Mysterieus flirten of duidelijkheid over je intenties?

Als je flirt met een leuke vrouw, wat is dan aantrekkelijker: mysterieus flirten of duidelijk zijn over je intenties?

 

In mijn vorige blog ‘Overwin je angst voor afwijzing’ schreef ik over hoe een man met me flirtte op een feestje. Hij was glashelder in zijn intenties. Maar zelfs na een duidelijke afwijzing van mijn kant, werd het alsnog een onvergetelijke avond.

Uitdagend kijkt hij me aan. “Mag ik je zoenen?” Even denk ik na en zeg dan resoluut nee. Zoenen is voor mij erg intiem en ik doe het niet met iemand die ik nog maar twee uur ken. Hij glimlacht en bedankt me voor mijn duidelijke antwoord. Ontspannen praten we verder over andere dingen.

 

Neemt duidelijkheid de magie weg?

Er kwamen nogal wat vragen over deze passage. Had hij het niet gewoon moeten doen zonder te vragen? Werd door deze duidelijke consentvraag niet alle magie weggenomen? Had wat meer mysterie van zijn kant ervoor gezorgd dat ik zelf juist mijn best ging doen om hem te zoenen?

De eerste vraag kan ik met een duidelijk NEE beantwoorden. Als iemand zonder te vragen over mijn lichamelijke grenzen gaat is dat aanranding en had ik hem direct van het feest laten verwijderen door de bewaking. De tweede vraag kan ik gelukkig ook met nee beantwoorden. Hier lees je hoe om consent vragen juist ontzettend sexy kan zijn.

De derde vraag tenslotte, is een twijfelgeval. Ik had tot dat moment nog niet zijn sexy interesse opgemerkt. Totdat die vraag kwam, was ik in de veronderstelling dat we gewoon een aangenaam praatje hadden tussen twee gewone vrienden. En ook al antwoordde ik zijn vraag met een volmondig nee, daarna zag ik hem opeens met heel andere ogen: ik had mijn friend zone-bril afgezet en ingeruild voor een meer sexy exemplaar.

 

Ondanks dat ik zelf een groot fan ben van duidelijke intenties als vorm van flirten, is een mysterieuze houding niet in alle gevallen een slechte flirtkeus. Het is afhankelijk van hoe jij bent, de tijd en de plaats. Ik heb de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Bekijk zelf wat het beste bij jouw situatie past.

 

Mysterieus flirten – waarom wel?

Het maakt het spel extra spannend

Dit werkt alleen als zij al actief flirterige interesse in jou heeft getoond. Het kan een uitstekende manier zijn om haar aandacht vast te houden: laat haar bijvoorbeeld maar even raden of je met haar wilt zoenen of niet. Hierbij werkt de kat-analogie. Een kat is extra geïnteresseerd als je een interessant speeltje half verstopt of steeds wegtrekt voor haar neus. Maar als je het kant en klaar voor haar neus laat liggen, loopt ze verveeld weg. Te makkelijk.

 

Je bent een vampier

Als je er van nature uitziet als een knappe, dromerige vampier, past de mysterieuze benadering beter bij je. Dit is ook de reden waarom sommige mannen ontzettend aantrekkelijk zijn dankzij een beetje mysterie. Maar als het niet bij je past, vergeet het maar.

 

Later in het datingproces

Mysterie werkt erg goed als je al wat verder bent met een vrouw. Bijvoorbeeld na de eerste date. Bel niet gelijk terug om de volgende afspraak alweer te maken, maar laat haar even in het onzekere. Zal je terugbellen of niet? Zorg dat zij degene is die zich daar druk over maakt. Niet jij.  

 

Mysterieus flirten – waarom niet?

Je houdt jezelf voor de gek

Een mysterieuze of coole houding is niks anders dan angst vermomd achter een grote zonnebril. Ben jij ook zo iemand die op dansfeestjes liever aan de kant blijft hangen, nurks voor zich uitkijkend? Misschien denk jij dat het heel cool is om niet te dansen, maar eigenlijk is het gewoon ‘muurbloem’. Je schiet er niks mee op. Als jij jezelf wijsmaakt dat mysterieus zijn heel aantrekkelijk is, ontken je dat je het eigenlijk doodeng vindt om leuke vrouwen te benaderen.

 

Ze heeft geen idee

Zij weet niet wat je nou eigenlijk wil en ze zal je snel weer vergeten. Als jij met een vriendelijk praatje een vrouw aanspreekt zal ze hooguit denken: wat een gezellige, aardige jongen. Maar misschien wilde jij wel veel meer. Als je ervoor kiest om het grote mysterie te bewaren, krijgt ze simpelweg geen idee dat je ook op andere manieren interessant voor haar zou kunnen zijn.

 

Flirten met duidelijke intenties – waarom wel?

Het motiveert

Zij weet meteen wat je intenties zijn en wat er in de winkel ligt bij jou. Dit kan een goede motivator voor haar zijn om moves te maken op jou.

 

Je neemt de leiding

Ze zal willen volgen als je duidelijk bent in je intenties, tenzij ze het helemaal niet ziet zitten. Maar als jij volledig achter je intenties staat, ben jij degene die aan het roer staat. En goed leiderschap, dat is zeer aantrekkelijk.

 

Je toont lef en zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is onweerstaanbaar. Je geeft haar de boodschap: What you see is what you get. Don’t like it? Ook goed. Door onbewogen te blijven onder haar afwijzing, laat je zien dat ze je niet van je stuk kan brengen, omdat je gewoon stevig in je schoenen staat. Lees hier hoe je goed omgaat met afwijzingen.

 

Je scheidt het kaf van het koren

Mocht zij helemaal niks zien in jouw voorstellen, dan weet je dat je hetzelfde niet weer hoeft te proberen bij haar. Scheelt enorm veel tijd.

 

Je geeft haar de kans om nee te zeggen

Duidelijkheid biedt veiligheid. Hoe meer ruimte je haar laat om nee te zeggen en zelf haar eigen keuzes te maken, hoe overtuigender je uiteindelijk zal zijn. Hoe dit werkt leer je hier.

 

Exit friend zone

Je maakt zo in een klap een einde aan de friend zone. Op het moment dat je duidelijk je intenties verwoordt, bijvoorbeeld in een vraag, is het duidelijk hoe de kaarten liggen. Dit is meer dan een vriendschappelijk praatje en daar heb jij voor gezorgd. Meer over uit de friend zone blijven lees je hier.

 

Flirten met duidelijke intenties – waarom niet?

Je kunt worden afgewezen

Stel nou dat ze nee zegt! Of zich walgend van je afwendt? Eng! Dat kan inderdaad gebeuren. Als je nooit een afwijzing in je leven wilt ontvangen, kan ik je afraden om contact te zoeken met vrouwen in je leven. Afgewezen worden kan eng zijn, maar dat is geen reden om geen contact te leggen en jezelf uit te dagen. Hier kun je lezen hoe je constructief met afwijzingen omgaat.

 

Geen kat-en-muisspel

Je ontneemt haar en jezelf het genoegen van een opwindend kat-en-muis-spel. Zal hij of zal hij niet?

 

Als je niet zeker weet wat je intenties zijn

Als je onzeker bent over je intenties, probeer er dan eerst achter te komen wat die zijn. Heel vaak weet je die pas als je al een tijdje met iemand in gesprek bent. Soms ziet een vrouw er aantrekkelijk uit, maar als je met haar praat blijkt het een grote afknapper te zijn. Probeer er dus eerst achter te komen wat je eigenlijk van zo’n contact wilt, voordat je dat naar haar toe uitspreekt.

 

Na een eerste date

Duidelijke intenties kunnen tegen je werken later in het datingproces. Vrouwen krijgen het al snel op hun heupen als je bijvoorbeeld op de eerste date al het woord ‘relatie’ in de mond neemt, zowel positief als negatief. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben echt (niet) op zoek naar een relatie.’

Als ze wil weten met welke bedoelingen je haar date, hou het dan zo open mogelijk: ‘Om zoveel mogelijk lol met je te beleven’ of: ‘Ik vind je interessant’

 

Conclusie

Als je met iemand flirt kan het enorm in je voordeel werken om je duidelijke intenties te tonen. Maar het is ook eng, omdat je afgewezen kunt worden. Daag jezelf hierin uit, vooral als je vaak in de friend zone belandt.

 

Gratis online training ‘Overwin je angst voor afwijzing’

Angst voor afwijzing kan je enorm tegenwerken om je intenties duidelijk te maken aan een vrouw die jij leuk vindt. Ben je nieuwsgierig naar wat je praktisch kunt doen en zeggen om over je angst voor afwijzing heen te komen, zodat die het contact tussen jou en leuke vrouwen niet meer in de weg staat? Ik geef vrijdagavond 24 augustus een gratis online training ‘Overwin je angst voor afwijzing’. In deze training geef ik je mijn beste praktische tips om beter te leren omgaan met je angst, zodat je niet meer hoeft dicht te klappen bij leuke vrouwen en in plaats daarvan successen kan gaan behalen. Deze training geef ik slechts eenmalig, dus schrijf je snel in.

 

Blijf jij liever mysterieus?

Of niet? Deel het met me in de reacties hieronder.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search