Vergeet flirten

Moet je goed kunnen flirten om een vriendin te krijgen? Nee. Kun je lekker helemaal overslaan. Hoe dan? Dat ga ik je vertellen. 

 

Hier een stukje obligaat dating advies: om een vriendin te vinden moet je eerst goed kunnen flirten. Toch? 

Mijn ervaring vertelt een heel ander verhaal. Hoe diepgaande, duurzame relaties ontstaan, daar komt vaak geen flirten aan te pas. Als ik mijn succesvolle oud-studenten vraag: hoe ben je aan je relatie gekomen? Dan heeft flirten daar meestal geen enkele rol in gespeeld.

Mijn oud-student Mike vertelde me bijvoorbeeld het volgende over het vinden van zijn relatie.

“We ontmoetten elkaar via een Facebookgroep, waarin we met elkaar aan de praat raakten. We hebben toen een paar keer afgesproken gewoon als vrienden. En toen sloeg de vonk over. En nu zijn we alweer een paar maanden samen.

Ik dacht altijd dat relaties ontstonden via een soort off-line flirtspel en van daaruit dan verder. Maar mijn relatie ontstond juist vanuit een online vriendschap. Het ontwikkelde zich heel organisch.” 

 Er zijn zoveel flirt coaches en flirt cursussen. Stuk voor stuk vertellen ze je welke technieken werken om vrouwen te verleiden. Wees altijd een beetje onbereikbaar. Zorg dat je af en toe laat vallen dat je veel aandacht van andere vrouwen hebt, ook al is dat niet waar. Wees een beetje brutaal, zorg dat je een vrouw af en toe naar beneden praat, zodat zij zich wil gaan bewijzen naar jou. Trek een gek pakje aan. Kap altijd als eerste het gesprek af. En weet je? Deze trucs werken. Ja echt!

Hoe is het dan mogelijk dat flirten helemaal niet nodig is voor het krijgen van een relatie?

 

Flirten is marketing

Wat er gebeurd bij flirten is verleiding. Je verkoopt als het ware jezelf. Met de juiste marketing trucs kun je geïnteresseerde vrouwen naderbij lokken. En ja, voor dat doel werkt flirten uitstekend, mits goed uitgevoerd. Wie kan de verleiding van een vaardig flirter weerstaan? Ik geef het gewoon maar eerlijk toe, ik in ieder geval niet. 

 

Waarom flirten je niet dichter bij jouw droomvrouw brengt

Maar dan leer je elkaar iets beter kennen, en daar komt het op aan. Ook al was de eerste flirt nog zo veelbelovend, als je uiteindelijk weinig met elkaar gemeen hebt, blijken die marketingtrucs niet genoeg effect te hebben om te verdoezelen dat je misschien toch niet zo’n goede match bent met de persoon die je met veel moeite hebt verleidt. Het verkooppraatje was mooi. Maar welke kwaliteiten heb je nou echt te bieden? En durf je die ook te laten zien, gewoon zoals het is? Daar gaat het om.

 

Hoe krijg je dan wel die relatie?

Flirten kan een leuk en speels begin zijn van het leggen van nieuwe connecties met vrouwen. Maar het is zeker niet essentieel om die perfecte match te vinden. Zij zal aanvankelijk verleid zijn door je flirttechnieken, als die goed zijn uitgevoerd. Maar uiteindelijk zal ze werkelijk gaan voor, of afknappen op wie jij écht bent. Daarmee staat of valt een relatie. 

En om die te vinden blijk je best wel gemakkelijk om flirten heen te kunnen. Mike is niet goed in flirten. Nooit geweest. Hij is stil. En verlegen. Heb ik hem omgetoverd tot een meesterlijk flirter? Nee. Dat heb ik zeker niet. Want voor die vaste relatie hoef je dat niet te zijn. Het zou niet eens bij zijn karakter passen. 

Hoe dan wel als je een vaste relatie wilt? Focus je op de selectie van de juiste partner voor jou. Als jij de juiste vrouw voor je neus hebt, kun je al die versiertrucjes by-passen en gewoon connecten van hart tot hart, zoals jij in je kern echt bent en zoals zij in haar kern echt is. Waarachtig. Direct, zonder trucjes. 

 

GRATIS ONLINE TRAINING 17-08:

ONWEERSTAANBAAR ZELFVERTROUWEN

Hoe vind je de weg terug van eenzaam naar zelfverzekerd? En wanneer is je zelfvertrouwen onweerstaanbaar voor vrouwen? Als het vanuit je eigen bron komt, in plaats vanuit de bevestiging van anderen. 

Maar dat is nog behoorlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je zoiets nou, zelfvertrouwen krijgen… Daarover ga ik je alles leren in mijn gratis online training ‘Onweerstaanbaar Zelfvertrouwen’ op dinsdag 17 augustus om 19:00 uur. 

 

WAT JE VAN MIJ GAAT LEREN:

De 10 grootste saboteurs van jouw zelfvertrouwen met vrouwen;

Waarom flirten helemaal niet nodig is, als je je toekomstige vriendin wilt ontmoeten;

De 20 beste, gegarandeerd niet-zweverige tips voor instant zelfvertrouwen, die je meteen kunt toepassen in je leven;

Hoe de romantische gevoelens van vrouwen vanzelfsprekend volgen, zodra jij onvoorwaardelijk op jezelf leert vertrouwen; 

Je angst voor afwijzing overwinnen.

 

Je hoeft je in deze training geen zorgen te maken over je anonimiteit. In deze workshop kan jij mij alleen zien. Verder ziet niemand jou, ik ook niet. Je bent dus volledig anoniem, maar er wel live bij. 

Kun je er niet bij zijn? Schrijf je dan toch in, want alleen voor alle inschrijvers stel ik gratis een replay ter beschikking in de 3 dagen erna.

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

 

Showing 2 comments
 • Marc Smulders
  Beantwoorden

  Wat ben ik blij met deze bijdrage van jou, Klazien. Ik stootte laatst op internet door toeval op een van die versiertruc, bla, bla, coaches, Hoe krijg je snel een lekker wijf bij je in bed, zoiets. Het wekt eerlijk gezegd wel mijn nieuwsgierigheid, maar tegelijkertijd krijg ik er een knoop van in mijn maag.
  Gelukkig kan het dus veel beter, veel diepgaander, door gewoon mijn authentieke zelf te laten schijnen, met mijn lichte, maar ook mijn schaduwzijde. Dat is althans wat ik uit je verhaal begrijp.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goed gezien Marc. Je hoeft geen meesterlijke Casanova te worden om die ene speciale vrouw te vinden voor jou.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

lippen zorgelijk twijfel