Is mijn eigen liefdesleven eigenlijk wel zo ‘succesvol’?

Hier is een dood-enge bekentenis: Hallo, ik ben Klazien en ik zuig in de liefde. Harder dan ik altijd dacht. Laat me je vertellen waarom positieve affirmaties je helemaal niet zo goed helpen als je wil dat er iets fundamenteel verandert in je leven. En waarom ik zelf veel beter gebaat was bij een nogal negatief klinkend verhaal over mezelf. 

Ik had altijd een heel duidelijk beeld van mijn liefdesleven. Ik ben er goed in. Het is mijn grootste talent. Ik ben verschrikkelijk goed in het vinden van geweldige relaties en de mannen met wie ik mijn relaties aanging waren stuk voor stuk echt unieke pracht-mannen.

En ja. Dat is allemaal waar. Het klopt. Ik heb dit talent en de skills. En ik heb ontzettend mooie tijden mogen meemaken met al mijn geliefden. 

 

Een hele succesvolle dame

Alleen… ik zag nooit de andere kant van deze medaille, omdat ik mezelf liever zag als een behoorlijk succesvolle dame. Ook had ik geen behoefte om vragen bij dat beeld te stellen want tja, een dating coach die eigenlijk niet kan daten, dat is ook weer zo wat. En waarom zou je een zelfverzekerd klinkende affirmatie zoals ‘Ik ben super goed in de liefde’ überhaupt willen bevragen? Gooi je dan niet je eigen glazen in? 

En toch ben ik precies dat gaan doen. Is dat succesvolle plaatje ‘Klazien is succesvol in de liefde’ eigenlijk nog wel waar? Want ondertussen was ik al zo’n jaartje of drie, sluipenderwijs, helemaal niet meer zo happy in de liefde. Eerst niet in mijn relatie, en daarna ook niet echt als single. Ik bedoel, ik was zeker niet dood-ongelukkig, maar ik zou mijn liefdesleven zeker geen 10 hebben gegeven.

 

Een por om aan het werk te gaan

De pijn die ik daarvan ervoer, begon steeds meer aan me te knagen. En weet je, dat is hartstikke goed. Juist! Alles wat me pijn doet, is eigenlijk gewoon een por om aan het werk te gaan en mijn shit op te ruimen. 

Dus eerst die relatie. We waren uit elkaar gegroeid omdat onze waarden in het leven toch echt fundamenteel verschilden van elkaar. Ik liet het los. Daarna kwam er een vrachtlading liefdesverdriet op mijn pad om doorheen te werken. Ook dat heb ik goed overleefd. 9 Maanden tunnel. Veel emotioneel werk verzetten. Licht. Klaar. 

 

Ben ik wel zo goed als ik denk?

En toen.. eind goed al goed? Nee, want ik was nog steeds net zo hard aan het smachten naar een partner aan mijn zijde. Die niet kwam. Precies zoals ik ook smachtte naar een fantasie-persoon waarvan ik vond dat mijn ex dat destijds voor mij moest zijn toen hij nog in mijn leven was. Die fantasie-versie van hem kwam er ook nooit. 

Dus kwam ik uiteindelijk uit bij de onvermijdelijke vraag: als ik zeg dat ik heel goed in daten ben… en die prins op het witte paard komt maar niet… zelfs zijn minder interessante neefjes niet… ben ik dan wel zo goed als ik denk en zeg? 

Deze vraag klinkt als een omgekeerde affirmatie. Van positief, naar negatief. Iets wat geen therapeut of coach het in zijn hoofd zou halen je aan te raden als je je mindset wil veranderen.

Ik deed het toch. For science! Ik ben gewoon heel erg nieuwsgierig.

 

Fuck positieve affirmaties

Want het was me inmiddels duidelijk dat mijn oude relatie-mindset obsoleet was geworden. Het werkte niet meer. Waar ik vroeger altijd en overal leuke dates had, had ik dat nu sinds mijn break-up twee jaar geleden nauwelijks meer. En de mannen die ik wel aantrok, waren ook niet echt wat ik zocht. 

Dus. werk te doen! En alleen een negatieve affirmatie motiveert me om iets te gaan veranderen. Als ik blijf geloven in het verhaal dat ik zo succesvol ben, verandert er niks. Want als je blijft doen wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Dezelfde shitty resultaten. En zo is het gekomen dat ik een nieuwe, negatieve affirmatie heb aangenomen: 

‘Klazien was ooit succesvol in de liefde. Nu is dat niet meer zo, want ze is niet zo gelukkig.’

 

Zoveel mind=blown momenten

En ik kan je verzekeren dat deze negatieve affirmatie een veel betere motivator was om het werk ook echt te doen dan dat positieve ‘succesvolle’ verhaal, en dat ik daardoor alleen al dit jaar ongelooflijk ben gegroeid in de liefde en meer heb mogen leren dan ik ooit had gedacht. Zoveel demonen mogen aankijken. Zoveel mind=blown momenten die insloegen als een bom. Ik werd mijn eigen beste goeroe, zodra ik mezelf niet meer voor de gek hield met het mooie positieve mantra van succes. 

Dit stelt mij in staat om mijn kennis weer door te geven aan jou, lieve lezer, maar bovenal: ik ben gelukkig. Holy shit! Soms sta ik er echt van te kijken als ik me dit bewust besef. 

Ik leer iedere dag een beetje meer wat zelfliefde betekent voor mij en hoe het voelt. Ik stap weer in de stroom van liefde die altijd en overal al in overvloed aanwezig is. Ik heb langzaamaan weer erg leuke dates, aandacht en intimiteit, en ook als ze er een tijdje niet zijn ben ik simpelweg gelukkig met mezelf en het leven. Wat een tijd om lief te hebben! 

 

Workshop Zelfvertrouwen in de liefde

28 maart 19:00 uur

Ik ben dus als een phoenix uit mijn liefdesdip opgestaan, maar niet met de meest voor de hand liggende strategieën. Niet door positief te denken. Niet door overal te gaan flirten en op datingsites te gaan rond jagen. Zelfs niet door al mijn bewezen succesvolle datingskills in de praktijk te brengen.

Nee, het sleutelwoord hier is zelfvertrouwen. En dat begint bij jou. Niemand kan jou dat geven of afnemen, behalve jezelf. Een gezond zelfvertrouwen is het absolute basisingrediënt van het vinden van de relaties die je zoekt. En ik ga je precies vertellen hoe je dat moet doen. Niet met zweverig self-help advies waar je niks mee kan, maar met een hele berg super praktische en laagdrempelige tips, die je meteen kunt toepassen in je leven.

In deze online workshop ga je van mij leren:

De 10 grootste saboteurs van jouw zelfvertrouwen met vrouwen;

De 3 grootste self-help fabels over zelfvertrouwen ontkracht;

Waarom flirten helemaal niet nodig is, als je je toekomstige vriendin wilt ontmoeten;

De 21 beste, gegarandeerd niet-zweverige tips voor instant zelfvertrouwen, die je meteen kunt toepassen in je leven;

Hoe de romantische gevoelens van vrouwen vanzelfsprekend volgen, zodra jij onvoorwaardelijk op jezelf leert vertrouwen; 

Hoe je in 3 maanden tijd de vrouw van je leven kunt ontmoeten.

 

Let op! Deze online workshop helemaal gratis, maar is alleen live bij te wonen. Er zal dus geen replay worden aangeboden.

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search