Moeilijke vragen op een date (deel 1)

Moeilijke vragen op een date. Hoe navigeer je die, zonder dat je helemaal in paniek raakt? Hoe kun je ze transformeren, zodat het je date juist meer diepgang geeft, in plaats van regelrechte afknappers? 

Dat ene moment tijdens je date. Haar gezicht wordt serieus. Zeg…

“Heb je een geschiedenis van trauma of depressie?”

“Ben je wel eens verslaafd geweest?”

“Date je naast mij nog andere vrouwen?”

“Woon je bij je ouders?”

“Waarom heb je geen werk?”

“Wat is de reden van jouw echtscheiding?”

“Hoe is het uitgegaan tussen jou en je ex?”

“Wil jij kinderen?” 

“Heb jij echt nog nooit een vriendin gehad?”

“Ben je nog maagd dan? Hoe kan dat nou?”

Auw! Alsof je betrapt wordt op het grote geheim van je leven. Of dat er een groot gapend gat in je CV zit en je moet op een sollicitatiegesprek uitleggen waarom dat is. Veel succes met overtuigen waarom jij toch echt degene bent die ze moeten aannemen… 

 

Paniekreactie

Dit soort vragen kunnen je totaal uit het veld slaan. Je hartslag gaat omhoog en het bloed kloppen in je keel. Handen gaan zweten en je weet absoluut niet meer wat je nou moet zeggen. Je klapt volledig dicht. Een gevoel van falen. Gefaald in deze date, maar ook in het leven. 

Maar als je de juiste tools hebt om met dit soort vragen om te gaan, dan hoeft deze paniekreactie dus nooit meer plaats te vinden. In plaats daarvan kun je deze vragen echt verwelkomen en ze handig transformeren om meer diepgang in jullie interactie aan te brengen. 

Hier zijn de do’s & don’ts die je moet weten zodra de lastige vragen tevoorschijn komen in je date. 

 

Doe deze vier dingen niet:

Don’t 1: Haar de schuld geven

Misschien is je eerste reactie balen dat zij zulke lastige vragen stelt. De date liep op rolletjes, niks aan het handje, totdat zij met die kritische kutvraag kwam. Waarom kan zij jou niet gewoon nemen zoals je bent, en moet je gelijk aan een soort test worden onderworpen? 

Kun je haar ongelijk geven? Beter dat je op de eerste date al weet waar je aan toe bent, dan dat je pas na een paar maanden relatie achter iemands grote geheim komt. Knap lullig als je nieuwe vlam bijvoorbeeld opeens een suïcidale junkie blijkt te zijn, terwijl jij van niks wist. 

Daarom: verwelkom de kritische vragen. Zie het als een teken van respect en dat zij jou serieus neemt. 

 

Don’t 2: De moeilijke vragen uit de weg gaan

De verleiding is groot om de moeilijke vraag te pareren en handig op een ander onderwerp over te springen. Politici, pick-up artists en andere mensen die mooi kunnen praten zijn er heel goed in. Doe toch maar niet op een date. Zij voelt zich niet serieus genomen en afgeserveerd. Soms vindt zij dat niet zo erg en heeft ze het zelfs niet eens door. Dat is dan ook de ware kunst van mooipraters. De vraag is: voelt het voor jou okee om haar af te serveren en niet serieus te nemen? Jij hebt die keuze.

 

Don’t 3: Liegen

Nog verder van huis ben je, als je gaat liegen over jouw bagage. ‘Dat ongeluk? Nooit gebeurd!’; ‘Andere vrouwen in mijn leven? Waar hèb je het over?’. Hetzelfde geldt voor wat ik hierboven heb gezegd. Als jij bullshit aan haar kiest te verkopen, dan verkoop je bullshit aan jezelf. Als je integriteit je lief is, ga dan altijd in je waarheid staan. Anders draai je de kans op een gezonde relatie al bij voorbaat de nek om. 

 

Don’t 4: Eindeloos inzoomen op het probleem

Goed, dus in alle openheid meteen al je vuile was buiten hangen. Is dat dan de oplossing? Nee. Gelukkig niet. Als het de hele date gaat over jouw levensproblemen, dan is het niet zo gek als zij zich op den duur afvraagt wat ze in de eerste plaats in je zag. Tenzij ze een dijk van een redderscomplex heeft, maar is dat dan wat je wilt? Te veel focus op jouw tekortkomingen is niet de beste reclame op een eerste date. 

Okee, dus als je echt niet onder die moeilijke vragen uit kan, en het er uitgebreid over hebben is ook geen optie, wat blijft er dan nog over? Dat lees je in mijn volgende blog 😉

 

Vind jij daten lastig?

Heb je een probleem in de liefde en dating waar je echt niet uitkomt in je eentje? Ik ben er voor je. Momenteel sta ik open voor 1-op-1 consults via Zoom. Ik help je met een paar praktische stappen en aanwijzingen om door je eigen impasse met vrouwen heen te kunnen breken. Wat moet je daarvoor doen? Stuur me een mailtje naar klazien@lovehacks.nl en laat mij weten:

– Wat is jouw grootste frustratie op dit moment in dating en de liefde?

– Als alles mogelijk was, wat is dan jouw grootste droomwens in je liefdesleven?

Ik ben benieuwd naar je!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search