Intimiteit in overvloed

Hoe krijg je intimiteit in overvloed? Zelfs als je single bent? Het antwoord op deze vraag vind je niet in meer dates regelen, of beter worden in flirten. Dates zijn namelijk moeilijk te regelen en flirten werkt niet echt als jij in de overtuiging leeft dat er geen geïnteresseerde vrouwen voor jou rondlopen en iedereen jou de hele tijd afwijst. Maar wat dan wel? Dat ga ik je vertellen aan de hand van een date die ik laatst had.

Van de week had ik een bijzondere date met een vriend, ik noem hem voor nu maar even Rogier. Geen gewone date, maar een ‘oefendate’. Dit is voor ons allebei een manier om te oefenen met onze vaardigheden in intimiteit, grenzen (aangeven en ontvangen), verleiden en plezier ervaren. Ik schreef al eerder over het fenomeen van mijn ‘oefenschap’ in dit blog.

Wat ik ervaren heb op het gebied van intimiteit, wil ik dolgraag met je delen, omdat het zo leerzaam is voor jou als man. 

Ik wil meer intimiteit

Rogier verlangt heftig naar meer intimiteit met vrouwen in zijn leven. Hij is net zo single als ik en af en toe is hij er gewoon helemaal klaar mee. Dat vrouwen iedere keer terugdeinzen zodra het verder gaat dan een beetje onschuldig knuffelen. Dit is wat hij me vertelde:

“Ik heb de indruk dat alle vrouwen gewoon bang zijn voor piemels. Daardoor krijg ik het gevoel dat dat deel van mijn lichaam er niet mag zijn. Slecht is zelfs. Ik snap dat bijna alle vrouwen rondlopen met seksuele trauma’s uit het verleden, maar come on, ze kunnen ook wel erg overdrijven in hun obsessie met veiligheid. Stiekem wil ik gewoon lekker genieten van haar naakte lichaam en dat er van mijn naakte lichaam genoten wordt, maar niemand voelt zich veilig genoeg om zich voor mij uit te kleden. Maar dan denk ik ook: is dat zo veel gevraagd dan? Het is toch natuurlijk en menselijk? Waarom overkomt mij dit altijd?”

Wat raakt dit in jou? Had zijn verhaal misschien jouw verhaal kunnen zijn? 

 

Intimiteit in schaarste

Ik snap hem zo goed. Ik als single trap er soms ook wel eens in: de valkuil: ‘alle leuke mannen zijn op’. Oftewel schaarste. Alsof je dorstig door een droge woestijn loopt. Laat me je het geheim vertellen achter overvloed: schaarste is een grap. Je creëert het zelf in je eigen hoofd. 

Alles waar Rogier naar verlangt, daar verlang ik ook naar. Noem het huidhonger. Intieme aandacht. Van een man. Als single heb je niet even gemakkelijk iemand naast je staan die je altijd kunt aanhalen en die dat ook waardeert. Je zou dus kunnen denken, meid, verlos die Rogier uit zijn lijden. Maar nee. Iemand die zeurt over de schaarste in zijn leven, daar voel ik mij totaal niet toe bereid om dat deel van mijn lichaam en mijn hart mee te delen. Mijn lichaam sluit zich zelfs automatisch af, ik voel het gebeuren. 

‘Je wilt te graag’. Heb jij vrienden of dates dat wel eens horen zeggen bij wijze van feedback na de zoveelste afwijzing? Dan weet je dat je in je schaarste zit. Ik denk niet dat er iets mis of iets onaantrekkelijks is aan iets heel graag willen. Integendeel. Maar zodra het overgaat in ‘nodig hebben’, dan komt er een graaiende beweging of meelijwekkende energie in je uitstraling, waar vrouwen direct op afknappen. Terwijl we al die fijne intimiteit dus wel net zo hard, of misschien nog wel harder willen dan jij. 

 

Intimiteit in overvloed

De omslag kwam toen ik Rogier vroeg om de volgende oefening met me te doen: stop even met je avances en ga op de bank zitten en doe niets. Zoek de rust op in je lichaam. Raak me niet aan. Besteed geen aandacht aan me, maar laat alles wat er gebeurt maar gewoon even gebeuren, zonder er op in te gaan. Dat deed hij en direct voelde ik de energie veranderen. In plaats van reserve te bewaren en mezelf te beschermen, ging ik naar zijn aandacht vissen. 

Daarna gebeurde er iets heel moois: zijn onverschilligheid veranderde in een soort geamuseerdheid. Hij leek te willen zeggen: goed zo, vermaak mij maar. Hij zag dat ik mijn best voor hem deed en hij genoot van de controle die hij ineens had teruggewonnen. En toen ging mijn hele lichaam ineens aan staan. Ik kon me eindelijk naar hem openen. Ik wilde hem dienen en aanbidden… totdat hij toch weer viel voor één van mijn verleidingskunsten en hij de controle weer verloor. Bam, magie weg. Zo bijzonder om echt in het moment te merken hoe goed dit voelbaar is. Iedere vrouw kan dit voelen. Dit is hoe je met haar energie kunt dansen. Sommige mensen noemen het tantra. 

 

Wat motiveert jou om intimiteit met een vrouw te verlangen?

Er was nog een heel mooi moment aan te wijzen, waarop mijn lichaam ja zei in plaats van nee. En dat had niks te maken met passieve geamuseerdheid. Integendeel. Hij probeerde een hele andere rol, namelijk de rol van dienaar. Geen dienaar die iets komt halen, maar één die mij iets waardevols komt brengen. In volledige toewijding raakte hij mijn lichaam aan, zoals ik dat zelf het fijnst vind. Zijn aanrakingen waren niet voor hem, maar echt voor mij. 

En weer kon ik me opeens vrij gemakkelijk aan hem overgeven. Deze twee verschillende benaderingen laten zien dat het helemaal niet gaat om passief hard to get spelen, of juist om de vrouw actief op haar wenken te bedienen om de intimiteit te krijgen waar je zo naar verlangt. Nee. Dit gaat over de vraag: waardoor wordt jij gemotiveerd in jouw zoektocht naar intimiteit? Door schaarste, of door overvloed?

Ik merkte dat ik me in beide gevallen alleen kon openen als ik zijn intrinsieke overvloed ervoer. Kun je daar gewoon op het ene van het andere moment voor kiezen dan, voor overvloed? Zelfs al ben je single in de woestijn? Zeker! En dit is hoe het werkt… 

Affirmatie voor overvloed

Ik heb een nieuwe, betere waarheid voor je die je iedere dag hardop naar jezelf mag uitspreken, net zo lang totdat je er echt in gelooft. Zéker vlak voor een hot date. 

“Er is een prachtige vrouw die op mij wacht. Er is genoeg voor mij om van te genieten. En zij wil het straks allemaal aan mij geven en meer. Waarom? Omdat ik zelf ook genoeg aan haar te bieden heb, met al mijn gaven als man. Ik ben genoeg. Ik ben veilig.”

Dit is kiezen voor overvloed. Dit is hoe je vrouwen uitnodigt om zich naar je te openen in intimiteit.

GRATIS ONLINE WORKSHOP:
Van afwijzing naar enthousiaste JA

Ze zijn weer terug van weggeweest, en nog altijd helemaal gratis! Mijn online workshops.

De eerstvolgende gaat over afwijzing. Bijvoorbeeld door genegeerd te worden. Of ‘Laten we gewoon vrienden blijven’, wel eens gehoord? Of die leuke date die maar blijft twijfelen of ze wel of geen relatie met je wil en eindeloos in het voorportaal van dating blijft hangen. De tegenstrijdige signalen die je soms van vrouwen ontvangt… om gek van te worden! 

Waarom wijzen vrouwen jou altijd af? Ligt het aan jou? Op welke valkuilen moet je letten? Hoe voorkom je afwijzingen? En als het toch gebeurt, hoe ga je er dan het beste mee om, zodat je er echt van leert? Wist je dat je afwijzingen zelf kunt transformeren, zodat je vaker een enthousiaste JA krijgt? Ga ik je allemaal leren in mijn gratis webinar op maandagavond 21 juni om 19:00 uur.

Kun je er niet bij zijn? Bijvoorbeeld vanwege een voetbalwedstrijd? Schrijf je dan toch in, want voor alle inschrijvers stel ik gratis een replay ter beschikking in de 3 dagen erna. 

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

Oh trouwens, als je de workshop volgt, ben je volledig anoniem. Niemand (ik ook niet) kan jou zien, maar jij kan mij wel zien. Wel zo prettig voor je privacy 🙂

 

Showing 4 comments
 • Martijn
  Beantwoorden

  Wat een inzichtvol verhaal. Vooral omdat je het -zo sterk!- vanuit zowel een ‘coachings’perspectief als vanuit het perspectief van het gevoel van potentieel geïnteresseerde vrouw vertelt.
  Dat geeft mij als man een uniek inzicht in de reactie ‘vande andere kant’ opmij zo bekende dynamieken.

  En effe terzijde: wat een ontzettend gaaf en waardevol idee zo’n oefendate! Dàt geeft nou waardevolle inzichten en handvatten!

  • Klazien
   Beantwoorden

   Dankjewel dat je het zegt Martijn. Geheimpje: ik heb heel erg getwijfeld om dit blog te posten hier. Omdat het zo’n intiem inkijkje geeft in mijn eigen datingleven. Maarja, dat is wel waar de meest interessante lessen te leren zijn. Dus om dit van je terug te krijgen is heel belonend. Het gaat mij erom dat de lezers (zoals jij) er wat aan hebben 🙂

 • Danny
  Beantwoorden

  Vraagje Klazien: moeten we nu de avances die een vrouw maakt negeren? Of, moeten we als man nu “hard to get” spelen? Welke houding moeten we als man aannemen?

  Kan je daar wat specifieker in zijn? Iets meer concreet misschien?

  Tx

  • Klazien
   Beantwoorden

   Dankjewel voor je vraag Danny. Als jij merkt dat een vrouw avances bij jou maakt, ontvang het. Het betekent dat je helemaal niks hoeft te doen, behalve het in dankbaarheid te ontvangen. Blijf erbij in volle aanwezigheid, maar laat je er niet door leiden.
   Hard to get spelen betekent dat je berekenend haar avances afwijst, en het zou neerkomen op spelletjes spelen en daar word je uiteindelijk allebei niet gelukkig van.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search