar dat daar het probleem meestal niet inzit.Ik geloof dat het goed werk om aan je eigen zelfverzekerdheid, zelfvertrouwen en je houding te werken, en van daar uit te durven om contact te maken. Wat ik ervaren heb bij jou in de trainingen is echt heel waardevol voor heel veel mensen! Liefs Pep

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Pep, dit is een van de vele redenen waarom ik zo blij ben dat wij vrienden zijn 🙂

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search