‘Probeer je me te versieren ofzo?’ Waar versiertrucs tekortschieten

‘Probeer je me te versieren ofzo?’ Ehhh… Hebben vrouwen het meteen door als je aangeleerde versiertrucs gebruikt? Is dat erg? Werken die trucs? Wanneer wel en wanneer niet?

Er is één vaardigheid die alle trucks overbodig maakt. Maar het valt niet te faken. Hier leer je wat het is en hoe je het doet.

‘Klazien, jij hebt die commerciële trukendoos helemaal niet nodig. Schaarste creëren, gratis bonussen, early bird korting? Alsjeblieft zeg… Vertrouw er gewoon op dat je expertise het werk voor je doet, dan verkoop je die trainingen vanzelf aan single mannen die een vriendin zoeken.’ – feedback van een bezoeker

Sinds ik mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’ geef, krijg ik vaak dit soort feedback terug van de deelnemers. Ik vind het moeilijk om mee om te gaan, want het voelt als afwijzing. Iedere keer als ik mijn hart helemaal binnenstebuiten keer en mensen het geheim vertel van hoe je een vriendin krijgt, word ik achteraf vaak afgerekend op dat ik hen iets heb proberen aan te smeren. Oeps… En dat is pijnlijk, zeker na alles te hebben gegeven. Maar gisteren viel het kwartje: ze hebben gelijk. Het is net als versieren.

 

Mens of robot?

Ik moet denken aan alle keren dat mannen mij benaderden met versiertrucs. Ik ken ze allemaal: de ja-ladders en goocheltrucjes van de pick-up artists (en straatverkopers), de pre-fab complimentjes van day gaming, neuro-linguïstisch programmeren en zelfs hypnose technieken. Even is het vermakelijk en de aandacht vleiend, maar het laat voornamelijk een plastic smaak na: is deze man een robot? Wat moet hij van me?

Ik denk ook terug aan toen ik mijn goede vriend Rik voor het eerst ontmoette. We raakten aan de praat omdat hij zich net zoals ik graag verdiept in versiertechnieken. Hij was destijds erg enthousiast over day gaming, vrouwen versieren in alledaagse situaties. Ik was gecharmeerd van hem, maar het was lastig om hem beter te leren kennen, omdat hij zich verschool achter technieken. Hij communiceerde met me via trucs. Ik knapte snel op hem af, omdat ik me een experiment voelde bij hem: niet meer dan een serie knoppen om in de juiste volgorde in te drukken. Inmiddels zijn we ondanks het stroeve begin al weer voor lange tijd goede vrienden en ik weet wat voor fantastische man het eigenlijk is. Maar daar is veel tijd overheen gegaan.

Of die keer dat ik in aanraking kwam met een pick-up artist. De afloop laat zich raden, maar kun je ook hier lezen.

 

Werken die trucs?

En dan nu de hamvraag: werken trucs nou echt? Absoluut. Een man in Nederland die het lef heeft om een goede versiertruc toe te passen – welke dan ook – heeft sowieso een streepje voor op de rest. Voor bijna iedere vrouw is het aangenaam, de aandacht is leuk en in veel gevallen ook welkom. Het is prettig om gevleid of aan het lachen gemaakt te worden. Het kan je dag echt maken. En voor mannen is het een goede training om aan hun zelfvertrouwen te werken: zie je wel, vrouwen reageren goed op avances. Wie had dat gedacht! En dat is natuurlijk geweldig.

Maar er is een belangrijke beperking. Stel, ze is echt geïnteresseerd in je en ze vindt je charmant, gewoon omdat jij jij bent en om de rare zwarte humor die jullie met elkaar delen. Hoe zonde is het dan dat je gelooft dat je haar eerst voor je moet winnen met ‘bewezen technieken’? Dat is echt een harde afknapper, vooral omdat ze daardoor geen connectie meer kan maken met wie je echt bent. Begrijpelijk, omdat tonen wie je echt bent onveilig en kwetsbaar voelt. Maar dit is het ironische: je valt sneller door de mand als je zowel je onzekerheid als je eigen waarde probeert te verbloemen met trucs.

Maar als ‘bewezen technieken’ zo nep voelen, zoals ik ook zelf heb ervaren met mijn trainingen, wat blijft er dan nog over om indruk mee te maken?

 

Vertrouwen.

Kijk eerst even heel goed naar je eigen overtuigingen. Vind jij jezelf 100% leuk genoeg om een topvrouw aan je zijde te hebben? Zou jij jezelf daten? Vertrouw erop dat je genoeg te bieden hebt om die fantastische vriendin te vinden. Je hebt zoveel potentie in huis. Laat het zien! Word zichtbaar! Vertrouw op jezelf. Alleen dan kan zij jou ook vertrouwen en zich daarna aan je overgeven. 

Bewezen versiertechnieken zijn fijn, maar uiteindelijk komt het allemaal neer op vertrouwen in jezelf en dan heb je die technieken helemaal niet nodig. Ze wil JOU zien, liever dan goocheltrucjes.

Geen trucs dus, ik vertel je hoe je een vriendin krijgt

Nu ga ik het ook doen: geen goocheltrucjes meer. Gewoon een simpele uitleg van de paar stappen die je moet zetten om een fantastische vriendin te krijgen. Ik weet precies welke en ik ga ze aan je geven op mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’. Laat mijn intentie meteen duidelijk zijn: ik wil dat jij die vriendin ook echt gaat krijgen, daarom ga ik je aan het einde een fantastisch aanbod doen om het geleerde in praktijk te brengen, zodat jij in het nieuwe jaar je nieuwe liefde in je armen kunt houden, iedere dag. Meer informatie over de training vind je hier.

Schrijf je nu hier in.

Ik ben benieuwd. Wat betekent vertrouwen voor jou? Deel het met me in de reacties. Ook leuk: de eerste die reageert wordt beloond met een vrijkaartje voor het Potluckfestival aanstaande zondag in Club Lite, waar ik een dating event co-host.

Showing 3 comments
 • Daniel
  Beantwoorden

  Als Magic speler (voor diegenen die hier niet bekend mee zijn: een Nerd-variant) heb ik geleerd om altijd te beginnen met vertellen dat je een Nerd bent… Nu heb ik een vriendin die ook Magic speelt. (dubbel win, want je anders voordoen dan je bent komt toch altijd uit)

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goede tip 🙂

  • Klazien
   Beantwoorden

   Omdat je de eerste was die reageerde heb je het kaartje voor het Potluckfestival gewonnen, maar ik hoorde net dat je niet kon. Het kaartje gaat daarom naar de eerstvolgende die reageert.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Machete met duif