Je bent gewoon een beetje eh… te lief

Vandaag had ik weer een geweldige vraag van een cliënt, waarin je jezelf wellicht zou kunnen herkennen:

“Als ik een dame erg leuk vind, krijg ik vaak dit van haar terug: “Ik vind je een beetje te lief…” Die opmerking hoor ik net iets te vaak. Hoe ga je daar nou mee om?”

Een herkenbare situatie. Vrouwen houden wel van een beetje uitdaging. Een hele lieve man, hoe goedbedoeld ook, krijgt heel vaak het label ‘aardige jongen’ opgeplakt en daar kom je als lieve goedzak maar moeilijk weer vanaf. En dat is balen, want een ‘aardige jongen’ is niet de ‘geweldige man’ die vrouwen zo onweerstaanbaar vinden. Dit zijn de drie meest gemaakte fouten waardoor je in de ‘aardige jongen’ valkuil valt en wat je er aan kunt doen, om die geweldige man te worden die je in je hebt.

Don’t 1: Met alleen een vrouwelijke benadering kom je er niet
Echte lieverds hebben hun vrouwelijke kant goed ontwikkeld. Ze benaderen vrouwen vaak op een lieve, zorgende, niet-bedreigende en reactieve manier. En dat is prima, want het zorgt ervoor dat ze je sympathiek vinden. En dat is het dan ook wel. Echter, met alleen een vrouwelijke benadering verleid je geen vrouwen, omdat er polariteit nodig is voor de vonk.

Do 1: Omarm je inner manly man en leid
Vrouwen zijn gek op al die toffe mannelijke dingen aan mannen. Gun ze dat plezier en wees die vent voor ze. Hoe? Door te leiden. Een voorbeeld: jij beslist wat jullie op jullie eerste date gaan doen en hoe en waar en wanneer en geef haar een tijdkader. Neem intitiatief en blijf niet eindeloos wachten op haar reactie. En kan ze echt niet op de voorgestelde datum? Ga deze dan niet op haar aanpassen, maar ga alsnog op die date, maar dan met je vrienden. En onthoud: als je haar nog niet veroverd hebt, gaat werk (en je vrienden, en je hobbies en sporten, enzovoort) altijd vóór het meisje.

Don’t 2: Zet haar niet op een voetstuk
De opmerking ‘Je bent te lief’ is het resultaat van jullie waardensysteem dat uit balans is geraakt. Vrouwen zijn goddelijk, maar dat ben jij ook, dus geef haar nooit méér waarde dan je aan jezelf toekent. Dat is enorm onaantrekkelijk, want zoals gezegd: vrouwen houden van een uitdaging èn een man van waarde is ook niet gek. Om dit waardensysteem weer in balans te brengen moet je twee dingen doen.

Do 2: Ga in je waarde staan
Heb de ballen om eerlijk te zeggen wat je wilt zeggen: “Jij bent echt een lekker ding!”. Laat je hart spreken, ook als het een kritische opmerking is en het belangrijkste: ga je NOOIT zitten verontschuldigen. Schrap “Sorry, maar…” uit je vocabulaire.

Do 2,5: Een complimentje, je tijd, je aandacht, wees er bescheiden mee
Ze moet het verdienen.

Don’t 3: Don’t be a dick either
Moet je dan maar door het leven gaan als lompe boer? NEEN!

Do 3: Be a gentleman
Als je dan uiteindelijk die date met haar hebt – dat wil zeggen, zij heeft tijd voor jóú vrijgemaakt – zorg er dan ook voor dat jullie een geweldige tijd hebben. Zoek een fantastische plek uit, luister diep geboeid naar al haar verhalen, hou deuren voor haar open en meer van die goeie ouwe galanterieën en betaal netjes de gehele rekening. Na afloop geef je haar een kusje op haar wang en zeg: “Misschien wel leuk om dit nog eens te doen” en loop van haar weg op de wijs van Eye of the tiger.

Heeft een vrouw jou wel eens in de ‘te lief’ zone gestopt? Hoe was dat en wat deed je toen? Deel het in de comments hieronder.

Showing 4 comments
 • Sander
  Beantwoorden

  Hoi Hoi,

  Dit is heel herkenbaar, ik plaats een dame te snel op een voetstuk, maar ik ben ook trots op de dame in kwestie hoe zij haar leven op dat moment voor elkaar heeft, maar nu is de vraag wanneer een dame je in de “te lief” zone heeft geplaats kan je hier dan nog uitkomen ?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Sander. Dat kan zeker. Als jij van jezelf gewoon heel lief bent, kan dat twee kanten uit gaan: door angst gemotiveerd wordt je lieve karakter een soort needyness. Dan komt de ‘nice guy’ om de hoek kijken inclusief de voetstukken. Je lieve karakter is dan niet meer onvoorwaardelijk, maar het wordt een maniertje om aandacht te krijgen van anderen. Maar je kan ook gewoon je lieve zelf zijn zonder angst (voor afkeuring). Een lief gebaar wordt dan oprecht genereus en onvoorwaardelijk (je hoeft er niks voor terug). Het is gewoon wie jij bent. Zonder behoeftigheid. Zonder excuses. Zonder angst. De kunst is: neem volledig eigenaarschap over wie jij bent. Klinkt misschien vaag zoals ik het nu zeg, maar in dit artikel kun je er meer over lezen.

 • Jay
  Beantwoorden

  Mooie uitleg! Ik vind dit altijd een heel interresant vraagstuk. Als ik hoor van je bent ‘te lief’ dan vind ik dat een vaag begrip waar ik zelf niks mee kan.

  Heb ook het idee dat het iets subjectiefs is. Wat de ene dame als te lief beschouwt, kan voor de andere helemaal geen punt zijn. Andersom natuurlijk ook. Als voorbeeld betaal ik als man altijd bij de eerste date en heb er zelf nooit negatieve reacties op gehad. Laatst had ik een date en zij vertelde tegen iemand (die ik ook goed ken) dat ik te lief ben omdat het niet nodig was dat ik de rekening op me nam. Bleek ook dat ze zij dat ze liever uit het criminele milieu date die dominantie toont en ‘hou je bek’ tegen haar zegt als ze teveel praat. Die onzin ga ik natuurlijk niet aan mee doen en onze gezamenlijke kennis heeft ook tegen haar gezegd van waar ben je mee bezig. Ik laat haar voortaan ook.

  Wat ik hiermee wil zeggen is…we moeten als mannen onszelf blijven en niet aan onszelf twijfelen wanneer we ‘te lief’ worden genoemd. En zeker in een datingfase waarin je elkaar bijna niet kent en ‘hardere kant’ van iemand nog niet ziet. Natuurlijk zijn er punten om te letten voor een volgende keer, zoals beschreven in dit artikel. Maar aardigheid is zeker geen zwakte.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Ik vind het zo cool hoe jij je zachtere kant omarmt en ervoor gaat staan. You own it! Dat maakt het verschil tussen nice guy en bad-ass. De nice guy zou de vrouw die zegt dat ze liever wordt gekleineerd door mannen gaan pleasen. Hij zou aan zichzelf gaan twijfelen. Jij doet dat niet. Jij zegt liefdevol tegen jezelf: misschien is dat niet zo’n goede vrouw voor mij dan. Moving on. Je blijft in je eigen kracht staan en dat vind ik zo cool! Blijf lekker je genereuze zelf, lieve Jay!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Van droogstaan naar droomvrouw in 10 warpzones