Stop met zoeken naar liefde. Vínd de liefde.

You can’t always get what you want. Zongen de Stones. 

Levert je zoektocht naar de ware weinig op? Heb je dit al geprobeerd: Stop met zoeken. Liefde is overal en het ligt voor het oprapen. Stop met zoeken. Vind de liefde.

Er vindt een schifting in mijn leven plaats. Het afgelopen jaar heb ik een handjevol vriendschappen moeten laten gaan uit mijn leven. Ze horen bij een oud leven. Oude normen en waarden die niet meer bij mij passen. Ik laat de laatste verbintenissen gaan, als de allerlaatste dorre blaadjes die deze week van de bomen vallen. Nog een laatste herfststorm en dan is het hasta la vista baby. 

Hoe verdrietig dat soms ook voelt, nieuwe vriendschappen ontstaan even plotseling als oude vriendschappen verdwijnen. 

“Kop op, jij verdient vrienden die naar jou toe rennen, Klazien en ik ren keihard naar jou toe”, vertelt ze me over een voice berichtje. Ik ken haar pas een paar weken en ik hou nu al zielsveel van haar. Bij haar blijft het (zoals zo vaak bij anderen) niet alleen bij mooie woorden. Ze laat me zien door haar gedrag hoe vriendschap óók kan zijn. She walks the talk. 

 

Ik wil ook een relatie…

In de druilregen sta ik te wachten op de tram. Aan de overkant van de straat zie ik een verliefd stelletje spontaan met elkaar dansen op straat. Het is net een romantische film waar ik naar sta te kijken. Ik weet het… ik voel me beter dan ooit als single en toch raakt dit me opeens. Godver, ik wil ook een relatie…

Maar in plaats daarvan krijg ik dus een stel super toffe nieuwe vrienden. 

 

Een sexy oude bekende

En dit is wat ik ook krijg: een innige zoen van een sexy oude bekende. Hij spotte mij op de pont in Amsterdam, in dezelfde ouwe druilregen. De pont raakt de wal aan de overkant, en nog voordat ik ‘nou prettig weekend dan maar’ kan zeggen, vraagt hij mijn consent voor een afscheidsknuffel. Ik blijk door al het corona gedoe zo uitgehongerd op het gebied van intimiteit dat we elkaar nog net niet de kleren van het lijf rukken, pal naast het drukke fietspad bij het Centraal Station. 

Hij blaast me volledig van mijn sokken en weg is hij weer. Alsof het allemaal een sexy dagdroom was. Wat. Was. Dat?!

Ook liefde. 

Liefde en romantiek verdwijnen op manieren die je niet verwacht. En het verschijnt ook weer in vormen die je niet verwacht. Precies op de plekken waar je het nooit zou zoeken. In miljoenen verschillende kleuren en vormen. Het verbaast me iedere keer weer. 

 

Stop met zoeken. Vind de liefde

Mijn boodschap aan jou: kun je je daar aan overgeven? Kun je ophouden met zoeken naar liefde en het in plaats daarvan opeens overal gewoon vinden? Want het is er in overvloed. Daarvoor hoef je maar drie gaten in je lijf te openen: twee ogen om het te zien en je hart om het toe te laten en te voelen. Om er dan achter te komen: Je bent liefde (nooit kwijtgeraakt).

 

Iedereen weet hoe de songtekst van de Stones verder gaat. Even een subtiele edit: 

… But if you stop trying sometimes, well you just might find

You get what you need

Zo. Gefixed. 

 

12 november
Gratis online workshop: Vind de liefde tijdens corona

De liefde vinden, hoe doe je dat eigenlijk? Ik hoop niet dat je tijdens het lezen van dit blog nu hebt geconcludeerd dat je om de liefde te vinden alleen maar achterover hoeft te leunen, tot die leuke vriendin vanzelf wel bij je komt aanbellen. 

Nee, voor die leuke relatie moet je hoe dan ook in actie komen. Alleen waarschijnlijk niet het soort actie waarvan je tot nu toe dacht dat het zou werken, als je het maar nog harder zou proberen. 

En corona dan? Is het niet vrijwel onmogelijk geworden om een leuke relatie te vinden in deze tijd? Nee, je kunt er in de liefde juist je voordeel mee doen. Hoe? Dat ga ik met je delen in mijn gratis online workshop Vind de liefde tijdens corona, op donderdagavond 12 november. 

In deze workshop leer je: 

De 10 grootste dating-valkuilen in tijden van corona;

Hoe jij het verschil kan maken op de dating-markt in crisistijd;

5 kansen op liefde die zich dankzij corona ineens aandienen;

10 tips om je zelfvertrouwen op te bouwen in quarantaine;

Je angst voor afwijzing overwinnen;

Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad. 

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

Als je er donderdagavond 12 november niet bij kunt zijn, is dat helemaal geen punt. Schrijf je sowieso in, dan stel ik speciaal voor jou de replay van de workshop nog 2 dagen gratis ter beschikking om in je eigen gekozen tijd nog eens rustig te bekijken.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search