Intimiteit snappen

Hoe zit het nou als je al tijden geen intimiteit meer hebt kunnen delen? Voel je dan hoezeer je huid hunkert naar aanraking? Of voel je dat zelfs niet meer? Hoe zorg je er nou voor dat je meer intimiteit in je leven hebt… Zelfs al heb je het al heel lang niet meer gehad. Intimiteit, snap jij het?

En hoe weet je nou of die leuke vrouw dat ook wil… En wat zou ze dan voor aanraking willen precies? 

De reden dat je dit hier leest is waarschijnlijk omdat je het wilt ‘snappen’. Je bent op zoek naar how-to tips. Stappenplannen. Doe dit, zeg dat, en de uitkomst = intimiteit. Slim! 

Een omhelzing van je hersenen

In het Engels is daar een mooie term voor: ‘to wrap your mind around it’. Grappig, want als je dat voor je probeert te zien, is dat al een daad van intimiteit op zichzelf. Een omhelzing van je hersenen.

Maar niks is minder waar. Want de sleutel tot intimiteit, die vind je niet in je hoofd, hoe pienter je ook bent. Die vind je bij de bron waar intimiteit vandaan komt: in je lichaam. 

Intimiteit proberen te snappen met je verstand heeft echt geen zin om nader te komen tot elkaars lichaam. Je moet het voelen. Waarom dan? 

Drie redenen wat er met intimiteit gebeurt als je je lichaam negeert:

1. Je weet niet wat je zelf wil

Als je je lichaam niet voelt, merk je niet waar jouw eigen intieme behoeftes liggen. Je voelt niet waar jouw lijf naar verlangt. Je bent dan niet in staat om te vragen waar je zin in hebt. Want wat zou je een leuke dame in ‘s hemelsnaam moeten vragen, als je niet kan voelen wat je eigenlijk echt wil? En als je niet weet waar je (lichaam) naar verlangt, kun je er zeker van zijn dat je het ook niet zal krijgen. 

2. Je maakt geen connectie

Als je je lichaam niet voelt, maak je het voor vrouwen heel moeilijk om connectie met je te leggen en met je mee te flowen. Zie het als dansen. Ik ben sinds vorige week begonnen met een cursus salsa dansen. Echt leuk! Maar als een danspartner bij me zou komen waarbij hij mijn hoofd zou aanspreken door me in woorden uit te leggen hoe hij met me wil dansen en wat de pasjes zijn, dan zou ik snel afhaken. 

“Dan doe ik zus met mijn voeten, en dan doe jij zo met jouw voeten en dan dansen we” … 

Wat hij mij hier in wezen vraagt is of ik de dans snap, in plaats van dat hij het me laat voelen. Maar dansen werkt pas, als de lead de muziek hoort, het ritme in zijn lichaam voelt en van daaruit ‘weet’ hij welke moves hij wil leiden. En dat weten is een belichaamd weten. Niet een verstandelijk weten. 

3. Je kunt haar niet aanvoelen

Als je je lichaam niet voelt, kun je ook niet voelen waar zij behoefte aan heeft. Lichamen kun je zien als communicerende vaten. Een aantrekkelijke vrouw maakt, als het goed is, iets los in jouw lichaam. Als je connectie met je eigen lijf goed is, dan begin je van alles te voelen in je lijf met een aantrekkelijke vrouw vlakbij je. Je begint te blozen, je krijgt het warm, je ademhaling verandert, de spanning in je lijf stijgt, je voelt verlangen, en misschien wel lust. Dit zijn allemaal gevoelens die je niet ‘bedenkt’. Ze ontstaan gewoon, en er is weinig wat je verstand daar aan kan doen. En geloof het of niet, maar de aanwezigheid van jouw lichaam maakt ook iets los in dat van haar. En op het moment dat je daar volledig ruimte aan biedt: jouw gevoelens en haar gevoelens die op elkaar reageren, kun je veel beter op haar in tunen, met, maar ook zonder woorden. Twee lichamen die met elkaar ‘viben’. 

Dat is allemaal niet mogelijk als je je eigen lichaam niet voelt en ook niet als jij met je verstand daadwerkelijk niet kan geloven dat jouw lichaam dergelijke invloed op een vrouwenlichaam kan hebben. 

Dus ten eerste, gooi je beperkende overtuiging ‘Welk vrouwenlijf gaat nou ‘aan’ van mij?!’ direct overboord en begin met voelen.

 

WORKSHOP ‘ZO WORD JE INTIEM MET HAAR’
DONDERDAG 9 NOVEMBER

Wil jij leren hoe jij je eigen lichaam beter kunt voelen, zodat je dit snel kunt gaan delen met leuke vrouwen? Wees welkom bij mijn online workshop ‘Zo word je intiem met haar’. Deze workshop wordt echt zo ontzettend gaaf, want ik ga mijn beste geheimen met je delen over, tja, intiem worden met een vrouw… Hoe doe je dat eigenlijk? 

Dit ga jij leren:

10 belangrijkste valkuilen waarom intiem worden met vrouwen niet lukt

Welke zwaar onderschatte powertool je kunt inzetten om de intimiteit te delen die je wilt (hint: consent)

Hoe je een enthousiaste en authentieke Ja ontvangt op aanraking 

Beter herkennen of zij open staat voor intimiteit

5 oefeningen om je meer ontspannen en zelfverzekerd te voelen in je eigen lichaam

Haar 5 favoriete vormen van intimiteit waar ze nog dagen van ondersteboven is

De 7 best practices van mijn meest succesvolle studenten hoe zij meer intimiteit in hun leven konden verwelkomen

Hoe je in 3 maanden tijd de vrouw van je leven kunt ontmoeten

 

SCHRIJF JE IN

Laat me weten of jij meer intimiteit met fijne vrouwen in je leven wenst en schrijf je hier in. Ohja, dat is omdat je lezer bent van dit artikel helemaal gratis: Gratis deelname ‘Zo word je intiem met haar’

Kun je er niet bij zijn op 9 november? Schrijf je dan toch nog in, want ik stel de replay van de uitzending nog 3 dagen helemaal gratis voor je beschikbaar. 

En deelname is grotendeels anoniem. Jij kunt mij wel zien, maar niemand kan jou zien. 

 

Showing 4 comments
 • Mike
  Beantwoorden

  Vooral 3 (en een beetje 2) is heel erg aan de orde bij mij. Maar ik heb juist de tegenovergestelde overtuiging: ik ben er helemaal van overtuigd dat het lichaam van de vrouw die ik leuk vind ‘aan’ gaat van mij, terwijl dat niet zo blijkt te zijn. Ook heel vervelend.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Mike, tijd om goed af te stemmen dus. Oefening baart kunst.

 • Danny
  Beantwoorden

  Best wel moeilijk onderwerp om hierop te reageren.

  Intiem zijn is best wel iets diep. Het is dieper dan gewoon maar sex.

  Ik ben al een ruime tijd single maar heb ondertussen wat one night stands er opzitten. Ik mag daar niet van klagen….. alleen…. Hoe meer ik er heb, hoe leger ik me voel. En dat “snel snel sex” hebben verveelt me eigenlijk wel. Hoe meer ik er heb, hoe minder sex kan me opwinden. Het was voor mij “maar sex” geworden en begrijp eigenlijk heel dat gedoe en heisa rond onderwerp ook minder. Het is slechts sex, thats it.

  Tot over een half jaar geleden heb ik beslist om er mee te stoppen. Ik wilde meer intimiteit en probeer sindsdien de fysieke opwinding te mijden. Geen porno of andere fysieke prikkelingen (best wel moeilijk met al die socialmedia rondom ons). Net om ervoor te zorgen dat de intimiteit, als die er is, net dieper gaat zijn. Meer dan alleen maar het fysieke.

  Ik heb nu een leuke dame ontmoet. Vroeger zou ik pogingen hebben ondernomen om in haar te zitten. Nu niet meer, ik probeer met haar veel te communiceren, dingen te doen en vooral niets te forceren. Ik wacht op het diepere, intimiteit zeg maar. Ze gaf me deze week aan dat ze sex met me wilde. Ik heb het bewust afgewimpeld omdat ik meer diepgang en dus intimiteit zoek. En die beslissing voelt goed aan voor me. Ik sta sinds een halfjaar duidelijk emotioneel sterker in mijn schoenen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Wow Danny wat een geweldige ontwikkeling. Het klinkt alsof je sterker in je eigen centrum staat en je eigen waarde uit jezelf haalt. Jezelf eerlijk hebt afgevraagd: wat voedt mij eigenlijk echt? In plaats van dat je de seksuele kicks van buitenaf nodig hebt. Dat je sterker in je schoenen staat als man, zonder je te laten meesleuren door seksuele prikkels die altijd en overal aanwezig zijn, dat maakt je super aantrekkelijk.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search