Voor altijd alleen?

Voel jij je wel eens of je misschien wel voor altijd alleen zult blijven? Je ratio weet dat dat niet zo hoeft te zijn, maar wat nou als…? Laat mij je uit je negatieve spiraal helpen: ik weet zeker dat jij niet voor altijd alleen blijft, omdat ik er heilig in geloof dat jij bent gemaakt voor de liefde. Je hebt zo veel te bieden, zoveel onaangeboord potentieel, mama mia!

Maarja, hoe dan?! Dat is een kwestie van je demonen onder ogen komen. Je zou wel eens verrast kunnen worden door wat ze je kunnen leren.

Ga eens een biertje met ze drinken, luister naar hun gezeik, zonder ze meteen af te snauwen. Sla een arm om ze heen en zeg ‘komt wel goed, jongen’.

 

Demonen zijn etterbakken, ken je deze vier?

 

Het buitenbeentje

Zo heb je je altijd al gevoeld. Wat moet je, als je al vanaf kinds af aan bent opgegroeid met het idee dat je nergens bij hoort? Terwijl je diep van binnen zo graag bij een leuke vriendin wilt horen, en zij bij jou…

 

Je uit het oog verloren vriend van vroeger

Al je collega’s en je vrienden van vroeger hebben in de loop van de tijd leuke relaties gekregen. Sommigen hebben gezinnen. Je bent hen zo langzamerhand uit het oog verloren. Zij zijn druk met geliefden en hun nieuwe families. Jij niet. Het is niet zo vreemd dat jij en je vrienden van toen uit elkaar zijn gegroeid.

 

Het lege CV

Om eerlijk te zijn heb je niet bepaald een glanzend CV met allemaal harten erop die je ooit hebt gebroken. Weinig ervaring hebben met relaties zit je behoorlijk in de weg. Een relatie beginnen? Daten? Versieren? Eigenlijk heb je geen idee waarmee je bezig bent en doe je maar wat, als je al wat doet. Maar tot nu toe levert het je vooral afwijzingen op. Een beetje ervaring op dat vlak zou je goed van pas komen. Maar waar begin je als je iedere keer weer met 0 moet beginnen?

 

De eeuwige vrijgezel

Het gevoel bekruipt je dat je misschien wel het gedoodverfde type ‘eeuwige vrijgezel’ zou kunnen zijn. Misschien zijn relaties gewoon niets voor jou en moet je daarmee maar leren leven. Leuk is anders, maarja…

 

Als je over deze demonen leest, wat doet dit met je? Herken je het? Doet het je niet zo veel?

Of voel je een steek…

Als je nu diep van binnen ergens pijn, woede of angst voelt, dan is dat gewoon ronduit K.U.T. En tegelijkertijd het beste wat je kan overkomen. Reden voor een dansje, zou ik zelfs zeggen.

 

Mijn voor altijd alleen periode

Toen ik tiener was, zat ik op een gymnasium  in Haarlem. Ik was een stuutje. Haalde altijd hoge cijfers. Maar ik heb me nooit bijzonder slim gevoeld. Het kwam omdat ik vanaf de derde klas tot aan mijn eindexamen precies 0 vrienden had. Ik had wel een vriendje in die tijd, maar die was al klaar met school. Ik vertelde mezelf verhalen om het gemis aan een steunend netwerk om me heen te compenseren. Als de dood voor het schoolplein dat ik was, zat ik iedere pauze in de schoolbibliotheek te blokken, tot ik de stof van binnen en buiten kende. Ik vertelde mezelf dat hoge cijfers halen heel belangrijk was. Ik vertelde mezelf dat mijn klasgenoten maar kinderachtige losers waren. Ik nam extra vakken om ambitieus te lijken. Echte ambities had ik nooit. Het was gewoon een manier om de tijd door te komen. Mijn vrienden, dat waren schoolboeken. Maar diep van binnen wilde ik niks liever dan gezien worden. Niet meer het enige meisje zijn met standaard een leeg schooltafeltje naast zich. Wie ziet mij?!

Uiteindelijk ben ik mezelf dankbaar voor deze vijf eenzame schooljaren. Het heeft ervoor gezorgd dat ik, toen het uit ging met dat vriendje en mijn sociale leven helemaal dood was, ik wel methodes moest verzinnen om nieuwe vrienden te maken. Daar heb ik nog jaren over gedaan en met 1000 x vallen en opstaan voel ik me nu rijker dan ooit met een stevig internationaal netwerk van ontzettend lieve en steunende vrienden en geliefden om me heen.

 

Het ‘voor altijd alleen’ gevoel, je hebt het nodig

Als jij ooit dat ‘voor altijd alleen’ gevoel hebt gekend, dan kun je er wat aan doen. Doet het pijn? Mooi. Deze pijn is je raketbrandstof. Wist je dat pijn vermijden veel motiverender werkt dan het nastreven van plezier? Dat komt doordat de pijn voelbaar is in het heden. Je hebt er NU last van. En dat wil je niet. Het plezier in de toekomst, bijvoorbeeld van een hele kring leuke vrienden en een lieve vriendin, is nog niet urgent, want je kan nu nog niet voelen en zien hoe dat voor je zou kunnen zijn.  Zo werkt het ook met de ‘voor altijd alleen’-pijn. Die pijn – dit nooit meer! – op te heffen werkt beter als motivator, dan ‘ik voel me niet eenzaam, maar het zou me wel leuk lijken om wat meer vrienden en een vriendinnetje te hebben’.

Ik kan je persoonlijk afraden om voor je ‘voor altijd alleen’ gevoel te vluchten in de schoolboeken of andere niet-sociale doekjes voor het bloeden.

Maar ik wil je wel op het hart drukken: het komt goed. Ook jij kan een leuke relatie krijgen en een ontzettend fijn netwerk van vrienden om je heen. Daar geloof ik heilig in. Jij verdient zo veel beter dan een leven zonder liefde, warmte en support.

 

Vanavond leer ik je hoe, tijdens mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’

Vanavond is je laatste kans om met 50 % korting bij mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’ te zijn. Daar krijg je praktische en direct uitvoerbare tips om socialer te worden, automatisch vrienden te maken en die fantastische vriendin te vinden, zodat dit de allerlaatste week van je leven is dat je het ‘voor altijd alleen’ gevoel zult hebben.

Dus als jij helemaal klaar bent met dat gevoel en serieus stappen wilt ondernemen om iets te gaan doen aan je relatie-loze leven, schrijf je dan nu nog in voor ‘Zo krijg je een vriendin’.

 

SCHRIJF JE HIER IN.

(Er zijn nu nog 4 plekken beschikbaar)

 

Wanneer was jij voor altijd alleen?

Wanneer voelde jij je voor het laatst voor altijd alleen? En wat deed je toen? Deel het in de reacties. Het is heel goed als je dat doet, want zo kunnen anderen van jou leren en zich misschien iets minder voor altijd alleen te voelen. Dankjewel! 

 

Showing 5 comments
 • Siem
  Beantwoorden

  Interessant

 • Marc
  Beantwoorden

  Op de vraag die je stelt: “Wanneer voelde jij je voor het laatst voor altijd alleen?” kan ik kort en bondig zijn: nagenoeg mijn gehele leven! Je suggestie dat die pijn als brandstof werkt voor de motivatie om deze op te heffen is in zekere zin lariekoek, al snap ik best wat je bedoelt. Het is in zoverre lariekoek doordat die pijn je hele leven in beslag kan nemen (bij mij) met als gevolg dat je chronisch depressief wordt. Het is een brandstof die mogelijk kan werken, maar als je niet uitkijkt brandt het je ook volledig af, zo is mijn ervaring. Dat is iets dat je absoluut niet wilt, het laatste dat je gaat helpen om je uit de neerwaartse spiraal te halen.
  Dus toen kwamen inderdaad de studieboeken (voor mij nu ruwweg 40 jaar geleden), zodat ik nog iets van motivatie in mijn leven kon ontdekken. Het creëerde nog enig gevoel van eigenwaarde (of was dat schijn?). Pijn en “studieboeken” volgenden elkaar a.h.w. cyclisch op. Dat is het geval tot op de dag van vandaag.
  Hoe kom ik alsnog uit de spiraal? Ik doe een poging tot de kern te komen en het hier te verwoorden:
  Ik zoek mensen die daadwerkelijk een all-inclusieve maatschappij voorstaan, mensen bij wie ik me kwetsbaar op kan stellen en bij wie ik daadwerkelijk het gevoel krijg dat er zielscontact ontstaat, mensen die begrijpen en vooral aanvoelen wat je zegt en wat je voelt, mensen die mijn uniciteit aanvoelen en de betekenis daarvan samen met mij doorgronden. Ik ontkom daarbij niet aan de indruk dat “een vriendin” verder reikt dan mijn eigen persoonlijke verhaal, maar dat dat ook een maatschappelijke betekenis heeft, een “missie”, waarvan ik momenteel nog niet helder heb hoe die er precies uit gaat zien.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Marc, ik hoor je. Blijf actief zoeken naar je missie, ook al weet je nu nog niet precies wat dat zou kunnen zijn. En voordat je die fijne mensen in je leven hebt gevonden, zorg er voor dat je het NU zo leuk mogelijk voor je zelf maakt. Wees die fantastische persoon voor jezelf, ook al voel je je soms eenzaam. Jij bent geweldig!

   • Marc
    Beantwoorden

    Dank je en bedankt voor de tip! Overigens zijn die mensen en inzichten deels al op mijn pad gekomen.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search