Undateable? Probeer dit

Als je een duidelijk zichtbare eigenschap hebt, waarmee je op datingsites meestal niet zo goed scoort, kan succesvol daten knap lastig zijn. Het allereerste wat vrouwen die jou niet kennen namelijk direct zien, is dat krasje op je lichaam, op je ziel of zelfs op je professionele CV. Het vernietigende eerste oordeel: undateable!  

Al voordat ze een woord met je gewisseld hebben, maken ze een snelle voorselectie gebaseerd op het direct zichtbare. Je krijgt dan al gauw het gevoel dat je het nooit kunt winnen. Je krijgt de kans niet eens om te laten zien wie jij echt bent. 

Dit is niet zo gek. Om goed te kunnen oordelen uit het ruime aanbod van singles op datingsites kun je niet anders dan heel snel en grof een eerste selectie maken. De meeste mensen met in het oog springende ‘gebreken’ vallen dan in de eerste selectieronde al af. Dat heeft weinig te maken met onrechtvaardigheid. Het is simpelweg hoe ons hoofd geprogrammeerd staat: op efficiëntie. Is er veel aanbod? Dan willen we zo snel mogelijk de beste keuze voor onszelf maken. 

 

Doei frustraties. Hallo vrije tijd

Toch is er een manier van daten waarbij je iedere keer weer een eerlijke kans krijgt om je te verbinden met leuke vrouwen die voor jou open staan. Zelfs als je jezelf als undateable beschouwt. Hoe dan? Door dat allereerste selectieproces gebaseerd op uiterlijkheden helemaal over te slaan. Doe er gewoon niet aan mee. Basta!

Opdracht: schrijf je nu uit bij alle datingsites waar je nog bij ingeschreven staat. Doe het nu. Doei frustraties. Hallo vrije tijd.

 

Communities gebaseerd op wat JIJ belangrijk vindt

En dan? Dan ga je op zoek naar communities die alle waarden belichamen die jij belangrijk vindt. Is dat dierenwelzijn en koken? Sluit je aan bij een kookclub voor veganisten. Hou je van de kneuterige gezelligheid van een avondje bordspelletjes? Bezoek eens een bijeenkomst van een bordspellenvereniging. Op zoek naar meer rust en balans in je leven? Boek een meditatieve retraite in de natuur. 

Hier vind je namelijk al die mensen die dezelfde waarden met jou delen. Het gesprek zal vooral plaatsvinden op het niveau van wat jullie verbindt, in plaats van banale zaken zoals je uiterlijk. Als het echt klikt, hoeft het niet eens te gaan over wat voor werk je doet. Dat is dan gewoon helemaal niet belangrijk om leuk contact met iemand te hebben en elkaar beter te leren kennen.

 

Wanneer benoem je dan de olifant in de kamer?

Stel, het klikt super met iemand die je net ontmoet hebt in jouw nieuwe gemeenschap. Je zal haar toch een keer moeten bijpraten over jouw aangeboren spectrumstoornis of het wankele carrièrepad dat je hebt bewandeld. Wanneer kieper je die rugzak met bagage om? En zal ze dan niet heel hard wegrennen?

Voordat je dat doet, besef je eerst: zij is ook gewoon een mens met een unieke rugzak met van alles en nog wat er in. Dat wetende, kun je een manier vinden waarop je verbinding kunt maken met haar diepere lagen? Ik heb het over een verbinding van hart tot hart. 

 

Daten, niet met je imago maar met je hart

Datingsites zijn zo ontworpen dat je eerst connectie moet maken op het niveau van ego en de imago’s die daar omheen zijn gefabriceerd. Een echt gesprek voeren via een datingsite is knap lastig, omdat je eerst door al dat uiterlijk vertoon heen moet zien te prikken. Vaak lukt dat niet. 

Ben je in jouw favoriete community, dan is het veel makkelijker om een echte verbinding te maken en te leren dat jullie allebei je bagage in je leven hebt. En dat dat vaak in het niet valt bij datgene wat jullie verbindt.

Zelf heb ik de ongelooflijke mazzel om lid te zijn van verschillende communities. Het is als een warm bad waar ik al mijn beste en liefste contacten opdoe. Omdat ik de oneindige waarde van goede communities erken, wordt het ook steeds makkelijker om rond te kijken bij nieuwe communities en daar snel vrienden en geliefden te maken. 

Het is een totaal andere benadering van de liefde vinden dan via datingsites, maar het werkt echt. 

 

Gratis online workshop: Zo vind je een vriendin zonder datingsites

Ben jij ook helemaal klaar met datingsites en wil je nu wel eens jouw partner gaan ontmoeten in het echt? Ik weet precies hoe je dit moet doen. Op donderdagavond 6 augustus geef ik er een gratis online workshop over: Zo vind je een vriendin zonder datingsites. Daarin leer ik je:

De 3 beste manieren om effectief en met zelfvertrouwen te flirten, gericht op een diepere verbinding;
Hoe je een relatie vindt, zonder het gebruik van datingsites;
Wáár je de ideale vrouwen voor jou vindt, die jou ook zien staan;
5 Kansen op liefde die zich dankzij de coronacrisis opeens aandienen;
De beste tip hoe je belemmerende gedachten uitschakelt die tussen jou en je toekomstige vriendin in staan;
Het geheim hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom;
Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad;

En… ik ga je een heel speciale aanbieding doen voor de zomercursus ‘Een vriendin in je leven’, alleen geldig voor de deelnemers van deze workshop.

Schrijf je dus snel in via deze link: ‘Aantrekkingskracht met consent’.

En kun je er donderdagavond 6 augustus niet bij zijn? Geen probleem. Voor alle inschrijvers stel ik de replay van de workshop nog gratis 3 dagen ter beschikking. Je krijgt die dan automatisch naar je toe gemaild.

Showing 2 comments
  • Mike
    Beantwoorden

    Ik deel je frustraties over datingsites. Hoe vaak chats bij mij niet stranden nog vóór het tot een date kan komen.

    Het enige voordeel is wel dat datingsites meer transparantie bieden over iemands relatiestatus. Je weet meteen dat iemand (waarschijnlijk) single/op zoek is. In een normale, vriendschappelijke (werk)relatie vind ik die puzzel vaak nog ingewikkeld.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

lippen zorgelijk twijfel