‘Probeer je me te versieren ofzo?’ Waar versiertrucs tekortschieten

‘Probeer je me te versieren ofzo?’ Ehhh… Hebben vrouwen het meteen door als je aangeleerde versiertrucs gebruikt? Is dat erg? Werken die trucs? Wanneer wel en wanneer niet?

Er is één vaardigheid die alle trucks overbodig maakt. Maar het valt niet te faken. Hier leer je wat het is en hoe je het doet.

‘Klazien, jij hebt die commerciële trukendoos helemaal niet nodig. Schaarste creëren, gratis bonussen, early bird korting? Black Friday? Alsjeblieft zeg… Vertrouw er gewoon op dat je expertise het werk voor je doet, dan verkoop je die trainingen vanzelf aan single mannen die serieus een vriendin zoeken.’ – feedback van een bezoeker

Toen ik begon met mijn online training ‘Zo krijg je een vriendin’, kreeg ik vaak dit soort feedback terug van de deelnemers. Ik vond het best moeilijk om mee om te gaan, want het voelde keer op keer als als een soort afwijzing.

Iedere keer als ik mijn hart helemaal binnenstebuiten keer en mensen het geheim vertel van hoe je een vriendin krijgt, werd ik er achteraf vaak op afgerekend dat ik hen iets heb proberen ‘aan te smeren’. Oeps… En dat is pijnlijk, zeker na àlles te hebben gegeven.

Maar weet je? Ze hebben gelijk. Het is net als versieren.

 

Mens of robot?

Ik moet denken aan alle keren dat mannen mij benaderden met versiertrucs. Als ik voor iedere man met een ingestudeerd versiertrucje een euro kon krijgen…

Ik heb alle versiertrucs allemaal zo vaak voorbij zien komen… Bijvoorbeeld het proberen een ‘ja’ af te troggelen door eerst allemaal eenvoudige vragen te stellen (“Hou jij van lekker eten?”), om vervolgens er vanuit te gaan dat zij dus ook wel ‘ja’ zal zeggen op “Neuken?”. 

Ook meegemaakt: old-skool goocheltrucs (“kijk goed naar dit dek kaarten!”), pre-fab complimentjes (“jij komt vast uit een sprookje!”), neuro-linguïstisch programmeren en zelfs hypnose technieken. Even is het vermakelijk en de aandacht soms zelfs vleiend, maar het laat voornamelijk een plastic smaak na. Is deze man een robot? Denkt hij dat ik een robot ben? Wat moet hij van me?

Het doet me denken aan toen ik een vriend van me, Rik voor het eerst ontmoette. We raakten aan de praat omdat hij zich net zoals ik graag verdiept in flirten. Hij was destijds erg enthousiast over day gaming, vrouwen versieren in alledaagse situaties. Meestal door op één dat tientallen vrouwen aan te spreken op straat, in de hoop dat er eentje ja zegt op je avances.

Ik vond hem erg aardig, maar het was lastig om hem beter te leren kennen, omdat hij zich verschool achter technieken. Hij communiceerde met me via trucs. Ik knapte snel op hem af, omdat ik me een experiment voelde bij hem: niet meer dan een serie knoppen om in de juiste volgorde in te drukken. Inmiddels zijn we ondanks het stroeve begin al weer voor lange tijd vrienden en ik weet wat voor prima man het verder is. Maar daar is veel tijd en miscommunicatie overheen gegaan.

Of die keer dat ik in aanraking kwam met een door de wol geverfde pick-up artist. De afloop laat zich raden, maar kun je ook hier lezen.

 

Werken die trucs?

En dan nu de hamvraag: werken trucs nou echt? Soms. Een man in Nederland die het lef heeft om een vrouw op de man af te benaderen met flirty intenties heeft sowieso een streepje voor op de rest. Het is een bekend gegeven dat in Nederland nauwelijks geflirt wordt door mannen. De aandacht is leuk en in sommige gevallen ook erg welkom. Het is soms leuk om gevleid of aan het lachen gemaakt te worden, als je er voor open staat. Het kan je dag een gouden randje geven. En voor mannen is het een goede training om aan hun zelfvertrouwen te werken: zie je wel, vrouwen reageren goed op positieve aandacht. Wie had dat gedacht! En dat is natuurlijk geweldig.

Maar er is een belangrijke beperking. Stel, ze is echt geïnteresseerd in je en ze vindt je charmant, gewoon omdat jij jij bent en om, ik noem maar wat, de rare zwarte humor die jullie met elkaar delen. Hoe zonde is het dan dat je gelooft dat je haar eerst voor je moet winnen met ‘bewezen technieken’? Dat is echt een harde afknapper, vooral omdat ze daardoor geen connectie meer kan maken met wie je echt bent. Begrijpelijk, omdat tonen wie je echt bent onveilig en kwetsbaar voelt. Maar dit is het ironische: je valt sneller door de mand als je zowel je onzekerheid als je eigen waarde probeert te verbloemen met trucs.

Maar als ‘bewezen technieken’ zo nep voelen, wat blijft er dan nog over om indruk mee te maken?

 

Vertrouwen.

Kijk eerst even heel goed naar je zelf. Vind jij jezelf eigenlijk wel leuk genoeg om een fantastische vrouw aan je zijde te hebben? Zou jij jezelf daten? Vertrouw er eerst op dat je genoeg te bieden hebt om die fantastische vriendin te vinden. Je hebt zoveel potentie in huis. Laat het zien! Word zichtbaar! Vertrouw op jezelf. Alleen dan kan zij jou ook vertrouwen en zich aan jou overgeven. 

Bewezen versiertechnieken zijn fijn, maar uiteindelijk komt het allemaal neer op vertrouwen in jezelf en dan heb je die technieken echt niet nodig. Ze wil JOU zien, geen goocheltrucjes.

 

Gratis online workshop: Hou eerst van jezelf, man!

Maar wat als jouw zelfvertrouwen ver te zoeken is? Wat als je jezelf er helemaal niet toe kan zetten om jezelf te laten zien? Wat als jij helemaal niet gelooft in je eigen potentie?

Ik hoor je. Dit maakt het ongelooflijk moeilijk om de liefde door je leven te laten stromen. Als jij niet echt van jouzelf houdt, als jij jezelf niet echt ziet… Hoe kun je dan van anderen verwachten dat zij dat wel doen? De mannen die de beste resultaten halen in mijn cursussen, zijn niet degenen met de vlotste babbel of de beste versiertrucs. Integendeel. Het zijn de mannen die de keuze hebben gemaakt om weer van zichzelf te gaan houden. Zichzelf weer echt te gaan zien. Zij durfden daarin te investeren en keuzes te maken die het meest liefdevol voor hen zelf zijn. Ze hebben aan zichzelf beloofd om zichzelf nooit meer in de steek te laten. Om te mogen zijn wie ze echt zijn, in plaats van een bij-rolletje in een verhaal dat nooit over hen ging.

Komende donderdag 12 december geef ik hier een gratis online workshop over: ‘Hou eerst van jezelf, man!’ Geen versiertrucs. Geen verkooptrucs. Gewoon mijn 20 beste tips om meer van jezelf te leren houden, zodat de vrouw van jouw dromen precies kan zien hoe je zo iets doet.

Showing 3 comments
 • Daniel
  Beantwoorden

  Als Magic speler (voor diegenen die hier niet bekend mee zijn: een Nerd-variant) heb ik geleerd om altijd te beginnen met vertellen dat je een Nerd bent… Nu heb ik een vriendin die ook Magic speelt. (dubbel win, want je anders voordoen dan je bent komt toch altijd uit)

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goede tip 🙂

  • Klazien
   Beantwoorden

   Omdat je de eerste was die reageerde heb je het kaartje voor het Potluckfestival gewonnen, maar ik hoorde net dat je niet kon. Het kaartje gaat daarom naar de eerstvolgende die reageert.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Machete met duif