JE BESTE RELATIE OOIT 

Online trainingsprogramma voor het overwinnen van relatietwijfel.

Hoe je voor eens en voor altijd de dans van aantrekken en afstoten ontspringt. Nodig de beste partner uit in je leven en ga 100% voor elkaar.

Nooit meer afhankelijk van de liefde

Verlang jij naar een fantastische relatie waarbij jij je intiem verbonden voelt, en die je alle vrijheid biedt voor jou op je allerbest?

Zo één die veilig en geborgen is, maar ook spannend en sexy blijft...

Blijf je dromen? Of maak je dit werkelijkheid.

Stop met jezelf te verliezen in de liefde en vind Jezelf. Haal zo het beste uit je relatie zodat die jou niet meer ongelukkig maakt, maar eindeloos blijft voeden.

 • Krijg inzicht in jouw unieke verbindingsstijl. Leer jouw persoonlijke valkuilen en hoe je deze kunt omzetten in je kracht om je relaties te transformeren van uitputtend, naar een bron van geluk.
 • Bouw een stevige basis in jezelf op, zodat de liefde jou niet meer gek maakt.
 • Leer concrete manieren hoe jij dankzij je partner kunt groeien. Zelfs als je geen partner hebt.  
 • Leer hoe je de barricaden rondom je hart kan verzacht en uiteindelijk loslaat zodat je geliefden niet meer van je wegduwt, maar je kan openstellen in vertrouwen.
 • Hoe jij ervoor zorgt dat je helemaal gezien wordt door je partner voor alles wie jij bent.
 • Nooit meer bindings- en/of verlatingsangst met een verrassende methode die je nergens anders tegenkomt.
 • Kom live en in contact met Klazien die jou persoonlijk helpt met het waarmaken van jouw allerbeste relatie ooit.
 • Leer hoe jij helemaal jezelf wordt en blijft in je relaties, met al jouw lichte èn je donkere kanten.
 • Klazien heeft in haar trainingen succesvol vele mensen geholpen met het vinden van de liefde.

Intimiteit zo vanzelfsprekend. Omdat het in vrijheid is.

Hoe ik op mijn 41e mijn mooiste relatie ooit vond

Klazien Schaap. Psycholoog, gespecialiseerd in dating en relaties sinds 2004

“Maar ben je zelf eigenlijk wel beschikbaar?”, confronteerde mijn eigen coach mij een jaar geleden, toen ik bij haar klaagde dat ik altijd mannen aantrek in mijn leven, die op de één of andere manier uiteindelijk onbeschikbaar bleken te zijn.

Ik ben misdadig goed in het vinden van de liefde precies zoals ik het me gedroomd heb. Altijd al geweest. Dit is mijn geheim: eerst teken ik een ideaalplaatje, vervolgens pas ik mijn eigen datingstrategieën op mezelf toe en poef! Binnen enkele maanden staat zo'n man dan netjes afgeleverd voor mijn deur.

Bekentenis: ze waren allemaal hartstikke onbeschikbaar

Maar nu komt de grote bekentenis: ik was een stuk minder goed in het vasthouden van de liefde, en heb ik in maart 2019 een goede man uit mijn leven losgelaten. Ook leek het alsof ik tijdens de corona crisis die volgde mijn mojo een beetje kwijt was. Het lukte me met al mijn kennis wel om midden in de heftigste lockdown-periode een leuke vriend aan de haak te slaan die mij ook heel leuk vond, maar die bleek - oh verrassing - toch ook weer hartstikke onbeschikbaar. Doei man. 

En de juiste… die was nergens te bekennen. Lockdowns duren echt lang als je het in je eentje moet doen. Ik wou het opgeven. Misschien moest ik het gewoon maar laten bij anderen helpen aan de liefde. Dat gaf me nog iets van een gevoel van vervulling. Succes in de liefde by proxy. Terwijl ik zelf in die tijd hartverscheurend eenzaam was, eerlijk is eerlijk.

Ik begon de lat steeds lager te leggen

En met 41 ben ik ook de jongste niet meer. In mijn hoofd legde ik de lat steeds lager voor de mannen die in aanmerking kwamen. Wat ik nog wel aan singles in ‘mijn marktsegment’ zag, daar werd ik echt niet warm van. 

En opeens, voor het eerst in mijn leven voelde ik mij één van de overblijvers. Hoe kon dat nou weer?

Maar goed dat ik een ontzettende ‘geek for love’ ben. Ik wilde mijn eigen onvervulde maar vurige verlangen naar een relatie tot op de bodem uitzoeken. En ik heb tegen mijn gewoonte in een totaal andere benadering toegepast op mijn eigen dating. Eentje die volledig tegen mijn directe gevoel in ging. 

Want het eerste antwoord op de vraag van mijn coach of ik zelf wel beschikbaar was, was ‘Ja natuurlijk. Anders zat ik hier toch niet, gek mens!’ Maar het zette me later toch aan het denken.

Het contra-intuïtieve besef dat ALLES veranderde in mijn liefdesleven

Als ik heel eerlijk was, echt pijnlijk eerlijk… was het verrassende antwoord nee. Nee ik was helemaal niet beschikbaar voor de liefde. Geen wonder dat die mij helemaal niet eens kon vinden. Ik zat mezelf gewoon al die tijd te saboteren zonder dat ik het doorhad. 

Na dit ontluisterende besef ging alles in een stroomversnelling. Al de essentiële nieuwe liefdesinzichten van het afgelopen jaar heb ik in één keer kunnen integreren en dat maakte het mogelijk om nu wèl de perfecte match voor mij te vinden, aan te trekken als een magneet en de mijne te maken, zonder dat ik daar veel moeite voor hoefde te doen. 

Dus daar was ineens die veelste aantrekkelijke man die me in niks deed denken aan de single mannen uit mijn leeftijdscategorie op datingsites. Geen rode vlag te bespeuren en 100% beschikbaar. Zoals ik al zei: de liefde vinden precies zoals ik het me gedroomd heb… Ik ben er goed in. 

Dit is de mooiste relatie die ik ooit heb gehad

Niet alles is altijd rozengeur en maneschijn. We hebben allebei onze eigen bagage. Samen zetten we deze om in spirituele groei, in plaats van dat het onze relatie saboteert. Zonder de praktische interventies die ik het afgelopen jaar in mijn eigen leven heb toegepast, had deze relatie nooit kunnen bestaan. En dat is helemaal mijn eigen verdienste.

Deze contra-intuïtieve aanpak ga ik voor het eerst met je delen

Ik ga al deze geheimen met je delen waarmee ik mijn eigen liefdesleven vorig jaar volledig heb getransformeerd. Ik ga pijnlijk eerlijk met je zijn, want blind blijven voor alle BS die tussen jou en de liefde in staat is simpelweg geen optie meer. Ik leer je precies wat je moet doen, en welk gewoontes je absoluut mag loslaten, om die geweldige relatie in je leven waar te maken.

Ik ga je bovendien persoonlijk helpen met al je vragen en geef je eerlijk feedback op jouw relatie uitdagingen vanuit mijn eigen perspectief als recovered love junkie


Dit hebben mijn cursisten die je voorgingen ervaren

Over de afgelopen 8 jaar heb ik als dating psycholoog single mannen geholpen met het vinden van de liefde met mijn trainingsprogramma's over dating. Dat is goed gelukt volgens deze mannen.


Toch kreeg ik van steeds meer vrouwen de vraag: 'Help je ook vrouwen?' Het goede nieuws: Ja! Mijn programma 'Je beste relatie ooit' open ik voor het eerst ook voor vrouwen. Ben je vrouw of een andere gender? Wees welkom!

Ik was eigenlijk gestopt met actief zoeken naar een relatie. Mijn date-energie tank was leeg, dus geen behoefte om mezelf moe te maken. Bordspellen bij vrienden, samen gamen, Formule 1 samen kijken, zo kwam ik Corona wel door.

15 januari was het weer bordspeldag bij een goede vriendin. Zij had haar vriendin van de middelbare school uitgenodigd. Waar we heel snel achter kwamen was dat we gezamenlijke interesses hadden. En best obscure dingetjes. De dag vloog voorbij, en zij vroeg of ze mijn nummer mocht.

Fast forward: 14 februari besloten elkaar vriend/vriendin te noemen. Sorry als de details hiervan wat vaag zijn, maar het vloog voorbij, ik kan me niet veel herinneren, en dat is een goed ding.
Wat ik wél kan meegeven is dat ik weet hoe mij dit geluk is overkomen. Ik ben mijzelf gebleven. Ik blijf groeien, ik blijf leren, maar dat bouwt aan die dingen waar ik van mijzelf al trots op ben.
We hadden elkaar voor 15 januari al één keer eerder ontmoet, en ik heb blijkbaar toen zo'n indruk achter gelaten dat ze het niet kon loslaten. En gezien waar we nu staan is mijzelf zijn verreweg het beste wapen wat ik heb, ik moet het alleen durven gebruiken.

- Daniël

Vond zijn vriendin in januari 2022

Vroeger was ik zo onzeker over wie of wat ik moest zijn. Ik heb nu veel meer rust gevonden.
Ik kan veel beter communiceren naar anderen wat ik nodig heb en anderen weten ook beter wat zij aan mij hebben. Want ik ben eerlijker en opener naar mezelf geworden en naar anderen en dat helpt me in alle relaties. Die met mezelf, maar ook die met vrienden, familie en mijn nieuwe vriendin natuurlijk.

- Sylvester

samen met een fantastische vriendin sinds februari 2021

Klazien wees mij op het gevoel dat er onder mijn pijn zat. Dat was zo’n ontzettend belangrijk onderdeel van mijn helingsproces. En die pijn was intens, ik wás die pijn! De belangrijkste les die ik leerde was dat ik daar helemaal niet onmachtig onder hoef te zijn. Ik heb het leren integreren. De pijn bestuurt en definieert mij niet meer, maar ik zet het in als tool voor groei. 

Ik leerde uiteindelijk mezelf. Het was een les Martijn.

- Martijn

Vond een vriendin in 2021 van wie hij dacht dat zij ver out of his league was

Toen ik begon met de cursus, was ik bijna wanhopig. Ik durfde eigenlijk niet mee te doen. Maar ik wist ook dat ik drastische stappen moest gaan nemen. Het was mijn laatste kans. Ik had al zoveel geprobeerd. Verschillende psychologen, cursussen, boeken van pick-up artists... Vooral die boeken klopten gewoon niet voor mij. Ze waren gebaseerd op manipulatie en dat was niet wat ik zocht.
Ik twijfelde of ik op algemeen sociaal gebied wel ver genoeg ontwikkeld was, om echt wat aan de cursus te hebben. Ik was bang voor tips van het type ‘Ga gewoon lekker de kroeg in’.
Maar het voelde meteen zo vertrouwd dat ik me gelijk de 1e les al veel kwetsbaarder durfde op te stellen dan anders. Dat is best bijzonder voor mij.
De grootste verandering die ik heb doorgemaakt is dat ik me nu besef dat ik gewoon fouten mag maken. Mijn oude overtuiging dat ik absoluut geen fouten mocht maken - wat als ze het doorhebben! - ben ik gelukkig kwijt.
Als ik iets eng vind, ga ik het niet meer uit de weg, maar denk ik fuck it! Gewoon doen. Want wat is het ergste dat er nou kan gebeuren. En als één individu mij niet ziet staan, wil niet zeggen dat alle anderen mij ook zullen afkeuren. 

- Michiel

Vond een vriendin in 2019 een dag na de cursus. Het was meteen raak

Na twee weken continu om elkaar heen te draaien vond ik de vrouw met wie ik nu een jaar samen ben. We bleken onafscheidelijk. Alsof we al jaren samen waren. Ik vind het echt fijn! Om thuis te komen en dat zij er dan is. Knuffelen. Ouwehoeren. Zoenen... Wat ik daarvoor echt moest overwinnen was de Mr. Nice Guy in mij. Ik heb van Klazien geleerd wat voor effect hij heeft op mijn liefdesleven en hoe je daarmee om kunt gaan zodat hij geen invloed meer heeft. 

- Erwin

Dolgelukkig met zijn paardenmeisje 

Binnen 48 uur na afloop van de cursus meteen al een telefoonnummer en een date gescoord!
En het allermooiste vind ik nog wel dat de manier waarop de dingen gingen voor mij zo logisch aanvoelde. Ik had nergens het gevoel een drempel over te moeten of dat ik iets engs aan het doen was. Sterker nog, ik denk dat ik het pas ongemakkelijk had gevonden als ik haar níét mee zou hebben gevraagd.

- Michiel

Ging dates regelen zonder moeite 

Vandaag is, bijna zeker, de laatste dag van mijn net-niet-30-jarige single-streak! Woensdag vroeg ze of ik haar vriendje wou zijn. Ik wist het nog niet zeker en had nog even bedenktijd nodig - we hadden immers pas 5 keer afgesproken. Maar ik weet zeker dat ik dit wil nu en morgenavond ga ik dat aan haar vertellen.
Dankjewel Klazien voor al je hulp op dit pad! Zij kwam in m'n leven op een moment dat ik het totaal niet verwachtte, juist terwijl ik het single-zijn volledig had omarmd. Door alles wat ik geleerd heb, heb ik m'n hoofd koel kunnen houden tijdens het hele proces en zorgeloos rustig op kunnen bouwen.

- Guido

Is eindelijk niet meer single

Door de  Toolkit  die ik van Klazien heb gekregen maak ik mij niet meer druk  of ik het wel goed genoeg doe. Ik liep vaak tegen negatieve gedachten aan als: hoe zal een vrouw over mij denken? Niet om zelf een leuke tijd te hebben. Het hele traject was echt een eye-opener waardoor ik nu een leuke lieve vrouw heb ontmoet, waar ik alles kan mee bespreken zonder zorgen te hoeven maken  of ik het nog wel  'goed' doe. Het beste advies? Op een date kom je vooral plezier maken voor jezelf!

- Fabian

Dolblij met zijn nieuwe vriendin die hij begin dit jaar vond

Ik heb iemand in mijn leven die ik sinds twee weken mijn vriendinnetje mag noemen. Terugkijkend denk ik dat de cursus mij focus gaf in de zoektocht. Kantelpunt voor mij is te beseffen dat ik minder m'n best hoef te doen en meer mag zijn wie ik ben en dat ook mag uitdragen. Hoewel ik natuurlijk zelf initiatieven nam in het uitvragen van vrouwen, merkte ik dat vrouwen ook achter mij aan gingen. De vrouw waar ik nu een relatie mee heb was bijvoorbeeld vrij vasthoudend voor een lange tijd.
Erg leuk om te vertellen is dat een heleboel onzekerheden als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Op het fysieke vlak voel ik me erg vrij en zeker. En ik krijg zeg maar zeer goede recensies: “Ik heb nog nooit zo lekker gezoend”. Mijn lengte (163 cm) is altijd wel een onzekerheidje voor me geweest. Ik kan er goed mee leven en ik heb het geaccepteerd en liet me er steeds minder door tegenhouden. Maar het blijft extra leuk als het voor mijn vriendin blijkbaar ook geen issue aangezien zij 1.86 lang is.

- Arief

Gelukkig samen met zijn vriendin die ietsje langer is dan hij. Geen enkel punt.

Ik was ik erg onervaren met dating. Bang om initiatief te nemen.
Mijn eerste intentie om te werken met Klazien was niet eens om meteen letterlijk een vriendin te krijgen. Ik wilde vooral aan mezelf werken. Maar die relatie is inmiddels toch wat er uiteindelijk is gebeurd. Zo moeilijk als ik het mezelf maakte hoeft het helemaal niet te zijn. Ik dacht van mezelf vaak dat ik saai was of niks te bieden had. Bleek niks van waar te zijn.

- Mike

Vond in 2020 in zijn allereerste relatie ooit

Ik heb een vriendin!!
Zonder Klazien was die bewuste avond
net zo afgelopen als de eerste keer.
Wat ging er anders?
Ik leef nu meer in het moment.
Ik stel geen eisenlijstjes meer op,
maar probeer het gewoon leuk te hebben.
Mijn motto op dit moment: Was het leuk? Dan maken we (nog) een afspraak.

- Mark

Kreeg een relatie in 2020

Ik heb echt een heel interessant jaar gehad.
Ik weet echt niet waar ik moet beginnen.
Ik heb zoveel gedaan en meegemaakt.
Ik ben echt een heel ander mens geworden.
En afgelopen zondag mocht ik wakker worden naast een hele leuke vrouw. En het is gewoon echt de Nieuwe Werkelijkheid waar ik altijd naar uitkeek, maar nooit precies wist hoe ik daar naar toe kon werken.

- Johan

Kreeg een relatie in 2019. wonen inmiddels samen

De cursus ging uiteindelijk veel verder dan het vinden van een vriendin. Het gaat ook over het vormen van jezelf en je leven. Dat had ik echt nodig.
Ik ben nu een stuk comfortabeler met mezelf. Ik durf meer risico’s te nemen, ik durf gewoon over het algemeen veel meer. Simpel voorbeeldje: voorheen zou ik nooit in een achtbaan zijn gestapt. Gisteren voor het eerst geweest. Ben gelijk vier keer achter elkaar gegaan, zo gaaf vond ik het.
Door mijn nieuwe lef, ben ik ondernemender geworden en heb ik de juiste sociale settings gevonden. Daar ontpopte ik me als een echt sociaal dier. Ik ontmoet zoveel meer nieuwe leuke mensen. Ik onderneem spontane acties. En ik ben, ondanks dat ik nog altijd een beetje verlegen ben, helemaal niet meer zo mensenschuw als vroeger.
Ik durf vrouwen gewoon aan te spreken. Het zijn geen mythische wezens meer voor mij. Ik heb gewoon leuke gesprekken, of het nou wat oplevert of niet, dat maakt niet uit. Ik voel me makkelijker bij hen en zij voelen zich makkelijker bij mij. Er zit geen druk meer op.
De mensen in mijn omgeving die me al een tijdje kenden, dachten soms, wat doe jij nou allemaal, tegenwoordig?
Ik zit nu met een nieuw luxe probleem. Ik heb nu zoveel vrienden dat het soms moeilijk is te balanceren qua tijd.
Toen ik vlak na de cursus mijn allereerste vriendin kreeg, zat ik in een enorme roes van gelukzaligheid. Achteraf ging het succes allemaal iets te snel, besef ik me nu, maar op dat moment voelde ik me beter dan ik me ooit had gevoeld. Ik was euforisch.
Mijn grootste inzicht van mijn werk met Klazien is: leren durven. Ga steeds net ietsje verder dan je eigenlijk durft en vertaal het in concrete acties. Ik doe sindsdien nog steeds bijna dagelijks dingen die ik eigenlijk niet durf. Het is top! 

- Jan

34-year old virgin. werd opeens overladen met vrienden en vond verschillende liefdes. Nu gelukkig in een poly-amorische relatie.

Het is voor mijn nu ook officieel. Ik woon samen met mijn liefje. Een nieuw huis en een nieuwe start in mijn leven. Bedankt Klazien!

- Ron

Begon een heel nieuw leven met zijn nieuwe liefde

Dit is wat je krijgt als je meedoet:

Direct na je aanmelding krijg jij de vijf stappen om jouw beste relatie ooit werkelijkheid te maken.

 • Breng je patronen uit de schaduw naar het licht
  Vind jezelf weer terug door licht te schijnen op jouw unieke verbinding blueprint. Daardoor krijgen je aangeleerde patronen geen kans meer om jouw verstrikkingen met ongelukkig makende partners onbewust in stand te houden. En je gaat precies leren hoe je je beste relatie ooit dan wel manifesteert.  
 • Genees je innerlijke delen 
  Je krijgt liefdevolle manieren om al je innerlijke delen te genezen die een grote rol spelen bij jouw manier van liefhebben en het soort partners dat je aantrekt. Je heelt je hart dat ooit gebroken was. Je heelt je innerlijk kind, dat ooit hulpeloos was. En je heelt jouw relatie met je eigen mannelijkheid of vrouwelijkheid, die je ooit verloren was. 
 • Versterk de liefde voor jezelf
  Ontvang super simpele nieuwe manieren om te baden in zelfvertrouwen en de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Jij gaat jezelf vanaf nu altijd op de eerste plaats te zetten, zonder de verbinding te verliezen met de ander. 
 • Groei samen naar je beste relatie ooit
  Krijg ontzettend leuke oefeningen die je samen kunt gebruiken voor jouw spirituele groei. Je gebruikt elkaar als spiegel, niet alleen om boven jezelf uit te groeien, maar ook om een veel betere partner te worden voor elkaar. Het mooie is: je hebt er niet eens een vaste partner voor nodig, dus ook singles kunnen dit doen. 
 • Bevrijd je relatie van verborgen verwachtingen
  Wordt echt helemaal gezien door jouw partner voor wie jij bent, door hen te ontslaan van allerlei onbewuste aanspraken. Nooit meer in je relatie voel je je niet genoeg. Nooit meer in je relatie voel je je te veel. Want je gaat leven vanuit jóuw innerlijke missie.
   

Doe mee op jouw eigen tempo

Omdat dit een online training is, heb je zelf de controle over jouw eigen groeiproces.

 • Je kunt de training volgen waar op de wereld je maar wilt
 • Je kunt het op je eigen tempo doen
 • Doe het wanneer het jou uitkomt
 • Je houdt toegang. Voor altijd
 • Je kunt mij al je vragen over jouw relatie stellen en ik geef je persoonlijk advies hoe jij het beste kunt handelen, in de live online sessies met mij
 • Kom in contact met je mede-love junkies die ook de training volgen via het privé forum en blijf scherp en gemotiveerd

Dit vind je nergens anders

Gesteund door mijn universitaire Master graad in de psychologie ben je alle pseudo-wetenschappelijke onzin over liefde en relaties te slim af. 

Een gedegen wetenschappelijke back-up is natuurlijk mooi, maar de proof is in the pudding:

Het overwinnen van je codependency leer je het beste van iemand die dit zelf al succesvol heeft overwonnen.

 • Ik vond zelf onlangs verschillende relaties, waarvan de meest recente mijn beste relatie ooit.
 • Midden in de lockdown
 • De meest succesvolle stappen die ik voor mezelf heb gezet geef ik allemaal prijs in mijn programma. 
 • Verschenen in landelijke media zoals: Het Parool; NPO1; RTL-live; Viva; BNN; SBS, Quest, Edtie NL, etc...

Wat jij gaat leren in Jouw beste relatie ooit:

 • Een liefdevolle relatie met vrije communicatie. Je hoeft geen geheimpjes meer achter te houden over wat je werkelijk voelt.  
 • Groei voorbij je angsten en kom in contact met jouw werkelijke behoeften, voor jouwzelf en voor de relatie.
 • Stap uit het pijnlijke gevecht van de twee innerlijke kindjes die gekwetst tegenover elkaar staan. In plaats daarvan word je de liefdevolle ouder van je eigen inner kleine en stap je in een volwassen relatie met je partner.
 • Stel heldere grenzen, die door jouw partner echt worden gehoord. 
 • Een vrije relatie waarin al jullie verschillen worden gevierd, op basis van gelijkwaardigheid. Niet vrijblijvend, maar vrij
 • Stabiel partnerschap. Je voelt je veilig, maar nooit verveeld. Omdat de relatie toch spannend en sexy blijft.
 • Commitment is een belangrijke waarde voor jullie allebei. Het is geen straf, maar een zegen om elkaar trouw te blijven.
 • Zelfs in de meest uitdagende situaties kun je samen gemakkelijk de humor en lichtheid weer terugvinden, zonder te by-passen wat werkelijk belangrijk is voor jou. 

Ga je voor Online of voor VIP?

Jouw beste relatie ooit 

Online

€2500,-

 • Onbeperkt toegang tot al de video's: de 5 stappen om je beste relatie ooit werkelijkheid te maken.
 • Live online sessies met Klazien en je mede-studenten
 • Opnames van de live online sessies
 • 1-op-1 sessies met Klazien zelf, live en/of online. (6x)  
 • Voice-coaching. Heb direct toegang tot Klazien via Whatsapp. (3 maanden)

Jouw beste relatie ooit

VIP

€7000,-

 • Onbeperkt toegang tot al de video's: de 5 stappen om je beste relatie ooit werkelijkheid te maken.
 • Live online sessies met Klazien en je mede-studenten
 • Opnames van de live online sessies
 • 1-op-1 sessies met Klazien zelf, live en/of online. (6x)  
 • Voice-coaching. Heb direct toegang tot Klazien via Whatsapp. (3 maanden)

Zit je nog met vragen? 

Dat snap ik heel goed. Blijf er niet mee rondlopen, maar stel ze in een e-mail aan mij en ik beantwoord je vragen persoonlijk. Je kunt mij bereiken op klazien@lovehacks.nl.