Persoonlijk leiderschap in je liefdesleven

Heb je moeite met het nemen van het initiatief bij leuke vrouwen? Ik geef je geen ongelijk. En het ligt niet helemaal aan jou alleen, want culturele normen maken het niet makkelijker. Wil je weten hoe ervoor zorgt dat dit alles niet meer voor jou geldt? Met persoonlijk leiderschap. 

Aan de ene kant verwacht de wereld dat de man al het werk doet, terwijl van vrouwen wordt verwacht om bescheiden af te wachten en mooi te zijn. We zijn opgevoed met de verhalen dat je als man initiatief moet tonen. Standvastig gaan voor wat je wil. Dames het hof maken als ridder op het witte paard. Moedig voorwaarts afstappen op die schone deerne. Hen dapper overtuigen van jouw… tja, van jouw wat eigenlijk?

Aan de andere kant beschuldigt diezelfde cultuur mannen ervan dat ze vrouwen niet zo moeten lastig vallen als ze een tikkeltje te standvastig initiatief tonen. Hoe durven ze…

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de universele angst voor afwijzing waar ieder mens in meer of mindere mate last van heeft. Dat knagende, zeurende stemmetje in je hoofd, dat je altijd weer ompraat: waarom initiatief nemen? Ze zegt toch wel weer nee… En o wee als ze nee zegt. Daar gaat je laatste restje zelfvertrouwen…

Maar je kunt er prima wat aan doen, zodat niet alleen de culturele verwachtingspatronen voor jou niet meer opgaan, maar je ook je eigen angst voor afwijzing te slim af bent.

 

Ben jij een volgzaam type?

Wat is persoonlijk leiderschap tonen? Ten eerste: word je bewust van je eigen volgersgedrag. Volgen kan af en toe goed zijn tijdens het flirten, maar als dit je enige keuze is, eindigt iedere flirt nog voor die begonnen is in afwijzing. Leer hier hoe je bewust wordt van je volgersgedrag. 

Ben jij een volgzaam type? Grote kans dat dit het probleem is dat het daten van leuke vrouwen enorm in de weg zit. Maar hoe ontwikkel je goede skills in persoonlijk leiderschap?

 

Claim zelf de verantwoordelijkheid

Persoonlijk leiderschap begint met het reclaimen van je verantwoordelijkheid. Waarover? Over alles waar je maar invloed op wil hebben, zoals het succes van jouw flirts, jouw dates en jouw relaties met vrouwen.

Neem ten eerste verantwoordelijkheid over je gevoel. Zij kan er niks aan doen dat je je tot haar voelt aangetrokken. Dat gevoel is van jou en voel je helemaal zelf (lees hier meer over hoe verliefdheid een projectie is). Als je de ander ontslaat van de verantwoordelijkheid voor jouw gevoelens en zelf die verantwoordelijkheid terug claimt, hoef je je nooit meer machteloos te voelen bij gevoelens van afwijzing, onzekerheid of angst. Deze gevoelens besturen dan simpelweg je gedrag niet meer.

Moeilijke switch? Nee hoor. Hoe je de macht over je gevoelens terug claimt leer je hier.

 

Doen of niet doen?

Neem ook de verantwoordelijkheid over je gedrag. Kijk, dat onze cultuur, of je ouders, of je tijd op school van jongs af aan bepaalde invloed op je hebben gehad, werkt natuurlijk niet altijd mee. Maar dan nog is het een slecht idee om diezelfde cultuur verantwoordelijk te houden voor het ontnemen van jouw durf om het initiatief te nemen bij leuke vrouwen. Want dit zelfgekozen idee houdt je klein, in plaats van succesvol.

Succesvolle mannen staan in voor hun eigen gedrag, want dat geeft hen de macht.

Heb je een blauwtje gelopen? Dan weet je hoe je het de volgende keer beter kunt aanpakken bij anderen. Heb je succes geboekt? Dan weet je dat jij zelf iets goeds hebt gedaan, wat je zelfvertrouwen aanwakkert.

Neem daarom zelf de verantwoordelijkheid voor je gedrag. Alleen jij kan bepalen of je een move maakt naar een leuke vrouw of niet. Werkelijk niemand houdt je tegen. Niet zij, niet de maatschappij en ook niet al die anderen. Jij bent het enige wat tussen haar en jou in staat. Get out of your own way! Er zijn maar twee keuzes: doen of niet doen. En jij kan die keuze iedere dag, ieder moment weer maken. 

 

Kies jij voor doen?

Mooi. Zet dan maandagavond 5 november de eerste stap met mijn volgende gratis webinar Leiderschap in je liefdesleven’, waarin je leert:

– De vijf beste manieren hoe je leiderschap kunt tonen in de praktijk

– Wat persoonlijk leiderschap inhoudt en hoe het je succes bij vrouwen enorm kan boosten

– Hoe je je oude volgers-eigenschappen elimineert, zodat ze niet meer tussen jou en die leuke vrouw instaan.

– Hoe je een relatie kunt krijgen door het tonen van goed leiderschap

Ik geef dit webinar eenmalig en er zal achteraf geen replay beschikbaar zijn. Als je erbij wilt zijn, schrijf je dan hier in:

 


VAN VOLGEN NAAR LEIDEN MET DE COMFORT ZONE CHALLENGE

Om leider te worden in jouw sociale leven, daag ik je uit met 28 kleine oefeningen die je iedere dag in het openbaar kunt uitvoeren. Deze training ‘De Comfort zone challenge’, helpt je kleine risico’s te nemen, zodat je groeit in je sociale vaardigheden. Het brengt je in de juiste stemming om ontspannen te gaan flirten met leuke vrouwen.

De Comfort zone challenge wordt je overzichtelijk aangeboden in een handig e-book, dat je hier gratis kunt downloaden.

Showing 6 comments
 • Mike
  Beantwoorden

  Was het maar zo dat ik bij een blauwtje zou weten wat ik de volgende keer beter kan doen. Ik heb soms echt nog steeds geen idee. Heb ik te veel om haar heen gehangen? Of heb ik het juist veel te subtiel aangepakt?

  Of denk ik er te veel over na? 😀

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Mike, goed dat je er over nadenkt. Een afwijzing zou van alles kunnen zijn. Meestal zegt het niks over jou, en alles over haar. Dus dan weet je: deze vrouw zit nu niet te wachten op mijn aandacht. Da’s ook goed om te weten voor de volgende keer. Dus je leert: focus op de vrouwen die het wel leuk vinden om aandacht van mij te ontvangen.

 • Dennis
  Beantwoorden

  Hey Klazien, ik vroeg me af hoe je omgaat met de intiële schrikreactie die je soms krijgt van vrouwen als je initiatief neemt. Ik bedoel niet dat ze negatief schrikken, maar dat ze even van hun melk zijn omdat ze plots in een onbekende situatie zitten.

  Ter illustratie: aan de bushalte zat er een leuke dame, we maakten even oogcontact toen ik arriveerde. Toen ik even later nog eens keek zuchtte ze halfluid dat het warm was (het was één van de onverwachte warme dagen in het najaar) en ik vatte dat op als een uitnodiging om een gesprekje aan te gaan. Dat ging erg goed: wat oppervlakkige opmerkingen over het weer en toen stelde ik wat vragen. Of ze vaak met de bus reisde, vaak deze route deed. Plots begon ze zowaar vanalles te vertellen, over hoe ze werkte op een school in de buurt, later was dan normaal omdat er een studiedag was geweest – echt heel leuk contact!

  Net toen ze over haar lesgeven wilde beginnen kwam de bus. Ik stapte op en koos een plaatsje uit. Zij kwam niet zo ver achter me en ik dacht: “Komaan, wie niet waagt niet wint!”. Dus toen ze me passeerde wenkte ik vriendelijk met mijn hand en zei: “Als je nog verder wil vertellen mag je er gerust bij komen zitten!”.

  Hahaha, ze schrok zich zowaar een hoedje! Terwijl ze met haar ogen knipperde stamelde ze iets als: “Nee, dankjewel … dat is heel vriendelijk!” en liep toen snel door naar een zitje achter me. Ik had je artikel over afwijzing goed gelezen, dus ik glimlachte en maakte met mn hand een geen probleem gebaar, waarna ik haar met rust liet.

  Aan het station moest ze afstappen en toen ze voorbijkwam zei ze me wel nog eens goeiedag met een mooie glimlach. Ik zwaaide met een knipoog terug.

  Een heel mooie ervaring! Maar het illustreert wat ik nog al eens zie gebeuren: vrouwen worden niet zo vaak op die manier benaderd en hun eerste reactie is terugtrekken. Terwijl ze dit eigenlijk niet zozeer willen: het is eerder een reflex omdat ze plots met iets nieuws worden geconfronteerd. Hierdoor werd bovenstaand leuk contact ineens verbroken. Kan ik hier iets aan doen?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Dennis, wat een goeie, dankjewel. Door de situatie te labelen als ‘ze schrikt, want ze wordt met iets nieuws geconfronteerd, maar eigenlijk wil ze wel praten’, vul je vanalles voor haar in wat helemaal niet waar hoeft te zijn voor haar. Zij heeft haar eigen, perfect legit redenen om te doen wat ze doet, en die redenen hebben niks met jou te maken.

   Maar goed, leuk contact werd ineens verbroken. Daar valt zeker iets aan te doen. Wat? Door de situatie te herwaarderen, in plaats van je te laten sturen door je verwachtingen op een gehoopte uitkomst. Dit is een geweldige situatie als je het ziet als, zoals je al zei: een heel mooie ervaring, waarin een leuke vrouw spontaan een praatje met jou aanknoopt. Yay! Succes!

   Het wordt achteraf een minder leuke ervaring als je verwachtingen het van je overnemen. Bijvoorbeeld deze: als zij zo open en spontaan over haar leven vertelt, wil ze me ook wel helemaal tot aan het einde van de busrit verder vertellen’. Op jouw open uitnodiging daartoe (heel goed!) besloot ze niet in te gaan, en dat was voor jou toch wel een klein beetje teleurstellend. Jammer… Met zulke afhankelijkheid van die verwachtingen stel je jezelf teleur (en niet zij).

   De kans is overigens groter dat ze wel op je uitnodiging ingaat als jij vrij bent van die afhankelijkheid. Dat voelt zij ook en dat maakt het voor haar een stuk relaxter. Maar zodra ze voelt: ‘hij wil iets van me’, is het vrij snel klaar.

   Conclusie: stop met verwachten, begin met waarderen.

   • Dennis
    Beantwoorden

    Dankjewel voor je reactie, Klazien! Het heeft me zeker aan het nadenken gezet en laten inzien dat ik inderdaad vaak al op voorhand zaken bij anderen begin in te vullen. Wat tot een soort teleurstelling leidt als dit dan niet waar blijkt te zijn. Hier ga ik zeker iets mee doen!

    • Klazien
     Beantwoorden

     Yes Dennis! Als wij elkaar ooit treffen, dan geef ik je een dikke high five!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search