“Voor succes bij vrouwen hoef je geen ‘alpha’ te worden” – Wouters verhaal

Voor succes met vrouwen hoef je als man niet te veranderen in een stoere alpha-aap. Wouters verhaal bewijst dat ook de lieve jongens en de gentlemen zéér succesvol bij vrouwen kunnen zijn.

Afgelopen winter ontmoette ik op een business event voor zzp-ers Wouter, een goedgeklede, niet on-knappe fotograaf met een over-kill aan uitingen van zijn bedrijfslogo op zijn kleding, zijn auto tot zijn telefoonhoesje aan toe. Leuke vent. In tegenstelling tot alle grafische uitingen wist hij zich verbaal niet zo goed houding te geven in de presentatie van zijn bedrijf en zichzelf. Hakkelen, stotteren, niemand aan durven kijken. We werden vrienden.

Fast forward oktober 2015. Wouter is net een maand terug van een trip door Zuid- en Midden Europa met zijn waanzinnig leuke vakantie liefde uit Peru. Verdrietig dat ze weer is vertrokken is Wouter niet: “We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan en mijn zelfvertrouwen is door alle gebeurtenissen zo sterk geworden dat ik zeker weet dat zoiets me makkelijk weer zou kunnen overkomen. Op naar de volgende!”

What happened?!

Wouter vertelt zijn verhaal.
“Ik was afgelopen winter op een punt in mijn leven dat ik niet zo geïnteresseerd in vrouwen was. Mijn netwerk was heel klein. Ik was niet uit op een relatie. Nu snap ik dat dat door een gebrek aan zelfvertrouwen kwam. Dan stop je je behoeftes toch een beetje weg. Ik dacht, daten? Dat komt vanzelf wel weer. Maar vrouwen, die komen natuurlijk niet vanzelf.

Grote sprong in mijn zelfvertrouwen
Het omslagpunt kwam toen mijn netwerk groeide doordat ik business events begon te bezoeken. Ik besefte dat ik al die leuke nieuwe vrouwen graag beter wilde leren, maar hoe? Van Klazien heb ik geleerd hoe flirten werkt en wat een vrouw leuk vindt en wat niet. In het begin vond ik dat natuurlijk ontzettend eng. Maar de grootste sprong in mijn zelfvertrouwen heb ik gemaakt door simpelweg oogcontact te zoeken met vrouwen op straat. Dat was zo’n grote overwinning dat een praatje aanknopen met leuke vrouwen ook niet meer zo moeilijk was. Gevolg: ik kwam de deur weer wat vaker uit. Lekker stappen met vrienden en achter de vrouwen aan.

Een opmerking van Klazien is erg bij me blijven hangen: “Jij bent echt oprècht lief voor vrouwen”. Dat klopt. Ik heb gemerkt dat dit me zelfvertrouwen geeft en dat vrouwen daarom juist graag met me praten.

First kiss

Betrapt door een vreemde: “Goh, jullie zijn echt gek op elkaar”

Gek op elkaar
De vrouw met wie ik uiteindelijk op vakantie ben gegaan, heb ik ontmoet op Sail. Ze was daar samen met een vriendin via couch surfing. We hadden een geweldige avond en ik nodigde ze allebei uit om de volgende dag met me mee te gaan naar een ander festival in Haarlem. De leukste van de twee ging op mijn uitnodiging in en op dat festival hadden we onze eerste zoen. Die was gelijk gefotografeerd door een ontroerde vreemdeling die zei: “Jullie zijn echt helemaal gek op elkaar”. Ik heb de foto nog gekregen als herinnering, haha. Vervolgens is ze drie dagen lang gebleven. Toen ze verder reisde, misten we elkaar zo, dat ik haar heb opgezocht in Zuid-Europa, waar we heerlijk hebben gereisd en allemaal avonturen hebben beleefd. Wat een ervaring!”

Wouter is sinds ik hem ken erg veranderd, of nee, niet veranderd: verbeterd! Hij spreekt en kijkt gemakkelijk vreemden aan, hij weet veel beter wat hij wel en niet wil van het leven en is optimistisch over de toekomst. Wat de date nerd in mij zo blij maakt aan zijn verhaal: je hoort en leest overal dat je stoerder, lomper en meer ‘alpha’ zou moeten worden om indruk op vrouwen te maken. Maar wat nou als je gewoon helemaal niet zo bènt? Dit verhaal bewijst dat je als gentleman ook je zelfvertrouwen kan halen uit je lieve kant, mits je die zoals Wouter goed balanceert met je mannelijkheid.

En jij? Wat ga jij doen voor je zelfvertrouwen vandaag? Dit is geen retorische vraag, vermeld het in de comments hieronder.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Nerveuze investering