Kun je een vrouw van je laten houden?

Kun je een vrouw van je laten houden? Zo ja, hoe dan? 

Misschien had je het antwoord zelf ook al bedacht, maar nee. Je kunt er niet voor zorgen dat een vrouw van jou gaat houden. Helaas. Echt niet. 

Ik heb met deze harde les in de liefde al heel wat van mijn studenten teleurgesteld, inclusief mijzelf.

Als een vrouw op wie jij een oogje hebt in de twijfel schiet... Als zij geen tweede, of derde date met jou wil. Als zij zegt, ‘laten we gewoon goede vrienden zijn’… Je kunt de hemel en de aarde voor haar bewegen, maar je zal haar niet opeens verliefd op je kunnen maken. 

Maar stel, je kon een kijkje achter de schermen nemen van de liefde. Als je kon zien hoe logisch het uiteindelijk allemaal in elkaar steekt, dan hoef je die vraag – Hoe zorg ik ervoor dat zij voor mij kiest – nooit meer te stellen. 

Het is zo ontzettend frustrerend om met hart en ziel een vrouw te willen die er zelf niet zo zeker van is of ze jou ook wel wil. Daarom wil ik dit kijkje achter de schermen ontzettend graag met je delen. 

 

Jij bent liefde

Een van de mooiste lessen die ik ooit leerde in de liefde, is dat ik de liefde zelf al in overvloed in mij heb. Ik heb het helemaal niet persé nodig van anderen. Dus als ik het gevoel heb dat ik de liefde van een zeker individu nodig heb, dan vraag ik me af: moet dat dan? Gelukkig hoeft dat helemaal niet. De enige die ik nodig heb, die heb ik al mijn hele leven bij mij: mijzelf. Ik heb zoveel te geven, dus ik kan het ook gewoon aan mezelf geven. 

Het klinkt misschien eenzaam, maar dat is het niet. Integendeel! Je hebt je beste vriend (jouzelf) altijd dicht bij je. En de liefde van anderen? Die krijg je daar daar gratis bij, als je er voor open staat. 

Hier kun je meer lezen over mijn favoriete ouwe hippiewijsheid ‘Jij bent liefde’. 

 

Je kunt een ander niet veranderen. Alleen jezelf

Heb jij je wel eens afgevraagd bij iemand om wie jij veel gaf: ‘Zij zou zoveel gelukkiger zijn, als ze maar A, B of C zou doen’. Ik trap zelf ook nog wel eens in die val. Denken dat ik iemand kan veranderen, omdat dat zo goed zou zijn voor die ander… hahaha.

Je weet nu dus dat je een ander nooit kan veranderen. Maar met het loslaten van het idee dat je de ander kunt veranderen of ‘helpen’, ben je misschien nog niet over die speciale persoon heen. 

Weet je wat je wel kunt doen? Jezelf helpen. Dat is voor mij echt een totale game changer. Je hoeft niet te veranderen in iemand die je niet bent, maar je kunt jezelf wel beter maken, als je je beter wilt voelen. Alleen op jezelf heb je invloed. Dus pak jezelf aan. 

Hoe dan?

 

Je kunt wel van jezelf leren houden

Okee, nu weet je dat je A, de liefde zelf al bij je draagt en B, dat je de ander niet kan veranderen, alleen jezelf. Tel deze inzichten bij elkaar op en kom tot de logische conclusie: ik kan de liefde altijd aan mijzelf geven.

Misschien houdt de vrouw die jij graag in je leven zou willen niet echt van zichzelf. En dat doet je misschien verdriet. Maar al jouw liefde voor haar zal daar geen enkele verandering in brengen. Als het niet bij haar wil landen, laat haar dan met rust en keer het om. 

Geef jezelf alle liefde die jij dubbel en dwars waard bent. Dit is vanaf nu jouw opdracht. Misschien vind je het moeilijk omdat je weinig liefde in je leven hebt gekend. Misschien vind je het jezelf helemaal niet dubbel en dwars waard. 

Nou, in dat geval geldt het vooràl voor jou. Want neem maar van mij aan, je bent het zó waard. Jij bent een geweldige man. Precies zoals je bent met alles erop en eraan. Met al je lichte en al je donkere kanten. Hoe gaaf zou het zijn als jij dat iedere dag weer tegen jezelf zou kunnen zeggen en het ook menen. Het helemaal belichamen?

I am awesome! 

Dit is een cadeau wat je jezelf dagelijks kunt geven. Dit is geen zweverige of ‘spirituele’ staat van zijn. Het is een werkwoord. Een nuchtere skill die je gewoon dagelijks kunt trainen, net zoals sporten. Je kunt het je hele leven lang doen, want zelfliefde is nooit ‘klaar’. 

 

Oh ironie! 

Weet je wat de ironische uitkomst is? Je maakt het leuke vrouwen daarmee veel makkelijker om van jou te houden. Zij zien iemand die heel content met zichzelf is. Niet op een geforceerde, egocentrische manier, maar diep van binnen, recht vanuit je hart. Ze zien iemand bij wie zij op hun gemak kunnen zijn, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over je. Ze hoeven je niet te redden met hun aandacht, omdat je dat zelf prima kan. Met jouw zelfvertrouwen spreek je ook hun zelfvertrouwen aan. Je maakt hen blij door simpelweg te zijn wie je bent en door jezelf te accepteren. Door jezelf te zien voor de mooie mens die jij bent. Door vertrouwen te hebben in jezelf. Je geeft hun groen licht om dit ook te doen. Niet alleen inspireer je hen om een beter mens te worden. Je wordt ook waanzinnig interessant als partner ineens. 

Je zult ook merken: als jij lekker in je vel zit, kun je met veel meer zelfvertrouwen flirten met leuke vrouwen. Je bent een stuk minder afhankelijk van hun goedkeuring, en afwijzingen zijn niet meer het einde van jouw wereld. 

Dus. Als de vrouw van je dromen jouw liefde niet beantwoord, heel jammer, maar is de liefde voor jezelf dan de next best thing? Het is omgekeerd. Op de eerste plaats kom jij zelf. Er gaat niks boven dat goede gevoel. De liefde die je vervolgens als bonus gaat krijgen van leuke vrouwen is dan de next best thing. 

Oeps! Zei ik niet in de inleiding dat je vrouwen niet van je kunt laten houden? 

I lied! 

Misschien kun je niet kiezen wie wel en wie niet, maar als jij wilt dat vrouwen voor jou vallen, val dan eerst voor jezelf. Vol overgave. Zonder excuses. Show them how it’s done! 

 

Wat nou als je depressief bent?

En dan nog even dit. Leuk hoor, dat zelfliefde, maar wat nou als je chronisch depressief bent en jezelf voor het grootste deel van de tijd helemaal niet zo geweldig kan vinden? Komt de liefde voor jezelf echt altijd voordat anderen van jou kunnen houden? 

vergeet niet dat hoe je ook in je vel zit, je bent de liefde altijd zo waard! En zelfliefde heeft alles te maken met zelfacceptatie. Deze twee dingen zijn essentieel om te beseffen, zeker als je chronisch niet goed in je vel zit. 

Ik heb hier een aantal maanden geleden dit artikel over geschreven.

Dit schreef ik naar aanleiding van één van mijn studenten die chronisch depressief is. 

Inmiddels is er best een leuke meid in zijn leven. Iets dat hij nooit verwacht had nog te beleven. 

 

Gratis online training: Hou eerst van jezelf, man!

Wil jij weten hoe je zelfliefde in de praktijk moet brengen? Dat kan gewoon. Het is best heel makkelijk. Want het zijn kleine stapjes die je dagelijks kunt zetten. 

Morgenavond deel ik met jou mijn 15 favoriete, gegarandeerd niet-zweverige tips voor zelfliefde op commando, die je direct kunt toepassen in je leven. Ik heb ze in de loop van mijn leven allemaal getest op mijzelf en ze hebben mij erg blij gemaakt. Dat wil niet zeggen dat ze ook allemaal voor jou zullen werken, maar er zit ongetwijfeld wat voor je tussen, dat zeker weten ook voor jou werkt.

Je kunt je hier inschrijven voor de online training

Mocht je toevallig niet kunnen morgenavond, maar je wil wel graag de training volgen? Ik stel 3 dagen de replay beschikbaar. Dus schrijf je in ieder geval in, dan ontvang je van mij sowieso de replay.

Leuk als je er bij bent 🙂

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search