Vergeet de ‘succesvolle man’. Je bent beter dan dat

Op de dansvloer staat een man die een beetje uit de toon valt. Zijn uiterlijk is net iets te gladjes gestyled voor deze alternatieve club, maar ondanks dat vind ik hem best aantrekkelijk. Uitdagend kijkt hij me aan van een afstandje. Ik ga op zijn uitnodiging in, loop op mijn gemak naar hem toe en we beginnen met elkaar te dansen.

De muziek is veel te luid om elkaar te verstaan. Maar dat hoeft niet want onze dans spreekt duidelijke taal. Op de muziek gaan we helemaal in elkaar op en het is geweldig. Gladde jongen kan weinig meer fout doen bij mij…. Toch?

Ik had zin in een goede flirt

Later komen we elkaar weer tegen in het bargedeelte, waar het rustiger is. Mooi. Tijd voor een nadere kennismaking. Ik heb wel zin in een goede flirt.

De man kijkt me vorsend aan: ‘You’re a pretty good dancer… For a woman who is Dutch’. Ik snap niet zo goed waarom hij me denkt te moeten benaderen met een doorzichtig pick-up trucje, maar ik vergeef het hem maar, omdat hij zulke leuke pret-oogjes heeft.

Hij lijkt te communiceren in verbale trucjes en ik vind het daardoor moeilijk om echt contact met hem te maken. Omdat ik echt geen zin heb in nog meer trucjes, stuur ik het gesprek in een wat meer menselijke richting. Ik wil uiteindelijk wel weten wie hij echt is, zonder alle maniertjes. Dus ik geef hem een voorzetje en vertel hem een echt, ongepolijst detail over mijn leven op dit moment, als uitnodiging om ook wat over zichzelf te vertellen, zonder het mooier te maken dan het is.  

‘You’re so authentic. I like that. Authenticity is very important to me. I am also very authentic’. Hij laat steeds een bezwerende nadruk vallen op het woord ‘authentic’. Verbaasd laat ik een lange stilte vallen, en weg druipt het beetje aantrekkingskracht dat er tot nu toe nog over was. Zonde…

 

Je bent het of je bent het niet

Ik moet een beetje lachen en vertel hem dat hij net zo goed had kunnen vertellen dat hij ‘zó betrouwbaar is, en dat ik hem sowieso kan vertrouwen’. Om maar aan te geven: zeg het hardop, en zo weten mensen gelijk dat het onzin is. Het leuke van eigenschappen als betrouwbaarheid en authenticiteit is: het valt niet te faken. Je bent het, of je bent het niet.

Ik wens hem nog een prettige avond en stap weer op.

 

Hoe het archetype van de ‘Succesvolle man’ je achterlaat met een rotgevoel

Ik vermoed dat deze meneer ooit ergens heeft geleerd dat meiden gek zijn op authenticiteit en dat je dat daarom maar beter snel kunt zijn.

Wat hij, gezien zijn onbeholpen, gekunstelde stijl van flirten waarschijnlijk nog meer heeft meegekregen:

Meiden zouden vallen voor “alpha’s”.

Meiden zouden vallen voor coole mannen, die vooral niet eager zijn.

Meiden zouden vallen voor brutale, lompe mannen.

Meiden zouden vallen voor extraverte, snelle boys.

Meiden zouden vallen voor echte mannelijke mannen (en vooràl niet voor vrouwelijke mannen!)

 

Als dit soort eigenschappen gewoon niet in je aard zitten, zou je dus volgens deze theorie een groot probleem moeten hebben.

Het zijn altijd dit soort boodschappen over wat de ‘succesvolle man’ zou zijn, die je het gevoel geven dat je niet goed of aantrekkelijk genoeg bent, zoals je bent. Ze laten je achter met een rotgevoel over jezelf.

Juist dat ‘iemand moeten zijn’ om goed te kunnen flirten is precies het probleem dat leuke vrouwen eerder van je vervreemdt, dan aantrekt. Dus of het nou ‘werkt’ of niet, het laat je achter met een vervelend onmenselijk rotgevoel. 

 

Flirt zoals je zelf bent

De volgende twee hulpmiddelen gaan je helpen om te flirten met een goed gevoel. Flirten zoals je zelf bent.

 

 

1. Vergeet de ‘ideale man’

 

Laat jezelf zien zoals JIJ bent. Own it! Oftewel: ga er voor staan. In al je mooie en minder mooie eigenschappen.

Heb je een fijne band met je broers en zussen en gaan jullie morgen scuba duiken? Own it!

Ben je voor de derde keer clubkampioen geworden op het tafeltennistoernooi? Own it!

Heb je een burn-out en ben je al een maand lang je huis niet uit geweest? Mooi. Own it!

Ook al heb je een duidelijk zichtbare handicap in je leven, het is okee. Als je gaat staan voor alles wat jou kenmerkt, kun je andere mensen echt een connectie met je aan laten gaan. Een connectie gebaseerd op menselijkheid in plaats van illusies.

2. Show, don’t tell

Heb jij een mooie eigenschap waar je trots op bent? Zoals je mooie avontuurlijkheid… Laat het zien! Niet door het te zeggen, maar door gewoon te doen wat je altijd doet: ga op avontuur! En neem haar mee. ‘Ik ben heel avontuurlijk’ op je datingprofiel zetten zegt namelijk helemaal niks.

 

De juiste mindset voor flirten

Flirten zoals je zelf bent, leer je in mijn gratis online training ‘De beste flirt-mindset’. Daarin leer ik je, live:

De 5 meest gemaakte fouten bij flirten;

Welke mindset flirten moeilijk, leeg en geforceerd maakt;

Welke mindset flirten heel natuurlijk en succesvol maakt;

De vier stappen zodat je in de juiste flirt-mindset komt;

Hoe je kan zien wanneer ze met jou flirt;

Hoe je er voor zorgt dat zij initiatief het neemt;

Wat je kunt doen om deze methodes direct en praktisch in je flirten te implementeren.

 

Meer informatie over deze workshop vind je hier.

 

Schrijf je hier in:

 

Oh, en reageer hieronder als je iets wilt delen. Dat vind ik altijd tof! Thanks!

 

Showing 2 comments
 • Siem
  Beantwoorden

  Hoi Klazien,
  Wat maakt dit in jouw ogen een doorzichtige pick up truc. Wanneer is het dat wel en wanneer niet? Het valt me op dat je de ene x een opmerking veroordeeld en de andere x passend vind. Is het gewoon ook afhankelijk van of de juiste man de opmerking maakt?
  Groetjes van Siem

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Siem. De pick-up truc van de genoemde man was doorzichtig, omdat het tussen echt contact tussen mij hen hem in stond. Hij praatte met me in trucjes en ‘zinnetjes’, maar deelde niet met me wie hij echt was, en hij leek ook niet geïnteresseerd in wie ik echt was. Hij was volkomen niet in touch met zichzelf, maar vooral bezig met mij te ‘bewerken’. Dat laat zich nog het beste voelen als een energie die iemand uitstraalt. Als je met zo iemand praat, voel je het meteen.
   Praat jij wel eens met straatverkopers? Hoe voelt zo’n ‘gesprek’ voor jou?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search