Van volgen naar leiden

Ben jij iemand die bij flirten en daten liever de kat uit de boom kijkt? Ben je bang voor afwijzing? Overdenk je eerst alle mogelijke scenario’s voordat je een stap zet? Zie jij vrouwen als gatekeeper? Dan ben je waarschijnlijk een volger. Met volgen op zich is niks mis, maar het kan je succes bij vrouwen enorm in de weg zitten. Hier leer je waarom we volgen, en wat je eraan kunt doen, zodat het niet meer in de weg zit tussen jou en die leuke vrouwen.

 

Als werkelijk 0.0 vrouwen geïnteresseerd in jou zijn, wat dan? Ze verliezen al snel hun interesse als je contact met ze legt. Ze zijn je al vergeten waar je bij staat. Je profielen op datingsites krijgen 0 respons. En dat voelt gewoon heel eenzaam…

Zou jij heel graag willen weten wat vrouwen nou eigenlijk willen?

Zodat je aan die wensen kunt voldoen?

Dan heb je daar waarschijnlijk de kern van je aandachtsprobleem te pakken. Gefeliciteerd! Je bent een uitstekende volger. Maar vaak stoot je met een volgzame houding leuke vrouwen juist van je af.

En er is werk aan de winkel voor je persoonlijk leiderschap.

 

Ik kies voor leiderschap

Ik heb een vrij aanwezige persoonlijkheid. Ik ben enthousiast, uitgesproken en extravert. De mannen die ik date moeten daar absoluut mee om kunnen gaan, anders wals ik direct over ze heen. Ik weet ook als geen ander hoe je een date leuk maakt, dus in zo’n situatie is het voor hen erg makkelijk om het allemaal aan mij over te laten. Te makkelijk soms. Volgzame types, daar knap ik direct op af. Als je me voorstelt: ‘Laten we samen wat leuks gaan doen, wat heb jij in gedachten?’ Dan ben je me snel kwijt. Maar vraag het op deze manier: ‘Laten we samen wat leuks gaan doen, wil je weten wat?’, dan heb je mijn volle aandacht.

 

Waarom volgen we? 

Als volgen zo onhandig is bij het versieren van vrouwen, waarom is het dan zo’n automatische reflex? En wat kun je er aan doen? Ik geef je vier redenen waarom we volgen en wat je er aan kunt doen.

 

 

1. Haar leren begrijpen

 

Om te leren wat vrouwen willen, kun je ze beter leren begrijpen. Je wilt graag doen wat de vrouwen die jij op het oog hebt, het allerfijnst vinden. Dat is ook waarschijnlijk de reden waarom je dit blog leest. Het werkt enorm in je voordeel om vrouwen beter te leren begrijpen door echt naar hen te luisteren. Vrouwen vinden het fantastisch als ze zich gehoord, gezien en begrepen voelen door jou. Hier kun je lezen waarom dat is.

 

Wanneer het in je nadeel gaat werken:
Het wordt pas problematisch als je hen gaat pleasen met deze inzichten. Pleasen is alles doen (vaak ten koste van jezelf) met als doel de waardering van de ander te krijgen.

Mag ik je iets concreets vragen? Heb jij iemand in jouw leven, bijvoorbeeld een familielid, vriend, ex of collega die voortdurend bij jou in het gevlei probeert te komen? Iemand die jou een ongebalanceerde hoeveelheid tijd, aandacht en energie schenkt, waar je niet om gevraagd hebt? En hoe voelde je je bij die persoon? Deel het in het reactieveld onderaan. Ik ben benieuwd. 

Ook al weet je dat het soms lief bedoeld is, ergens bekruipt je het gevoel dat deze figuren geen eigen leven hebben, dat ze jouw aandacht zo hard nodig hebben… 

Meer over pleasergedrag kun je hier lezen.

 

Wat te doen?
Gewoon naar vrouwen luisteren om ze beter te leren begrijpen is voldoende. Laat merken dat je ze gehoord heb, maar beslis altijd helemaal zelf of je er iets mee doet of niet.

 

2. Angst voor afwijzing

Omdat er een kans is dat je eigen ideeën niet zullen worden gewaardeerd, laat je liever de initiatieven aan haar over. Dan weet je tenminste zeker dat de interactie naar haar tevredenheid zal zijn en hoef jij niet bang te zijn dat je haar afschrikt met voorstellen die ze misschien niet leuk zal vinden. De meeste mannen (maar ook vrouwen!) zijn volgzaam om deze reden. Een goed initiatief vereist lef en is daarom een zeldzaamheid.

Deze reden om te volgen bereikt het tegenovergestelde effect. Blijf je liever aan de veilige kant als je iemand ontmoet, dan word je vergeten waar je bij staat. Daar kan ze niks aan doen, zo werken onze hersenen. Hetzelfde geldt voor een veilige kledingstijl, veilige levenskeuzes, een veilige muzieksmaak, veilige uitspraken, nouja, je snapt het. Maar als je risico durft te nemen met een gedurfd initiatief, zal ze jou sowieso onthouden, en niet die andere saaierds. ‘Wil je perenfestini’s met me eten?’ Probeer het maar eens, je hebt niks te verliezen.

Wanneer is volgen wel handig?

Sinds je weet dat je een goede volger bent… Goed volgen kan zeker handig zijn in situaties dat zich een geweldige kans voordoet. Bijvoorbeeld als een heel leuke vrouw met jou flirt, volg het!

 

Weet je niet wat te doen als een leuke vrouw met je flirt? Lees dan dit.

 

3. Je hebt geen idee

Omdat je zelf geen idee hebt hoe je zou moeten flirten en je hebt inspiratie nodig, laat je het liever aan haar over. Of nog erger: aan mannen die meer succes hebben dan jij.

Voor flirten heb je gelukkig geen ervaring nodig. Iedereen die vroeger jong is geweest kan het namelijk al. Want flirten is niks anders dan spelen.

Volgzame, reactieve flirters worden helaas ook weer snel vergeten. Hoewel het aanvankelijk nog best vleiend voor haar is als iemand de hele tijd om haar grapjes lacht en geboeid naar al haar verhalen luistert, ze gaat zich op den duur afvragen of die charmante geïnteresseerde man eigenlijk zelf wel wat te vertellen heeft.

Ook al kletst de vrouw tegenover je nog zo graag over zichzelf, zorg er voor dat je een goede balans vindt tussen haar verhaal en je eigen verhaal.

 

4. We volgen graag leiders

Volgen is heel makkelijk, vooral bij vrouwen die zelf duidelijk de leiding nemen. Maar wat voor jou geldt, geldt voor haar ook. Ook voor haar is het zoveel makkelijker om iemand te volgen die weet wat persoonlijk leiderschap is.

Je zou denken dat het heerlijk moet zijn voor vrouwen die direct al in de leiderschapsrol gaan, zo’n volgzame man. Stel: je hebt een date met een initiatiefrijke vrouw. Ze heeft alles al geregeld: van de locatie van de date tot wat er besteld wordt aan de bar. Ze betaalt zonder blikken of blozen de hele rekening. Dan nog wil ze geen man die alles als een mak schaap ondergaat. Laten we eerlijk zijn, een vrouw met zoveel initiatief is geweldig en een duidelijk teken dat ze zorg en aandacht in een goede tijd met jou wil investeren. Ze doet echt haar best voor je. Hoera! Maar volgzaamheid is niet de beste reactie. Zelfs de meer kordate vrouwen willen niet dat je ze overal volgt en ja zegt op alles wat ze voorstellen.

Wat dan wel? Laat haar weten dat je blij verrast bent door haar goede organisatie en ga de uitdaging aan om daar de volgende keer een date van hetzelfde formaat of beter tegenover te zetten.

 

Nog een groot nadeel van volgen

Altijd maar volgen zorgt ervoor dat je nooit zal krijgen waarvan je droomt. Afwachten tot de vrouw die jij leuk vindt jou een keer mee op een date vraagt, werkt niet. Als je wil dat er iets gebeurt, moet JIJ in actie komen. Wil je groeien? Dan is er altijd een risico dat je bereid moet zijn om te nemen. Daarom is leiderschap zo ontzettend belangrijk. Hoe je dat het beste aanpakt en traint, daarover ga ik je meer vertellen in mijn volgende blog.

 

Wil jij niet meer volgen, maar nu in actie komen?

Wil je niet meer wachten, maar in actie komen om eindelijk het liefdesleven te krijgen wat jij wil? Ik ga je daarbij helpen. Kost dat? Helemaal niks. 

Aanstaande vrijdag leer je in mijn webinar ‘Flirten met zelfvertrouwen’ hoe je dwars door je angsten heen breekt om voor de vrouwen te gaan die jij wil.

Schrijf je nu in. Ik geef dit webinar eenmalig. Er zal dit geen replay achteraf beschikbaar zijn, dus hou vrijdagavond 19:30 vrij in je agenda en zorg dat je erbij bent.

 


Van volgen naar leiden met de Comfort zone challenge

Om leider te worden in jouw sociale leven, daag ik je uit met 28 kleine oefeningen die je iedere dag in het openbaar kunt uitvoeren. Deze training ‘De Comfort zone challenge’, helpt je kleine risico’s te nemen, zodat je groeit in je sociale vaardigheden. Het brengt je in de juiste stemming om ontspannen te gaan flirten met leuke vrouwen.

De Comfort zone challenge wordt je overzichtelijk aangeboden in een handig e-book, dat je hier gratis kunt downloaden.

 

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search