Van betekenis zijn

Het is super tof om te zien hoe er overal initiatieven op gang zijn gekomen in de crisis om die mensen bij te staan die het extra moeilijk hebben nu. Buurtverenigingen die de boodschappen doen voor ouderen. Een explosie van online workshops. Veel is gratis. Vrijwilligers die een dagje bijspringen in het bevoorraden van supermarkten.

Hartverwarmend om te zien. En het leuke is, jij kunt zelf ook bijdragen aan deze trend van naastenliefde. Wees van betekenis. Dit is een geweldige kans om in een warm bad van liefde te stappen.

Van betekenis voor anderen zijn = je betekenisvol voelen

Veel mensen zijn onzeker. Ook de mensen in jouw omgeving. Dat waren ze al, ze konden het alleen wat beter verbergen. Maar nu is er de grote nieuwe, gelegitimeerde onzekerheid van de crisis bijgekomen. Sommige mensen vrezen voor hun baan. Bestaat die nog wel als de crisis voorbij is? Anderen vrezen voor hun cliënten als ze in de zorg of het onderwijs werken. En iedereen trapt in zekere mate wel in de valkuilen die ik eerder heb genoemd. Onzekerheid all over the place.

En jij…. Kunt van betekenis zijn! Hoe? Check eens in bij die uit het oog verloren vriend van wie je weet dat hij in de zorg werkt. Bel je ouders eens wat vaker nu. Misschien kun je boodschappen doen voor de buren die een ziek kind thuis hebben zitten, en daardoor hun huis niet uit mogen. Bied het gewoon aan. Het is niet zo belangrijk of zij op jouw uitnodiging ingaan of niet, maar daar gaat het ook niet om. Het gebaar wordt sowieso gewaardeerd en het geneest je gevoel van betekenisloosheid.

Dating Tip: denk ook eens aan die oude vlam van jaren geleden. Hoe zou het met haar gaan? Alleen al de vraag: ‘Hoe gaat het nu met je?’ maakt AL het verschil.

Jij hebt zoveel te bieden. Bied het aan. That’s it.

Pas wel goed op voor deze grote valkuil:
Ben jij net zo bereid om hulp te vragen als om hulp aan te bieden?

 

Durf om hulp te vragen

Deze tijd toont pijnlijk aan hoeveel makkelijker het is om hulp aan te bieden dan om hulp te vragen. Voel jij wel eens dat je dit toch allemaal in je eentje zou moeten kunnen redden? Heb jij om hulp vragen altijd al moeilijk gevonden? Ben je opgegroeid met het idee dat je beter ‘sterk’ en ‘zelfstandig’ kan zijn in deze wereld?

Ineens blijkt dat dat je grootste struikelblok is. Nu heb je elkaar meer nodig dan ooit. Je vrienden, je buren, je familie en ieder ander hebben niet alleen jouw hulp harder nodig, maar vergeet niet dat jij daar niet boven verheven bent. Ook jij hebt je mindere dagen. En daar mag je gewoon hulp bij vragen.

En dat is geweldig nieuws. Want hulp vragen is een vorm van kwetsbaarheid die zeker nu je grootste kracht blijkt te zijn. Komen de muren op je af en word je overvallen door een gevoel van zwaarte? Blijf er niet alleen mee zitten, maar vraag om hulp. Plaats een open uitnodiging in je netwerken en communities.
Bijvoorbeeld zo: ‘Hey jongens, ik zit er even flink doorheen door al de onzekerheid van de laatste tijd. Ik heb het zwaar. Een spontaan babbeltje zou erg welkom zijn nu. Stuur me een berichtje’.

Hoe menselijke wil je het hebben? Zelf doe ik dit ook wel eens als ik het zwaar heb. Gegarandeerd dat er dan 10 berichtjes binnenkomen van allemaal lieve mensen die voor me klaarstaan. En het zijn vaak de mensen van wie ik het niet had verwacht. Bijvoorbeeld van vage Facebookvrienden van wie ik niet meer wist waar ik die ook alweer had ontmoet. En dat is dan altijd zo tof en verrassend.

Jouw vrienden kunnen niet weten dat het niet goed met je gaat als je dit voor jezelf houdt. En jij kan niet weten dat het niet goed met je gaat als je dit blijft ontkennen. Als je ‘sterk’ moet zijn van jezelf. Het is een val. Trap er niet in.

Vind kracht bij elkaar. Gun je vrienden de bevrediging van het gevoel van betekenisvolheid. Jij zou hen ook gelijk bellen als het niet goed met hen gaat, toch?

 

Gratis online workshop op donderdag 9 april

Zo vind je een vriendin (quarantaine editie)

Valt er nog wat te daten dan? Jazeker! Alle openbare gelegenheden zijn dicht, maar daten gaat door, beste mensen. Hoe goed nieuws is dat.

Een relatie is niet niet in één dagje geregeld. Je kunt het niet simpelweg even van een datingsite af plukken. Je weet niet waar te beginnen en vrouwen zien je minder vaak staan dan je zou willen. Zeker in de Corona crisis ben je ten einde raad. Liefde? Waar dan?!

Om contact te maken en op te bouwen met de vrouwen die jij leuk vindt, heb je een set goede tools nodig. Ook moet je weten welke veelvoorkomende valkuilen je beter kunt vermijden. Ik ga je tijdens deze workshop de onmisbare basis geven om een fantastische relatie te vinden en te veroveren.

Ohja: geheel datingsite-vrij. Want dat kan gewoon. Ook in quarantaine.

Trouwens: als je meedoet, kun je in deze online workshop direct je vragen aan mij stellen, die ik live voor je zal beantwoorden. Ik zie er naar uit je in de workshop te ontmoeten.

Je gaat leren:
De 3 beste manieren om effectief en met zelfvertrouwen te flirten, gericht op een diepere verbinding;
Hoe je een relatie vindt, zonder het gebruik van datingsites;
Wáár je de ideale vrouwen voor jou vindt, die jou ook zien staan;
5 Kansen op liefde die zich dankzij de crisis opeens aandienen;
De beste tip hoe je belemmerende gedachten uitschakelt die tussen jou en je toekomstige vriendin in staan;
Het geheim hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom;
Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad.

Schrijf je hier in:

Kun je er niet bij zijn die avond? Geen probleem. Ik stel de herhaling van de workshop nog drie opeenvolgende dagen beschikbaar. Schrijf je dan wel eerst even in.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search