Gevoelens van onzekerheid op een feestje? 3 tips

Onzekerheid, het kan ieder feestje echt goed vergallen. Als je je zo voelt is het bijna onmogelijk om leuke nieuwe vrouwen te ontmoeten. Gelukkig zijn er drie goede manieren om die gevoelens van onzekerheid op een feestje om te keren en je direct zelfverzekerd te voelen.

 

Ken je dat? Je komt op een feestje, een borrel, een verjaardag, een congres, of in een bar. Je voelt je al niet heel comfortabel, met zoveel mensen om je heen die elkaar allemaal lijken te kennen. Groepjesvorming maakt het lastig om contact te leggen met nieuwe mensen. Je voelt je compleet aan je lot overgelaten en je bent ervan overtuigd dat iedereen het aan je kan zien: let maar niet op hem, deze man is ALLEEN.

Hoe kom je weer uit je ongemakkelijke onzekerheid op een feestje, zodat leuke mensen ontmoeten een fluitje van een cent wordt? Leer hier de drie stappen.

 

Waarom wilde ik dit ook alweer aan?

Ik ben niet onzeker in groepen. Integendeel. Ik hou van nieuwe mensen ontmoeten en ik word er juist blij van als ik helemaal niemand ken op een feestje. Maar afgelopen weekend had ik mezelf toch flink in een neerwaartse spiraal gemanouvreerd, enkel met mijn gedachten.

Ik ging naar het onovertroffen EINDBAAS feest in Utrecht. Een thuiswedstrijd voor mij, want ik heb het zelf ooit opgericht, jaren geleden. Vlak voordat ik ging, sloeg de twijfel toe… Zal ik… of zal ik niet… mijn manga-geïnspireerde superheldencatsuit aantrekken van 100 % latex? Je moet weten: het zit als een tweede huid. Daarmee rondlopen voelt zo goed als naakt. Ieder vetrolletje en alle rare lichaamsvormen: out in the open. Maar dan met flashy signaalstrepen, zodat iedereen het goed kan zien. Yup, onzekerheid is een hardnekkig verschijnsel, ook bij vrouwen (daarover kun je hier meer lezen).

Ach, ik zal niet de eerste zijn die in cosplay op dit nerdy feest verschijnt, en comfort zones zijn er om te worden verlaten, dus dat pak gaat gewoon mee.

Eenmaal in de club wil ik het liefst verdwijnen in een hoekje van de foyer, zelfs na de eerste enthousiaste reacties van een stel meiden die mijn cosplay personage herkennen. Waarom wilde ik dit ook al weer?

Zoals gewoonlijk loop ik ook een ex-vriendje tegen het lijf. “Jezus Christus!” Is het enige wat hij uitbrengt. Hij geeft me een glowstick en maakt zich snel uit de voeten. Ik voel me een volslagen idioot en wou dat ik onzichtbaar was…

Ik durf de grote zaal niet meer in. Pas na de complimenten van vijf volslagen vreemden raap ik mijn moed bij elkaar en besluit me niks aan te trekken van die ene persoon die onbeleefd tegen me was.  

De muziek is, zoals verwacht, geweldig en ik heb zin om te dansen. De hele tijd willen mensen met me op de foto, mijn geliefde kan niet van me afblijven en opeens moet ik lachen om mijn zorgen eerder op de avond, over wat mensen wel niet van me zouden vinden. Ik blijf lekker tot het einde hangen, ik maak nieuwe vrienden en heb een geweldige nacht. Feestje gered ondanks en dankzij mijn fantastische superheldenpak.

Klazien op EINDBAAS

Later die avond… Niet zo onzeker meer 🙂

 

Alles ervaren als een keiharde afwijzing

Vind je dat herkenbaar? Je hebt meer dan vijf aardige opmerkingen nodig om die ene negatieve een beetje te relativeren. Je durft niet in midden in de ruimte te gaan staan. Je blijft liever hangen in de hoekjes. Je lichaamstaal wordt automatisch ineengedoken: kijk niet naar mij!

De drempel om leuke vrouwen te benaderen wordt ontzettend hoog. Elke blik, ieder woord ervaar je als harde afwijzing. Maar ook als mensen je geen aandacht schenken, ervaar je dat als keihard genegeerd worden. Waardoor je onzekerheid nog meer toeneemt en je echt een vervelende, treurig stemmende tijd hebt.

Feestjes gaan je tegenstaan en je gaat steeds minder. Je voelt je geïsoleerd, maar de drempel om te gaan wordt hoger en hoger. Hoe moet je nou ooit die leuke vrouw ontmoeten dan?

 

Drie manieren om uit je onzekerheid te komen

1. Daag jezelf uit: val op

De moeilijkste eerst: zorg dat je positief opvalt. Als jij naar een feestje gaat, laat dan die saaie alledaagse outfit lekker in de kast liggen en kies voor iets feestelijks, waarin je jezelf geweldig voelt. De drempel kan hoog aanvoelen, maar het heeft belachelijk veel voordelen:

  • De organisatie van het feest is ontzettend blij met je: jij snapt het.
  • Je hebt schijt aan veilige keuzes en de onbevreesde indruk die je daarmee wekt, heeft een magnetische werking op de andere bezoekers.
  • Je speelt jezelf in de kijker, letterlijk. Zichtbaarheid is de sleutel tot het krijgen van veel sjans en aandacht.
  • Door de complimenten die je gaat ontvangen, krijgt je zelfvertrouwen een steuntje in de rug.
  • Een saaie alledaagse outfit op een feestje heeft het volgende effect. Mensen die jou nog niet kennen, denken automatisch dat je ook saai en alledaags bent. Je staat hoe dan ook met 1 – 0 achter.

Het beste kledingadvies dat ik ooit kreeg van een vriend: als je ervoor kiest om iets opvallends te dragen, DRAAG het dan ook. Dit oersimpele advies bleek opvallend effectief te zijn in mijn leven.

Je kan deze gouden tip natuurlijk negeren en lekker comfortabel in je oude vertrouwde alledaagse kloffie naar een feestje gaan. En dat is helemaal okee. Maar bedenk dan wel dat dat is hoe alle vrouwen daar jou dan ook gaan zien, nog voordat je ook maar iets van je leuke persoonlijkheid hebt kunnen tonen. Saai, alledaags en gemakkelijk te vergeten.

 

2. Trek je niks aan van wat anderen zeggen

Het zegt alles over hen. Niks over jou. Dus je hebt een lompe opmerking gekregen. Van een aantrekkelijke vrouw nog wel! Dus?! Ik weet dat het hard kan aankomen, maar weet dit: zo’n opmerking zegt ALLES over de persoon in kwestie en helemaal niks over jou. Laat door hen je feestje niet verpesten. Geef ze die macht simpelweg niet, want zij zijn hun opmerking al lang weer vergeten, terwijl jij met een rotgevoel blijft rondlopen.

Vervelende opmerkingen komen 9 van de 10 keer voort uit hun onzekerheid of angst. Laat die gevoelens dan ook lekker waar ze vandaan kwamen: bij hun.   

En trouwens, zelfs complimenten zeggen niks over jou, maar alles over hoe die mensen jouw expressie ervaren.

 

3. Maak het voor jezelf zo leuk mogelijk

De derde stap die je moet zetten om je onzekerheid los te laten, is: maak het zo leuk mogelijk voor jezelf. Jij bent met een goede reden naar juist dit feest gekomen, dus maak er het beste van. Geniet van de acts die optreden. Doe je tegoed aan alle lekkere hapjes en drankjes die er zijn. Bewonder de creativiteit van de andere bezoekers. Dans je benen uit je lijf.

Dit is JOUW feest. Alleen jij kunt er het beste van maken. Je zult merken dat je stemming opklaart. En dat doet wonderen voor je aantrekkingskracht. Iemand die het naar zijn zin heeft, daar willen mensen zich mee verbinden.

 

Nieuwe mensen ontmoeten wordt veel makkelijker

Als je deze dingen gaat oefenen, zul je merken dat de drempel om vrouwen aan te spreken veel lager wordt. Sterker nog, zij komen naar jou toe. Genieten van hun aandacht wordt ook simpeler. Nieuwe mensen ontmoeten wordt gewoon leuker, want je hebt het naar je zin.

Wat zijn eigenlijk jouw manieren om het naar je zin te hebben op feestjes? Deel het in de reacties hieronder. Dat is super, want van jouw party tips kunnen we allemaal wat leren.

 

Zelfverzekerd met leuke vrouwen – nieuwe training

Het klinkt zo simpel, maar zelfvertrouwen is niet een knop die je zomaar even om kan zetten als je je in het gezelschap van intimiderend leuke vrouwen bevindt. Zelfvertrouwen moet groeien. En dat doet het alleen, als je het dagelijks oefent.

Ook jij kan dit. Hoe dan? Ik ga je hierbij helpen. Ik heb een super toffe training ontwikkeld speciaal voor iedereen die moeite heeft met het benaderen van leuke vrouwen. Die heet ‘Zelfvertrouwen met leuke vrouwen’. En dat is precies wat je krijgt. Ik heb er hard aan gewerkt en al mijn beste kennis in gestopt. En daar ben ik best een beetje trots op.

Je krijgt daarin antwoord op de volgende vragen:

– Wat zijn de meest succesvolle manieren om leuke nieuwe vrouwen aan te spreken?

– Hoe kom je van je onzekerheid af?

– Hoe word je assertief bij leuke vrouwen?

– Hoe regel je een eerste date?

– Hoe word je net zo zelfverzekerd bij leuke vrouwen als bij ieder ander?

– Hoe word je romantisch interessant voor die ontzettend leuke nieuwe vrouw, van wie je dacht dat zij je nooit zou zien staan?

Normaal kost deze training €175, maar omdat jij dit blog volgt, is het voor jou €97.

Als jij helemaal klaar bent met blijven hangen in je onzekerheid, waardoor je nooit leuke vrouwen ontmoet, schrijf je dan nu in.

 

INSCHRIJVEN KAN HIER

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search