Je liefde onbeantwoord. Dit is waarom

Ben jij wel eens hopeloos verliefd (geweest) op een vrouw die je nooit kan krijgen? Je liefde onbeantwoord. Waarom geeft ze jou de kans niet om haar te bewijzen dat jij de man voor haar bent en niet al die andere, mindere goden, waar ze onbegrijpelijk meer interesse voor lijkt te hebben? En kun je haar hart alsnog winnen?

 

Lang geleden… Ik was ooit helemaal gek op de allerleukste jongen uit de klas en ik wist zeker dat we voor elkaar gemaakt waren. Hij maakte iets in me los diep van binnen, dat geen enkele andere jongen voor elkaar kreeg. Dit moest wel door een hogere macht voorbestemd zijn, want ik herkende mezelf niet eens meer. Maar het klopte zo hard op alle gebieden voor mijn gevoel… 

Alleen… hij zag dit nog niet. Hij reageerde niet op mijn berichtjes of telefoontjes. Ik heb zelfs uit pure wanhoop mijn liefde aan hem verklaard. Hij haalde zijn schouders erover op. En als hij al reageerde op mijn berichtjes, was het een spel van aantrekken en afstoten, en dan weer koeltjes afhouden. Op een gegeven moment moest hij mij toch duidelijk en voorgoed afwijzen. Maar dat moest hij wel een aantal keer doen, voordat het bij me doordrong dat hij echt, nee ècht nooit iets met me zou willen. 

 

Er is goed nieuws en slecht nieuws

Je liefde onbeantwoord. Het kan je gek maken. Waar komt het vandaan, en wat doe je er aan?

Ik zal je het pijnlijkste nieuws als eerste brengen, dan zijn we daar vanaf. Maar je zult het echt niet leuk vinden om te horen. De vrouw die jouw verliefdheid maar niet beantwoordt is gewoon niet zo geïnteresseerd in je en ze zal ook nooit verliefd op je worden, of je nou hoog of laag springt. Hoe moeilijk het ook is, laat deze vrouw gaan.

 

 

Waarom is het niet wederzijds, als het zo 100% en kosmisch voorbestemd kan voelen? Er zijn twee eigenaardigheden aan verliefdheid die je moet leren kennen.


1. Verliefdheid is een projectie

Je vrienden hadden gelijk. Ze is niet je soulmate of je ‘tweelingziel’, noch je ‘twin flame’. Ook als verliefdheid wederzijds is, is het nog steeds jouw eigen projectie die de ander zo mooi maakt. Een beamer kan de mooiste films op een blanco projectiescherm projecteren waardoor je je ogen er niet vanaf kan houden. Zou je ook zo lang naar het scherm kijken als er geen beamer op stond te stralen? Nee, het scherm wordt aantrekkelijk door de projectie. Je eigen projectie. Daarom is wat je ziet in de ander een stukje van je eigen schoonheid dat ineens zichtbaar wordt. En dat verklaart waarom bij haar zijn soms kan voelen als thuiskomen bij jezelf.

 

2. Verliefdheid is een verslaving

Iedereen weet dat om van een verslaving af te komen, je de verleiding moet wegnemen. Dus wis haar contactgegevens uit je telefoon en blok haar op al je social media. En dit: ‘Maar we kunnen wel vrienden blijven’ is een val en je wéét het. Net als ‘We houden het vanaf nu strikt professioneel’. Hou jezelf niet voor de gek. Cold turkey al het contact verbreken is de enige manier.

Ugh, dit is stom! Sorry.

En dan nu het goede nieuws: er is hier een wereld te winnen. Je kunt deze ellende achter je laten en er sterker uitkomen als nooit te voren. Als je wilt weten wat je moet doen om je hart te genezen en het weer te kunnen openen, lees dan dit artikel. 

 

Heb jij een onmogelijke liefde?

Is jouw liefde onbeantwoord? Deel het dan nu met me in het reactieveld en stel me je vraag. 

 

Als je gewoon een vriendin wilt…

Maar als je gewoon graag zo snel mogelijk een vriendin wilt, heb ik geweldig nieuws voor je. Binnenkort begint de cursus ‘Een vriendin aan je zijde’. De leden die meedoen aan deze cursus gaan in de praktijk aan het werk om stap voor stap die relatie werkelijkheid te maken in hun leven. Ik laat maar 8 deelnemers toe. Wil je meer weten over de cursus en alvast je plek reserveren? Klik dan hier. 

Showing 7 comments
 • Danny
  Beantwoorden

  Al heel veel meegemaakt: verliefd worden op iemand. ( en afgewezen worden, hahaha).
  Als ik er bij stil sta is verliefd worden in idd een projectie van jezelf. Je creëert een beeld van die ene persoon. Ik kan diep verliefd worden op elegantie. Vrouwen die elegantie uitstralen: fijne hals, symmetrie in het gezicht, beetje make up, en vooral de ogen zijn voor mij een killer!!!
  Het fijne van het ouder worden is dat ik besef dat schoonheid een ballon is die ik gemakkelijk kan doorprikken met een speld. Vroeger kon ik dat niet. Ik werd verliefd op de schoonheid itself!! Nu brengt het me minder van de wijs, maar ik blijf een mens en kan ook falen hoor. 🙂

  Verliefdheid is gewoon een spelletje van je hersenen waarin de spelers endorfynen, serotines en anderen zijn. Maw het gaat over en de ballon is gespat. Nu merk ik het eerder.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Mooi inzicht. Neemt niet weg dat je ook heel erg kan genieten van al die fijne stofjes in je hoofd en je lijf. Het is goed dat je voor jezelf door hebt wat verliefdheid met je doet en waar het vandaan komt. Want als je dat beseft, kun je je surfplank pakken en heerlijk op die stofjes gaan surfen zodra ze weer voorbij komen, zonder erdoor overspoeld te worden 🙂

 • Jan
  Beantwoorden

  Hoi Klazien,

  In mijn omgeving heb ik regelmatig gezien dat vrouwen lange tijd de boot afhouden bij een man. Soms willen ze niets van hem weten. Maar na lang aandringen van de man (soms wel een half jaar tot een jaar), breken ze toch en geven ze toe. Dit lijkt natuurlijk heel raar. Ook wordt het als een mannelijke eigenschap genoemd om te blijven proberen na een “nee”. Kan jij dit fenomeen op een of andere manier verklaren of heb je er een artikel over geschreven?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Wat een goede vraag. Het kan inderdaad aardig verwarrend zijn. Waarom geldt in de ene situatie ‘De aanhouder wint’ en in de andere situaties juist niet? Omdat iedere situatie anders is en iedereen anders in elkaar zit. In sommige gevallen kan een vriendschap uitgroeien tot een liefdesrelatie. In andere gevallen gebeurt het omgekeerde. Sommige vrouwen vinden het fijn als er flink moeite voor ze wordt gedaan en andere vrouwen vinden lang aandringen al snel opdringerig. Het heeft in ieder geval niks te maken met iemand breken of toegeven.

   Er is geen stelregel voor wat het beste werkt in het algemeen. Wat ik je wel kan afraden is om je zin door te drijven als zij duidelijk nee tegen je zegt. Beloon haar nee en verleg je focus naar iets of iemand anders en sta open voor hoe die relaties zich ontwikkelen. In dit artikel beschrijf ik een ervaring uit mijn eigen leven hoe ruimte geven voor en nee kan leiden tot interessante situaties.

  • Frank
   Beantwoorden

   Hoi Jan,

   Je kan het ook omkeren. Is het wenselijk dat je als man zijnde achter een vrouw aan blijft lopen die (al dan niet bewust) de boot afhoudt? Ga je dan niet voorbij aan je eigenwaarde en de grenzen die je daarin aanbrengt? Levert het wel een fijne relatie op als iemand “breekt en toegeeft” (wat voor mij klinkt als: oke, om er maar vanaf te zijn)? Dit staat allemaal in verband met needy gedrag en het niet neerzetten van goede grenzen voor jezelf als man. Komt iemand in zo’n situatie kan je imo beter met dit soort vragen aan de slag gaan,

   ‘T is een andere situatie wanneer je gewoon vrienden bent en dan later bij elkaar komt, terwijl je in de tussen periode gewoon date en misschien relaties hebt.

 • Dennis
  Beantwoorden

  De laatste tijd heb ik eerder de angst dat mijn verliefdheid beantwoord word! Want zelfs al ben ik verliefd op iemand, dan nog geniet ik van leuke connecties met vrouwen. Ik vind het zo heerlijk om vrouwen graag te zien dat ik niet meer pas in een exclusieve relatie. Maar als de (wederzijdse) verliefdheid toeslaat kan ik toch zo in de verleiding komen mee te gaan in dat romantische ideaal van “the one and only”. Ik struggle nog met die zogezegd tegenstrijdige boodschap te geven dat je iemand graag ziet maar geen exclusiviteit nastreeft.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search