Succes in de liefde. De praktijk

Ik heb het vaak over de theorie over hoe je succes in de liefde krijgt. Maar hoe zit het in de praktijk? Dit is hoe ik zelf mijn laatste liefde vond. Of beter: hoe hij mij vond.

Ik heb regelmatig het genoegen om succesvolle mannen te ontmoeten in mijn leven. Met een aantal van hen ben ik allerlei soorten relaties aangegaan. Vrienden voor het leven; een kort avontuurtje; een crush; friends-with-benefits; scharrels; een onbereikbare verliefdheid; lange termijnrelaties; vakantieliefdes; de liefde van mijn leven… Allemaal deden ze iets goed. Ik ben ze ontzettend dankbaar, want ze maken mijn liefdesleven ongelooflijk rijk.

Wat waren de beslissende moves van deze mannen, waardoor ik meteen een JA voelde? Dit is hoe ik het heb ervaren met mijn laatste grote liefde. 

 

Mijn liefde
Of:
Hoe zorg je ervoor dat een vrouw een date met JOU regelt?

Hij is mijn huidige geliefde en mijn allerbeste vriend. Mijn betere helft. Ik kan nog wel even door blijven gaan over hoe geweldig ik hem vind, maar hoe word je nou eigenlijk zelf iemand die zoveel betekent voor een vrouw? 

De grap is: dat ben je al. Ze moet je alleen weten te vinden.

 

Laten we even terug gaan naar het allereerste begin, een jaar geleden nu. We kenden elkaar nog niet, maar waren wel al toevallig bevriend op Facebook via andere vrienden. Omdat ik daar nogal zichtbaar was met mijn verhalen over dating en hij op zoek was naar een leuk nieuw vriendinnetje, en wel wat goed datingadvies kon gebruiken, stuurde hij me een e-mail via mijn bedrijfswebsite.

Gelukkig was hij ook nogal zichtbaar op Facebook en kon ik er via zijn profiel vrij snel achter komen dat we belachelijk veel met elkaar gemeen hadden. Mijn antwoord op zijn e-mail: volgens mij wil ik je niet adviseren hoe je moet daten. Volgens mij wil ik zelf graag een date met je. Hij zei, dat is goed, en de rest is geschiedenis.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je vrouwen via hun professie moet benaderen om hun aandacht te vangen. Integendeel. Ook is dit uiteraard niet een verhaal om letterlijk te kopiëren naar je eigen leven. De precieze gebeurtenissen zijn heel persoonlijk. Maar er zijn een paar algemene kernelementen uit dit verhaal die je zeker kunt copy-pasten als je op zoek bent naar niemand minder dan je droomvrouw.

 

Wat waren zijn beslissende moves?

1. Stap niet in de creep val

De meestvoorkomende creepy benadering die ik en andere vrouwen vaak voor hun kiezen krijg is het ‘hi’ van een onbekende, in een persoonlijk berichtje op social media. Als hij me op die manier had benaderd, had ik hem vrijwel zeker weten genegeerd. Ook na verdere pogingen. Vrouwen kunnen niks met ‘hi’.

 

2. Stel een inhoudelijke vraag over iets wat haar interesseert

Hij stelde een eerlijke vraag over iets waar ik me veel mee bezig houd, via een kanaal dat daarvoor bedoeld is. Dat lokt natuurlijk een antwoord bij me uit. Dating is mijn lievelingsonderwerp.

Succestip: Stel een vrouw een serieuze vraag over haar favoriete onderwerp of expertise en de kans is heel groot dat ze je direct een antwoord terugstuurt.

 

3. Wees heel zichtbaar

Ik had het natuurlijk daarbij kunnen laten: ja hoor. Ik wil je best helpen met je datingvragen. Waar kan ik je mee van dienst zijn?

Wat bezielde me dan toch om een potentiële klant te laten schieten door hem (heel onprofessioneel) op een date te vragen? Het is nogal een stap. Eentje die ik in principe niet snel zal maken. De reden dat ik deze grote uitzondering wilde maken, is zichtbaarheid.

Voordat ik met iemand ga samenwerken, screen ik hem altijd even van te voren op social media. Is dit iemand die ik goed zou kunnen helpen? Heeft mijn hulp effect bij deze persoon? Via zijn uitgebreide Facebookprofiel kwam ik er achter dat ik misschien wel eens op goud zou kunnen zijn gestuit. Als hij al die toffe dingen over zijn leven niet met de wereld zou hebben gedeeld, had ik nooit de stap ondernomen om HEM op date te vragen.

Succestip: zorg dat je online en offline veel en positief zichtbaar bent met wat je bezighoudt in je leven. Zo ben je extra vindbaar en datebaar voor al die leuke vrouwen die zich herkennen in jouw verhaal.

 

Zichtbaarheid is 90% van je succes in de liefde

Misschien denk je dat zichtbaarheid in dit geval een one hit succes was. Maar ik moet toegeven dat grote zichtbaarheid, zowel die van mij als die van de man de doorslaggevende rol heeft gespeeld in al mijn relaties.

Kijk, ze loopt ergens rond, die toekomstige vriendin van jou. 90% van je succes in de liefde is afhankelijk van zichtbaar voor haar worden, zodat ze jou (en jij haar) kan vinden. Als je haar eenmaal hebt gevonden gaat de rest bijna als vanzelf. En als die rest nou heel stroef gaat? Dan is ze waarschijnlijk niet de juiste vrouw voor jou.  

 

“Dit doe ik anders nooit!”

Als je zichtbaarheid toeneemt, zijn vrouwen bereid om, net als ik bij mijn lief, grote uitzonderingen voor je te maken. Denk je eens in: je hebt net een geweldige nacht gehad met een prachtige vrouw. Ze kijkt je dromerig aan en verrast zegt ze tegen je ‘Dit doe ik anders nooit!’

Hoe doe je dat? Zichtbaar worden voor je droomvrouw? Dat leer je op mijn online training ‘How to get a girlfriend’. Deze gratis training (Engelstalig) is wegens succes en grote aanvraag op herhaling, aanstaande maandagavond.

Schrijf je nu in en ik zie je maandag!

 

Krijg jij vaak antwoord?

Sturen vrouwen jou vaak iets terug als je ze een berichtje stuurt? Of juist niet? Deel het in de reacties. Van mij krijg je direct een positief antwoord 😉

 

Showing 2 comments
 • Jan
  Beantwoorden

  Mooi geschreven, kan wel merken dat het je aan het hart ligt. Jullie zijn ook een geweldig koppel, de wederzijdse liefde straalt zichtbaar van jullie af. Echt heel blij voor jullie! 🙂

  Ik stuur op datingsites wel vaak berichtjes, vooral op Tinder, maar de reacties zijn vaak kortstondig en onverschillig. Op gewone social media vind ik het toch wat vreemd om een min of meer vreemde aan te spreken, zelfs via vrienden. Het heeft bij jou wel geholpen, dat is mooi om te zien, dus wie weet… Ik heb deze week wel een leuk berichtje gekregen op Fetlife van een mij volslagen onbekende dame die volgende week naar dezelfde munch als ik gaat. Dat is dan toch wel weer bemoedigend. 🙂

  • Klazien
   Beantwoorden

   Leuk om te horen Jan! Ik ben heel benieuwd om te horen hoe dat is afgelopen. Blijf me op de hoogte houden van je avonturen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search