Mijn favoriete tool om je leven weer terug te krijgen

Kun je nog steeds niet over die ene heenkomen? The one who got away? Ik deel graag mijn favoriete tool met je om te stoppen met je obsessies, en je leven weer terug te krijgen. 

Ken je de grap van de dating coach wiens relatie uitging? 

Yeah I know, shocker! 

Wat als je je favoriete persoon uit je leven ziet verdwijnen, en er is helemaal niks wat je daartegen kunt doen… 

Dit is wat ik de afgelopen tijd zelf heb ervaren. 

Als iemand om wat voor reden dan ook niet klaar of bereid is om met jou een gezonde relatie aan te gaan, dan kun je hen met alle man en macht van de wereld niet bij je houden. Neem dat maar van mij aan.

Wat je wel kunt doen, en dit is waar het eigenlijk echt om gaat: jezelf weer terugkrijgen. 

Je leven weer terugkrijgen. Mijn favoriete tool

Hoe meer je probeert om de ander tegen hun wil bij je te houden, hoe meer je bereid bent om van jezelf weg te geven: je waarden en je waarde, je grenzen, je ziel. Je probeert de ander te laten blijven, maar je verliest jezelf. 

Ik wist dit heel goed, maar ik was er toch weer ingestonken. Iedereen die ooit zielsveel van iemand heeft gehouden snapt wel wat ik bedoel. 

Ik leer om mezelf weer terug te krijgen en alle stukjes die ik was verloren onderweg weer terug te leggen op de juiste plek in mijzelf. 

Ik heb een enorme toolkit om dit te doen, maar veruit mijn favoriete – minimale investering, maximaal effect – tool om mezelf weer bij elkaar te rapen is: schrijven. Ja echt. Simpeler kan het bijna niet. 

Ik ben nu al 11 dagen aaneengesloten dagelijks aan het schrijven, first thing in the morning. En dit zijn mijn 4 beste ervaringen tot nu toe al.

Mijn 4 grootste doorbraken dankzei schrijven

1. Overzicht. Door te schrijven zoom ik uit en krijg ik in helikopterview overzicht over de hele dynamiek en mijn eigen rol in dit geheel. Ook krijg ik duidelijk welke volgende stappen ik het beste kan zetten. 

2. Zelfacceptatie en zelfcompassie. Kortom, zelfliefde. Ik hoef mezelf helemaal niet zo op de kop te geven dat het nou weer is misgegaan. Ik kon er helemaal niks aan doen. Ik heb niks verkeerd gedaan en mijn cruciale beslissingen kwamen allemaal precies op het juiste moment. En bovendien, ik heb alle recht om te huilen om mijn gebroken hart. Da’s echt niet niks.

3. Groei. Mijn journal houdt me scherp op de vele lessen die deze hele situatie mij heeft mogen leren. Ik groei iedere dag een beetje meer boven mezelf uit. 

4. Oprecht een leuker leven, ondanks al het verdriet. Ik maak een erg bijzondere bloeiperiode door. Waar er 1 deur dichtgaat, openen zich 10 nieuwe en ik wordt mij bewust van de enorme overvloed aan liefde die er aanwezig is. Klinkt misschien een beetje zweverig, maar het geheim is heel simpel: ik zeg nu tegen alle leuke dingen die er op mijn pad komen JA. Deze overvloed was er altijd al, maar door mijn focus op het redden van iets hopeloos, zag ik niet op wat voor goudschat ik zat. En schrijven in mijn journal is de sleutel om die schat weer te openen.

Begin gewoon met schrijven. Ik help je

Wil je ook beginnen schrijven, maar je kunt daarbij wel wat hulp gebruiken? Dat kan. Ik help je erbij. Dagelijks host ik gratis schrijfsessies via zoom videobellen. Ik open de sessies altijd met een nieuwe journalvraag waarvan ik weet: zou weleens je leven kunnen veranderen. Dan zet ik een wekker en gaan we gezamenlijk 30 minuten schrijven. Als de wekker gaat, sluiten we samen af en delen we onze inzichten en doorbraken. Mijn deelnemers zijn tot nu toe wild enthousiast erover. 

Je kunt je inschrijven voor dagelijkse journal sessies via deze link: Love Junkie Journal 

 

Showing 2 comments
  • Danny
    Beantwoorden

    Sterkte Klazien. Liefde is soms…..(zucht).

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search