Moet je eerst flirten?

Er is een groot misverstand over dating, waar ik me al een tijdje op verheug om het voor je te ontkrachten. Namelijk: 

Als je een relatie wilt, dan moet je eerst flirten. Waar, of niet waar? 

Dus je gaat als een malle aan de slag om te leren flirten om zo de vrouw van je dromen te verleiden. Je zoekt het hele wereldwijde web af naar goede flirttips. Je studeert de juiste openingszinnen uit je hoofd. Van versiercoaches leer je hoe je in een drukke winkelstraat de aandacht van vrouwelijke voorbijgangers kunt vangen. 

En als je er maar genoeg uren van je leven aan besteedt zul je merken: verdomd, je krijgt aandacht. Je zelfvertrouwen gaat met sprongen vooruit. Je wordt een assertieve man die op vrouwen af durft te stappen en zijn woordje klaar heeft. Wat een heerlijk gevoel. 

Heb je jouw vriendin al gevonden? 

 

Het gebeurde gewoon…

Veel mensen denken dat ik een flirtcoach ben. Niks is minder waar. Toen ik begon met het helpen van single mannen, vond het ik het fascinerend. Ik wilde alles weten over flirten. Over de chemie tussen man en vrouw. En over hoe je die polariteit kunt opwekken. Het spel van verleiding en overtuiging kan mij eindeloos boeien. 

Maar als ik even heel realistisch bij mezelf naging hoe mijn eigen relaties zijn ontstaan en opgebloeid… kwam daar een uitgebreid spel van flirten en verleiden aan te pas? Nee. Eigenlijk helemaal niet. Iedere relatie ‘gebeurde gewoon’. Sáái! 

Elkaar beter leren kennen was op dat moment gewoon de meest logische stap voor ons allebei. Alles ging eigenlijk zo volkomen organisch, dat het pas echt abnormaal zou zijn als we elkaar uit het oog waren verloren.

 

Wat is flirten eigenlijk?

Flirten is spelen. Zoals ganzenborden of dammen? Nee. Meer zoals samen dansen. Je gaat een spel aan van verleiding, en je kijkt daarbij of je spelenderwijs elkaars grenzen kunt opzoeken, zonder eroverheen te gaan. 

 

Waar is flirten goed voor?

Laten we eerlijk zijn. Flirten (bijvoorbeeld in het ov) is gewoon heel leuk. Het is een fantastische vaardigheid om jezelf onder de aandacht te brengen. Verleiding is heerlijk en spannend. En als je het goed doet onweerstaanbaar. 

Als je goed kunt flirten, kun je de verbindingen die je met vrouwen legt een stuk speelser, verleidelijker en luchtiger maken. Vooral het allereerste contact. 

Als je al een paar keer contact hebt gehad, kun je met goed ‘flirtmanschap’ voorkomen dat je een ontluikende interesse in de kiem smoort. 

Flirten voorkomt dat de vlam dooft

De laatste tijd ben ik vaak in de natuur en soms bouw ik wel eens een vuurtje. Ik begin met een vonk. Uit één op de tien vonkjes ontstaat een mini-vlammetje. Omdat dit vlammetje heel snel kan uitdoven, moet je het voeden met een paar kleine snippertjes van de juiste soort hout. Zeker niet te veel, want dan smoor je het. Geef het vooral veel lucht om te kunnen groeien samen met wat brandstof, telkens maar een beetje. En daar ga ik vaak de fout in. Ik denk dan, yay gelukt, mijn vonkje heeft vlam gevat, en ik gooi er dan een berg brandstof op. Weg vlammetje. Teveel lucht is ook niet goed, want dat blaast het kleine vlammetje uit. 

Zo is het ook met flirten. Vind de juiste balans tussen aandacht geven en lucht geven. Dan heb je binnen no time een heel fijn knappend vuurtje waar je je beiden aan kunt warmen. 

En ten derde. Waar flirten fantastisch voor is: je zelfvertrouwen. Als jij merkt dat jouw geflirt effect sorteert, ja, dat is natuurlijk een prachtige bevestiging om te krijgen. Vrouwen zien jou echt wel staan. En hoe hoger jouw zelfvertrouwen, hoe makkelijker flirten voor je wordt. 

 

Wat is dan het probleem met flirten? 

In mijn jarenlange zoektocht naar het geheim heb ik ontdekt dat flirten niet de essentie vormt van het vinden van de ideale match. Het is eerder een niet onprettige afleiding daarvan. Een verstrooiing. 

Vraag aan de meest verliefde stellen in je omgeving hoe ze elkaar hebben ontmoet, en let er op hoe weinig het woord ‘flirten’ daarbij valt. Het antwoord valt bijna altijd tegen. Geen spannende verleidingscapriolen. Geen maandenlange veroveringstactieken, alle romantische komedies en Disney sprookjes ten spijt. De meeste stellen zullen je teleurstellen met het afschuwelijk saaie antwoord: ‘Tja… we stonden er niet zo bij stil. Het gebeurde gewoon.’

Ja hee wat heb je dáár nou aan?! Jij wil graag een vriendin. Maar je bent er niet mee geholpen als je uitsluitend moet vertrouwen op volkomen willekeurige gebeurtenissen waar jij geen controle over hebt. Jij gelooft niet in stilzitten en wachten op de ware. Jij wilt in actie komen. 

Flirten is handig maar niet nodig

Ik heb een onuitstaanbaar talent om geweldige relaties in mijn leven te vinden. Met dit talent ben ik niet geboren. Daar zit gewoon een methode achter. En ja, de beste relaties lijken je te overkomen, precies op het moment dat je juist helemaal niet bezig bent met flirten of daten. 

Maar ook dat schijnbaar ‘overkomen’, daar zit een een aantal aanwijsbare stappen achter. Het is een kunst die de kunst van het flirten overstijgt. 

En ja, om een geweldige relatie te vinden kun je makkelijk zonder flirten. Ik bedoel, het kan geen kwaad, maar het is niet persé nódig. Nee. Voor het vinden van een echte relatie, heb je heel andere vaardigheden nodig. Maak die vaardigheden jouw prioriteit. 

 

ONLINE WORKSHOP
DIRECT DIEPE CONNECTIE MAKEN MET VROUWEN
VRIJDAG 13 OKTOBER

Er is iets veel beters dan flirten en dat is direct connectie maken. Dit onderwerp ligt dicht bij mijn hart, want het werkt zoooo veel beter dan gewoon maar wat flirten. Ze laten jou niet zo gemakkelijk gaan, als je eenmaal die hartsconnectie hebt gelegd. En dat is veel makkelijker dan je denkt.

Dit is wat jij gaat leren:

– De 10 redenen waarom flirten vaak niet werkt, maar toch iedereen het blijft doen

– Hoe je oppervlakkige small talk skipt en direct haar hart raakt

– 3 hacks zodat een vrouw zich vrijwel meteen naar jou opent

– De 3 geheimen van de vrouwelijke psychologie

– Zo spreek je in de taal van haar hart en wordt romantisch interessant voor haar vanaf het allereerste begin

– De 7 best practices van mijn meest succesvolle studenten hoe zij direct een diepe connectie maakten

– Hoe je in 3 maanden tijd de vrouw van je leven kunt ontmoeten (+ giga aanbieding!)

Wil jij dit ook leren? Leuk, ik gun jou ook meer dates. Als je je inschrijft via deze link, is deze workshop als mijn trouwe bloglezer helemaal gratis: Gratis deelname workshop Direct Diepe Connectie maken

En kun je er niet bij zijn vrijdagavond? Geen nood, ik stel de workshop nog het hele weekend gratis ter beschikking voor je. Wel eerst even inschrijven.

Showing 2 comments
 • Wouter
  Beantwoorden

  Jij schrijft, gevraagd hoe je een relatie krijgt: “het gebeurde gewoon, saai…” Ik vind dat niet saai, maar wel ontmoedigend. Altijd als ik dit hoor, bevestigt het mijn gevoel dat er een enorme hiërarchie is in relaties, met bovenaan mensen als jij bij wie het vanzelf gaat, en onderaan mensen als ik die zelfs met de grootste moeite niemand kunnen vinden. Of nog erger: dat het bij het merendeel van de mensen vanzelf gaat, en als het niet vanzelf gaat, dat je het dan ook niet kunt leren. Net zoals de meeste mensen gewoon kunnen lopen, praten, zingen. Mensen die dat niet kunnen, hebben daar geen aanleg voor, punt.

  Even verderop zeg je dat er een methode achter zit. Dat is rechtstreeks in strijd met “het gebeurt gewoon”: als er een methode achter iets zit, gaat het niet vanzelf. Ik ben de afgelopen jaren een stuk beter geworden in flirten (al zeg ik het zelf), maar naar dit stuk begin ik me af te vragen of het uiteindelijk wel zin heeft: het zijn alleen maar fraaie krullen in de marge, blijkbaar…

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Wouter, wat jammer dat je er zo negatief tegenaan kijkt. Het lijkt erop alsof je in de ‘zie je wel’ spiraal zit. De overtuiging ‘Liefde is alleen voor anderen weggelegd en niet voor mij’ zit er stevig bij je in gebakken. Iedere afwijzing, iedere keer dat iemand niet naar jou kijkt, bevestigt deze overtuiging. Het ‘zie je wel’ effect. Waardoor deze overtuiging zich nog steviger in je hoofd verankert. En dan: ‘Proberen heeft toch geen zin’. En zo raak je verder en verder van de liefde vervreemd. Het goede nieuws is: dit doe je allemaal zelf. Je kunt er dus ook zelf iets aan doen om deze spiraal om te keren. En dat begint allemaal in het herprogrammeren van je overtuigingen in hun tegenovergestelde verwanten: ‘Liefde is bij uitstek voor mij weggelegd’ en ‘Mijn zoektocht naar de liefde gaat me super veel opleveren’. Op die manier train je je hoofd om meer opmerkzaam te zijn voor de mogelijkheden, de kansen en de liefde die gewoon voor het oprapen ligt, als je er open voor staat. Conclusie: je kunt je kansen op de liefde drastisch verhogen door te beginnen bij je eigen mindset. En dat is super cool.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search