Krijg 4 dates in een week

En toen had ik opeens vier dates in een week. En dat doe ik nog steeds zonder de dating apps. ‘Organisch daten’ heet dat. Veel leuker. Hoe krijg jij zelf 4 dates in een week? Ik vertel je hier het geheim.

Ik mag bijzondere nieuwe mensen ontmoeten, of oude bekenden van een hele nieuwe kant ontmoeten. Na zo’n week vol mooie momenten met anderen voel ik me vervuld, geliefd en gezien. Een bijzonder fijne herinnering aan hoe leuk ik daten ook al weer vond. En zo hoort het ook. Daten hoort leuk te zijn. Als dat het niet is, dan is er iets mis.

Het dating-effect

En het lijkt zichzelf te versterken, wat ik het ‘dating-effect’ noem. Hoe meer dates er in mijn leven zijn, hoe meer nieuwe dates dat ook weer aantrekt. Gisteren meldden zich opeens weer twee leuke, aantrekkelijke mensen bij me. Of ik zin had om af te spreken. 

Het enige nadeel is misschien dat je nogal veel aan het appen bent om het allemaal te coördineren met iedereen, en dan heb ik al het over-en-weer geflirt nog niet eens meegerekend. 

 

Hoe krijg je 4 dates in een week?

1. Sta ervoor open

Hoe werkt dat, ‘open staan’ voor dates? Ik bedoel, als ze je ooit op date zouden vragen, dan zou je wel ja zeggen, toch? Weet je, ik betwijfel het. Het open staan voor dates werkt niet alleen op date-niveau. Nee, dat begint al veel eerder. 

Sta jij open voor een compliment van je collega? Of geloof je dat dat niet echt over jou gaat?

Sta jij open voor de open uitnodiging van je oudere buurvrouw voor een bakkie koffie? Of zul je daar nooit actief op in gaan?

Sta jij open voor een potje voetbal met de jochies uit je straat? Of loop je liever met een grote boog om ze heen?

Waar dates vandaan komen

Misschien vraag je je af wat dat nou weer met dating te maken heeft, maar laat me je een geheim verklappen: deze ‘kleine’ positieve interacties zijn de plek waar volwaardige dates uiteindelijk vandaan komen, als je het aanpakt op de organische manier zoals ik. 

Jij en je collega raken verwikkeld in een fascinerend gesprek over jullie werkveld nadat je haar compliment met genoegen in ontvangst hebt genomen. Ze blijkt bij nadere ontmoeting eigenlijk best heel leuk en indrukwekkend te zijn en dat vindt ze dus ook van jou. Voor je het weet ontmoet je elkaar buiten het werk om, zonder dat het woord ‘date’ zelfs is gevallen. 

Of stel, jij gaat wel op de uitnodiging in van je buurvrouw en schuift gezellig aan bij de thee. Zij heeft dan toevallig ook haar aantrekkelijke single dochter op bezoek, die het dan weer helemaal top vindt dat haar moeder zo’n gezellige betrokken buurman heeft. Telefoonnummers zijn in een handomdraai uitgewisseld. 

Of trap een keer wel een balletje mee met die kinderen uit je straat. Nouja, 1 daarvan heeft een hele leuke single mamma die aangenaam onder de indruk is van hoe leuk jij met die kinderen bent. ‘Kom je anders een keertje met ons mee eten?’.   

You get the idea. Dit is altijd hoe het gaat. Van het één komt het ander, maar het begint altijd met: stel je open. Laat kansen tot connectie, met wie dan ook, niet aan je voorbij gaan, maar zeg ja. 

2. Beoefen dagelijks de kunst van het ‘dateable zijn’

Word iemand met wie vrouwen super graag op date willen, oftewel: beoefen de kunst van het dateable zijn. Dit is echt het geheim van succesvol organisch daten. Dit zijn dagelijkse oefeningen die je niet doet voor vrouwen, maar in eerste instantie voor jezelf. Hoe je die kunst leert? In mijn cursus Good Guy gets the Girl leer ik het je stap voor stap met praktische oefeningen. Over een paar maanden gaat de nieuwe cursus weer van start.

 

3. Have fun

Het doel van daten is niet de vraag: wordt dit mijn grote liefde? Maar wel: ik heb een fijne tijd met deze persoon, hier en nu. Dit zeg ik om 2 redenen:

Ten eerste, als degene met wie je hier en nu op een date bent niet zo geweldig met jou klikt, dan is zij sowieso niet je grote liefde. 

En ten tweede, als je haar op date 1 al beoordeelt volgens dit onmogelijk te bereiken ideaal, dan wordt het knap lastig om gewoon een leuke ongedwongen tijd met haar te hebben op de date zelf. Mijn advies: have fun. Hier. Nu. 

 

NEEM ME MEE UIT LUNCHEN

Omdat ik zelf ook geen kans tot echte connectie wil laten liggen, wil ik graag met jou connecten. Sta jij daarvoor open? Hier is mijn uitnodiging:
Ik ben gek op lunch dates! Daarom heb ik iets heel leuks bedacht. Neem jij mij mee uit lunchen? Dan krijg jij van mij een gratis sessie. Tijdens die lunch. Hoe win-win is dat!

Van zondag 14 tot zaterdag 20 januari ben ik beschikbaar voor lunch-coachings.

Boek nu hier jouw lunch met mij.

En hopelijk zie ik jou volgende week bij mij in Amsterdam.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search