Klein blijven of succesvol worden bij vrouwen? Verander je overtuigingen

Het is gewoon niet te doen. Zit je op een datingsite, dan weet je dat dat als man enorm frustrerend kan zijn. Het lijkt wel alsof vrouwen de gatekeeper zijn en mannen degene die dienen te solliciteren naar hun schaarse aandacht. Waarom zou je nog moeite doen, als het hele datingsysteem zo oneerlijk lijkt? Wees geen slachtoffer van het ‘systeem’, maar pas je eigen overtuigingen aan.

Wat je ook doet, de schot hagel benadering (sommigen noemen dit de ‘numbers game’: hoe meer vrouwen je lukraak benadert, hoe groter de kans dat er vast wel een keer eentje ja zegt) of hard je best doen om dat perfecte berichtje naar die ene droomvrouw te componeren, veel geslaagde dates levert het je nog niet op. Het is gewoon niet eerlijk. De vrouwen hebben het voor het uitkiezen en jij, tja, blijft alleen… Waarom zou je nog moeite doen, als het hele datingsysteem zo oneerlijk is voor mannen?

Voordat ik hier een antwoord op geef zoom ik even met je uit – zoef – en weer in – zoem – op een heel ander perspectief.

 

‘Alle leuke mannen zijn bezet’

‘Het is gewoon niet te doen’, verzucht een vrouwelijke cliënt van me, van 29. ‘Alle leuke mannen zijn bezet’. In Amsterdam is sprake van een vrouwenoverschot, kopt het Parool in 2015. En op de Amsterdamse feestjes en festivals wordt dat demografische beeld nog eens goed bevestigd. De Amsterdamse man in het sociale veld gedraagt zich cocky en onafhankelijk. Het lijkt wel of de single mannen het voor het uitkiezen hebben. “… dames gaan soms schaamteloos de strijd met elkaar aan om de gunst van die ene vrijgezelle man, daarbij niet zelden opgefokt door rammelende eierstokken.” vertelt single Esma Linneman in een vermakelijk artikel in HP de Tijd. Waarom zou je nog moeite doen, als het hele datingsysteem zo oneerlijk is voor vrouwen?

 

Nou, dan moeten single mannen maar meer naar Amsterdamse feestjes gaan en die single vrouwen maar meer op datingsites rondhangen, zou je kunnen concluderen… Ja. Maar nee. Dat hebben ze namelijk al lang geprobeerd, maar de eindconclusie is telkens weer hetzelfde: ‘ik, als man/vrouw trek natuurlijk weer aan het kortste eind’. Hoe kan dat nou weer?

 

Het ligt aan je overtuigingen

Of jij als individu succesvol bent bij vrouwen of telkens weer wordt afgewezen heeft weinig te maken met demografie, statistieken en de regels van online daten, maar alles met jouw attitude over deze verschijnselen. Om erachter te komen waarom je weinig succesvol bent op bijvoorbeeld datingsites, kan het helpen om eerst je overtuigingen over deze methode aan de oppervlakte te brengen.

 

Want je manifesteert waarin je gelooft. Je zou denken dat een bepaalde aanleiding je dit doet geloven, maar vervolgens gebeurt ook weer precies datgene waar jij in gelooft. Het is een eindeloze cirkel van tegen een muur oplopen, daaruit je conclusies trekken en vervolgens weer tegen dezelfde muur oplopen en zeggen ‘zie je wel’.

 

Hoe verander je je overtuigingen?

Als het echt zo werkt, hoe kan je je overtuigingen dan veranderen? Door op zoek te gaan naar positieve overtuigingen waar jij achter kan staan. Dat kan in het begin lastig zijn, vooral als je in zwaar gedesillusioneerde staat bent. ‘Liefde is niet voor mij weggelegd. Ik blijf voor altijd alleen.’ Begrijpelijk, maar echt funest voor je liefdesleven, want dit idee ga je hoe dan ook manifesteren in je leven. De kunst is om eerst dit soort kleinerende gedachtes op het spoor te komen, te erkennen en vervolgens helemaal om te draaien.

 

Misschien lukt dat je niet zo snel en het is dan ook volkomen begrijpelijk dat de overtuiging ‘Er is altijd genoeg liefde in mijn leven. Ik heb snel een leuke vriendin’ er niet meteen als koek bij je ingaat. Echt iets voor die typische zelf-hulp goeroes om daarmee aan te komen, right? (yeah, nog een negatieve overtuiging gespot). Maar laat mij het dan voor je doen. Want ik geloof namelijk heilig dat ware liefde is weggelegd voor iedereen, zeker voor jou!

 

“Lieve [vul hier jouw naam in], er is altijd meer dan genoeg liefde in jouw leven. Jij hebt snel een fantastische vriendin.”

 

Ja. Het klinkt van de zotte. Lees het nog maar een paar keer achter elkaar. Ook al geloof je er geen zak van. I don’t care. Ik zal het tegen je blijven zeggen totdat ik erbij neerval, want ik weet dat het zo is. Nu jij nog.

Mensen vragen mij altijd “Klazien, waarom help jij eigenlijk mensen in de liefde?”

“Omdat ik er goed in ben. De Liefde.”

“Waarom denk je dat je er goed in bent?”

“Wel, ik geef mijn liefdesleven gemiddeld een 9 en de laatste tijd een 10. Dat komt doordat ik de hacks ken.”

Dat is nogal een uitspraak. En ik zou er feitelijk ook volkomen naast kunnen zitten. Ik heb ook niet alle wijsheid in pacht. Maar het is mijn overtuiging en hij werkt iedere keer weer in mijn voordeel. Dus ik denk dat ik het lekker zo laat.

Weet je, iedereen – mannen, vrouwen – voelt zich slachtoffer van ‘het systeem’. De vraag aan jou is nu, kies jij ervoor om één van die mensen te zijn, ja of nee? Put your money where your mouth is en deel met me in de reacties: wat wordt jouw positieve overtuiging die jou gaat dienen in je liefdesleven?

 

AANBIEDING: TRAINING ZO KRIJG JE EEN VRIENDIN

Wil jij zelf ook voelen hoe het is om je agenda vol leuke dates te hebben staan? Dan nodig ik je van harte uit voor mijn training: ‘Zo krijg je een vriendin’.

Deze training is speciaal bedoeld voor single mannen die bereid zijn echte stappen te ondernemen naar hun ideale relatie en bereid zijn daarin te investeren.

De eerste editie van ‘Zo krijg je een vriendin’ was zo’n groot succes en met de feedback die ik daar gekregen heb van de bezoekers, wordt de komende training alleen nog maar beter, omdat ik al mijn kennis met je wil delen.

Het wordt een fantastische avond vol aha-momenten, een stap-voor-stap actieplan naar jouw volgende relatie en een boek vol waardevolle aantekeningen. Omdat ik werk met kleine groepen (want meer aandacht), laat ik maar een beperkt aantal deelnemers toe. Schrijf je dus snel in.

SCHRIJF JE HIER IN

Ik verheug me op je reactie op dit blog en om je te mogen zien op mijn training.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Klazien danst op feestje