Proberen te overtuigen werkt niet

Je moet de hele tijd aan haar denken. Jullie lijken gemáákt voor elkaar. Maar een date met haar regelen blijft lastig. Aan jou kan het niet liggen. Je doet je uiterste best. Alleen van haar krijg je niet zo goed hoogte. Alles gaat op haar voorwaarden, als er al iets gebeurt. Je begint de controle kwijt te raken. Hoe zorg je ervoor dat je de controle over jezelf en de situatie weer terug wint, als je helemaal gek bent op iemand die niet zo gemakkelijk te overtuigen is? 

Stop met proberen te overtuigen

Neem het hele idee van iemand te moeten overtuigen eens onder de loep. Zodra je het gevoel krijgt dat je haar eerst moet zien te overtuigen om te laten zien hoe waardevol je voor haar bent, als ze je de kans maar gaf, ben je met een achterhoedegevecht bezig. Stop met je overtuigingspogingen.

Maar hoe zit het dan met ‘de aanhouder wint’?

Er is een verschil tussen iemand proberen te overtuigen en iemand de tijd geven. In het eerste geval probeer je haar actief te overtuigen dat je goed genoeg bent. Omdat je jezelf de hele tijd aan haar moet bewijzen, geef je de controle uit handen. Heel vermoeiend. En het werkt niet.


In het tweede geval ga je er vol vertrouwen vanuit dat je precies goed genoeg bent zoals je bent en bied je de ander alle ruimte om zelf haar eigen beslissingen te maken. Je houdt dan de controle zelf volledig in eigen hand. Of ze nu wel of niet voor je kiest, je bent niet meer afhankelijk van die uitkomst. Je hebt het verlangen naar de uitkomst losgelaten in het volste vertrouwen dat het toch wel goed komt. Er ontstaat hiermee zelfs ruimte voor haar om zich tegenover jou te gaan bewijzen. In beide gevallen ben je een aanhouder. Alleen de laatste heeft meer kans op succes.

Ga er vanuit dat je al goed genoeg bent. Maar hoe?

De vraag die je je moet stellen is niet: ben ik goed genoeg voor haar? Maar ben ik goed genoeg voor mezelf. Overtuig jezelf. Als jij lekker in je vel zit en je voelt je redelijk succesvol en gelukkig op verschillende gebieden in je leven, dan zit je goed. Maar als je weet dat het hier en daar wel wat beter kan, ga daar dan eerst aan werken. De sportschool bijvoorbeeld, doet wonderen voor je lichaam. Maar dat is niet waar het uiteindelijk echt om gaat. Ieder gehaald doel doet wonderen voor je zelfvertrouwen (je kunt het!) en dat is waar het werkelijk om gaat, wat voor lichaamstype je ook hebt.

Hoe laat je het verlangen naar de gewenste uitkomst los?

Als je helemaal gek op iemand bent, wil je het liefst de hele tijd bij haar zijn. Misschien wil je zelfs deze verbintenis veilig stellen in een vaste relatie. Als dit je hoogste doel is, zul je altijd een tekort ervaren in je leven als dat doel (nog) niet is bereikt. Je herpakt de controle door ieder moment bereid te zijn om zonder haar verder te gaan. Ga leuke dingen doen voor jezelf en zet jezelf altijd op de eerste plaats. Heb vertrouwen dat iedere uitkomst de juiste is, of ze jouw liefde beantwoordt of niet, dat maakt niks uit. Wat belangrijk is, is dat je niet wordt geleefd, maar dat jij in charge bent. En laat dat dan weer woest aantrekkelijk zijn.

Train jezelf

Wil jij zelf in charge zijn in plaats van worden geleefd? Je kunt jezelf trainen! Dat doe je met mijn gratis training: de Comfort zone challenge. Daarmee leer je in een maand tijd om zelfverzekerd leuke nieuwe mensen te benaderen en je verlegenheid te overwinnen.

Je kunt ‘m hier downloaden.

Praat mee

Heb jij wel eens het gevoel (gehad) dat je je moest bewijzen? Hoe heb je dat toen aangepakt? Ik ben erg nieuwsgierig. Deel het in de reacties. Daar leren ik en anderen ook weer van.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

lippen zorgelijk twijfel