Personal assistant of love

“Klazien, je bent fabulous. Ze vond het geweldig!” sms’t Jos me. Wat Jos zo fabulous vindt, klinkt als het begin van het plot van een Hollywood romcom.

Jos en ik zijn beide betrokken in een geheim romcomplot met alleen maar winnaars. Ik regel lieve presentjes op de belangrijke datums uit het leven van Jos’ vriendin. Zij is dolblij verrast met de plotselinge attentheid van haar vriend. En hij wint zijn vrijheid terug in besteedbare quality time met zijn beste vrienden.

“Klazien, het gaat niet zo goed tussen ons…” vertelt Jos me. Als ik vraag wat er aan de hand is, biecht hij op dat hij niet zo attent is geweest naar zijn vriendin (trouwens een oogverblindend mooie vrouw). Hij vergeet belangrijke datums: de verjaardag van hun relatie, belangrijke mijlpalen in haar loopbaan, enzovoort. Lomp? Hij kan er niks aan doen, en wat hij ook probeert, hij blijft het vergeten. “Een mannending, vrees ik” excuseert hij zich met een schuldbewuste glimlach. “Als ik opeens met iets indrukwekkends moet aankomen op opgelegde datums, voelt dat voor mij geforceerd en komt het niet recht uit mijn hart. Maar ik haat het om haar verdrietig te zien. Is er geen weg omheen, al die speciale dagen en cadeaus?”

Nee.

Voor sommigen is attent zijn een verwaarloosbare beleefdheid, maar voor veel vrouwen betekent het de wereld. Ik kan het weten, want ook ik ben gek op attente mannen. Dat heeft weinig te maken met materialisme, maar alles met weten dat je lief aan je denkt. En dat is een fantastisch gevoel!

Maar Jos uit zijn liefde liever op een andere manier. Hij vindt het doorbrengen van een fijne tijd met elkaar veel belangrijker dan op de juiste tijdstippen met snuisterijen komen aanzetten. Het resultaat? Een treurige vriendin die zich steeds meer verwaarloosd voelt en zich aan haar vrijheidslievende vriendje vastklampt. “Eigenlijk heb ik een personal assistant nodig die dit soort dingen op de juiste tijdstippen voor me regelt.” Uitstekend idee Jos! We hebben een love hack uitgevonden.

Win win win

Het blijkt een win-win-win situatie voor ons alle drie. Ik word dolgelukkig als ik iemand kan verwennen met mooie, betekenisvolle gebaren, ook al kennen we elkaar niet. Als een soort stille bewonderaar, maar dan zonder de obsessie. Zij voelt zich ineens weer gezien door haar vriend. Deze simpele gebaren lijken voor sommigen onbeduidend, maar het maakt haar helemaal gelukkig en relaxed in haar relatie. Jos vertelt me enthousiast over zijn herwonnen vrijheid. Geen wanhopige telefoontjes meer als hij lange tijd met zijn vrienden doorbrengt. Nooit meer ‘verplicht’ thuis eten. Het vertrouwen groeit weer en dat is direct te merken.

Ethisch?

Ik zou dit niet doen als het niet 100% integer was. Als je een cadeauwinkel binnenloopt en je vraagt aan de verkoper of hij iets origineels kan aanraden voor de verjaardag van je liefste, dan hoop je (en je lief) van zijn expertise op aan te kunnen. Niemand wordt er beter van als de verkoper je verontwaardigd de winkel uit zou sturen om dat cadeau zelf maar te bouwen, als je echt zo nodig origineel wilt zijn. Wat als ze erachter komt? Als iemand zo iets voor mij zou doen (iemand inhuren om me nog beter te verwennen op mijn favoriete manier), nou, dat zou ik vindingrijk en fantastisch vinden! En het werkt, omdat Jos en ik alles in goed overleg doen: wat vindt ze nou ècht leuk?

Moraal van dit verhaal: soms kan een simpele love hack je leven redden. Ik weet, lastig voor veel mannen, maar je hoeft niet altijd alles zelf te doen. Deskundige hulp is dichterbij dan je denkt.

En jij? Wat zou jij doen in Jos’ geval? Deel het in de comments. Ik reageer sowieso.

Wil je liever persoonlijk contact met me? Stel dan hier je vraag en ik zal je zo goed mogelijk helpen, gratis en voor niks!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search