Love hacking met de taoïsten. Marleen Janssen vertelt ons haar geheimen

Nooit meer liefdesverdriet! Dat garandeert de cover van Marleen Janssen’s nieuwe relatie hulp boek ‘Dit zouden alle vrouwen (en mannen) moeten weten’. Dat klinkt veelbelovend. Ik heb het boek meteen verslonden, ook voor jou, zodat jij dat niet meer hoeft te doen (of juist wel).

Eerder gooide madame Janssen al hoge ogen met haar werk over het zogenaamde valei orgasme, dus ze had al enige credits. In haar nieuwste boek wijdt ze ons in de geheimen van de tao in, een eeuwenoude oosterse spirituele levensvisie. Wat is de beste love hack van de taoïsten?

Leer elkaar super traag kennen
Weet je nog toen je tien jaar oud was? Je was verliefd op Joris. Je gaf briefjes door in de klas. Na weken durfde je hem aan te spreken. Maanden later werd je vriendjes en had je – zoals alleen de Amerikanen het zo mooi kunnen zeggen – play dates. Nog eens maanden later durfde je voor het eerst handjes vast te houden. Nog weer maanden later gaf je hem een ongemakkelijk zoentje op zijn wang. Jullie beloofden om, als jullie later groot waren, met elkaar te trouwen. Deze ontzettend vertederende kalverliefde ging door tot je dertiende en kreeg je van de één op de andere dag interesse in een heel ander slag jongens, om héél andere dingen mee te doen…

Misschien zelfs wel een tongzoen
La Janssen raadt volwassen vrouwen (en mannen, dus) aan om elkaar op die heerlijk onschuldige, kinderlijke manier te leren kennen in kleine, langzame stapjes en noemt deze de ‘zeven sluiers’: eerst handjes vasthouden en een kuis zoentje op de wang. Komt het tot een tweede date? Dan mag je elkaar per ongeluk even aanraken. Oeps! Natuurlijk staan jullie daarna helemaal te gloeien en te blozen en komt het tot meerdere dates. Dan is het tijd voor een voorzichtige knuffel en misschien zelfs wel een tongzoen! Seks is nog steeds uit den boze. Maar nog wat dates later komt het er dan toch van. Jullie wrijven en wriemelen wat, maar let wel: beslist met de kleren aan en de handjes boven de dekens! Anders raken je kleren en je haar maar door de war. De spanning stijgt! Weer een paar dates later gaan dan toch ook de kleren uit. Let wel goed op dat er geen penetratie plaats vindt. We houden het keurig. Inmiddels ben je minstens een jaar verder en mag er dan toch echte pik-en-kut seks plaatsvinden, nôhhhh!!! De laatste stap is vrijen om samen een kindje te maken. Alles keurig, kuis en beslist niet pornografisch. Een beetje zoals je ouders hoopten dat je verkering met de kleine Joris was vergaan.

Volgens de schrijfster is dit het beste recept voor een onverwoestbare relatie zonder een druppel liefdesverdriet. Het is ongetwijfeld een verfrissende benadering. Zelden is er zo’n extreme versie uitgebracht van het gebod ‘Nooit seks op de eerste date’. Ze maakt hiermee een dijk van een statement en dat is tof!

Maar realistisch?
Not so much, natuurlijk. Janssen’s slow-motion courting doet eerder denken aan geïnteresseerde mannen niet meteen te geven wat ze willen (seks, natuurlijk, hallo!) en hoe goed dit werkt om hun fascinatie vast te houden. Als je als vrouw direct de seks kaart uitspeelt, is hij vaak heel snel klaar met je, letterlijk en figuurlijk.

Maar stel: je bent helemaal enthousiast door dit boek geworden om te doen zoals de wijze taoïsten en je stelt op de eerste date optimistisch voor: ‘Ik vind je echt leuk, laten we samen de komende paar weken/maanden/jaren een zeven sluier traject doorlopen!’… Ik wens je veel succes met het vinden van een vent die niet gillend weg rent. Je verzoek klinkt in de oren van de meeste mannen nog angstaanjagender dan het woord ‘babies’ op een eerste date.

Gigantische rode vlag
Maar ze zitten er tussen natuurlijk. De man die enthousiast je vraag met ja beantwoordt en niets liever doet dan zo lang mogelijk seks met jou uitstellen. Zie jij ook zo’n gigantische rode vlag wapperen hier? Dat betekent meestal een van deze twee dingen (of beiden): een seksueel getraumatiseerde man, of een man die jou seksueel niet aantrekkelijk vindt. Eh, nee dank je! Ja of een vrome Christen natuurlijk, maar dat is een religieuze voorkeur en daar gaan de taoïsten niet over. De seksueel gezonde jongen die jou hard wil, maar seks met alle plezier nog een date of zeven uitstelt ga je niet vinden. Echt niet. Het is een taoïstische droom en niet eens een mooie. Want ook al roepen sommigen van niet, de meeste vrouwen hebben net zoveel ongeremde oerbehoefte aan stomend hete seks als mannen. Het zit in onze natuur. Je bent geen tien jaar meer. Je bent volwassen en sexier dan ooit! Go for it, neuk en geniet ervan alsof het je laatste dag op aarde is.

Wie bewijst mij het tegendeel en heeft een partner voor het leven gevonden dankzei het langzaam faseren van intimiteit? Deel  hieronder je verhaal.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

eternal sunshine twijfel over hemnapkin